CFMOTO, Rally Dakar 2024 – Επιτυχημένο ντεμπούτο στα Quad με κατάκτηση της πέμπτης θέσης

Ο Λιθουανός rookie Antanas Kanopkinas, χάρισε ένα αξιόλογο αποτέλεσμα στην CFMOTO
motomag CFMOTO, Rally Dakar 2024 – Επιτυχημένο ντεμπούτο στην κατηγορία Quad με την κατάκτηση της πέμπτης θέσης
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/1/2024

Με ένα καλό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται ο αγώνας της CFMOTO στο Rally Dakar. Με την 5η θέση στην γενική κατάταξη, η CFMOTO επιτυγχάνει την καλύτερη επίδοση για κινεζικη εταιρεία στην κατηγορία Quad στην ιστορία του θρυλικού ράλι.

Ο Antanas Kanopkinas της CFMOTO THUNDER RACING TEAM ολοκλήρωσε το απαιτητικό Rally Dakar με μια εντυπωσιακή επίδοση, εξασφαλίζοντας την 5η θέση στη γενική κατάταξη της κατηγορίας Quad. Αυτό σηματοδότησε το ντεμπούτο της CFMOTO στο Rally Dakar και ο Antanas, οδηγώντας ένα τροποποιημένο CFORCE 1000 σημείωσε την καλύτερη επίδοση από κινεζική μάρκα στην κατηγορία με συνολικό χρόνο 113 ώρες, 25 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

CFMOTO, Rally Dakar 2024 – Επιτυχημένο ντεμπούτο στην κατηγορία Quad με την κατάκτηση της πέμπτης θέσης

Το CFORCE 1000, στην κατηγορία Quad, κέρδισε την αναγνώριση χάρη στην αξιοπιστία του, και φυσικά λόγω των ικανοτήτων του αναβάτη του. Ξεπερνώντας τις προκλήσεις που έθεσαν οι διοργανωτές, ο Antanas εξασφάλισε την 6η θέση στο δεύτερο σκέλος, βελτιώνοντας σταδιακά τη θέση του στη γενική κατάταξη. Ωστόσο, για έναν συμμετέχοντα για πρώτη φορά, οι δυσκολίες και οι ατυχίες είναι αναπόφευκτες. Στο στάδιο Chrono 48 ωρών, λόγω της εξάντλησης των καυσίμων, ο Antanas κάλεσε για διάσωση από το ελικόπτερο μόλις 3,7 χλμ. πριν από τη γραμμή τερματισμού. Στο 11ο στάδιο, πέτρες δημιούργησαν βλάβη, εμποδίζοντάς τον να τερματίσει τη διαδρομή. Ευτυχώς, σύμφωνα με τους κανονισμούς της κατηγορίας Rally 2 συνέχισε να συμμετέχει στα επόμενα στάδια του αγώνα.

CFMOTO, Rally Dakar 2024 – Επιτυχημένο ντεμπούτο στην κατηγορία Quad με την κατάκτηση της πέμπτης θέσης

Η εμπειρία του φετινού Dakar αναμένεται να κάνει τη CFMOTO και την ομάδα CFMOTO THUNDER RACING TEAM ακόμα πιο ανταγωνιστικές σε μελλοντικά Rally. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες για τις επιδόσεις τους στους επόμενους αγώνες W2RC του 2024 και άλλα περιφερειακά rally που θα επιτευχθούν και θα ενισχύσουν τη CFMOTO και την ομάδα CFMOTO THUNDER RACING TEAM. Ως ο μόνος εκπρόσωπος της Κίνας στην κατηγορία Quad στο Rally Dakar, η CFMOTO γίνεται η πρώτη κινεζική μάρκα που ξεπέρασε πολλές προκλήσεις για να πάρει τερματισμό και μάλιστα στην πρώτη πεντάδα των Quads, απόδειξη της 35χρονης τεχνογνωσίας της CFMOTO στα Off-road οχήματα.

CFMOTO1:38.735CFMOTO

 

Ετικέτες

ZXMOTO: Ετοιμάζει συμμετοχή στο Dakar 2027 – Υπέγραψε σπουδαίο αναβάτη [Video]

Πρόκειται για τον Tobias Ebster, νικητή της κατηγορίας Original by Motul το 2024
zxmoto
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/8/2026

Ο Tobias Ebster από ότι φαίνεται θα επιστρέφει στη λίστα των συμμετεχόντων του Dakar. Ο Αυστριακός αναβάτης υπέγραψε εργοστασιακό συμβόλαιο με τη ZXMOTO και σχεδιάζει να λάβει μέρος στο Dakar 2027 με την ολοκαίνουργια ZXMOTO 450 Rally, υπό την αιγίδα της Joyride Race Service.

Πρόκειται φυσικά το ντεμπούτο του νέου Κινέζου κατασκευαστή στο Dakar κι αυτό πρόκειται να γίνει με έναν εξαιρετικό αναβάτη, ενώ το MOTO σας είχε ενημερώσει κάποιους μήνες νωρίτερα για την επικείμενη συμμετοχή της ZXMOTO στο Dakar του 2027.

Ο Tobias Ebster είναι 29 ετών και κατάγεται από την Αυστρία και μόνο τυχαίος δεν είναι, αφού έχει πολλές επιτυχίες στο βιογραφικό του. Κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Bajas το 2022. Το 2024, στην πρώτη του συμμετοχή στο Dakar, αγωνίστηκε στην πιο δύσκολη κατηγορία του θεσμού, Original by Motulεκεί που αγωνίζεται και ο Βασίλης Μπούδρος – και κέρδισε την κατηγορία, ενώ φυσικά βγήκε και Best Rookie! Το 2025 έκανε τη δεύτερη συμμετοχή του στο Dakar και βγήκε 9ος γενικής και δεύτερος στην κατηγορία Rally2. Το παράδοξο εδώ ήταν πως συμμετείχε ως ανεξάρτητος αναβάτης, κάτι που δεν πτόησε τον Tobias που πάλευε στα ίσια με τους εργοστασιακούς.

ZXMOTO

Την περσινή χρονιά υπέγραψε συμβόλαιο με την Hero, όμως το Dakar του 2026 δεν πήγε όπως το περίμενε, αφού έπεσε πολύ νωρίς και έσπασε το αριστερό του χέρι, εγκαταλείποντας έτσι τον αγώνα. Λίγο αργότερα η Hero τον ενημέρωσε πως δεν θα του ανανεώσει το συμβόλαιο.

Αυτό βέβαια μπορεί και μη βγήκε σε κακό, αφού ο Αυστριακός υπέγραψε εργοστασιακό συμβόλαιο με τη ZXMOTO και είναι έτοιμος να τρέξει στο Dakar του 2027 πάνω στη σέλα της 450 Rally. Όλη την υποστήριξη έχει αναλάβει η ομάδα Joyride Race Service. Στα τέλη Σεπτέμβρη μάλιστα θα έχουμε και την επίσημη πρεμιέρα, αφού η ομάδα θα συμμετέχει στο Rallye du Maroc, που είναι στο καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally Raid. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και ένα video που έχει ανεβάσει η ZXMOTO στο επίσημο κανάλι της.