CFMOTO, Rally Dakar 2024 – Επιτυχημένο ντεμπούτο στα Quad με κατάκτηση της πέμπτης θέσης

Ο Λιθουανός rookie Antanas Kanopkinas, χάρισε ένα αξιόλογο αποτέλεσμα στην CFMOTO
motomag CFMOTO, Rally Dakar 2024 – Επιτυχημένο ντεμπούτο στην κατηγορία Quad με την κατάκτηση της πέμπτης θέσης
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/1/2024

Με ένα καλό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται ο αγώνας της CFMOTO στο Rally Dakar. Με την 5η θέση στην γενική κατάταξη, η CFMOTO επιτυγχάνει την καλύτερη επίδοση για κινεζικη εταιρεία στην κατηγορία Quad στην ιστορία του θρυλικού ράλι.

Ο Antanas Kanopkinas της CFMOTO THUNDER RACING TEAM ολοκλήρωσε το απαιτητικό Rally Dakar με μια εντυπωσιακή επίδοση, εξασφαλίζοντας την 5η θέση στη γενική κατάταξη της κατηγορίας Quad. Αυτό σηματοδότησε το ντεμπούτο της CFMOTO στο Rally Dakar και ο Antanas, οδηγώντας ένα τροποποιημένο CFORCE 1000 σημείωσε την καλύτερη επίδοση από κινεζική μάρκα στην κατηγορία με συνολικό χρόνο 113 ώρες, 25 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

CFMOTO, Rally Dakar 2024 – Επιτυχημένο ντεμπούτο στην κατηγορία Quad με την κατάκτηση της πέμπτης θέσης

Το CFORCE 1000, στην κατηγορία Quad, κέρδισε την αναγνώριση χάρη στην αξιοπιστία του, και φυσικά λόγω των ικανοτήτων του αναβάτη του. Ξεπερνώντας τις προκλήσεις που έθεσαν οι διοργανωτές, ο Antanas εξασφάλισε την 6η θέση στο δεύτερο σκέλος, βελτιώνοντας σταδιακά τη θέση του στη γενική κατάταξη. Ωστόσο, για έναν συμμετέχοντα για πρώτη φορά, οι δυσκολίες και οι ατυχίες είναι αναπόφευκτες. Στο στάδιο Chrono 48 ωρών, λόγω της εξάντλησης των καυσίμων, ο Antanas κάλεσε για διάσωση από το ελικόπτερο μόλις 3,7 χλμ. πριν από τη γραμμή τερματισμού. Στο 11ο στάδιο, πέτρες δημιούργησαν βλάβη, εμποδίζοντάς τον να τερματίσει τη διαδρομή. Ευτυχώς, σύμφωνα με τους κανονισμούς της κατηγορίας Rally 2 συνέχισε να συμμετέχει στα επόμενα στάδια του αγώνα.

CFMOTO, Rally Dakar 2024 – Επιτυχημένο ντεμπούτο στην κατηγορία Quad με την κατάκτηση της πέμπτης θέσης

Η εμπειρία του φετινού Dakar αναμένεται να κάνει τη CFMOTO και την ομάδα CFMOTO THUNDER RACING TEAM ακόμα πιο ανταγωνιστικές σε μελλοντικά Rally. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες για τις επιδόσεις τους στους επόμενους αγώνες W2RC του 2024 και άλλα περιφερειακά rally που θα επιτευχθούν και θα ενισχύσουν τη CFMOTO και την ομάδα CFMOTO THUNDER RACING TEAM. Ως ο μόνος εκπρόσωπος της Κίνας στην κατηγορία Quad στο Rally Dakar, η CFMOTO γίνεται η πρώτη κινεζική μάρκα που ξεπέρασε πολλές προκλήσεις για να πάρει τερματισμό και μάλιστα στην πρώτη πεντάδα των Quads, απόδειξη της 35χρονης τεχνογνωσίας της CFMOTO στα Off-road οχήματα.

CFMOTO1:38.735CFMOTO

 

Ετικέτες

Sylvain Guintoli: Μια μοναδική φόρμα για μια ξεχωριστή περίσταση

Ο Γάλλος πρωταθλητής αποκάλυψε τη δερμάτινη φόρμα με την οποία θα τρέξει στον Μαραθώνιο του Λονδίνου εις μνήμη του αδικοχαμένου γιου του, Luca
sylvain guintoli
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/2/2026

Η τελευταία μέρα του περασμένου Ιουλίου στιγματίστηκε από τον θάνατο του Luca Guintoli, του εξάχρονου γιου του παγκόσμιου πρωταθλητή Superbikes και Endurance Sylvain που είχε διαγνωστεί με καρκίνο έναν χρόνο νωρίτερα.

Λίγο καιρό αργότερα ο πατέρας του είχε αποκαλύψει πως σκοπεύει να τρέξει στον TCS London Marathon τον ερχόμενο Απρίλιο (26/4) μαζί με τις δύο κόρες του, Alicia και Layla, φορώντας μια ολόσωμη δερμάτινη φόρμα προς τιμή του Luca, αλλά και με έναν ακόμη ευγενή σκοπό: να συγκεντρώσει χρήματα υπέρ της φιλανθρωπικής οργάνωσης PASIC που υποστηρίζει παιδιά με καρκίνο.

Sylvain Guintoli

Κατά την επίσημη ομαδική φωτογράφιση του ρόστερ του MotoGP 2026 στην Ταϊλάνδη το πρωί της Παρασκευής 27/2, ο Guintoli είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τη δερμάτινη φόρμα που έφτιαξε ειδικά για τον μαραθώνιο του Λονδίνου, στην οποία απεικονίζεται ο Sonic the Hedgehog, αγαπημένος καρτούν χαρακτήρας του Luca.

Αν υπάρχει μια θετική πτυχή σε αυτή τη δυσάρεστη ιστορία, αυτή είναι δίχως άλλο ο ανταπόκριση του κόσμου καθώς η ιστοσελίδα συγκέντρωσης δωρεών για την PASIC, που έστησε ο Guintoli έχει ήδη υπερβεί τον αρχικό της στόχο 20.000 λιρών Αγγλίας, δύο μήνες πριν τη διοργάνωση του μαραθωνίου.

sylvain guintoli