IoMTT: O Nathan Harrison με την ομάδα H&H Motorcycles και το 2026

Ο Βρετανός αναβάτης επιστρέφει με Honda στοχεύοντας το βάθρο
Nathan Harrison
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/4/2026

Μετά από μια πολύ θετική σεζόν το 2025, ο Nathan Harrison παραμένει στην H&H Motorcycles με την υποστήριξη της Honda, βάζοντας ψηλά τον πήχη για το 2026.

Ο Nathan Harrison θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας H&H Motorcycles και το 2026, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή του πρόοδο στον πιο απαιτητικό αγώνα δρόμου του κόσμου, το Isle of Man TT. Ο 27χρονος από το Douglas θα συμμετάσχει με μοτοσυκλέτες της Honda σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες, οδηγώντας τη CBR1000RR Fireblade στους αγώνες Superbike, Superstock και Senior TT, ενώ στους αγώνες Supersport θα χρησιμοποιήσει τη CBR600RR.

Nathan Harrison

Η πορεία του Harrison στους αγώνες δρόμου υπήρξε εντυπωσιακή από την αρχή. Το 2019, σε ηλικία μόλις 21 ετών, κατέκτησε τόσο τον Junior όσο και τον Senior αγώνα στο Manx Grand Prix, θέτοντας τις βάσεις για μια πολλά υποσχόμενη καριέρα. Έκτοτε, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δυνατούς αναβάτες της διαδρομής των 37,73 μιλίων, βελτιώνοντας συνεχώς τις επιδόσεις του.

Παρά τις ατυχίες που έχει συναντήσει, με σημαντικότερη τον τραυματισμό του στο North West 200 που τον κράτησε εκτός TT το 2023, η αποφασιστικότητά του τον βοήθησε να επιστρέψει. Το ντεμπούτο του στο TT το 2022 έκλεισε με μια εξαιρετική 10η θέση στο Senior TT, ενώ το 2024, ως μέλος της εργοστασιακής Honda, ανέβασε ακόμη περισσότερο τον πήχη, τερματίζοντας 7ος και σημειώνοντας ταχύτητα γύρου άνω των 207 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Nathan Harrison

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή του έπαιξε και η συνεργασία του με τον John McGuinness, θρύλο του TT, με τον οποίο συνυπήρξαν στην ίδια ομάδα τη διετία 2023-2024, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο.

Nathan Harrison

Το 2025 αποτέλεσε χρονιά-ορόσημο. Δημιουργώντας την ομάδα, H&H Motorcycles, με επικεφαλής τον πατέρα του Dean Harrison (πρόκειται απλά για συνωνυμία με τον Άγγλο αναβάτη, Dean Harrison, με 5 νίκες σε ΤΤ, με τον οποίο ο Νathan έχει υπάρξει επίσης στην ίδια ομάδα) έχοντας τη στήριξη της Honda UK, ο Harrison πραγματοποίησε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του. Κατέκτησε την 4η θέση στο Superbike TT, πετυχαίνοντας παράλληλα τον ταχύτερο γύρο της καριέρας του με μέση ταχύτητα πάνω από 211 χλμ/ώρα. Ακολούθησαν δύο 7ες θέσεις στους αγώνες Superstock, με σταθερά περάσματα άνω των 209 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ στα Supersport πέτυχε την καλύτερη επίδοσή του με 12η θέση.

Ο ίδιος δηλώνει ξεκάθαρα τους στόχους του για το 2026: να συνεχίσει τη σταθερή βελτίωση και να κυνηγήσει το πρώτο του βάθρο. “Θέλω απλά να συνεχίσω να εξελίσσομαι. Αν μπορέσω να κερδίσω ένα ή δύο μίλια ακόμη, θα δούμε πού μπορούμε να φτάσουμε. Το βάθρο είναι το όνειρό μου και δουλεύω κάθε μέρα για αυτό,” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Nathan Harrison

Παράλληλα, εκτός TT, είχε αξιόλογη παρουσία στο Pirelli National Superstock Championship το 2025, πριν ένας ακόμη τραυματισμός στο Donington Park διακόψει την πορεία του. Ωστόσο, έχει πλέον επανέλθει πλήρως σε αγωνιστική κατάσταση.

Με την εμπειρία, την ταχύτητα και την ομάδα γύρω του, ο Harrison δείχνει έτοιμος να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στο TT 2026 και γιατί όχι, να διεκδικήσει την πρώτη του θέση στο βάθρο.

