Το κομμάτι πλαστικό από προπορευόμενη μοτοσυκλέτα που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό της Nadieh Schoots στο Macau GP [Video]

Μετά το ατύχημα η Ολλανδή αναζητά τη στήριξη του κόσμου ώστε να επισκευάσει το αγωνιστικό της R1
Το κομμάτι πλαστικό από προπορευόμενη μοτοσυκλέτα που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό της Nadieh Schoots στο Macau GP [Video]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/11/2023

Στην 55η έκδοση του Macau GP μπορεί ο Peter Hickman να ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής ωστόσο το παράξενο ατύχημα που συνέβη στον πρώτο γύρο μεταξύ του Brian McCormack και της Nadieh Schoots ήταν αυτό που λίγο έλειψε να χαλάσει την μηχανοκίνητη γιορτή που διεξάγεται στους δημόσιους δρόμους του Macau.

Το εν λόγω περιστατικό διαδραματίστηκε στον πρώτο γύρο του αγώνα και συγκεκριμένα στη στροφή Curva da D.Maria, ο Brian McCormack της Roadhouse Macau FHO Racing είχε μία πτώση με αποτέλεσμα κάποια πλαστικά της μοτοσυκλέτας του να εκτοξευθούν προς τα πίσω με τους υπόλοιπους που ακολουθούσαν να προσπαθούν να αποφύγουν τόσο την μοτοσυκλέτα όσο και τα συντρίμμια που εκτοξεύθηκαν. Οι περισσότεροι κατάφεραν να βγουν αλώβητοι όχι όμως και η Nadieh Schoots. Η Ολλανδή η οποία είναι η μοναδική γυναίκα που έχει λάβει μέρος στο Macau -το 1997 η Πορτογαλίδα Fernanda Ramos συμμετείχε στον αγώνα Super Challenge Race, έναν υποστηρικτικό αγώνα του Macau GP που περιελάμβανε διάφορα είδη μοτοσυκλετών και διαφορετικούς τύπους κινητήρων- αν και είδε ένα κομμάτι πλαστικό να έρχεται κατά πάνω της δεν κατάφερε να το αποφύγει με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αγωνιστικού R1 της και να συγκρουστεί με την πεσμένη μοτοσυκλέτα του Brian McCormack.

Το κομμάτι πλαστικό από προπορευόμενη μοτοσυκλέτα που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό της Nadieh Schoots στο Macau GP [Video]

Στο βίντεο βλέπουμε την μοτοσυκλέτα να σέρνεται για πολλά μέτρα με την Schoots να προσπαθεί μπουσουλώντας να βγει εκτός διαδρομής. Τα πλάνα είναι σοκαριστικά καθώς όλα συμβαίνουν πολύ γρήγορα ενώ η Ολλανδή είναι τυχερή στην ατυχία της καθώς κανείς από όσους ακολουθούσαν δεν πέφτει ευτυχώς πάνω της. Με την κόκκινη σημαία να κάνει την εμφάνιση της άπαντες προσπαθούσαν να μάθουν ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι καθώς δεν υπήρχε ενημέρωση σχετικά με το συγκεκριμένο συμβάν. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως οι Brian McCormack και Nadieh Schoots ήταν οι εμπλεκόμενοι με τους δύο να μεταφέρονται στο τοπικό νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Οι γιατροί ανέφεραν πως ο Brian McCormack τραυματίστηκε στον αστράγαλο αλλά τα νέα για την Nadieh Schoots δεν ήταν και τόσο καλά. Η Ολλανδή έσπασε την αριστερή της κλείδα ενώ υπέστη κάταγμα στο αριστερό της πόδι.

Το κομμάτι πλαστικό από προπορευόμενη μοτοσυκλέτα που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό της Nadieh Schoots στο Macau GP [Video]

Η Schoots μετά το ατύχημα περιέγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα: "Μετά τη πτώση του Brian έπρεπε να αποφύγουμε τη μοτοσυκλέτα του και κάποια συντρίμμια, δυστυχώς ο αέρας μετέφερε ένα κομμάτι πλαστικού από την πεσμένη μοτοσυκλέτα και το έριξε ακριβώς κάτω από τον μπροστινό μου τροχό με αποτέλεσμα να πέσω. Αισθάνομαι αρκετά άσχημα, αλλά είμαι εντάξει, αν τα λάβουμε όλα υπόψη, κυρίως χαίρομαι που δεν είναι χειρότερα και είμαι ευγνώμων που μπορώ να περάσω τη νύχτα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μου αντί για το νοσοκομείο. Η αριστερή κλείδα μου έχει σπάσει και το αριστερό μου πόδι έχει και αυτό κάταγμα. Οι γιατροί επέλεξαν να μην χειρουργήσουν το πόδι μου (προς το παρόν). Από εκεί και πέρα είμαι πολύ ταλαιπωρημένη και έχω μελανιές, συν το ότι ίσως υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα με τον δεξιό μου πνεύμονα που θα το ελέγξουν ξανά στο νοσοκομείο αύριο το πρωί.”

Φυσικά η Schoots ανησυχούσε και για την κατάσταση της μοτοσυκλέτας της μετά την πτώση με την ίδια να αναφέρει: “Την τελευταία φορά που είδα τη μοτοσυκλέτα μου ήταν πεσμένη στην πίστα και καίγονταν για μια αιωνιότητα, προτού κάποιος με έναν πυροσβεστήρα έρθει να τη σώσει. Δεν έχει σημασία η ζημιά που προκάλεσε η σύγκρουση αλλά αν κάποιος θα ήθελε να συνεισφέρει για την επισκευή ή την αντικατάσταση της R1, θα το εκτιμούσαμε αφάνταστα."

Το κομμάτι πλαστικό από προπορευόμενη μοτοσυκλέτα που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό της Nadieh Schoots στο Macau GP [Video]

Η Ολλανδή με νέα ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστό πως τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί στην Ολλανδία καθώς οι γιατροί της έδωσαν το ΟΚ, ενώ η ίδια ξεκινά την περίοδο αποκατάστασης ώστε να είναι έτοιμη να καβαλήσει ξανά την επισκευασμένη R1 της.

 

Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες