Rally Dakar 2024 – Ο Mason Klein εγκαταλείπει από σπασμένο κινητήρα στην KOVE

Η ταχύτητα υπήρχε, την αξιοπιστία της 450 Rally EX αναζητούσε όλες αυτές τις ημέρες ο Αμερικανός στην Σαουδική Αραβία
Rally Dakar 2024 KOVE – Ο Mason Klein εγκαταλείπει από σπασμένο κινητήρα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

12/1/2024

Η συμμετοχή του Klein στο φετινό Rally Dakar θα μπορούσε να γίνει κάλλιστα δραματική ταινία, αρχικά η μοτοσυκλέτα του είχε "κολλήσει" 2.000 χιλιόμετρα μακριά από την Al Ula, στο Dubai, λίγες ώρες πριν την έναρξη του φετινού Dakar λόγω εκτελωνιστικών προβλημάτων με τον Αμερικανό να καταφέρνει να πάρει το πράσινο φως να αγωνιστεί με την ψυχή στο στόμα. Με τον δέκατο χρόνο που πέτυχε στον Πρόλογο, οι άνθρωποι της KOVE και όχι μόνο, όλοι μας που υποστηρίζουμε τα outsider, είχαμε ξεκινήσει να χαμογελούμε και να σκεφτόμαστε πως ο στόχος του τερματισμού στην πρώτη εικοσάδα θα μπορούσε να είναι εφικτός.

Τα σχέδια των Κινέζων πήγαιναν ακόμη καλύτερα την πρώτη ημέρα του αγώνα καθώς έτριβαν τα μάτια τους όταν είδαν πως ο Klein είχε πετύχει τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, ανεβάζοντας την KOVE 450 Rally EX στο προσωρινό τρίτο σκαλί του βάθρου της γενικής κατάταξης. Το αγωνιστικό δράμα του Klein ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του αγώνα, καθώς ένα πρόβλημα σε ένα σωληνάκι της ψύξης λαδιού, τον ανάγκασε να χάσει περισσότερες από δύο ώρες, με τον εργοστασιακό αναβάτη της KOVE Sunier να θυσιάζεται για την ομάδα δίνοντας το δικό του σωληνάκι στον Klein για να συνεχίσει έστω και από την 110η θέση.

Rally Dakar 2024 KOVE – Ο Mason Klein εγκαταλείπει από σπασμένο κινητήρα

Ο Αμερικανός τις υπόλοιπες ημέρες του αγώνα δεν το έβαλε κάτω, καθώς κάθε χιλιόμετρο στο Rally Dakar είναι πολύτιμο όσον αφορά την εξέλιξη των συγκεκριμένων μοτοσυκλετών πόσο μάλλον για την KOVE 450 Rally EX, παρόλο που δεν είναι μέρος της εργοστασιακής ομάδας. Απλά κάθε πρόβλημα που εμφανίζεται στον πιο απαιτητικό αγώνα του κόσμου, αποτελεί και πολύτιμη εμπειρία για το εργοστάσιο.

Ο Klein ο οποίος σε κάποιες Ειδικές Διαδρομές του αγώνα έδειξε πως είχε την ταχύτητά του,  μπήκε στην 48ωρη Ε.Δ. του αγώνα με στόχο να φέρει την μοτοσυκλέτα του στον τερματισμό ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό, ο ιδιώτης αναβάτης της KOVE είδε τον κινητήρα της 450 Rally EX να σπάει και κάθε ελπίδα για τερματισμό να σβήνει στους αμμόλοφους. Το φετινό Dakar για τον Klein μπορεί να ολοκληρώθηκε άδοξα, ωστόσο τα σημάδια ταχύτητας ήταν εκεί, και μπορεί να τον δούμε τα επόμενα χρόνια να κοντράρει στα ίσια τους μεγάλους αντιπάλους της εταιρείας, μέχρι τότε ο Klein θα περιμένει τα οχήματα της οργάνωσης για να τον μεταφέρουν πίσω στο κοντινότερο Bivouac.

Rally Dakar 2024 KOVE – Ο Mason Klein εγκαταλείπει από σπασμένο κινητήρα

 

Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης - Πετάει εκτάκτως για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP στο Misano!

Στην κατηγορία STK600, με την ομάδα FIFTY MOTORSPORT
Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/4/2024

Αφού ανέβηκε στο βάθρο της κατηγορίας Supersport 600 στις Σέρρες, για τον 1ο γύρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU, ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης από την Κω, μεταβαίνει στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην πίστα του Misano, όπου θα συμμετάσχει εκτάκτως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP με την ομάδα FIFTY MOTOSPORT.

