Mason Klein - Τελευταία στιγμή έφτασε η μοτοσυκλέτα της KOVE για να αγωνιστεί στο Dakar 2024! - [VIDEO]

Αντιμετώπισε πρόβλημα στον εκτελωνισμό στο Dubai, για να φτάσει στο bivouac λίγη ώρα πριν ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά της συμμετοχής, το απόγευμα της Πέμπτης
motomagMason Klein – Τελευταία στιγμή έφτασε η μοτοσυκλέτα του για να αγωνιστεί στο Dakar 2024
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

4/1/2024

Μέχρι και πριν λίγη ώρα, η συμμετοχή του Mason Klein στο Dakar 2024 κρεμόταν από μία κλωστή -ή καλύτερα από τις ικανότητες και την αντοχή ενός… βαν και του οδηγού του- καθώς η μοτοσυκλέτα του είχε "κολλήσει" 2.000 χιλιόμετρα μακριά από την Al Ula, στο Dubai, λίγες ώρες πριν την έναρξη του φετινού Dakar. Ευτυχώς, την τελευταία στιγμή, η περιπέτεια του Αμερικανού έλαβε αίσιο τέλος.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Klein έφτασε στο πρώτο bivouac και ολοκλήρωσε όλη την απαραίτητη γραφειοκρατική διαδικασία για τη συμμετοχή του στο Dakar, όμως... δεν είχε τη μοτοσυκλέτα του. Αυτή, είχε μείνει 2.000 χιλιόμετρα μακριά, στο Dubai, εκεί όπου ένα βαν καλέστηκε να ταξιδέψει για να την φέρει πίσω. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έπρεπε να καλύψει 4.000 χιλιόμετρα, προκειμένου ο Klein να προλάβει να περάσει τον τελευταίο έλεγχο που κλείνει σήμερα (4/1) το απόγευμα.

Ο Klein είχε αποφασίσει να αγωνιστεί στο φετινό Dakar ως ιδιώτης στην σκληροτράχηλη κατηγορία “Original by MOTUL”, μετά την αποχώρησή του από την BAS KTM, ως αποτέλεσμα της απόσυρσής του από το Dakar 2023, που ταυτόχρονα του στέρησε και την συμμετοχή στο περσινό πρωτάθλημα W2RC. Η Kove είδε την ευκαιρία και την άρπαξε, καθώς μιλάμε για έναν αναβάτη που έχει δείξει ότι μπορεί να βρίσκεται με τους πρώτους, διεκδικώντας μέχρι και τον τίτλο. Έτσι, του πρόσφερε πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη για να αγωνιστεί με τη δική του ομάδα "Klein Off-Road Racing Team", δίπλα στους εργοστασιακούς αναβάτες της κινεζικής εταιρείας.

Λίγο πριν την εκκίνηση του Dakar 2024 ανέκυψε ωστόσο ένα σημαντικό πρόβλημα με την Kove 450 Rally EX, καθώς η μοτοσυκλέτα του Klein είχε μείνει 2.000 χιλιόμετρα μακριά, καθιστώντας αμφίβολη την συμμετοχή του. Τελικά, ωστόσο, το καλύτερο σενάριο επιβεβαιώθηκε με την μοτοσυκλέτα του Αμερικανού να καταφτάνει στην ώρα της, στο bivouac της Al Ula, πριν ολοκληρωθούν οι τελευταίοι τεχνικοί έλεγχοι πριν την έναρξη του Προλόγου.  Ας ελπίσουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία του ατυχία για φέτος και ότι θα τον δούμε να παλεύει με τους πρώτους.

Τα πράγματα βέβαια φαίνεται να είναι λίγο πιο μπερδεμένα, καθώς σε βίντεο που ανέβασε βλέπουμε ότι και άλλες μοτοσυκλέτες της εργοστασιακής ομάδας αντιμετώπισαν προβλήματα στο τελωνείο. Δυστυχώς το τμήμα PR της Kove μας δίνει αρκετά συγκεχυμένα τις πληροφορίες, αφήνοντάς μας ελαφρώς μπερδεμένους.

Δείτε παρακάτω το βίντεο που ανέβασε η Kove στο κανάλι της στο YouTube:

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες