CFMOTO, Rally Dakar 2024 – Επιτυχημένο ντεμπούτο στα Quad με κατάκτηση της πέμπτης θέσης

Ο Λιθουανός rookie Antanas Kanopkinas, χάρισε ένα αξιόλογο αποτέλεσμα στην CFMOTO
motomag CFMOTO, Rally Dakar 2024 – Επιτυχημένο ντεμπούτο στην κατηγορία Quad με την κατάκτηση της πέμπτης θέσης
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/1/2024

Με ένα καλό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται ο αγώνας της CFMOTO στο Rally Dakar. Με την 5η θέση στην γενική κατάταξη, η CFMOTO επιτυγχάνει την καλύτερη επίδοση για κινεζικη εταιρεία στην κατηγορία Quad στην ιστορία του θρυλικού ράλι.

Ο Antanas Kanopkinas της CFMOTO THUNDER RACING TEAM ολοκλήρωσε το απαιτητικό Rally Dakar με μια εντυπωσιακή επίδοση, εξασφαλίζοντας την 5η θέση στη γενική κατάταξη της κατηγορίας Quad. Αυτό σηματοδότησε το ντεμπούτο της CFMOTO στο Rally Dakar και ο Antanas, οδηγώντας ένα τροποποιημένο CFORCE 1000 σημείωσε την καλύτερη επίδοση από κινεζική μάρκα στην κατηγορία με συνολικό χρόνο 113 ώρες, 25 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.

CFMOTO, Rally Dakar 2024 – Επιτυχημένο ντεμπούτο στην κατηγορία Quad με την κατάκτηση της πέμπτης θέσης

Το CFORCE 1000, στην κατηγορία Quad, κέρδισε την αναγνώριση χάρη στην αξιοπιστία του, και φυσικά λόγω των ικανοτήτων του αναβάτη του. Ξεπερνώντας τις προκλήσεις που έθεσαν οι διοργανωτές, ο Antanas εξασφάλισε την 6η θέση στο δεύτερο σκέλος, βελτιώνοντας σταδιακά τη θέση του στη γενική κατάταξη. Ωστόσο, για έναν συμμετέχοντα για πρώτη φορά, οι δυσκολίες και οι ατυχίες είναι αναπόφευκτες. Στο στάδιο Chrono 48 ωρών, λόγω της εξάντλησης των καυσίμων, ο Antanas κάλεσε για διάσωση από το ελικόπτερο μόλις 3,7 χλμ. πριν από τη γραμμή τερματισμού. Στο 11ο στάδιο, πέτρες δημιούργησαν βλάβη, εμποδίζοντάς τον να τερματίσει τη διαδρομή. Ευτυχώς, σύμφωνα με τους κανονισμούς της κατηγορίας Rally 2 συνέχισε να συμμετέχει στα επόμενα στάδια του αγώνα.

CFMOTO, Rally Dakar 2024 – Επιτυχημένο ντεμπούτο στην κατηγορία Quad με την κατάκτηση της πέμπτης θέσης

Η εμπειρία του φετινού Dakar αναμένεται να κάνει τη CFMOTO και την ομάδα CFMOTO THUNDER RACING TEAM ακόμα πιο ανταγωνιστικές σε μελλοντικά Rally. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες για τις επιδόσεις τους στους επόμενους αγώνες W2RC του 2024 και άλλα περιφερειακά rally που θα επιτευχθούν και θα ενισχύσουν τη CFMOTO και την ομάδα CFMOTO THUNDER RACING TEAM. Ως ο μόνος εκπρόσωπος της Κίνας στην κατηγορία Quad στο Rally Dakar, η CFMOTO γίνεται η πρώτη κινεζική μάρκα που ξεπέρασε πολλές προκλήσεις για να πάρει τερματισμό και μάλιστα στην πρώτη πεντάδα των Quads, απόδειξη της 35χρονης τεχνογνωσίας της CFMOTO στα Off-road οχήματα.

