Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Οδηγούμε το SYM VF125

Ο Βενιαμίν των VF

Το 2019 ξεκίνησε αρκετά δύσκολα για τις πωλήσεις των παπιών, γεγονός που οφείλονταν στις προδιαγραφές Euro4, καθώς πολλά από αυτά δεν τις πληρούσαν, με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί η ποικιλία τους στην αγορά και να ακολουθήσει η πτωτική τους πορεία. Ωστόσο, με την εισαγωγή των νέων μοντέλων Euro4, η κατηγορία όχι μόνο ανέκαμψε, αλλά όταν συμπληρώθηκαν οι οκτώ πρώτοι μήνες του 2019, σημείωσε άνοδο της τάξεως του 50,1% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρσι. Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να τα συγκέντρωσαν τα GRT 150 Honda και VF185 SYM, αποτελώντας κορυφαίες επιλογές από πλευράς επιδόσεων, ωστόσο υπάρχουν παπιά στην κατηγορία των 125 που είναι "αφανείς" ήρωες.

Το νεοεισερχόμενο SYM VF125 είναι ένα από αυτά και δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία απ’ τον μεγαλύτερο αδερφό του, έχοντας έτσι μια σπορ όψη, με το διακοσμητικό κατακόκκινο χωροδικτύωμα να αποτελεί ξεχωριστό στοιχείο της εμφάνισής του, όμως στην πράξη έχει τελείως διαφορετικό χαρακτήρα. Δεν είναι ένα παπί σχεδιασμένο για να τρέχει σε ενιαία πρωταθλήματα στις ασιατικές χώρες, παρότι διαθέτει αναδιπλούμενα μαρσπιέ αναβάτη και φαρδιά λάστιχα. Είναι ένα παπί για κάθε μέρα. Ο κινητήρας του είναι αερόψυκτος με 1ΕΕΚ και δύο βαλβίδες, που σημαίνει ότι η δύναμή του βρίσκεται στις χαμηλομεσαίες στροφές και όχι ψηλά. Επίσης, διαθέτει κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων με πολύ καλή κλιμάκωση και ημι-αυτόματο συμπλέκτη με μύλο κάτι που το κάνει πραγματικά απολαυστικό μέσα στην πόλη χωρίς να κουράζει. Σταματάς με τετάρτη στο φανάρι και μπορείς να βάλεις απευθείας νεκρά, χωρίς να χάνεις χρόνο κάνοντας τέσσερα κατεβάσματα.

Το VF125 με τη σπορ σχεδίαση έχει να εκτελέσει μια ιδιαίτερα δύσκολη πρόκληση: να προσελκύσει αναβάτες της νέας γενιάς, οι οποίοι είναι ήδη απομακρυσμένοι από τον κόσμο της μοτοσυκλέτας, καθώς οι περισσότεροι 18χρονοι αναζητούν την ανεξαρτητοποίησή τους μέσα απ’ τα social media και όχι μέσα από ένα δίκυκλο. Ωστόσο, η ανάγκη της γρήγορης και οικονομικής αστικής μετακίνησης είναι κάτι που δεν πρόκειται να εκλείψει στη χώρα μας – τουλάχιστον όχι στο κοντινό μέλλον. Γι' αυτό το VF125 απευθύνεται σε ένα μεγάλο φάσμα υποψήφιων ιδιοκτητών, από έμπειρους αναβάτες που ψάχνουν μια εύκολη επιλογή για διαδρομές εντός των τειχών, αλλά και νέους που θέλουν ένα παπί με σπορ εμφάνιση και χαμηλό κόστος συντήρησης, που θα τους δίνει τη δυνατότητα να κινούνται καθημερινά με στιλ.

Η αναλυτική δοκιμή του νέου παπιού της SYM, θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος του ΜΟΤΟ που θα κυκοφορήσει την 1η Νοεμβρίου.