Isle of Man TT 2023: Ασταμάτητος ο Michael Dunlop κέρδισε και τον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας Supersport

Μία νίκη τον χωρίζει από τον θείο του Joey Dunlop
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

8/6/2023

Ο Michael Dunlop πανηγύρισε ακόμη μία νίκη στο φετινό Isle of Man TT, καθώς κέρδισε και τον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας Supersport, σημειώνοντας ταυτόχρονα ρεκόρ γύρου με 130 μίλια - 209.21 χλμ./ώρα.

Η φετινή κυριαρχία του Michael Dunlop στο Isle of Man TT συνεχίστηκε για ακόμη μία ημέρα. Ο Dunlop με την μοτοσυκλέτα της MD Racing Yamaha βρέθηκε στην πρωτοπορία από τα πρώτα στάδια του αγώνα έχοντας πίσω του τους Dean Harrison, Peter Hickman και Davey Todd. Ο Dunlop σημειώνοντας 128.809 μίλια - 207.29 χλμ./ώρα αύξανε τη διαφορά του στα 6.6 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο Dean Harrison (Boyce Precision Engr/Russell Racing Yamaha), με τον Peter Hickman (K2 Trooper Triumph by PHR), να προσπαθεί να κρατηθεί κοντά στους δύο πρώτους. Οι Davey Todd (Milenco by Padgett’s Motorcycles Ηonda) και Jamie Coward (KTS powered by StanleyStewartRacing Yamaha) είχαν τη δική τους μονομαχία με φόντο μία τέταρτη θέση.

2

Μπαίνοντας στον δεύτερο γύρο ο Dunlop είχε αποφασίσει να “καθαρίσει την μπουγάδα από νωρίς”, πιέζοντας στο όριο κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά του από τους υπόλοιπους ωστόσο δεν είχε υπολογίσει την απειλή που λεγόταν Hickman. Ο Hickman για ακόμη έναν αγώνα πίεσε στον δεύτερο γύρο ροκανίζοντας σιγά σιγά τη διαφορά. Αρχικά πέρασε τον Harrison, ενώ μπαίνοντας για pitstop είχε μειώσει τη διαφορά από τον Dunlop στα 11.6 δευτερόλεπτα. Η απάντηση του Dunlop ήρθε στον τρίτο και τελευταίο γύρο του αγώνα της Supersport κατηγορίας. Πετυχαίνοντας για πρώτη φορά στην εν λόγω κατηγορία γύρο 130 μιλιών - 209.21 χλμ./ώρα κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει πίσω του τον “λυσσασμένο” Peter Hickman αλλά να σημειώσει και την 25η νίκη του στο Isle of Man TT. O Dunlop με αυτή του την επιτυχία απέχει μόλις μία νίκη από το να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 26 νικών του θείου του Joey. Από την άλλη ο Peter Hickman παρά την αντεπίθεση του δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από τη δεύτερη θέση, ωστόσο πέτυχε ρεκόρ γύρου με 130 μίλια - 209.21 χλμ./ώρα. Ο Dean Harrison είδαμε να είναι ανταγωνιστικός μόνο στα αρχικά στάδια του αγώνα και να μην μπορεί στη συνέχεια να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρωτοπόρων, παρολαυτά ανέβηκε και σε αυτόν τον αγώνα στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Για τις πιο πίσω θέσεις οι Davey Todd και Jamie Coward είχαν την δική τους μάχη καθώς καθόλη τη διάρκεια του αγώνα πάλευαν μεταξύ τους. Την τέταρτη θέση εν τέλει κατέκτησε ο Todd με τον Coward να κλείνει την πεντάδα. Αξιοσημείωτη ήταν η προσπάθεια του James Hind (Bass Tyre Services Yamaha) , ο οποίος κατάφερε με την έκτη του θέση να βρεθεί για πρώτη φορά στην τελική εξάδα ενός αγώνα του Isle of Man TT.

3

‘Όσον αφορά τον αγώνα της Sidecar, εκεί είχαμε τους γνωστούς πρωταγωνιστές. Τα αδέρφια Birchall (Wyckham Blackwell - Birchall Racing Honda), κέρδισαν τον αγώνα ωστόσο όχι τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό αποτέλεσμα. Οι νικητές έπρεπε να αντιμετωπίσουν τους ανταγωνιστικούς Peter Founds-Jevan Walmsley (FHO Motorsport Honda), οι οποίοι πίεζαν συνεχώς με στόχο να βρεθούν αυτοί στην πρώτη θέση. Παρά την προσπάθεια τους ολοκλήρωσαν τον αγώνα στη δεύτερη θέση 9 δευτερόλεπτα πίσω από τους Birchall. Την τριάδα του αγώνα της κατηγορίας Sidecar συμπλήρωσαν οι Ryan Crowe-Callum Crowe (Haven Homes Honda).

467

 

Isle of Man TT 2023: Dunlop και Hickman μοιράστηκαν τις νίκες στα Supertwin και Superstock

Δύο νίκες απέχει ο Dunlop από το ρεκόρ του θείου του Joey
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/6/2023

Ο Michael Dunlop έγινε ο δεύτερος πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία του Isle of Man TT, καθώς με τη νίκη που πέτυχε στην κατηγορία Supertwin έφτασε τις 24 απέχοντας μόλις δύο από το να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 26 νικών του θείου του Joey. Στον αντίποδα ο Peter Hickman έσπασε το ρόδι κερδίζοντας στην κατηγορία Superstock.

Η αγωνιστική δράση στο νησί του Man, καθυστέρησε κάποιες ώρες χθες καθώς κάποια σύννεφα είχαν προκαλέσει προβλήματα ορατότητας σε κάποια σημεία της διαδρομής. Όταν αυτά τα θέματα λύθηκαν οι αναβάτες ξεκίνησαν τη μάχη τους τόσο με τη διαδρομή όσο και με το χρονόμετρο στην κατηγορία Superstock. O Michael Dunlop για ακόμη μία ημέρα ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα με την μοτοσυκλέτα της MD Racing Honda. Στο πρώτο γύρο ήταν αυτός που βρέθηκε στην πρωτοπορία με τον Peter Hickman της Monster Energy by FHO Racing BMW να τον ακολουθεί κατά πόδας δείχνοντας αποφασισμένος να σταματήσει το σερί νικών του Michael Dunlop. Κοντά στους δύο πρώτους βρέθηκε στα αρχικά στάδια του αγώνα και ο Dean Harrison με την μοτοσυκλέτα της DAO Racing Kawasaki.

2

Μπαίνοντας στο πρώτο pitstop η διαφορά που είχε δημιουργήσει ο Hickman έναντι του Dunlop είχε εξανεμιστεί, καθώς ο πρώτος έχασε χρόνο στην προσπάθεια του να περάσει τον Davey Todd (Milenco by Padgett’s Motorcycles). Μπαίνοντας στον δεύτερο γύρο το προβάδισμα του Hickman έναντι του Dunlop είχε εκ νέου αυξηθεί φτάνοντας τα 5.3 δευτερόλεπτα. Ο τρίτος Dean Harrison είχε πέσει πιο πίσω καθώς δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στον γρήγορο ρυθμό των πρωτοπόρων. Στον τρίτο και τελευταίο γύρο, το προβάδισμα του Hickman είχε φτάσει τα 15.7 δευτερόλεπτα, με τον Dunlop να έχει επαναπαυτεί με τη δεύτερη θέση. Ο Hickman αν και βρισκόταν σε ρυθμό επίθεσης στον τελευταίο γύρο αποφάσισε να κόψει ώστε να φτάσει στην 10η νίκη του στο Isle of Man TT. Ταυτόχρονα ο ίδιος επικράτησε για 4η συνεχόμενη χρονιά στην κατηγορία Superstock. Ο Michael Dunlop αρκέστηκε με τη δεύτερη θέση, με τον Dean Harrison να τερματίζει για ακόμη έναν αγώνα στην τρίτη θέση του βάθρου. O Davey Todd, δεν απείλησε και δεν απειλήθηκε φτάνοντας στον τερματισμό κατακτώντας μια τέταρτη θέση. Ο James Hillier (OMG Racing) από την άλλη κατάφερε να ξεπεράσει τον Jamie Coward (KTS Racing powered by Steadplan), στη μάχη της πέμπτης θέσης. Ο Hillier με διαφορά 1.3 δευτερολέπτων πανηγύρισε μια πέμπτη θέση με τον Coward να τερματίζει στην έκτη.