CFMOTO1:38.735CFMOTO

 

Ετικέτες

BSB-Nathan Harrison: Παραμένει στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα στο Donington

Σε καλό δρόμο η αποκατάσταση από τη σύγκρουση με τον Callum Grigor που παραμένει σε κώμα
BSB Nathan Harrison Update
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

16/9/2025

Ο Nathan Harrison συνεχίζει τη μάχη της αποκατάστασης μετά το σφοδρό ατύχημα που είχε στον αγώνα BSB του Donington

Ο Harrison ενεπλάκη σε σύγκρουση με τον Callum Grigor στον αγώνα National Superstock το Σάββατο, στο πλαίσιο του Donington BSB (5–7 Σεπτεμβρίου).

Ενώ ο Grigor παραμένει σε τεχνητό κώμα, ο Harrison μεταφέρθηκε στο Broadgreen στο Λίβερπουλ, όπου συνεχίζει την αποθεραπεία του έπειτα από κάταγμα στο μηρό και τραύμα στη σπονδυλική στήλη.

Σε ανάρτησή του στα social media, που δημοσιεύτηκε στις 14 Σεπτεμβρίου, ο Harrison έγραψε:

“Μία εβδομάδα μετά το ατύχημά μου, ο πατέρας μου μαζί με τον θεράποντα ιατρό μου στο Broadgreen και την εξειδικευμένη ομάδα αποκατάστασης που με φροντίζει εδώ και χρόνια, κατάφεραν να με μεταφέρουν από το κέντρο μεγάλων τραυμάτων του Queen’s Medical στο Broadgreen για περαιτέρω αξιολόγηση και αποκατάσταση, για το οποίο είμαι ευγνώμων. Ελπίζω να επιστρέψω στο σπίτι προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας χάρη στα μαγικά και την εμπειρία τους”.

Ο Harrison περιέγραψε την έκταση των τραυματισμών του:
“Το σώμα μου έχει δεχθεί ένα σφοδρό χτύπημα. Ο πατέρας μου και η Roisin συνεχίζουν να μου υπενθυμίζουν ότι με χτύπησε μία μοτοσυκλέτα 170+ κιλών με ταχύτητα άνω των 80mph (περίπου 130km/h), πριν εκτιναχθώ και κυλιστώ για αρκετά μέτρα. Κάθε μέρα ανακαλύπτω καινούργιους μώλωπες και πόνους. Το “αμβλύ τραύμα” είναι λίγο για να περιγράψει αυτό που συνέβη, ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου νωρίτερα και δεν θα ήμουν εδώ, αφού το κεφάλι μου θα είχε χτυπηθεί”.

Ο Βρετανός αναβάτης ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό, λέγοντας, “Θέλω να ευχαριστήσω τους νοσηλευτές στο κέντρο μεγάλων τραυμάτων του Queen’s Medical. Ήταν φανταστικοί και όλοι μας καταλαβαίνουμε το δύσκολο έργο που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Αξίζουν τον κόσμο ολόκληρο”.

Στη συνέχεια απολογήθηκε σε όσους τον στηρίζουν, “Συγγνώμη σε όλους τους χορηγούς, την οικογένεια και τους φίλους μου. Αυτή ήταν η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου και ανυπομονούσα για έναν χειμώνα χωρίς νοσοκομεία, αλλά έτσι είναι η ζωή. Με την οικογένεια, τους φίλους και τους υποστηρικτές μου θα τα καταφέρουμε και θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί. Η στήριξη είναι απίστευτη και ανυπομονώ να διαβάσω όλα τα μηνύματα όσο βελτιώνομαι, για να τροφοδοτήσω ακόμη περισσότερο την επιστροφή μου”.

Τέλος, δεν ξέχασε τον συναθλητή του, “Πάντα σκέφτομαι τον Callum [Grigor] και την οικογένειά του. Συνέχισε να παλεύεις. Ελπίζω τα πράγματα να αρχίσουν να βελτιώνονται”.