Mason Klein - Μετακόμισε στη Βραζιλία, με μεταγραφή στη Honda Racing Brasil!

Ο Αμερικανός θα αγωνιστεί αρχικά στο Βραζιλιάνικο Πρωτάθλημα Cross Country 2024, με απώτερο στόχο το Dakar 2025
motomag Ο Mason Klein στη Honda Racing Brasil, με στόχο τη συμμετοχή στο Rally Dakar 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Το επόμενο βήμα όσον αφορά την αγωνιστική του καριέρα αποκάλυψε ο Mason Klein, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της κατηγορίας Rally2 στο W2RC του 2022, να μετακομίζει στη... Βραζιλία, για να αγωνιστεί με τη Honda Racing Brasil, αρχικά στο Βραζιλιάνικο Πρωτάθλημα Cross Country 2024!

Ο Klein ο οποίος αγωνίστηκε στο περσινό Rally Dakar ως ιδιώτης με την Kove 450 Rally EX, έχοντας παράλληλα την πλήρη υποστήριξη του εργοστασίου, πλέον θα αποτελεί μέλος της οικογένειας του HRC. Οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού τμήματος της Honda σίγουρα είδαν στις ειδικές διαδρομές του Dakar την ταχύτητα του Αμερικανού και για αυτό τον λόγο θέλησαν να τον "αρπάξουν" από τα χέρια της KOVE.

Μπορεί κάποιος να πει πως ο Klein ήθελε να φύγει από την KOVE μετά το δύσκολο Rally Dakar που βίωσε ελέω των πολλών μηχανικών προβλημάτων της Kove 450 Rally EX ωστόσο τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Ο Klein σε καμία των περιπτώσεων δεν αναφέρθηκε με υποτιμητικά λόγια στη μοτοσυκλέτα της KOVE ωστόσο ο Αμερικανός έκανε γνωστό πως ήθελε να βρεθεί σε μία ομάδα ως εργοστασιακός αναβάτης.

https://www.facebook.com/reel/711925367428598

Κάπως έτσι η Honda Racing Brasil χτύπησε την πόρτα του Klein. Το φλερτ μεταξύ Honda και Klein είχε ξεκινήσει καιρό πριν, καθώς ο ίδιος είχε δημοσιεύσει διάφορα βίντεο όπου προπονούνταν με μία Honda CRF450X. Η επιβεβαίωση της συμφωνίας για τη μετακόμιση του Klein στη Honda Racing Brasil ήρθε πριν από μερικές ημέρες, με την περιφερειακή αγωνιστική ομάδα του HRC στην Βραζιλία να παρουσιάζει στα κόκκινα τον Klein.

Μπορεί η μεταγραφή του Klein να αφορά αρχικά μόνο την αγωνιστική του παρουσία στο Βραζιλιάνικο Πρωτάθλημα Cross Country 2024 με την ομάδα της Honda Racing Brasil, ωστόσο είναι ένα μήνυμα πως ο Αμερικανός ετοιμάζεται να βάλει υποψηφιότητα -αν είναι ανταγωνιστικός και υγιής- για μία θέση στη Monster Energy Honda Rally Team η οποία αποτελεί την εργοστασιακή ομάδα του HRC στο Rally Dakar.

O Mason Klein ανέφερε μετά την παρουσίαση του από την ομάδα της Honda Racing Brasil: "Αποτελεί μεγάλη αλλαγή για την καριέρα μου αυτή η μετακίνηση. Θα πάω σε μία νέα χώρα και θα ακολουθήσω έναν νέο θεσμό. Έχω λίγο άγχος αλλά πιστεύω θα τα πάμε καλά.”

Ο Mason Klein στη Honda Racing Brasil, με στόχο τη συμμετοχή στο Rally Dakar 2025
Ετικέτες

TrialGP 2024, 5ος γύρος - Μια ανάσα πριν έναν ακόμα τίτλο ο Toni Bou

Τρίτο 1-2 για τη Repsol Honda - Το ντουέτο του ιαπωνικού εργοστασίου παραμένει στο 1-2 και στη γενική κατάταξη
TrialGP 2024, Βέλγιο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/7/2024

Στον πέμπτο γύρο της σεζόν του TrialGP για το 2024, ο Toni Bou πήρε μια ακόμα νίκη, με τον ομόσταυλό του, Gabriel Marcelli να παίρνει τη δεύτερη θέση, με τη Honda να καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή και τις 2 πρώτες θέσεις της γενικής βαθμολογίας.

Στον τελευταίο αγώνα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, στο Comblain-au-Pont του Βελγίου, ο Toni Bou πήρε μια ακόμα νίκη, κοιτώντας τους αντιπάλους του… αφ’ υψηλού, καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση της γενικής βαθμολογίας με 177 βαθμούς, ακολουθούμενος από τον έτερο αναβάτη του HRC, Gabriel Marcelli με 135, ενώ τρίτος είναι ο Jaime Busto της GASGAS με 126.

Στο Βέλγιο, ο Bou έδειξε για μια ακόμη φορά την κλάση του, σε ένα λασπωμένο τερέν, αυγατίζοντας τις φετινές νίκες του Πρωταθλήματος στις 8.

Επόμενος γύρος στις 25 Αυγούστου στην Cahors της Γαλλίας, όπου ο Bou θα έχει το πρώτο “Match Point”, την πρώτη ευκαιρία δηλαδή να πάρει τον τίτλο του 24.

 

Ετικέτες