4

Επόμενη κατηγορία που είδαμε να αγωνίζεται στο νησί του Man ήταν αυτή της Supertwin. O συνήθης ύποπτος Michael Dunlop με την μοτοσυκλέτα της MD Racing έδειξε αποφασισμένος να γράψει ιστορία στον διάσημο αγώνα. Όπερ και εγένετο, ο Dunlop πήρε τον έλεγχο του αγώνα από τον πρώτο γύρο έχοντας δημιουργήσει μια διαφορά 4.5 δευτερολέπτων από τον Jamie Coward (KTS Racing powered by Steadplan Kawasaki), με τον Mike Browne (Burrows Engineering/RK Racing Paton), να βρίσκεται 1.2 δευτερόλεπτα πιο πίσω. Ο Peter Hickman (PHR Performance Yamaha), ήταν τέταρτος έχοντας πίσω του τον Josh Brookes (Dafabet Racing Kawasaki), που πάλευε για ένα καλό αποτέλεσμα. Κλείνοντας τον πρώτο γύρο ο Dunlop είχε φτάσει τη διαφορά στα 14.3 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο Coward, ο οποίος με τη σειρά του είχε πλέον διαφορά 2.4 δευτερολέπτων από τον Browne. Ο Hickman εξακολουθούσε να διεκδικεί το βάθρο καθώς βρισκόταν 4.2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Browne. Η τέρμα γκάζι οδήγηση του Dunlop συνεχίστηκε και στον δεύτερο γύρο με αποτέλεσμα η διαφορά από τον δεύτερο Coward να φτάνει τα 21.9 δευτερόλεπτα! Η μάχη για τη δεύτερη θέση ήταν αυτή που κρατούσε το κοινό σε αγωνία καθώς οι Jamie Coward και Mike Browne έδιναν τα πάντα σε κάθε σημείο της διαδρομής. Στον τρίτο και τελευταίο γύρο ο Dunlop αν και είχε άνετο προβάδισμα νίκης αποφάσισε να αυξήσει και άλλο τη διαφορά από τους διώκτες του. Ο ίδιος με αυτόν τον τρόπο γιόρτασε την 24η νίκη του στο Isle of Man TT, ενώ ταυτόχρονα έγινε ο δεύτερος πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία του αγώνα. Με 4 αγώνες να απομένουν ίσως ο Dunlop ξαναγράψει ιστορία στο Isle of Man TT, καθώς μπορεί είτε να ξεπεράσει είτε να ισοφαρίσει τις 26 νίκες του θείου του Joey Dunlop.

5

Η μάχη για τις δύο εναπομείναντες θέσεις του βάθρου συνεχίστηκε μέχρι το τέλος με τον Mike Browne να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, ο Jamie Coward αν και πάλεψε μέχρι τέλους τερμάτισε στην τρίτη θέση. Ο τέταρτος Peter Hickman κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Josh Brookes (Dafabet Racing Kawasaki), με τον Brookes να ισοφαρίζει και φέτος το καλύτερο του αποτέλεσμα στο TT (5η θέση). Την εξάδα στην κατηγορία Supertwin συμπλήρωσε ο Pierre Yves Bian (VAS Engine/Laser Scanning).