Mason Klein - Μετακόμισε στη Βραζιλία, με μεταγραφή στη Honda Racing Brasil!

Ο Αμερικανός θα αγωνιστεί αρχικά στο Βραζιλιάνικο Πρωτάθλημα Cross Country 2024, με απώτερο στόχο το Dakar 2025
motomag Ο Mason Klein στη Honda Racing Brasil, με στόχο τη συμμετοχή στο Rally Dakar 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Το επόμενο βήμα όσον αφορά την αγωνιστική του καριέρα αποκάλυψε ο Mason Klein, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της κατηγορίας Rally2 στο W2RC του 2022, να μετακομίζει στη... Βραζιλία, για να αγωνιστεί με τη Honda Racing Brasil, αρχικά στο Βραζιλιάνικο Πρωτάθλημα Cross Country 2024!

Ο Klein ο οποίος αγωνίστηκε στο περσινό Rally Dakar ως ιδιώτης με την Kove 450 Rally EX, έχοντας παράλληλα την πλήρη υποστήριξη του εργοστασίου, πλέον θα αποτελεί μέλος της οικογένειας του HRC. Οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού τμήματος της Honda σίγουρα είδαν στις ειδικές διαδρομές του Dakar την ταχύτητα του Αμερικανού και για αυτό τον λόγο θέλησαν να τον "αρπάξουν" από τα χέρια της KOVE.

Μπορεί κάποιος να πει πως ο Klein ήθελε να φύγει από την KOVE μετά το δύσκολο Rally Dakar που βίωσε ελέω των πολλών μηχανικών προβλημάτων της Kove 450 Rally EX ωστόσο τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Ο Klein σε καμία των περιπτώσεων δεν αναφέρθηκε με υποτιμητικά λόγια στη μοτοσυκλέτα της KOVE ωστόσο ο Αμερικανός έκανε γνωστό πως ήθελε να βρεθεί σε μία ομάδα ως εργοστασιακός αναβάτης.

https://www.facebook.com/reel/711925367428598

Κάπως έτσι η Honda Racing Brasil χτύπησε την πόρτα του Klein. Το φλερτ μεταξύ Honda και Klein είχε ξεκινήσει καιρό πριν, καθώς ο ίδιος είχε δημοσιεύσει διάφορα βίντεο όπου προπονούνταν με μία Honda CRF450X. Η επιβεβαίωση της συμφωνίας για τη μετακόμιση του Klein στη Honda Racing Brasil ήρθε πριν από μερικές ημέρες, με την περιφερειακή αγωνιστική ομάδα του HRC στην Βραζιλία να παρουσιάζει στα κόκκινα τον Klein.

Μπορεί η μεταγραφή του Klein να αφορά αρχικά μόνο την αγωνιστική του παρουσία στο Βραζιλιάνικο Πρωτάθλημα Cross Country 2024 με την ομάδα της Honda Racing Brasil, ωστόσο είναι ένα μήνυμα πως ο Αμερικανός ετοιμάζεται να βάλει υποψηφιότητα -αν είναι ανταγωνιστικός και υγιής- για μία θέση στη Monster Energy Honda Rally Team η οποία αποτελεί την εργοστασιακή ομάδα του HRC στο Rally Dakar.

O Mason Klein ανέφερε μετά την παρουσίαση του από την ομάδα της Honda Racing Brasil: "Αποτελεί μεγάλη αλλαγή για την καριέρα μου αυτή η μετακίνηση. Θα πάω σε μία νέα χώρα και θα ακολουθήσω έναν νέο θεσμό. Έχω λίγο άγχος αλλά πιστεύω θα τα πάμε καλά.”

Ο Mason Klein στη Honda Racing Brasil, με στόχο τη συμμετοχή στο Rally Dakar 2025
Ετικέτες

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης - Πετάει εκτάκτως για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP στο Misano!

Στην κατηγορία STK600, με την ομάδα FIFTY MOTORSPORT
Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/4/2024

Αφού ανέβηκε στο βάθρο της κατηγορίας Supersport 600 στις Σέρρες, για τον 1ο γύρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU, ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης από την Κω, μεταβαίνει στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην πίστα του Misano, όπου θα συμμετάσχει εκτάκτως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP με την ομάδα FIFTY MOTOSPORT.

Το σαββατοκύριακο 13-14 Σεπτεμβρίου στον 1ο αγώνα του Βαλκανικού πρωταθλήματος BMU στην πίστα των Σερρών ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης έλαβε μέρος στην κατηγορία SUPERSPORT 600 με μοτοσυκλέτα HONDA CBR600RR. Στα χρονομετρημένα του Σαββάτου στις Σέρρες, ο Φουρθιώτης κατάφερε να πάρει την 1η θέση για την σχάρα της εκκίνησης καταφέρνοντας να κάνει ατομικό ρεκόρ πίστας γράφοντας χρόνο 1.20.248 μισό δευτερόλεπτο κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ του. 

Στον πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση μετά από πολλές ατυχίες καθώς μετά την εκκίνηση στην πρώτη στροφή έχασε τα φρένα και βρέθηκε εκτός πίστας και από την πρώτη θέση βρέθηκε στην 9η θέση αλλά αυτό δεν τον πτόησε. Έτσι, μέσα στους επόμενους 2 γύρους κατάφερε με αρκετές μάχες και προσπεράσεις να βρεθεί μέχρι την 5η θέση όμως δυστυχώς μετά τον δεύτερο γύρο τού έφυγε από την αγωνιστική στολή του η ξύστρα με αποτέλεσμα το γόνατό του να ξύνει την άσφαλτο χωρίς προστασία, και να μην έχει τη δυνατότητα να κάνει γρήγορους γύρους, κάτι που του στέρησε μια θέση στο βάθρο.

Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής ξεκίνησε από την 4η θέση καθώς δεν ισχύουν τα χρονομετρημένα του Σαββάτου στον δεύτερο αγώνα αλλά τα αποτελέσματα από τους χρόνους του πρώτου αγώνα του Σαββάτου σε βάζουν στην αντίστοιχη θέση της εκκίνησης του δεύτερου αγώνα. Από την τέταρτη θέση κατάφερε να βρεθεί γρήγορα στην τρίτη θέση και να δίνει μάχες για τη δεύτερη θέση για αρκετούς γύρους, ώσπου κατάφερε να βρεθεί πίσω από τον πρώτο. Βάζοντας το κεφάλι κάτω και οδηγώντας γρήγορα έδωσε αρκετές μάχες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης αλλά δυστυχώς στους τελευταίους γύρους υπήρχαν αρκετές πτώσεις στην Κ5 με αποτέλεσμα να υπάρχει κίτρινη σημαία για αρκετούς γύρους και να μην μπορεί να περάσει καθώς απαγορεύεται με καθεστώς κίτρινης σημαίας να κάνεις προσπέραση. Η ατυχία ολοκληρώθηκε όταν βγήκε κόκκινη σημαία 2 γύρους πριν το τέλος καθώς είχαν χυθεί λάδια στην πίστα και τελείωσε πρόωρα ο αγώνας, με τον Σπύρο Μάριο να κατακτά τη 2η θέση και να ανεβαίνει στο βάθρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος. 

Μετά τους αγώνες ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ δήλωσε: "είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα ατομικό ρεκόρ πίστας καθώς και για το βάθρο του 2ου αγώνα της Κυριακής. Φέτος συμμετέχω στο Βαλκανικό πρωτάθλημα και για έμενα θα είναι η πρώτη φορά που θα δω από κοντά της περισσότερες πίστες του πρωταθλήματος στις υπόλοιπες χώρες καθώς οι συναθλητές μου γνωρίζουν καλά της πίστες διότι συμμετέχουν για δεύτερη και τρίτη χρονιά στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που συμμετέχω σε έναν τέτοιο θεσμό και θα προσπαθήσω σε κάθε αγώνα για το καλύτερο, κάτι που οφείλεται αποκλειστικά στους χορηγούς μου που στηρίζουν την προσπάθεια μου και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ που μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Ο επόμενος αγώνας μου είναι το σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP στην κατηγορία STK600 στην Ιταλία στην πίστα του Misano καθώς η ομάδα FIFTY MOTORSPORT που είδε τους χρόνους και τα αποτελέσματα μου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα με κάλεσε να συμμετέχω εκτάκτως στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μαζί τους ώστε να στελεχώσω την ομάδα με την παρουσία μου."

Ετικέτες