Macau GP 2023 - Ο Peter Hickman θριάμβευσε με το BMW M 1000 RR της FHO Racing BMW Motorrad Team [VIDEO]

Επέστρεψε μετά από τέσσερα χρόνια και κέρδισε τον αγώνα για τέταρτη φορά στην καριέρα του
Macau GP 2023, Peter Hickman
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/11/2023

Η 55η έκδοση του Macau GP το οποίο διεξάγεται στους δημόσιους δρόμους του Macau, τόσο σε 4 όσο και σε 2 τροχούς, πέρασε στην ιστορία, με την BMW να πανηγυρίζει στις μοτοσυκλέτες, καθώς κατάφερε να κλειδώσει τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης και τον Peter Hickman να αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή καθώς κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα για τέταρτη φορά.

Ο αναβάτης της FHO Racing BMW Motorrad Team, Hickman επέστρεψε στο Macau μετά από τέσσερα χρόνια αποχής -τελευταία εμφάνιση του στον αγώνα το 2019- θέλοντας να δείξει πως είναι το “μεγάλο αφεντικό” -και αυτό έκανε. Ο Βρετανός με το καλημέρα ήταν ταχύτερος όλων στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά ενώ το ίδιο συνέβη και στις κατατακτήριες δοκιμές, καθώς ο "Hicky" πήρε την pole position, με τον Davey Todd με BMW M 1000 RR της Burrows Engineering/RK Racing να είναι ο μοναδικός αναβάτης ο οποίος κατάφερε να μείνει κοντά στον Hickman.

Macau GP 2023

Ο αναβάτης της FHO Racing BMW Motorrad Team με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα ξεκίνησε καλύτερα όλων κρατώντας την πρωτοπορία με τον Todd να προσπαθεί να ακολουθήσει στον ρυθμό του. Η κόκκινη σημαία η οποία αποτελεί συχνό φαινόμενο στους αγώνες οι οποίοι διεξάγονται σε δημόσιο δρόμο δεν άργησε να βγει, καθώς ο Brian McCormack της Roadhouse Macau FHO Racing είχε μια πτώση με τον ίδιο να τραυματίζεται στον αστράγαλο, ενώ...

Schoots

...η Nadieh Schoots (φωτό άνω) στην προσπάθεια της να αποφύγει τη μοτοσυκλέτα του McCormack τραυματίστηκε με την ίδια να σπάει την αριστερή της κλείδα ενώ υπέστη κάταγμα και στο αριστερό της πόδι. Αμφότεροι μεταφέρθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις.

Macau GP 2023 – Ο Peter Hickman θριάμβεψε με το BMW M 1000 RR της FHO Racing BMW Motorrad Team

Μετά το εν λόγω συμβάν είχαμε την επανεκκίνηση του αγώνα με τον Hickman να απομακρύνεται από τον Todd και να περνάει με άνεση την γραμμή του τερματισμού έχοντας διαφορά σχεδόν 30 δευτερολέπτων, κερδίζοντας τον αγώνα για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

Todd

Ο Todd της Burrows Engineering/RK Racing τερμάτισε στη δεύτερη θέση έχοντας την τύχη με το μέρος του καθώς κατά τη διακοπή του αγώνα οι μηχανικοί της ομάδας του κατάφεραν να αλλάξουν ένα σπασμένο σωληνάκι λαδιού το οποίο απειλούσε να βάλει τέλος στον αγώνα του Todd.

Dadtzer

Το βάθρο συμπλήρωσε ο David Datzer με BMW M 1000 RR της MTP-Racing by ZERO UP Penz 13, και με... αξιοπερίεργα βαμμένη φόρμα! Τον θρίαμβο της BMW στο Macau GP ολοκλήρωσε ο teammate του Hickman στην FHO Racing BMW Motorrad Team, Josh Brookes με τον Βρετανό να τερματίζει στην τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Rob Hodson της SMR Racing με Honda CBR1000RR-R.

Hickman

Μετά τη νίκη του ο Peter Hickman δήλωσε: “Είχαμε ένα φανταστικό αποτέλεσμα, είναι πολύ ωραίο να είσαι πρώτος σε κάθε περίοδο και να κερδίζεις τον αγώνα, οπότε δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι περισσότερο από αυτό. Τα παιδιά -οι μηχανικοί- έχουν δουλέψει εκπληκτικά, η BMW M 1000 RR ήταν εξαιρετική για να είμαι ειλικρινής. Η διαδρομή ήταν λίγο πιο δύσκολη -έχει αρκετά σαμαράκια- από ό,τι συνήθως, γεγονός που δυσκολεύει την οδήγηση. Αλλά η ομάδα της FHO Racing έχει βρει το στήσιμο και ένιωσα πολύ άνετα.”

Macau GP 2023 – Ο Peter Hickman θριάμβεψε με το BMW M 1000 RR της FHO Racing BMW Motorrad Team

Δείτε παρακάτω ένα συγκλονιστικό On-board video με τον νικητή του αγώνα, Peter Hickman.

Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες