Γλυκόπικρη γεύση για τον Κ. Μαυρόπουλο στον 12ο γύρο του BMU στη Σλοβακία

Νίκη στον αγώνα του Σαββάτου, εγκατάλειψη λόγω τεχνικού προβλήματος την Κυριακής
Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/9/2024

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε ο γύρος της Σλοβακίας για το BMU 2024 στον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο, αφού η νίκη του στον αγώνα του Σαββάτου συνδυάστηκε με μια εγκατάλειψη από μηχανικό πρόβλημα την Κυριακή.

Ο νεαρός Έλληνας αναβάτης Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος της ARP Racing αγωνίστηκε το προηγούμενο τριήμερο στην πίστα Slovakia Ring της Σλοβακίας, με Yamaha R3. Ο Μαυρόπουλος, που συμμετέχει στην κατηγορία SSP300, τερμάτισε στην 1η θέση στον αγώνα του Σαββάτου 21/9, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα BMU (Balkan Motorcycle Union) και στη 2η θέση για το Alpe Adria.

Στον αγώνα της Κυριακής ξεκίνησε από την πρώτη θέση στη σχάρα εκκίνησης, βάσει του χρόνου που είχε στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου. Κάνοντας μια δυνατή εκκίνηση, βρίσκεται ανάμεσα στους τρείς πρώτους και από τον πρώτο γύρο άρχισαν οι έντονες μάχες με τους διεκδικητές του βάθρου να εναλλάσσονται συνεχώς στις πρώτες θέσεις. Στον 3ο γύρο και ενώ είχε καταφέρει να οδηγεί τον αγώνα, ξαφνικά του παρουσιάζεται ένα μηχανικό πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων, με αποτέλεσμα να χάσει αρκετές θέσεις και να αναγκαστεί να εγκαταλείψει πρόωρα τον αγώνα.

Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος

Μετά τον 2ο αγώνα στον γύρο της Σλοβακίας ο Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος δήλωσε: “Ο σημερινός αγώνας δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελα καθώς το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε δεν μου επέτρεψε καν να ολοκληρώσω τον αγώνα. Περίμενα να έχουμε έναν διασκεδαστικό αγώνα όπως του Σαββάτου όπου τον απόλαυσα πραγματικά. Δυστυχώς δεν μπορούμε να προβλέψουμε τέτοιες ατυχίες ωστόσο παραμένουμε με θετική διάθεση και αναμένουμε για τον τελευταίο διπλό αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU 24’ στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών 12-13/10.”

Ο Μαυρόπουλος εξακολουθεί να προηγείται βαθμολογικά στην γενική κατάταξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος BMU 2024, ωστόσο όλα θα κριθούν στον τελευταίο διπλό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί σε Ελληνικό έδαφος, στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών στις 12-13 Οκτωβρίου.

Οι υποστηρικτές του Κωνσταντίνου Μαυρόπουλου είναι οι εξής: @arp_academy @dimosthenismavropoulos @motodynamicsgr @yamahamotorgreece @yamaharacinghellas @sambacoffeeroasters @motoholicsgr @motodiktio @motod1rect @yamaha_spiliotis1_official @pirelli @intramoto @motoaccessgr @ms.speedie @prorent.kamzelis @extraproducts.tasoulis @rider.graphics @mouratisgp @chocomaxcroissant

Africa Eco Race 2026 - Νεκρός ο αναβάτης Robert Van Pelt Sr

Είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο στο 7ο σκέλος και πέθανε το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου
Robert Van Pelt Sr
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/2/2026

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Africa Eco Race 2026, η διοργάνωση ανακοίνωσε πως ο αγωνιζόμενος Robert Van Pelt Sr που είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο στις 2 Φεβρουαρίου στο 7ο σκέλος του αγώνα, πέθανε στις 11 του ίδιου μήνα. Ο θάνατος αυτός έρχεται να προστεθεί σε εκείνον του δημοσιογράφου Daniele Santini που έχασε τη ζωή του ενώ κάλυπτε τον αγώνα.

Ο Ολλανδός Robert Van Pelt Sr αγωνιζόταν με Fantic 450 με το νούμερο 98, ενώ αγωνιζόταν δίπλα στον γιο του Robert Van Pelt που συμμετείχε με το #99.

Ακολουθεί το ανακοινωθέν της διοργάνωσης:

"Με βαθιά θλίψη, η οργάνωση του Africa Eco Race ενημερώθηκε για τον θάνατο, σήμερα Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026, του αγωνιζόμενου #98 Robert Van Pelt Sr, ο οποίος έφυγε από τη ζωή έπειτα από καρδιακό επεισόδιο που σημειώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 2026, κατά τη διάρκεια της Ειδικής 7, μεταξύ Chami και Aïdzidine, στη Μαυριτανία.

Ο Robert Van Pelt Sr, που συμμετείχε στις μοτοσυκλέτες, έπεσε μετά από ιατρικό επεισόδιο περίπου στο χιλιόμετρο 213 της Ειδικής 7. Ο συναγερμός δόθηκε άμεσα και το ιατρικό ελικόπτερο προσγειώθηκε δίπλα του 12 λεπτά αργότερα. Οι γιατροί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του πριν τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Nouakchott. Στις 4 Φεβρουαρίου διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο στα Κανάρια Νησιά και στις 9 Φεβρουαρίου επαναπατρίστηκε σε νοσοκομείο της Ολλανδίας.

Περιτριγυρισμένος από τους αγαπημένους του, έφυγε από τη ζωή το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου 2026.

Παθιασμένος, αφοσιωμένος και βαθιά δεμένος με το πνεύμα του rally raid, ο Robert ήταν ένας από εκείνους τους ανθρώπους που ζούσαν την περιπέτεια με όλη τους την καρδιά. Η παρουσία του στο bivouac, το χαμόγελό του και η αγάπη του για την οικογένειά του θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μας.

Όπως έγραψε τόσο συγκινητικά ο γιος του, έφυγε από αυτόν τον κόσμο περιτριγυρισμένος από αγάπη, μετά από μια ζωή γεμάτη πάθος, αφοσίωση και οικογένεια.

Οι σκέψεις μας είναι με την Ellen, τα παιδιά του, τα εγγόνια του, τους συγγενείς και ολόκληρη την οικογένεια Van Pelt σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Το Africa Eco Race είναι μια μεγάλη οικογένεια. Σήμερα, πενθεί.

Αναπαύσου εν ειρήνη, Robert."

Ετικέτες