Rally Dakar 2024 – 1η Μέρα: Νίκη Hero με φοβερή Kove – 10άδα κατηγορίας για τον Βασίλη Μπούδρο!

Ένα δύσκολο πρώτο σκέλος με αρκετές αναποδιές στους πρωτοκλασάτους
Rally Dakar 2024 – 1η Μέρα: Νίκη Hero με φοβερή Kove – 10άδα κατηγορίας για τον Βασίλη Μπούδρο!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

6/1/2024

Ο πρώτος που πέρασε την γραμμή τερματισμού σήμερα, κατά το πρώτο σκέλος του αγώνα ήταν ο Mason Klein με μοτοσυκλέτα της Kove πράγμα που έκανε πολύ κόσμο να τρίβει τα μάτια του. Ο Klein δεν είναι εργοστασιακός αναβάτης της Kove και λίγο έλειψε πριν από λίγες ημέρες να μην πάρει και εκκίνηση αλλά το μόνο σίγουρο δεν είναι τυχαίος αναβάτης και η πορεία του στον πιο απαιτητικό αγώνα του κόσμου δικαιολογεί την θέση του στην πρώτη τριάδα, δεν είναι τυχαία εκεί, το αντίθετο.

Την νίκη πήρε το Brabec που ερχόταν πίσω από τον klein με καλύτερο χρόνο στον αγώνα και την κράτησε για λίγο όμως καθώς αποδόθηκε στον Ross Branch που μαζί με 4 άλλους αρχικά, αναβάτες σταμάτησε να βοηθήσει τον Tosha Schareina που είχε πέσει και ήταν τραυματισμένος στην άμμο. Ως όνομα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό στο ευρύ κοινό αλλά βρίσκεται ήδη στο 3ο του Dakar και δεν είναι τυχαίο που είναι μέρος της ομάδας Monster Energy Honda.

Παρόλο που έχασε αρκετό χρόνο, ο Branch που στο παρελθόν είχε φτάσει πολύ κοντά να δώσει την πρώτη νίκη της Yamaha μετά από δύο δεκαετίες, τερμάτισε στην 16η θέση που σημαίνει πως ο ρυθμός του με την μοτοσυκλέτα της Hero ήταν εξαιρετικός. Με 25 λεπτά να επιστρέφουν από την διοργάνωση επειδή σταμάτησε, ο Branch πήρε την νίκη και μαζί και μία διαφορά σχεδόν 11 λεπτών που είναι σημαντική.

Πιο πριν ο Branch άνοιγε και τον δρόμο καθώς οδηγούσε το σκέλος ενώ ο Schareina που είχε ήδη πάει εξαιρετικά στον πρόλογο πήγαινε γρήγορα ακολουθώντας τους υπόλοιπους εργοστασιακούς αναβάτες της Honda. Εμπρός ο Brabec έπρεπε επίσης να δίνει βάρος στην πλοήγηση, οδηγώντας παρέα με τον Skyler και τον Nacho και σχολιάζοντας πως ήταν ένα δύσκολο σκέλος, γεμάτο πέτρες που έπρεπε να κόψεις για να κερδίσεις χρόνο, διότι μία πτώση πάντα κοστίζει. Μόνο σε χρόνο αν είναι απλή.

Rally Dakar 1η μερα

Στην Rally 2 κατηγορία όπου ο Michael Docherty ήταν πρώτος, τα πράγματα θα έπαιρναν διαφορετική τροπή καθώς σημείωσε πτώση στο 323ο χιλιόμετρο και ενώ μόλις πέντε χιλιόμετρα πριν είχε χάσει την πρώτη θέση. Με πρόβλημα στο ισχίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και θα δούμε την πορεία του από εδώ και πέρα.

Στην αρχή της ειδικής εξαιρετική πορεία είχε και ο Quintanilla που οριακά βρέθηκε εκτός δεκάδας στο τέλος της ημέρας. Επειδή ακόμη είμαστε στην αρχή, δεν υπάρχει στην κορυφή και ουσιαστική διαφορά με την νίκη στην γενική και το προβάδισμα να το διατηρεί ο Branch.

Εξαιρετικά τα πήγε ο Βασίλης Μπούδρος που βρίσκεται στην 67η θέση της γενικής κατάταξης και στην δεκάδα της δικής του, ξεχωριστής κατηγορίας, όπου ο κάθε αναβάτης αγωνίζεται χωρίς υποστήριξη μηχανικών. Είναι μία εξαιρετικά δύσκολη κατηγορία και αυτό το τόσο δύσκολο σκέλος, βοήθησε τον Βασίλη να ξεχωρίσει. Σήμερα ήταν και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσουν το νέο ψηφιακό Road Book, στο οποίο ο Βασίλης τα πήγε εξαιρετικά βρίσκοντας τον τρόπο να περάσει από όλα τα σημεία χωρίς λάθη.

Αύριο θα έχουν να αντιμετωπίσουν 463 χιλιόμετρα ειδικής διαδρομής και 192 χιλιόμετρα απλής με 30 χιλιόμετρα να είναι μόνο αμμόλοφοι με ότι αυτό σημαίνει.

Πρώτη δεκάδα:

Θέση

Αναβατησ

ομαδα

χρονοσ

διαφορα

1

46

(BWA) ROSS BRANCH

HERO MOTOSPORTS TEAM RALLY

04H 56' 01''

 

2

9

(USA) RICKY BRABEC

MONSTER ENERGY HONDA TEAM

05H 06' 55''

+ 00H 10' 54''

3

98

(USA) MASON KLEIN

KORR OFFROAD RACING

05H 07' 20''

+ 00H 11' 19''

4

18

(ZAF) BRADLEY COX

BAS WORLD KTM RACING TEAM

05H 08' 55''

+ 00H 12' 54''

5

11

(CHL) JOSE IGNACIO CORNEJO FLORIMO

MONSTER ENERGY HONDA TEAM

05H 09' 44''

+ 00H 13' 43''

6

16

(FRA) ROMAIN DUMONTIER

TEAM DUMONTIER RACING

05H 10' 07''

+ 00H 14' 06''

7

15

(ESP) LORENZO SANTOLINO

SHERCO RALLY FACTORY

05H 10' 12''

+ 00H 14' 11''

8

47

(ARG) KEVIN BENAVIDES

RED BULL KTM FACTORY RACING

05H 11' 38''

+ 00H 15' 37''

9

5

(AUS) DANIEL SANDERS

RED BULL GASGAS FACTORY RACING

05H 12' 55''

+ 00H 16' 54''

10

23

(CZE) MARTIN MICHEK

ORION - MOTO RACING GROUP

05H 13' 13''

+ 00H 17' 12''

Bike Alert

Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες