Greece Rally 2023, Ημέρα 4η - Πρώτος αναβάτης γενικής ο Andrea Barbieri

Τους πέντε πρώτους χωρίζουν 23 δευτερόλεπτα, με την Huqvarna να έχει τρεις μοτοσυκλέτες στις τρεις πρώτες θέσεις
motomag Greece Rally 2023, Ημέρα 4η: Ανατροπή σκηνικού με τον Barbieri με Husqvarna FE 501 να περνά στην πρώτη θέση
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/10/2023

Η τέταρτη ημέρα του Greece Rally 2023 ήταν γεμάτη ανατροπές καθώς η Ειδική Διαδρομή Εγναντία – Ασβεστοχώρι – Κρυσταλοπηγή – Βασιλικός – Πλαταριά “βόλεψε” περισσότερο τις μοτοσυκλέτες με τον Roberto Barbieri (Husqvarna FE 501), να κάνει την αντεπίθεση του και να ανεβαίνει στην πρώτη θέση γενικής, αφήνοντας πίσω του και όλα τα UTV.

Λίγο πριν βρεθούν στα εδάφη της Αλβανίας, οι συμμετέχοντες του Greece Rally 2023 έπρεπε να έρθουν αντιμέτωποι με την απαιτητική τέταρτη ειδική διαδρομή του αγώνα - Εγναντία – Ασβεστοχώρι – Κρυσταλοπηγή – Βασιλικός – Πλαταριά-, μήκους 180 χιλιομέτρων. Εν αντιθέσει με ότι είχαμε δει τις προηγούμενες ημέρες η εν λόγω ε.δ. ταίριαζε περισσότερο στις μοτοσυκλέτες με αποτέλεσμα να δούμε και ανατροπή όσον αφορά την γενική κατάταξη μετά το τέλος της ημέρας.

Greece Rally 2023

Ο Roberto Barbieri ο οποίος βρισκόταν στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης όλων των κατηγοριών μέχρι και την τρίτη ημέρα του αγώνα, σημειώνοντας τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο με το Husqvarna FE 501, ανέβηκε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης (συμπεριλαμβανομένων ATV & SSV) αν και ο αγώνας έχει πολύ δρόμο ακόμη. Πίσω από τον Ιταλό Barbieri με διαφορά 16 δευτερόλεπτα βρίσκεται ο Markus Auchmann (Husqvarna FE 350), με τον Frederick Scheifler (Husqvarna 701), να συμπληρώνει το 1-2-3 για την Husqvarna. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Sandro Calesini (KTM EXC 450), με τον Tomas Millet (KTM EXV 350), να συμπληρώνει την πεντάδα. Από την άλλη οι μέχρι και χθες πρωτοπόροι Jasper Versteijnen - Jelle Van Limpt με Can Am X3 South Racing 900 έπεσαν στην 17η θέση. Πρώτος Έλληνας συνεχίζει να είναι ο Βασίλης Στογιάνος (Honda CRF 250 RX) στην 20η θέση γενικής -όλων των κατηγοριών.

Μπορείτε να βρείτε αποτελέσματα, φωτογραφικό υλικό καθώς και πληροφορίες για το Rally Greece ΕΔΩ.

Ετικέτες

Aprilia Tuareg Racing - Μετά το Hellas Rally, σειρά έχει το Baja Aragon

Οι Jacopo Cerutti και Francesco Montanari δίνουν το παρών στο Teruel
Aprilia - Baja Aragon
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/7/2024

Η Aprilia Tuareg Racing βρίσκεται στο Teruel της Ισπανίας, για να λάβει μέρος στο ιστορικό rally Baja Aragón, που διεξάγεται από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου, γιορτάζοντας την τεσσαρακοστή του έκδοση το 2024.

Οι Aprilia Tuareg, που αναπτύχθηκαν σε στενή συνεργασία με την GCorse των αδελφών Guareschi, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε αυτό το rally raid, με στόχο να αποκτήσουν εμπειρία σε αυτό το είδος αγώνων και να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα ενόψει του Motorally και του Africa Eco Race.

Το Baja Aragón θα είναι ένα ενδιαφέρον πεδίο δοκιμών για τους Jacopo Cerutti και Francesco Montanari, τους μοναδικούς Ιταλούς αναβάτες στην εκκίνηση, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν σε αυτό το ράλι κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του αγώνα.

Aprilia Baja Aragon

Ο αγώνας διεξάγεται σε μία δύσκολη διαδρομή με σκληρή και πετρώδη επιφάνεια, ξεκινώντας με έναν πρόλογο 18 χιλιομέτρων την Παρασκευή που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης. Η πιο απαιτητική ημέρα θα είναι το Σάββατο, με μία ειδική διαδρομή 520 χιλιομέτρων, ενώ η τελική ειδική διαδρομή των 350 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί την Κυριακή.

JACOPO CERUTTI: "Είναι ένας συναρπαστικός αγώνας, πολύ δημοφιλής, τον οποίο πάντα παρακολουθούσα με ενδιαφέρον. Μου αρέσει το τερέν, σίγουρα θα είναι πολύ απαιτητικό λόγω της ζέστης, αλλά νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα μπορεί να πάει καλά σε αυτές τις συνθήκες. Θα είναι η πρώτη μου εμπειρία σε αυτόν τον αγώνα και ελπίζω να διασκεδάσω και να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα."

FRANCESCO MONTANARI: "Όντας η πρώτη φορά σε αυτόν τον αγώνα, δεν ξέρουμε πραγματικά τι να περιμένουμε. Θα έχουμε την ευκαιρία να ανταγωνιστούμε αναβάτες υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα συμμετάσχουν στο Dakar, για το οποίο έχουμε μεγάλο κίνητρο. Ανυπομονώ να αγωνιστώ για να δω το επίπεδό μας."

Ετικέτες