Γλυκόπικρη γεύση για τον Κ. Μαυρόπουλο στον 12ο γύρο του BMU στη Σλοβακία

Νίκη στον αγώνα του Σαββάτου, εγκατάλειψη λόγω τεχνικού προβλήματος την Κυριακής
Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/9/2024

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε ο γύρος της Σλοβακίας για το BMU 2024 στον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο, αφού η νίκη του στον αγώνα του Σαββάτου συνδυάστηκε με μια εγκατάλειψη από μηχανικό πρόβλημα την Κυριακή.

Ο νεαρός Έλληνας αναβάτης Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος της ARP Racing αγωνίστηκε το προηγούμενο τριήμερο στην πίστα Slovakia Ring της Σλοβακίας, με Yamaha R3. Ο Μαυρόπουλος, που συμμετέχει στην κατηγορία SSP300, τερμάτισε στην 1η θέση στον αγώνα του Σαββάτου 21/9, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα BMU (Balkan Motorcycle Union) και στη 2η θέση για το Alpe Adria.

Στον αγώνα της Κυριακής ξεκίνησε από την πρώτη θέση στη σχάρα εκκίνησης, βάσει του χρόνου που είχε στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου. Κάνοντας μια δυνατή εκκίνηση, βρίσκεται ανάμεσα στους τρείς πρώτους και από τον πρώτο γύρο άρχισαν οι έντονες μάχες με τους διεκδικητές του βάθρου να εναλλάσσονται συνεχώς στις πρώτες θέσεις. Στον 3ο γύρο και ενώ είχε καταφέρει να οδηγεί τον αγώνα, ξαφνικά του παρουσιάζεται ένα μηχανικό πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων, με αποτέλεσμα να χάσει αρκετές θέσεις και να αναγκαστεί να εγκαταλείψει πρόωρα τον αγώνα.

Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος

Μετά τον 2ο αγώνα στον γύρο της Σλοβακίας ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος δήλωσε: “Ο σημερινός αγώνας δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελα καθώς το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε δεν μου επέτρεψε καν να ολοκληρώσω τον αγώνα. Περίμενα να έχουμε έναν διασκεδαστικό αγώνα όπως του Σαββάτου όπου τον απόλαυσα πραγματικά. Δυστυχώς δεν μπορούμε να προβλέψουμε τέτοιες ατυχίες ωστόσο παραμένουμε με θετική διάθεση και αναμένουμε για τον τελευταίο διπλό αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU 24’ στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών 12-13/10.”

Ο Μαυρόπουλος εξακολουθεί να προηγείται βαθμολογικά στην γενική κατάταξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU 2024, ωστόσο όλα θα κριθούν στον τελευταίο διπλό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί σε Ελληνικό έδαφος, στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών στις 12-13 Οκτωβρίου.

Οι υποστηρικτές του Κωνσταντίνου Μαυρόπουλου είναι οι εξής: @arp_academy @dimosthenismavropoulos @motodynamicsgr @yamahamotorgreece @yamaharacinghellas @sambacoffeeroasters @motoholicsgr @motodiktio @motod1rect @yamaha_spiliotis1_official @pirelli @intramoto @motoaccessgr @ms.speedie @prorent.kamzelis @extraproducts.tasoulis @rider.graphics @mouratisgp @chocomaxcroissant

MotoGP: Ο Bradley Smith επιστρέφει ως wildcard στον βρετανικό γύρο του Silverstone

Mπροστά στο κοινό της πατρίδας του, με Harley-Davidson στο Bagger World Cup
Bagger World Cup
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

13/7/2026

Ο  πρώην αναβάτης GP, θα επιστρέψει στην εκκίνηση του Βρετανικού Grand Prix, αυτή τη φορά όχι για τα MotoGP, αλλά στο Harley-Davidson Bagger World Cup. Ο Βρετανός θα συμμετάσχει ως wildcard στον αγώνα του Silverstone (7-9 Αυγούστου), οδηγώντας μία Harley-Davidson Road Glide της ParkinGO.

