KTM SKOURTAS RACING CENTER: Πρωταθλητές 2019

Ο Θωμάς Σκούρτας πρωταθλητής στη κατηγορία των Νέων
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

16/10/2019

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαμε το φινάλε του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2019 και αναδείχτηκαν οι πρωταθλητές της φετινής σεζόν. Τον τίτλο της κατηγορίας των νέων κατέκτησε ο Θωμάς Σκούρτας και στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλη την πορεία του αλλά και της ομάδας, στους τελευταίους δύο αγώνες του πρωταθλήματος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

KTM SKOURTAS RACING CENTER: ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΩΜΑ ΣΚΟΥΡΤΑ

Συναρπαστικό φινάλε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας για την ομάδα της KTM, με τον Θωμά Σκούρτα να κατακτά τον τίτλο στην κατηγορία Νέων

Το τελευταίο αγωνιστικό ραντεβού για το 2019 είχε δοθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων για τον 5ο και 6ο αγώνα που θα έκρινε τους πρωταθλητές σε όλες τις κατηγορίες

Η KTM SKOURTAS RACING CENTER με τους Θωμά Σκούρτα και Γιώργο Μπαξίσογλου είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα για ένα δυνατό φινάλε, που θα τους έδινε την ευκαιρία να διεκδικήσουν ακόμη περισσότερες διακρίσεις στις κατηγορίες ΝΕΩΝ και SS 300 ενώ οι KTM RC390, όπως πάντα, ήταν READY TO RACE.

Στις δοκιμές και οι δύο σημείωσαν βελτιωμένους χρόνους, γεγονός που προμήνυε την παρουσία τους στο βάθρο των νικητών.

O Σκούρτας στην κατηγορία Νέων στον 5ο αγώνα της 12ης Οκτωβρίου τερμάτισε στην πρώτη θέση και ‘’έβαλε υποθήκη’’ για τον τίτλο που θα κρινόταν την επόμενη ημέρα. Όσο για τον Γιώργο Μπαξίσογλου τερμάτισε στην τρίτη, βάφοντας το βάθρο με το πορτοκαλί χρώμα της KTM.

Την ίδια ημέρα στην κατηγορία SS 300 ο Γιώργος Μπαξίσογλου ήταν δεύτερος ενώ ο Θωμάς Σκούρτας τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Η κρίσιμη ώρα είχε φτάσει. Στον 6ο αγώνα του Πρωταθλήματος θα κρίνονταν τα πάντα για την ομάδα της KTM SKOURTAS RACING CENTER. Στην κατηγορία Νέων o Θωμάς Σκούρτας αν και χρειαζόταν μόνο ένα τερματισμό στην τρίτη θέση ένιωσε εξαιρετικά πάνω στην KTM RC390 του σε όλο τον αγώνα και με μια φανταστική κίνηση, δείγμα της μεγάλης θέλησης αλλά και της ικανότητας του ίδιου και της μοτοσυκλέτας του πήρε την πολυπόθητη καρό σημαία και ταυτόχρονα τον τίτλο, στην προτελευταία μάλιστα στροφή πριν τον τερματισμό. Στιγμή ορόσημο για τους ελληνικούς αγώνες ταχύτητας αλλά και για την οικογένειά του, αφού μετά τον πατέρα Σάκη και ο γιος στέφεται Πρωταθλητής.

Ο Γιώργος Μπαξίσογλου ήταν και πάλι τρίτος, κάτι που επανέλαβε και στην SS 300 με τον Θωμά Σκούρτα να τερματίζει δεύτερο και να ολοκληρώνει μια ονειρεμένη αγωνιστική σεζόν. Ο Σκούρτας κατετάγη δεύτερος στη βαθμολογία και ο Μπαξίσογλου τρίτος.

Ο team manager της ομάδας, Σάκης Σκούρτας, ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς QUANTUM LUBRICANTS, PIRELLI και ιδιαίτερα την KTM SOUTH EAST EUROPE και τόνισε πως είναι χαρούμενος μιας και η προσπάθεια στήριξης των κατηγοριών που αποτελούν φυτώριο για τους αγώνες ταχύτητας μας έδωσε τόσο δυνατές συγκινήσεις στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Ετικέτες

Αντώνης Βεντούρας: Ξεκίνημα με νίκη και βάθρο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Πολύ δυναμική αρχή σε νέα κατηγορία SSP300 για τον νεαρό αναβάτη
αντώνης βεντούρας
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/4/2026

Ο Αντώνης Βεντούρας ήταν εξαιρετικός στον διπλό αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στην πίστα των Σερρών μαζί με το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας μία νίκη και μία δεύτερη θέση στην κατηγορία SSP300.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας:

Ο πρωταθλητής Βαλκανίων 2025 στην κατηγορία CFMOTO 300 ξεκίνησε δυναμικά τη χρονιά στην νέα κατηγορία όπου αγωνίζεται πλέον, SSP 300, με Yamaha R3, δείχνοντας από τις κατατακτήριες δοκιμές τις διαθέσεις του, κατακτώντας την pole position.

Στον αγώνα του Σαββάτου, η μάχη για τις πρώτες θέσεις ήταν ιδιαίτερα έντονη, με πολλούς αναβάτες να διεκδικούν τη νίκη. Ο Βεντούρας (#22) βρέθηκε στο γκρουπ των πρωτοπόρων, με συνεχείς εναλλαγές θέσεων και υψηλό ρυθμό. Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από ένα στιγμιαίο πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων, κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση, σε απόσταση μόλις 0,069 δευτερολέπτων από τον 30χρονο Τούρκο νικητή Oguz Tashan (Kawasaki 400).

αντώνης βεντούρας

Η εικόνα της Κυριακής επιβεβαίωσε την αγωνιστική του εξέλιξη. Με σταθερή παρουσία στην πρώτη τριάδα και εξαιρετική διαχείριση του αγώνα, ο Βεντούρας πραγματοποίησε την καθοριστική του επίθεση στο τέλος, περνώντας στην πρώτη θέση και κατακτώντας τη νίκη με διαφορά 0,177 δευτερολέπτων.

Η διπλή αυτή επιτυχία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αναδεικνύει τη δυναμική του νεαρού αθλητή και ενισχύει τις προσδοκίες για μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική συνέχεια στη σεζόν 2026.

αντώνης βεντούρας

Με εμφανή ικανοποίηση και συγκίνηση, ο Αντώνης Βεντούρας μίλησε μετά την ολοκλήρωση των αγώνων στις Σέρρες, τονίζοντας πως η προσπάθεια και οι θυσίες όλης της ομάδας δικαιώνονται. "Δουλέψαμε ασταμάτητα για να φτάσουμε εδώ," ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τη νέα του ομάδα Pascota Racing Team, την ARP Racing Academy και τον προπονητή του, Δημοσθένη Μαυρόπουλο, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους, επισημαίνοντας ότι η πίστη τους αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τη συνέχεια.

Επιπλέον, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους χορηγούς που στέκονται δίπλα του, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στον πατέρα του, τον οποίο χαρακτήρισε ως "βράχο" στην πορεία του, τονίζοντας ότι χωρίς εκείνον τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο.

ventouras

Ο Αντώνης Βεντούρας είναι ενεργός στo Instagram ενημερώνοντας για την κάθε εξέλιξη της αγωνιστικής χρονιάς του.