Valentino Rossi - Πρώτος στα FP2 του Bathurst 12 Hour!

“Έμαθα την πίστα παίζοντας τα τελευταία 20 χρόνια στο Playstation”
Valentino Rossi Bathurst 12hr
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/2/2023

Ο εργοστασιακός πλέον οδηγός της BMW, Valentino Rossi, έδωσε για μια ακόμη φορά δείγμα της ταχύτητας του και στα αυτοκίνητα, τερματίζοντας πρώτος στα FP2 του αγώνα Bathurst 12 Hour, στο ντεμπούτο του στη συγκεκριμένη πίστα!

“Το να βρίσκομαι εδώ, στο Mount Panorama μετά από 20 χρόνια παιχνιδιού στο Playstation, σε γεμίζει με συναισθήματα, ειδικά όταν είδα από κοντά την πίστα για πρώτη φορά. Είναι μια από τις μυθικές πίστες αγώνων αυτοκινήτου, πολύ δύσκολη, πολύ τεχνική αλλά και πολύ διασκεδαστική. Κάθε γύρο, προσπαθώ να κόψω και λίγο τον χρόνο μου, αλλά πρέπει να προσέχω τα τοιχία γύρω από την πίστα. Δίνω τουλάχιστον 5 εκατοστά ‘αέρα’ γιατί αν κάνεις λάθος εκεί, θα έχεις μεγάλο πρόβλημα. Οι Jerry (Burgess) και Gary (Coleman) από την ομάδα μου στο MotoGP είχαν αγωνιστεί εδώ τις δεκαετίες του 70 και του 80. Για τις μοτοσυκλέτες είναι πολύ πιο επικίνδυνο. Η πίστα δεν είναι πολύ διαφορετική από το Phillip Island -αν και εκεί δεν έχεις τοίχους.”

Vale Bathurst

Στα δεύτερα δοκιμαστικά, ενώ οι Brad Schumacher και Kenny Habul έδιναν τη μάχη για την πρώτη θέση, όταν ο Valentino Rossi έγραψε τον ταχύτερο χρόνο όλων. Το session διεκόπη με κόκκινη σημαία λόγω ενός ατυχήματος του Marc Cini, ενώ όταν ξανάρχισε, ο Schumacher πήρε και πάλι την πρωτιά, με τον Rossi να απαντά με ένα 2:05.448 για να τερματίσει πρώτος εκείνος!

Στο τέλος της Παρασκευής, ταχύτερος όλων ήταν ένας άλλος Ιταλός, ο Rafaelle Marciello (2:03.995), με τα τέταρτα και τελευταία δοκιμαστικά να διακόπτονται με κόκκινη σημαία, μετά από ένα άσχημο όσο και θεαματικό ατύχημα του Keith Kasssulke (βλ. βίντεο άνω), ο οποίος έφυγε με πολλά και χτύπησε σε τοίχο με ελαστικά, αποφεύγοντας ευτυχώς κάποιον σοβαρό τραυματισμό.

Δείτε παρακάτω το βίντεο των δοκιμαστικών της Παρασκευής.

Ετικέτες

Αναβάτης αποφεύγει τελευταία στιγμή σύγκρουση με ασθενοφόρο... στην πίστα - Video

Στην Roebling Road Raceway, στην Georgia των Η.Π.Α.
μοτοσυκλέτα εναντίον ασθενοφόρου στην πίστα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/3/2023

Σε ένα Onboard βίντεο που ανέβασε στο instagram ο αναβάτης που κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του στο συμβάν, βλέπουμε το Yamaha R1 του να βρίσκεται στην ευθεία τερματισμού με 210 χλμ/ώρα κατά τη διάρκεια αγώνα, όταν μπροστά του εμφανίζεται να περνά κάθετα την πίστα ένα ασθενοφόρο, με τη σύγκρουση να αποφεύγεται για λίγα εκατοστά!

Το βίντεο ανέβηκε από τον λογαριασμό του πρωταγωνιστή του επεισοδίου, R1 Shake n bake, ο οποίος στις επόμενες αναρτήσεις του συμπληρώνει πως είναι χαρούμενος που είναι ακόμα εν ζωή, για να επιστρέψει στην έγκυο γυναίκα του και τον μόλις 2 ετών γιο του. Επιπλέον, ευχαριστεί την εταιρεία που κατασκεύασε την custom φόρμα του, καθώς παρόλο που έπεσε με 210, και σύρθηκε για αρκετή ώρα, σηκώθηκε χωρίς να έχει πάθει το παραμικρό.

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη η ψυχραιμία του αναβάτη, ο οποίος και καταφέρνει να μην καρφώσει το βλέμμα του στο ασθενοφόρο, αλλά κοιτώντας στο πλάι να το αποφύγει για ελάχιστα εκατοστά, βγαίνοντας στο χορτάρι. Κατόπιν η μοτοσυκλέτα ξεκινά τις τούμπες, για να καταλήξει να καταστραφεί εντελώς.

Σε μια διαφορετική ανάρτηση ένας άλλος αναβάτης υποστηρίζει πως στο συμβάν ενεπλάκη και δεύτερη μοτοσυκλέτα που χτύπησε το ασθενοφόρο και κατόπιν πήρε φωτιά, δίχως κι εκείνος ο αναβάτης να τραυματιστεί, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από τον R1 Shake n bake.

Όπως και να έχει, ακόμα και αν είχε βγει σημαία που να προειδοποιούσε για το ασθενοφόρο, οι κανονισμοί επιβάλλουν να έχουν βγει στα pits όλες οι μοτοσυκλέτες πριν εισέλθει κάποιο άλλο όχημα στην πίστα.

Ετικέτες