Ο πρώην αναβάτης των MotoGP και νυν εργοστασιακός αναβάτης της Harley-Davidson στο αμερικανικό πρωτάθλημα MotoAmerica Mission King of the Baggers θα αγωνιστεί στον τέταρτο γύρο του πρώτου FIM Harley-Davidson Bagger World Cup, ο οποίος φιλοξενείται στο πλαίσιο του Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Smith θα οδηγήσει την δεύτερη μοτοσυκλέτα της ParkinGO, πλαισιώνοντας τον μόνιμο αναβάτη της ομάδας, Filippo Rovelli. Παρότι αγωνίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες με τα εργοστασιακά χρώματα της Harley-Davidson Factory Racing, στο Silverstone θα χρησιμοποιήσει την ίδια τεχνική προδιαγραφή που διαθέτουν όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τους κανονισμούς του θεσμού.

Bradley Smith

Για να τιμηθεί η πρώτη επίσκεψη του Bagger World Cup στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μοτοσυκλέτα του Smith θα φέρει επίσης μια μοναδική επετειακή εμφάνιση ειδικά σχεδιασμένη για το Silverstone.

Ο 35χρονος Βρετανός δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την επιστροφή του μπροστά στους συμπατριώτες του: "Όταν η ParkinGO και η Harley-Davidson μου πρότειναν να αγωνιστώ στο Silverstone, η απόφαση ήταν πολύ εύκολη. Αυτό θα είναι το 14ο Βρετανικό Grand Prix της καριέρας μου και η ευκαιρία να αγωνιστώ μπροστά στους φιλάθλους της πατρίδας μου είναι πάντα κάτι πολύ ξεχωριστό.

"Απολαμβάνω πραγματικά αυτή τη νέα πρόκληση με τη Harley-Davidson Factory Racing στο MotoAmerica King of the Baggers και αυτή η wildcard συμμετοχή μου δίνει την ευκαιρία να οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα ξανά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Bradley Smith

"Το Bagger World Cup έχει ήδη αποδείξει ότι είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, με πολλούς φίλους και παλιούς αντιπάλους μου να συμμετέχουν. Το Silverstone είναι μια πίστα που γνωρίζω πολύ καλά και πάντα προσφέρει σπουδαίους αγώνες. Έχω μερικά πράγματα να μάθω, κυρίως σχετικά με τα διαφορετικά ελαστικά, όμως αυτοί οι αναβάτες έρχονται στη δική μου έδρα. Το γόητρο είναι μεγάλο και η μάχη ξεκινά. Το να οδηγήσω μια Harley-Davidson μπροστά στους Βρετανούς φιλάθλους είναι μια ευκαιρία που δεν μπορούσα να αφήσω να περάσει."

Ο Smith υπήρξε ένας από τους πιο σταθερούς Βρετανούς αναβάτες των τελευταίων δύο δεκαετιών. Το 2009 ολοκλήρωσε δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 125cc, ενώ το 2011 κατέκτησε την τρίτη θέση στη Moto2. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για οκτώ σεζόν στα MotoGP, ανεβαίνοντας δύο φορές στο βάθρο, πριν αναλάβει καθήκοντα δοκιμαστή και αργότερα μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ενταχθεί στο εργοστασιακό πρόγραμμα της Harley-Davidson.

Από την ένταξή του στο King of the Baggers, ο Βρετανός συγκαταλέγεται σταθερά στους πρωταγωνιστές του θεσμού, γεγονός που κάνει την παρουσία του στο Silverstone μία σημαντική wildcard συμμετοχή.

Bradley Smith

Ο αγώνας στο Silverstone θα αποτελέσει τον τέταρτο γύρο της παρθενικής σεζόν του Harley-Davidson Bagger World Cup και την πρώτη εμφάνιση του πρωταθλήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα με τους αγώνες, η Harley-Davidson θα δημιουργήσει ειδικό Fan Village, αποκλειστική εξέδρα για τους φίλους της εταιρείας και ανοιχτό paddock, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον εντυπωσιακό κόσμο των αγωνιστικών bagger.