Mason Klein - Τελευταία στιγμή έφτασε η μοτοσυκλέτα της KOVE για να αγωνιστεί στο Dakar 2024! - [VIDEO]

Αντιμετώπισε πρόβλημα στον εκτελωνισμό στο Dubai, για να φτάσει στο bivouac λίγη ώρα πριν ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά της συμμετοχής, το απόγευμα της Πέμπτης
motomagMason Klein – Τελευταία στιγμή έφτασε η μοτοσυκλέτα του για να αγωνιστεί στο Dakar 2024
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

4/1/2024

Μέχρι και πριν λίγη ώρα, η συμμετοχή του Mason Klein στο Dakar 2024 κρεμόταν από μία κλωστή -ή καλύτερα από τις ικανότητες και την αντοχή ενός… βαν και του οδηγού του- καθώς η μοτοσυκλέτα του είχε "κολλήσει" 2.000 χιλιόμετρα μακριά από την Al Ula, στο Dubai, λίγες ώρες πριν την έναρξη του φετινού Dakar. Ευτυχώς, την τελευταία στιγμή, η περιπέτεια του Αμερικανού έλαβε αίσιο τέλος.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Klein έφτασε στο πρώτο bivouac και ολοκλήρωσε όλη την απαραίτητη γραφειοκρατική διαδικασία για τη συμμετοχή του στο Dakar, όμως... δεν είχε τη μοτοσυκλέτα του. Αυτή, είχε μείνει 2.000 χιλιόμετρα μακριά, στο Dubai, εκεί όπου ένα βαν καλέστηκε να ταξιδέψει για να την φέρει πίσω. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έπρεπε να καλύψει 4.000 χιλιόμετρα, προκειμένου ο Klein να προλάβει να περάσει τον τελευταίο έλεγχο που κλείνει σήμερα (4/1) το απόγευμα.

Ο Klein είχε αποφασίσει να αγωνιστεί στο φετινό Dakar ως ιδιώτης στην σκληροτράχηλη κατηγορία “Original by MOTUL”, μετά την αποχώρησή του από την BAS KTM, ως αποτέλεσμα της απόσυρσής του από το Dakar 2023, που ταυτόχρονα του στέρησε και την συμμετοχή στο περσινό πρωτάθλημα W2RC. Η Kove είδε την ευκαιρία και την άρπαξε, καθώς μιλάμε για έναν αναβάτη που έχει δείξει ότι μπορεί να βρίσκεται με τους πρώτους, διεκδικώντας μέχρι και τον τίτλο. Έτσι, του πρόσφερε πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη για να αγωνιστεί με τη δική του ομάδα "Klein Off-Road Racing Team", δίπλα στους εργοστασιακούς αναβάτες της κινεζικής εταιρείας.

Λίγο πριν την εκκίνηση του Dakar 2024 ανέκυψε ωστόσο ένα σημαντικό πρόβλημα με την Kove 450 Rally EX, καθώς η μοτοσυκλέτα του Klein είχε μείνει 2.000 χιλιόμετρα μακριά, καθιστώντας αμφίβολη την συμμετοχή του. Τελικά, ωστόσο, το καλύτερο σενάριο επιβεβαιώθηκε με την μοτοσυκλέτα του Αμερικανού να καταφτάνει στην ώρα της, στο bivouac της Al Ula, πριν ολοκληρωθούν οι τελευταίοι τεχνικοί έλεγχοι πριν την έναρξη του Προλόγου.  Ας ελπίσουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία του ατυχία για φέτος και ότι θα τον δούμε να παλεύει με τους πρώτους.

Τα πράγματα βέβαια φαίνεται να είναι λίγο πιο μπερδεμένα, καθώς σε βίντεο που ανέβασε βλέπουμε ότι και άλλες μοτοσυκλέτες της εργοστασιακής ομάδας αντιμετώπισαν προβλήματα στο τελωνείο. Δυστυχώς το τμήμα PR της Kove μας δίνει αρκετά συγκεχυμένα τις πληροφορίες, αφήνοντάς μας ελαφρώς μπερδεμένους.

Δείτε παρακάτω το βίντεο που ανέβασε η Kove στο κανάλι της στο YouTube:

Ετικέτες

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος - Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου!

Η αυλαία του BMU 2024 άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο
motomagΚωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/4/2024

Η έναρξη του Βαλκανικού Πρωταθλήματος 2024 στις Σέρρες, είδε τον δις Πρωταθλητή Βαλκανίων Κωσταντίνο Μαυρόπουλο να σημειώνει νέο ρεκόρ γύρου στην κατηγορία SSP300, ενώ ο Έλληνας Πρωταθλητής είδε πρώτος την καρό σημαία και στους δύο αγώνες, ανοίγοντας με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική του σεζόν.

Ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος, ο οποίος φέτος αγωνίζεται και στο ιταλικό Πρωτάθλημα Yamaha R3 Cup, κατάφερε να δώσει το παρόν στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, όπου στις 12-14 Απριλίου διεξήχθη ο πρώτος γύρος του BMU 2024. Εκεί συμμετείχε με μία Yamaha R3 στην κατηγορία SSP300, όπου με το εντυπωσιακό οδηγικό του στυλ κατάφερε να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ γύρου της κατηγορίας, το οποίο είχε κάνει ο ίδιος τη σεζόν του 2023.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου

Αν και τα πρώτα χρονομετρημένα δοκιμαστικά είχαν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 12/4, ένα απρόοπτο συμβάν με λάδια που είχαν χυθεί στην πίστα ανάγκασε σε μεταφορά τους για το Σάββατο 13/4. Εκεί ο Dinos31, κατά κόσμον Κωσταντίνος Μαυρόπουλος, σημείωσε χρόνο 1:23.699, 0,133 δέκατα πιο κάτω από το 1:23.832 στα δεύτερα χρονομετρημένα δοκιμαστικά πέρυσι, βάζοντας το όνομά του για δεύτερη φορά στην λίστα των ταχύτερων γύρων στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου

Ο εντυπωσιακός του χρόνος, για τα δεδομένα της κατηγορίας κυβισμού στην οποία αγωνίζεται, τον έφερε με άνεση στην pole position για τον πρώτο αγώνα που ακολούθησε το Σάββατο. Εκεί, μετά από μία δυνατή μάχη με τον Mert Konuk, ο οποίος έλαβε μάλιστα και προειδοποίηση για επικίνδυνη οδήγηση, ο Ντίνος κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία. Τρίτος ήρθε ο Voinea Mihai Alexandru. Ίδιο το σκηνικό και στον δεύτερο αγώνα, την Κυριακή, με τον Konuk να μένει πίσω από τον Μαυρόπουλο, ο οποίος κατάφερε να κάνει το απόλυτο 2 στα 2.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου

Ο ίδιος ο Ντίνος δεν παρέλειψε μετά την επιτυχία του αυτή να ευχαριστήσει τόσο την ομάδα του @arpacademy, αλλά και τους χορηγούς του @dimosthenismavropoulos, @motodynamicsgr, @yamahamotorgreece @yamaha_racing_hellas, @sambacoffeeroasters, @motoholicsgr, @motodiktio, @motod1rect, @yamaha_spiliotis1_official, @pirelli, @intramoto, @motoaccessgr, @extraproducts.tasoulis, @rider.graphics, @mouratisgp, @almoraplus και @chocomaxcroissant.

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρουΚωσταντίνος Μαυρόπουλος – Απόλυτος κυρίαρχος στις Σέρρες με νέο ρεκόρ γύρου