Η KOVE στο Rally Dakar 2024 - Με στόχο την είσοδο στην πρώτη εικοσάδα!

Με την 450 Rally EX, τέσσερις εργοστασιακούς και δυο ακόμα αναβάτες σε επίδειξη δύναμης
KOVE rally team 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/1/2024

Η κινέζικη KOVE δίνει το παρών και στο φετινό Dakar Rally, με τέσσερις εργοστασιακούς και δυο ακόμα περιφερειακούς αναβάτες, έχοντας στόχο τον τερματισμό στο TOP-20 της τελικής κατάταξης, μετά από την είσοδο της εταιρείας στο TOP-50 στο ντεμπούτο της στο πιο σκληρό ράλι του κόσμου το 2023 και τον τερματισμό όλων των αναβατών της.

Όπως είχε δηλώσει ο CEO της εταιρείας Zhang Xue πριν το Rally Dakar 2023, παραθέτοντας το εξαιρετικά φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα στόχων της KOVE: “την πρώτη χρονιά στόχο έχουμε να τερματίσουμε και να μάθουμε από την εμπειρία μας (σσ. το κατάφεραν και με το παραπάνω), τη δεύτερη χρονιά να έχουμε τουλάχιστον έναν αναβάτη στο TOP-20 της τελικής κατάταξης, την τρίτη χρονιά να μπούμε στο TOP-10, την τέταρτη χρονιά βάθρο, και την πέμπτη να κερδίσουμε τον αγώνα!”

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της KOVE για τη συμμετοχή της εταιρείας στο Dakar Rally 2024.

KOVE Rally Team 2024

"To Dakar Rally αποτελεί τον πιο σκληρό και απαιτητικό χωμάτινο αγώνα στον πλανήτη, που ωθεί αναβάτες, μοτοσυκλέτες και ομάδες στο όριο, καθιστώντας απλώς και μόνο τον τερματισμό ως έναν πραγματικό άθλο. Από την πρώτη διοργάνωση του 1978, με αφετηρία το Παρίσι και τερματισμό στο Dakar της Σενεγάλης, ο αγώνας άλλαξε αρκετές φορές μορφή και τερέν, λόγω των γεωπολιτικών αλλαγών που συνέβησαν όλα αυτά τα χρόνια, περνώντας στην αμερικάνικη ήπειρο, προτού καταλήξει στις ερήμους της Σαουδικής Αραβίας τα τελευταία χρόνια. Αυτό που έμεινε αναλλοίωτο, εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, είναι η αντοχή, το ψυχικό σθένος, η αφοσίωση και η αξιοπιστία που καλούνται να επιδείξουν άνθρωποι και μηχανές, προκειμένου να φτάσουν στη γραμμή του τερματισμού, προσελκύοντας την ελίτ των αγωνιζομένων για να συμμετάσχουν στον σκληρό αυτό αγώνα. Οι διαδρομές του Dakar Rally περιλαμβάνουν από βραχώδη εδάφη και ορεινά περάσματα, μέχρι αχανείς αμμόλοφους και ερήμους που δεν συγχωρούν το παραμικρό λάθος. Η ικανότητα πλοήγησης, η μηχανολογική υπεροχή και η προσήλωση στο στόχο, θεωρούνται βασικοί άξονες για να ανταπεξέλθουν οι συμμετέχοντες σε μια πραγματική οδύσσεια που ξεπερνά τα συνήθη πλαίσια ενός αγώνα.

KOVE Rally Team 2024

Η περσινή διοργάνωση σηματοδότησε την πρώτη συμμετοχή της KOVE στο Dakar Rally  η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς τερμάτισαν και οι τρεις μοτοσυκλέτες που αποτέλεσαν την επίσημη εργοστασιακή συμμετοχή, βάζοντας το εργοστάσιο στον "χάρτη" των ελάχιστων κατασκευαστών παγκοσμίως που έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα για το πενταετές πλάνο που έχει σχεδιάσει ο πρόεδρος της εταιρείας, Zhang Xue, θέτοντας ως στόχο τον τερματισμό όλων των μοτοσυκλετών. Φέτος, το πλάνο προβλέπει κατάταξη μέσα στην πρώτη 25άδα και προκειμένου να επιτευχθεί ο φετινός στόχος η KOVE ενισχύει το "οπλοστάσιό" της τόσο με άψυχο όσο και με έμψυχο υλικό!

KOVE Rally Team 2024

Για το 2024, το εργοστάσιο ρίχνει στη μάχη την 450 Rally EX, τη μοτοσυκλέτα που για πρώτη φορά είδαμε από κοντά στην EICMA του Μιλάνου πριν από λίγους μήνες. Η μοτοσυκλέτα κατασκευάστηκε και εξελίχθηκε από την KOVE, διαθέτοντας νέο πλαίσιο και καινούργιο κινητήρα, ενώ θα συμμετέχει παράλληλα και με την προηγούμενη αγωνιστική έκδοση της 450 Rally. Η εργοστασιακή ομάδα θα αποτελείται φέτος από τέσσερις αναβάτες, με συμμετοχές σε δύο κατηγορίες: την RallyGP (για το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM Rally-Raid) και την Rally2 (για το παγκόσμιο κύπελλο Rally-Raid).

