KTM SKOURTAS RACING CENTER: Πρωταθλητές 2019

Ο Θωμάς Σκούρτας πρωταθλητής στη κατηγορία των Νέων
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

16/10/2019

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαμε το φινάλε του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2019 και αναδείχτηκαν οι πρωταθλητές της φετινής σεζόν. Τον τίτλο της κατηγορίας των νέων κατέκτησε ο Θωμάς Σκούρτας και στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλη την πορεία του αλλά και της ομάδας, στους τελευταίους δύο αγώνες του πρωταθλήματος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

KTM SKOURTAS RACING CENTER: ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΩΜΑ ΣΚΟΥΡΤΑ

Συναρπαστικό φινάλε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας για την ομάδα της KTM, με τον Θωμά Σκούρτα να κατακτά τον τίτλο στην κατηγορία Νέων

Το τελευταίο αγωνιστικό ραντεβού για το 2019 είχε δοθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων για τον 5ο και 6ο αγώνα που θα έκρινε τους πρωταθλητές σε όλες τις κατηγορίες

Η KTM SKOURTAS RACING CENTER με τους Θωμά Σκούρτα και Γιώργο Μπαξίσογλου είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα για ένα δυνατό φινάλε, που θα τους έδινε την ευκαιρία να διεκδικήσουν ακόμη περισσότερες διακρίσεις στις κατηγορίες ΝΕΩΝ και SS 300 ενώ οι KTM RC390, όπως πάντα, ήταν READY TO RACE.

Στις δοκιμές και οι δύο σημείωσαν βελτιωμένους χρόνους, γεγονός που προμήνυε την παρουσία τους στο βάθρο των νικητών.

O Σκούρτας στην κατηγορία Νέων στον 5ο αγώνα της 12ης Οκτωβρίου τερμάτισε στην πρώτη θέση και ‘’έβαλε υποθήκη’’ για τον τίτλο που θα κρινόταν την επόμενη ημέρα. Όσο για τον Γιώργο Μπαξίσογλου τερμάτισε στην τρίτη, βάφοντας το βάθρο με το πορτοκαλί χρώμα της KTM.

Την ίδια ημέρα στην κατηγορία SS 300 ο Γιώργος Μπαξίσογλου ήταν δεύτερος ενώ ο Θωμάς Σκούρτας τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Η κρίσιμη ώρα είχε φτάσει. Στον 6ο αγώνα του Πρωταθλήματος θα κρίνονταν τα πάντα για την ομάδα της KTM SKOURTAS RACING CENTER. Στην κατηγορία Νέων o Θωμάς Σκούρτας αν και χρειαζόταν μόνο ένα τερματισμό στην τρίτη θέση ένιωσε εξαιρετικά πάνω στην KTM RC390 του σε όλο τον αγώνα και με μια φανταστική κίνηση, δείγμα της μεγάλης θέλησης αλλά και της ικανότητας του ίδιου και της μοτοσυκλέτας του πήρε την πολυπόθητη καρό σημαία και ταυτόχρονα τον τίτλο, στην προτελευταία μάλιστα στροφή πριν τον τερματισμό. Στιγμή ορόσημο για τους ελληνικούς αγώνες ταχύτητας αλλά και για την οικογένειά του, αφού μετά τον πατέρα Σάκη και ο γιος στέφεται Πρωταθλητής.

Ο Γιώργος Μπαξίσογλου ήταν και πάλι τρίτος, κάτι που επανέλαβε και στην SS 300 με τον Θωμά Σκούρτα να τερματίζει δεύτερο και να ολοκληρώνει μια ονειρεμένη αγωνιστική σεζόν. Ο Σκούρτας κατετάγη δεύτερος στη βαθμολογία και ο Μπαξίσογλου τρίτος.

Ο team manager της ομάδας, Σάκης Σκούρτας, ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς QUANTUM LUBRICANTS, PIRELLI και ιδιαίτερα την KTM SOUTH EAST EUROPE και τόνισε πως είναι χαρούμενος μιας και η προσπάθεια στήριξης των κατηγοριών που αποτελούν φυτώριο για τους αγώνες ταχύτητας μας έδωσε τόσο δυνατές συγκινήσεις στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Ετικέτες

Ντοκιμαντέρ για τον Toni Bou - 40 ετών με 40 παγκόσμιους τίτλους Trial - Και συνεχίζει!

Η πραγματικότητα πίσω από τις νίκες
Toni Bou
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/10/2026

Η ισπανική συνδρομητική πλατφόρμα Movistar Plus παρουσίασε ντοκιμαντέρ για την καριέρα του τεράστιου Toni Bou, τους 40 παγκόσμιους τίτλους του στο Trial, τον τραυματισμό στον δεξιό ώμο, ενώ περιλαμβάνει και δηλώσεις κορυφαίων ονομάτων της μοτοσυκλέτας, μεταξύ των οποίων ο Marc Márquez.

Το “Informe Plus: Toni Bou, 40 de 40” ακολουθεί τον Ισπανό αναβάτη στις αγωνιστικές και προσωπικές του στιγμές, καταγράφοντας τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει για να παραμείνει στην κορυφή εδώ και δύο δεκαετίες και να κατακτήσει 40 συνολικά παγκόσμιους τίτλους, έναν για κάθε χρόνο που βρίσκεται στη ζωή! Εξετάζει παράλληλα όχι μόνο τις επιτυχίες του, αλλά και το τίμημα που έχει το διαρκές κυνήγι της νίκης.

Το “Informe Plus: Toni Bou, 40 de 40” έκανε πρεμιέρα στις 22 Οκτωβρίου 2026, λίγες ημέρες μετά τα 40ά γενέθλια του αναβάτη της Repsol Honda HRC. Η ηλικία του συμπίπτει με τον αριθμό των παγκόσμιων τίτλων που έχει κατακτήσει, καθώς από το 2007 κυριαρχεί στο άθλημα, με 20 τίτλους στο outdoor TrialGP και άλλους 20 στο indoor X-Trial.

Η άλλη πλευρά της κυριαρχίας του Toni Bou

Οι κάμερες του Informe Plus ακολουθούν τον Bou στη διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς, καταγράφοντας στιγμές από τα Grand Prix, αλλά και από την οικογενειακή και προσωπική του ζωή, μακριά από τα φώτα των αγώνων. Ένα από τα βασικά θέματα του ντοκιμαντέρ είναι ο σοβαρός τραυματισμός στον δεξιό ώμο, ο οποίος τον έχει αναγκάσει να προσαρμόσει τον τρόπο με τον οποίο οδηγεί. Παρά το πρόβλημα, ο Ισπανός συνεχίζει να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο, προσαρμόζοντας τόσο τη σωματική όσο και την πνευματική του προετοιμασία στις απαιτήσεις της κατάστασής του.

Toni Bou

 

Η παραγωγή επιχειρεί έτσι να δείξει τι κρύβεται πίσω από μια πορεία σχεδόν δύο δεκαετιών στην κορυφή, τη διαχείριση των τραυματισμών, την πίεση για διατήρηση των αποτελεσμάτων και την ανάγκη συνεχούς προσαρμογής, ακόμη και για έναν αναβάτη που έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα.

Marc Márquez: “Είναι το νούμερο ένα στην ιστορία σε τίτλους”

Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχει μεταξύ άλλων ο Marc Márquez, ο οποίος αναγνωρίζει τη θέση του Bou στην ιστορία των αγώνων μοτοσυκλέτας, αναφέροντας μάλιστα ότι το trial δεν έχει την ίδια προβολή με άλλες μορφές αγώνων.

“Σε ό,τι αφορά τους τίτλους, είναι το νούμερο ένα στην ιστορία. Απλώς το trial δεν έχει την ίδια προβολή στα μέσα ενημέρωσης, δηλώνει ο Márquez.

Toni Bou

Ο αναβάτης της Ducati ξεχωρίζει τους συμπατριώτες του, Toni Bou και τον Josep García ως τους δύο πιο ταλαντούχους αναβάτες μοτοσυκλέτας που έχει δει ποτέ, μια δήλωση που αποκτά διαφορετική βαρύτητα, προερχόμενη από τα χείλη ενός εκ των σπουδαιότερων αναβατών στην ιστορία της κορυφαίας κατηγορίας των αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλέτας.

Πέρα από τον Márquez, στο ντοκιμαντέρ εμφανίζονται σημαντικές προσωπικότητες του trial, όπως οι Jordi Tarrés, Adam Raga, Dougie Lampkin, Takahisa Fujinami, Jeroni Fajardo, Albert Cabestany και Laia Sanz, καθώς και ο Mario Román. Συμμετέχουν επίσης γιατροί, μέλη της οικογένειας του Bou και άνθρωποι της ομάδας Repsol Honda HRC.

Το κίνητρο μετά τους 40 παγκόσμιους τίτλους

Ένα ακόμη θέμα που εξετάζει η παραγωγή είναι η νοοτροπία του Bou και το πώς διατηρεί το κίνητρό του έπειτα από μια τόσο επιτυχημένη καριέρα. Η κατάκτηση 40 παγκοσμίων τίτλων δεν φαίνεται να έχει περιορίσει την επιθυμία του να συνεχίσει να βελτιώνεται και να παραμένει ανταγωνιστικός.

Toni Bou

Το ντοκιμαντέρ ανατρέχει και στην πορεία προς αυτό το ορόσημο, το οποίο συζητούνταν ήδη από τότε που ο Ισπανός έφτασε τους 30 τίτλους και το γεγονός ότι παρά τα επιτεύγματά του, ο Bou εξακολουθεί να αντιμετωπίζει κάθε νέα αγωνιστική πρόκληση ως ευκαιρία για να πετύχει περισσότερα.

Με φιέστα στη Βαρκελώνη

Ο Toni Bou θα γιορτάσει τους 40 παγκόσμιους τίτλους του με μια επίδειξη trial στη Βαρκελώνη, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2026, στο Moll de la Marina.

Η εκδήλωση της Repsol Honda HRC θα είναι δωρεάν και ανοιχτή στο κοινό, δίνοντας στους φίλους του αναβάτη την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τις ικανότητές του.

Toni Bou

Παράλληλα, στο φορτηγό της ομάδας θα φιλοξενείται μια μικρή έκθεση με αναμνηστικά από την καριέρα του, όπως αγωνιστικό εξοπλισμό, γάντια, μπότες και κράνη που συνδέονται με σημαντικές στιγμές της πορείας του προς τους παγκόσμιους τίτλους.

Πού προβάλλεται το ντοκιμαντέρ

Το “Informe Plus: Toni Bou, 40 de 40” είναι διαθέσιμο μέσω της ισπανικής συνδρομητικής πλατφόρμας Movistar Plus+ από τις 22 Οκτωβρίου 2026.

Η παραγωγή παρουσιάζει μια διαφορετική εικόνα του πολυνίκη αναβάτη, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στα αποτελέσματα, αλλά και στις σωματικές δυσκολίες, τις θυσίες και την καθημερινή προσπάθεια που απαιτείται για να παραμείνει στην κορυφή.