Γλυκόπικρη γεύση για τον Κ. Μαυρόπουλο στον 12ο γύρο του BMU στη Σλοβακία

Νίκη στον αγώνα του Σαββάτου, εγκατάλειψη λόγω τεχνικού προβλήματος την Κυριακής
Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/9/2024

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε ο γύρος της Σλοβακίας για το BMU 2024 στον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο, αφού η νίκη του στον αγώνα του Σαββάτου συνδυάστηκε με μια εγκατάλειψη από μηχανικό πρόβλημα την Κυριακή.

Ο νεαρός Έλληνας αναβάτης Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος της ARP Racing αγωνίστηκε το προηγούμενο τριήμερο στην πίστα Slovakia Ring της Σλοβακίας, με Yamaha R3. Ο Μαυρόπουλος, που συμμετέχει στην κατηγορία SSP300, τερμάτισε στην 1η θέση στον αγώνα του Σαββάτου 21/9, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα BMU (Balkan Motorcycle Union) και στη 2η θέση για το Alpe Adria.

Στον αγώνα της Κυριακής ξεκίνησε από την πρώτη θέση στη σχάρα εκκίνησης, βάσει του χρόνου που είχε στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου. Κάνοντας μια δυνατή εκκίνηση, βρίσκεται ανάμεσα στους τρείς πρώτους και από τον πρώτο γύρο άρχισαν οι έντονες μάχες με τους διεκδικητές του βάθρου να εναλλάσσονται συνεχώς στις πρώτες θέσεις. Στον 3ο γύρο και ενώ είχε καταφέρει να οδηγεί τον αγώνα, ξαφνικά του παρουσιάζεται ένα μηχανικό πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων, με αποτέλεσμα να χάσει αρκετές θέσεις και να αναγκαστεί να εγκαταλείψει πρόωρα τον αγώνα.

Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος

Μετά τον 2ο αγώνα στον γύρο της Σλοβακίας ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος δήλωσε: “Ο σημερινός αγώνας δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελα καθώς το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε δεν μου επέτρεψε καν να ολοκληρώσω τον αγώνα. Περίμενα να έχουμε έναν διασκεδαστικό αγώνα όπως του Σαββάτου όπου τον απόλαυσα πραγματικά. Δυστυχώς δεν μπορούμε να προβλέψουμε τέτοιες ατυχίες ωστόσο παραμένουμε με θετική διάθεση και αναμένουμε για τον τελευταίο διπλό αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU 24’ στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών 12-13/10.”

Ο Μαυρόπουλος εξακολουθεί να προηγείται βαθμολογικά στην γενική κατάταξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU 2024, ωστόσο όλα θα κριθούν στον τελευταίο διπλό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί σε Ελληνικό έδαφος, στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών στις 12-13 Οκτωβρίου.

Οι υποστηρικτές του Κωνσταντίνου Μαυρόπουλου είναι οι εξής: @arp_academy @dimosthenismavropoulos @motodynamicsgr @yamahamotorgreece @yamaharacinghellas @sambacoffeeroasters @motoholicsgr @motodiktio @motod1rect @yamaha_spiliotis1_official @pirelli @intramoto @motoaccessgr @ms.speedie @prorent.kamzelis @extraproducts.tasoulis @rider.graphics @mouratisgp @chocomaxcroissant

H Ducati στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Flat Track με το Desmo450 MX

Με ομάδα δύο αναβατών στο νέο πρωτάθλημα που ξεκινά στις 9 Μαΐου
ducati flat track
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

4/5/2026

Η ομάδα VRX Dirt Store Ducati Race Team με έδρα στην Αγγλία είναι η εκλεκτή που θα αναλάβει την παρθενική συμμετοχή της Ducati στο FIM Flat Track World Championship του 2026, έχοντας στους κόλπους της δύο νεαρούς Άγγλους αναβάτες, τους Tim Neave και Ashton Boughen.

Πρόκειται για μια έμπειρη ομάδα, η οποία διαχειριζόταν την εθνική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας στο Speedway και της οποίας ηγείται ο εθνικός πρωταθλητής Flat Track της Αγγλίας, ο 30χρονος Neave – με προϋπηρεσία και στο αγγλικό πρωτάθλημα superbikes BSB. Το ντεμπούτο του στο παγκόσμιο Flat Track έγινε το 2023 και την επόμενη χρονιά έφτασε μια ανάσα από την τρίτη θέση.

Δίπλα του ο 18χρονος Boughen θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του χώρου, έχοντας προέλθει από το Motocross όπου αγωνιζόταν για λογαριασμό της Yamaha Europe, δοκιμάζοντας για μια χρονιά και στο Speedway.

Η μοτοσυκλέτα που θα χρησιμοποιήσουν είναι μια τροποποιημένη για Flat Track Desmo 450MX, ένα πρωτόλειο υπόδειγμα της οποίας έχουμε ήδη δει (και σε βίντεο) στο σπεσιαλάκι Desmo 450MX που έφτιαξε η Ducati για τις προπονήσεις του Pecco Bagnaia στο ράντζο VR46 στην Tavullia.

To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Flat Track ξεκινά στις 9 Μαΐου με τον πρώτο του αγώνα στην Ολλανδία, σε ένα πρόγραμμα δέκα αγώνων εκ των οποίων οι οκτώ πρώτοι γίνονται στην Ευρώπη και κλείνει με διπλό αγώνα στην Αργεντινή το διήμερο 24-25 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για ένα άθλημα που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, γεγονός που αντανακλάται στη διεύρυνση του πρωταθλήματος που φέτος μεγάλωσε από έξι σε δέκα Grand Prix.

Πρόγραμμα FIM Flat Track World Championship 2026

9/5 – Roden, Ολλανδία

30/5 – Terenzano, Ιταλία

27/6 – Teterow, Γερμανία

4/7 – Donji Kraljevec, Κροατία

22/8 – Scheeßel, Γερμανία

29/8 – Kings Lynn, Αγγλία

12/9 – Vasad, Ουγγαρία

3/10 – Pardubice, Τσεχία

25-25/10 – Totoras la Ville, Αργεντινή (διπλός)

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Flat Track θα μεταδοθεί ζωντανά και εντελώς δωρεάν από τη streaming πλατφόρμα FIM-MOTO.TV, με ζωντανή κάλυψη και των δέκα Grand Prix της χρονιάς, διανθισμένων με συνεντεύξεις, ανάλυση από ειδικούς και πλάνα από τα παρασκήνια της δράσης.

 

 

Ετικέτες