Greece Rally 2023, Ημέρα 4η - Πρώτος αναβάτης γενικής ο Andrea Barbieri

Τους πέντε πρώτους χωρίζουν 23 δευτερόλεπτα, με την Huqvarna να έχει τρεις μοτοσυκλέτες στις τρεις πρώτες θέσεις
motomag Greece Rally 2023, Ημέρα 4η: Ανατροπή σκηνικού με τον Barbieri με Husqvarna FE 501 να περνά στην πρώτη θέση
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/10/2023

Η τέταρτη ημέρα του Greece Rally 2023 ήταν γεμάτη ανατροπές καθώς η Ειδική Διαδρομή Εγναντία – Ασβεστοχώρι – Κρυσταλοπηγή – Βασιλικός – Πλαταριά “βόλεψε” περισσότερο τις μοτοσυκλέτες με τον Roberto Barbieri (Husqvarna FE 501), να κάνει την αντεπίθεση του και να ανεβαίνει στην πρώτη θέση γενικής, αφήνοντας πίσω του και όλα τα UTV.

Λίγο πριν βρεθούν στα εδάφη της Αλβανίας, οι συμμετέχοντες του Greece Rally 2023 έπρεπε να έρθουν αντιμέτωποι με την απαιτητική τέταρτη ειδική διαδρομή του αγώνα - Εγναντία – Ασβεστοχώρι – Κρυσταλοπηγή – Βασιλικός – Πλαταριά-, μήκους 180 χιλιομέτρων. Εν αντιθέσει με ότι είχαμε δει τις προηγούμενες ημέρες η εν λόγω ε.δ. ταίριαζε περισσότερο στις μοτοσυκλέτες με αποτέλεσμα να δούμε και ανατροπή όσον αφορά την γενική κατάταξη μετά το τέλος της ημέρας.

Greece Rally 2023

Ο Roberto Barbieri ο οποίος βρισκόταν στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης όλων των κατηγοριών μέχρι και την τρίτη ημέρα του αγώνα, σημειώνοντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο με το Husqvarna FE 501, ανέβηκε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης (συμπεριλαμβανομένων ATV & SSV) αν και ο αγώνας έχει πολύ δρόμο ακόμη. Πίσω από τον Ιταλό Barbieri με διαφορά 16 δευτερόλεπτα βρίσκεται ο Markus Auchmann (Husqvarna FE 350), με τον Frederick Scheifler (Husqvarna 701), να συμπληρώνει το 1-2-3 για την Husqvarna. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Sandro Calesini (KTM EXC 450), με τον Tomas Millet (KTM EXV 350), να συμπληρώνει την πεντάδα. Από την άλλη οι μέχρι και χθες πρωτοπόροι Jasper Versteijnen - Jelle Van Limpt με Can Am X3 South Racing 900 έπεσαν στην 17η θέση. Πρώτος Έλληνας συνεχίζει να είναι ο Βασίλης Στογιάνος (Honda CRF 250 RX) στην 20η θέση γενικής -όλων των κατηγοριών.

Μπορείτε να βρείτε αποτελέσματα, φωτογραφικό υλικό καθώς και πληροφορίες για το Rally Greece ΕΔΩ.

Ετικέτες

Olympia Rally, 2η Ημέρα: Πρώτος ο Ferdinand Kreidl, δεύτερος ο Σεβαστόπουλος [Photos]

Ο “δικός μας” Κίμων Καράμπελας αντιμετώπισε τεχνικό θέμα, κρατιέται όμως στην πρώτη δεκάδα
sevastopoulos
Από τον

Παύλο Καρατζά

28/4/2026

Η 2η ημέρα του Olympia Rally 2026 προσέφερε μία από τις πιο απαιτητικές προκλήσεις του αγώνα, με την πλοήγηση να βρίσκεται στο απόλυτο επίκεντρο της ειδικής διαδρομής. Η συνολική απόσταση των 236 χιλιομέτρων σε συνδυασμό με 438 waypoints απαιτούσε συνεχή συγκέντρωση, ακριβή ανάγνωση του roadbook και αδιάκοπη εστίαση από την αρχή έως το τέλος. Με αμέτρητες διασταυρώσεις και συχνές αλλαγές κατεύθυνσης, δεν υπήρχε περιθώριο για δισταγμό ή λάθος, μετατρέποντας κάθε επιλογή σε κρίσιμη απόφαση.

Η διαδρομή πέρασε από τη Φολόη και την περιοχή του Πηνειού, προσφέροντας γρήγορα κομμάτια σε συνδυασμό με ιδιαίτερα τεχνικές ζώνες πλοήγησης που δοκίμασαν τόσο την πνευματική αντοχή όσο και την πειθαρχία των αναβατών. Η διατήρηση του ρυθμού, παράλληλα με τη διαχείριση της πολυπλοκότητας της διαδρομής, αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς η πυκνότητα των διασταυρώσεων απαιτούσε απόλυτη αφοσίωση και διαρκή εγρήγορση σε όλη τη διάρκεια της ειδικής.

Olympia

Στο 2ο μέρος της ειδικής διαδρομής υπήρχαν πολλά τεχνικά περάσματα από λάσπες και ποτάμια που δυσκόλεψαν τους αναβάτες, ενώ η διαδρομή έκλεισε και για κάποια ώρα! Η οργάνωση ανταποκρίθηκε με προσωπικό και οχήματα που επενέβησαν και διαμόρφωσαν το πάτημα, ξεπαγίδευσαν τις μοτοσυκλέτες, ώστε να περάσουν όλοι οι αναβάτες.

Πρώτος στον τερματισμό της ειδικής ήταν ο #33 Ferdinand Kreidl με KTM EXC 450, δεύτερος ο “δικός μας” #2 Γιάννης Σεβαστόπουλος με Yamaha WR450F και τρίτος ο #20 Oboňa Vladimír με KOVE 450 Rally, ενώ ο Γιάννης Τρίγκας με DR-Z4s βρίσκεται στην 7η θέση. Ο συνεργάτης του MOTO Κίμων Καράμπελας με Yamaha Tenere 700 αντιμετώπισε θέματα με τον πύργο του και υποχώρησε στην 10η θέση γενικής.

Η σημερινή ημέρα (τρίτη) αποτελεί το πρώτο μέρος της διαδρομής στο ταξίδι προς Καλαμάτα.