Το σαββατοκύριακο 13-14 Σεπτεμβρίου στον 1ο αγώνα του Βαλκανικού πρωταθλήματος BMU στην πίστα των Σερρών ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης έλαβε μέρος στην κατηγορία SUPERSPORT 600 με μοτοσυκλέτα HONDA CBR600RR. Στα χρονομετρημένα του Σαββάτου στις Σέρρες, ο Φουρθιώτης κατάφερε να πάρει την 1η θέση για την σχάρα της εκκίνησης καταφέρνοντας να κάνει ατομικό ρεκόρ πίστας γράφοντας χρόνο 1.20.248 μισό δευτερόλεπτο κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ του. 

Στον πρώτο αγώνα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση μετά από πολλές ατυχίες καθώς μετά την εκκίνηση στην πρώτη στροφή έχασε τα φρένα και βρέθηκε εκτός πίστας και από την πρώτη θέση βρέθηκε στην 9η θέση αλλά αυτό δεν τον πτόησε. Έτσι, μέσα στους επόμενους 2 γύρους κατάφερε με αρκετές μάχες και προσπεράσεις να βρεθεί μέχρι την 5η θέση όμως δυστυχώς μετά τον δεύτερο γύρο τού έφυγε από την αγωνιστική στολή του η ξύστρα με αποτέλεσμα το γόνατό του να ξύνει την άσφαλτο χωρίς προστασία, και να μην έχει τη δυνατότητα να κάνει γρήγορους γύρους, κάτι που του στέρησε μια θέση στο βάθρο.

Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής ξεκίνησε από την 4η θέση καθώς δεν ισχύουν τα χρονομετρημένα του Σαββάτου στον δεύτερο αγώνα αλλά τα αποτελέσματα από τους χρόνους του πρώτου αγώνα του Σαββάτου σε βάζουν στην αντίστοιχη θέση της εκκίνησης του δεύτερου αγώνα. Από την τέταρτη θέση κατάφερε να βρεθεί γρήγορα στην τρίτη θέση και να δίνει μάχες για τη δεύτερη θέση για αρκετούς γύρους, ώσπου κατάφερε να βρεθεί πίσω από τον πρώτο. Βάζοντας το κεφάλι κάτω και οδηγώντας γρήγορα έδωσε αρκετές μάχες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης αλλά δυστυχώς στους τελευταίους γύρους υπήρχαν αρκετές πτώσεις στην Κ5 με αποτέλεσμα να υπάρχει κίτρινη σημαία για αρκετούς γύρους και να μην μπορεί να περάσει καθώς απαγορεύεται με καθεστώς κίτρινης σημαίας να κάνεις προσπέραση. Η ατυχία ολοκληρώθηκε όταν βγήκε κόκκινη σημαία 2 γύρους πριν το τέλος καθώς είχαν χυθεί λάδια στην πίστα και τελείωσε πρόωρα ο αγώνας, με τον Σπύρο Μάριο να κατακτά τη 2η θέση και να ανεβαίνει στο βάθρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος. 

Μετά τους αγώνες ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ δήλωσε: "είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα ατομικό ρεκόρ πίστας καθώς και για το βάθρο του 2ου αγώνα της Κυριακής. Φέτος συμμετέχω στο Βαλκανικό πρωτάθλημα και για έμενα θα είναι η πρώτη φορά που θα δω από κοντά της περισσότερες πίστες του πρωταθλήματος στις υπόλοιπες χώρες καθώς οι συναθλητές μου γνωρίζουν καλά της πίστες διότι συμμετέχουν για δεύτερη και τρίτη χρονιά στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που συμμετέχω σε έναν τέτοιο θεσμό και θα προσπαθήσω σε κάθε αγώνα για το καλύτερο, κάτι που οφείλεται αποκλειστικά στους χορηγούς μου που στηρίζουν την προσπάθεια μου και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ που μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Ο επόμενος αγώνας μου είναι το σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM JUNIOR GP στην κατηγορία STK600 στην Ιταλία στην πίστα του Misano καθώς η ομάδα FIFTY MOTORSPORT που είδε τους χρόνους και τα αποτελέσματα μου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα με κάλεσε να συμμετέχω εκτάκτως στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μαζί τους ώστε να στελεχώσω την ομάδα με την παρουσία μου."

Ετικέτες