Rallye du Maroc: Νικητής με ανατροπή ο Edgar Canet μπροστά από Daniel Sanders και Ricky Brabec

Ο Ισπανός κατάφερε να ανατρέψει το αποτέλεσμα την τελευταία ημέρα
Canet
Από τον

Παύλο Καρατζά

6/10/2026

Ο Edgar Canet κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο RallyGP στο Μαρόκο σε ηλικία 21 ετών κι έτσι ο Ισπανός έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία του Rallye du Maroc και του World Rally-Raid Championship (W2RC).

Ο Edgar Canet της KTM έγραψε ένα ξεχωριστό φινάλε στο Rallye du Maroc. Ο Ισπανός αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing ξεκίνησε την πέμπτη και τελευταία ειδική διαδρομή με διαφορά ενός λεπτού και 26 δευτερολέπτων πίσω από τον Daniel Sanders, επίσης της KTM, αλλά κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να κατακτήσει την πρώτη του νίκη στην κορυφαία κατηγορία του W2RC, RallyGP.

Ο Canet ήταν πολύ κοντά στον Sanders μέχρι και την προτελευταία ημέρα. Ο Sanders, που είχε και έναν μικρό τραυματισμό στο χέρι, άνοιξε το δρόμο στην τελευταία διαδρομή των 257,3 χιλιομέτρων, ενώ ο Canet ξεκίνησε από πίσω με στόχο να επιτεθεί μέχρι το τέλος.

Canet

Η διαφορά τους μειώθηκε σταδιακά, μέχρι που ο Canet πρόλαβε τον teammate του κατά τη διάρκεια της ειδικής διαδρομής, σε μια στιγμή που τελικά καθόρισε τη μάχη για τη νίκη.

Η νίκη αυτή επιβεβαιώνει την εξαιρετική πρόοδο που έχει κάνει ο 21χρονος αναβάτης. Ο Canet, πρωταθλητής της κατηγορίας Rally2 την περασμένη σεζόν, έκανε το ντεμπούτο του στη RallyGP φέτος και σε ηλικία 21 ετών, 6 μηνών και 18 μερών έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία του Rallye du Maroc και του World Rally-Raid Championship

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αυστριακός Daniel Sanders και το βάθρο των νικητών συμπλήρωσε ο Ricky Brabec με Honda. Τους τρεις πρώτους αναβάτες μάλιστα χώριζαν μόλις τρεισήμισι λεπτά, ενώ ενάμιση χώριζε τους δύο πρώτους. Πιο πίσω ήρθαν οι Luciano Benavides (KTM), Martim Ventura (Honda) και Adrien Van Beveren (Honda).

sanders

Βέβαια, παρά τη δεύτερη θέση ο Sanders παραμένει πρώτος στη βαθμολογία του FIM World Rally-Raid Championship, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά του από τον Benavides στους 13 βαθμούς με έναν γύρο να απομένει για την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος.

Παρακάτω βρίσκεται η πρώτη πεντάδα αναβατών στην κατάταξη του W2RC όπως έχει διαμορφωθεί μετά και το ράλι του Μαρόκου:

1. Daniel Sanders (AUS), KTM, 87 βαθμούς

2. Luciano Benavides (ARG), KTM, 74 βαθμούς

3. Tosha Schareina (ESP), Honda, 74 βαθμούς

4. Ricky Brabec (USA), Honda, βαθμούς

5. Edgar Canet (ESP), KTM, 58 βαθμούς

Edgar Canet: “Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Αυτή τη στιγμή με πλημμυρίζουν τα συναισθήματα και αυτό που καταφέραμε δεν μου φαίνεται ακόμα πραγματικό. Νομίζω ότι χρειάζομαι λίγο χρόνο για να το συνειδητοποιήσω πλήρως, αλλά είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Δείξαμε σε όλους τι μπορούμε να κάνουμε και πού μπορούμε να φτάσουμε, οπότε είμαι πραγματικά περήφανος γι’ αυτό. Ήταν ένας τρελός αγώνας με πολλά σκαμπανεβάσματα και η πλοήγηση ήταν πραγματικά σημαντική. Σε ορισμένα σημεία είχα την αίσθηση ότι βρισκόμουν στο σωστό μέρος και έκανα ό,τι έπρεπε να κάνω. Το να κερδίσω αυτό το ράλι είναι μια καταπληκτική αίσθηση και είμαι πραγματικά χαρούμενος με αυτό που καταφέραμε. Ελπίζω ότι αυτό δεν θα είναι το τελευταίο.”

Ο Ventura ολοκλήρωσε μια σχεδόν τέλεια εβδομάδα στην κατηγορία Rally2. Ο αναβάτης της Monster Energy Honda HRC κέρδισε επίσης την πέμπτη ειδική διαδρομή και τερμάτισε στη γενική κατάταξη με πλεονέκτημα άνω της μισής ώρας έναντι του Michael Docherty.