KOVE Rally Team 2024

O Sunier Sunier ήταν ένας από τους αναβάτες που έφεραν της μοτοσυκλέτες της KOVE πέρσι στον τερματισμό του Dakar και φέτος θα προσπαθήσει να φτάσει ακόμη ψηλότερα στην τελική κατάταξη. Παρά τον τραυματισμό που υπέστη 45 μέρες πριν την έναρξη του αγώνα, ο Sunier ήταν αποφασισμένος να στηθεί στη ράμπα εκκίνησης κάμπτοντας και τις αντιστάσεις που είχε από το εργοστάσιο προκειμένου να προστατευθεί η υγεία του. Από την άλλη, ο 19 ετών Fang Xiang Liang θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στον θρυλικό αγώνα, έχοντας να αντιμετωπίσει και αρκετούς επικριτές οι οποίοι θεωρούσαν ότι ο νεαρός αναβάτης δεν είναι ακόμη έτοιμος για μια τέτοιου είδους πρόκληση. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της KOVE επέλεξε να του δώσει την ευκαιρία για να δοκιμάσει τα όριά του, έχοντας ως στόχο τον τερματισμό. Την εργοστασιακή συμμετοχή συμπληρώνουν δύο έμπειροι αναβάτες rally, ο Neels Theric και ο Xavier Flick, αποτελώντας ένα πολύτιμο "όπλο" σε ένα τόσο δύσκολο και απαιτητικό εγχείρημα.

Εκτός των εργοστασιακών συμμετοχών, θα τρέξουν δύο ακόμη αναβάτες με μοτοσυκλέτες της KOVE ως ανεξάρτητες συμμετοχές και ξεχωριστές ομάδες, αλλά με την απαραίτητη υποστήριξη από το εργοστάσιο:

Mason Klein

Ο Αμερικανός Mason Klein εντυπωσιάστηκε από τις επιδόσεις της KOVE στο περσινό Dakar Rally και τον τελευταίο χρόνο ενεπλάκη ενεργά στην εξέλιξη της 450 Rally EX, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται λίγες μέρες πριν την έναρξη του αγώνα. Ο Klein είναι ένα από τα ταλέντα με ραγδαία εξέλιξη και ο συγκεκριμένος συνδυασμός αναβάτη-μοτοσυκλέτας έχει δημιουργήσει μεγάλη προσμονή στο κοινό των αγώνων rally (σσ. στον πρόλογο του 2024 ο Klein βρέθηκε 10ος!). Ο έτερος ιδιώτης, ο Ιταλός Cesare Zaccheti, θα συμμετέχει στην κατηγορία Original με μία πρώτης γενιάς 450 Rally.

Μείνετε συντονισμένοι για τις εξελίξεις, αλλά και για να μαθαίνετε σε πραγματικό χρόνο την πορεία της KOVE απέναντι στις προκλήσεις του πιο σκληρού αγώνα rally στον κόσμο.

Ετικέτες

Hero MotoSports - Με Jose Nacho Cornejo στη Rally ομάδα της

Προηγουμένως ο νεαρός Χιλιανός αναβάτης είχε κάνει όνομα στην ομάδα της Honda
Nacho Cornejo at Hero Motosports
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/4/2024

Ένα μήνα από όταν η Honda ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του Jose “Nacho” Cornejo, ήρθε το ανακοινωθέν της Hero MotoSports Team Rally το οποίο καλωσορίζει τον Χιλιανό στην ινδική ομάδα.

Μάλιστα από τις 16/4 η Hero έτρεχε… quiz στα social media με κάποιες εικόνες, ρωτώντας αν μπορούμε να λύσουμε το μυστήριο του νέου αναβάτη της. Στο quiz φαινόταν ο Nacho σκυμμένος, με ένα καπέλο να κρύβει το πρόσωπό του, ενώ δίπλα υπήρχαν φωτογραφίες από… nachos, το δημοφιλές σνακ, κάτι… καλαμπόκια (Corn), και κάποιες παραδοσιακές φορεσιές.

Όχι λοιπόν, ο Nacho δεν θα αντικαταστήσει τον Toby Price στην ομάδα της KTM, αλλά βρίσκει τη θέση του στον Ινδό κατασκευαστή που το 2023 κατέκτησε τη 2η θέση στο Rally Dakar με τον Ross Branch, και διανύει την καλύτερη χρονιά της, στον όγδοο χρόνο που αγωνίζεται στους διεθνείς αγώνες Rally. Πλέον η ομάδα Hero MotoSports Team Rally αποτελείται από τους José Ignacio Cornejo Florimo, Ross Branch, Sebastien Buhler και Joan Barreda.

Ο 29χρονος Nacho Cornejo από το Iquique της Χιλής, εντάσσεται στην ινδική κατασκευάστρια Hero MotoCorp μετά από μια επιτυχημένη εξαετή θητεία στη Honda Racing, όπου συγκέντρωσε εννέα νίκες σε αγώνες Rally. Μετά την ολοκλήρωση των 3 από τους 5 γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Rally Raid, η Hero MotoSports Team Rally προηγείται τόσο στην κατάταξη κατασκευαστών όσο και στην κατάταξη αναβατών!

Όσον αφορά στον “Nacho”, αυτός κέρδισε το πρωτάθλημα FIM Cross-Country Rallies Junior 2016 σε ηλικία 21 ετών, είναι νικητής του Atacama Rally και έχει ανέβει στο βάθρο στο Sonora Rally, στο Desafío del Desierto και στο Desafío Inka. Στο πρόσφατο Dakar 2024, ο Nacho ήταν ένα από τα φαβορί για μια θέση στο βάθρο -έχοντας κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές και κατακτώντας σταθερά τις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης κάθε μέρα. Ωστόσο, μηχανικά προβλήματα τις δύο τελευταίες ημέρες τον έσπρωξαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Η πρώτη συμμετοχή του Cornejo με την ομάδα Hero MotoSports θα γίνει τον Ιούνιο του 2024, στο Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή - τον τέταρτο γύρο του W2RC 2024, του οποίου ο Ross Branch είναι αυτή τη στιγμή επικεφαλής

Ετικέτες