Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

KTM ENDURO RANGE 2021: Ανανέωση!

Μικρές αλλαγές για το ΄21

Υπό κανονικές συνθήκες ο εντουράς του ΜΟΤΟ, Κίμων Καράμπελας, θα έπρεπε τώρα να οδηγεί τα νέα Enduro της KTM για το 2021, καθώς παραδοσιακά τον Ιούνιο, η KTM παρουσιάζει την ανανέωση των χωμάτινων μοντέλων της. Εξαιτίας των περιστάσεων όμως, αυτή η παρουσίαση γίνεται ηλεκτρονικά και απλά περιμένουμε να έρθουν σύντομα στην Ελλάδα για να τα οδηγήσουμε στα Ελληνικά χώματα. Μέχρι τότε, ας δούμε τι αλλαγές μας φέρνει η σειρά EXC για το Enduro:

Τα μοντέλα που δέχονται τις αλλαγές, είναι τρία δίχρονα και τέσσερα τετράχρονα, με τα δίχρονα να είναι όλα TPI, να έχουν δηλαδή ψεκασμό στην τροφοδοσία.

KTM 150 EXC TPI / KTM 250 EXC TPI / KTM 300 EXC TPI είναι τα δίχρονα και KTM 250 EXC-F / KTM 350 EXC-F / KTM 450 EXC-F / KTM 500 EXC-F τα τετράχρονα. Επιπρόσθετα η σειρά ενισχύεται με τις εκδόσεις SIX DAYS, όπως και με το KTM 300 EXC TPI ERZBERGRODEO. Ακολουθώντας πιστά την οικογένεια SX από το motocross, τα EXC συνεχίζουν να εξελίσσονται παρόλο που σε αντίθεση με τα SX, ο ανταγωνισμός που υπάρχει στο Enduro, όχι μόνο δεν πλησιάζει τα δεδομένα του Motocross, αλλά βαίνει ολοένα μειούμενος.

Επιγραμματικά για το 2021, οι αλλαγές συγκεντρώνονται στο τρίπτυχο “κινητήρας, ανάρτηση και εμφάνιση», αν κι αυτό είναι αρκετά γενικό καθώς αφήνει εκτός μόνο το πλαίσιο. Και δεν θα μπορούσε να γίνει και αλλιώς, μετά την πολύ δυνατή ανανέωση της προηγούμενης χρονιάς. Πρακτικά δεν υπάρχουν τεράστιες διαφορές για φέτος, πέρα από ορισμένα «καλούδια», όπως στις αναρτήσεις. Για το 2021 το XPLOR της WP θα έχει πρόσθετη ρύθμιση προφόρτισης, πράγμα που ήταν ζητούμενο για τις άμεσες αλλαγές σε διαφορετικές καταστάσεις. Ο κινητήρας του 150 EXC έχει καινούριο πιστόνι που είναι πλέον χυτό, αντί για σφυρήλατο προσφέροντας αυξημένη αντοχή. Για τον ίδιο λόγο, για ακόμη μεγαλύτερη αξιοπιστία, τα 450 και 500 έχουν νέο άξονα στο κιβώτιο.

Ανανεωμένα είναι τα πλαστικά σε όλη την οικογένεια και μαζί και τα αυτοκόλλητα που φέρουν, με έμφαση -ακόμη μία φορά- την καθαρή και κομψή εμφάνιση. Η έκδοση SIX DAYS θα επεκταθεί σε όλα τα μοντέλα, εκτός από το 150 TPI ενώ οι χρυσές λεπτομέρειες της ERZBERGRODEO με το XX6 να δεσπόζει στο ρεζερβουάρ, κάνουν το 300TPI ποθητό και για λόγους εμφάνισης.

Τα TPI μοντέλα έχουν δεχθεί αλλαγές και στην διαχείριση, ενώ η θέση του κινητήρα στα τετράχρονα έχει επίσης αλλάξει τόσο όσο χρειάζεται για να μετακινηθεί το κέντρο βάρους, παράλληλα με τις υπόλοιπες αλλαγές εσωτερικά.

Τα SIX DAYS το 2021 έχουν επιλογή χαρτογράφησης, CNC πλάκες τιμονιού, τελικά εξατμίσεων, ζάντες και τιμόνι με λογότυπο SIX DAYS, ποδιά, λεβιέ εμπρός άξονα, ανεμιστήρα ψυγείο στα τετράχρονα, πίσω δισκόφρενο χωρίς διάτρηση, πλευστή δαγκάνα εμπρός, πορτοκαλί πλαίσιο και οδηγό αλυσίδας και διαφορετική σέλα.

KTM 300 EXC TPI ERZBERGRODEO έχει ότι και τα SIX DAYS και επιπρόσθετα: Ξεχωριστά γραφικά, Factory ζάντες με ανοδιωμένα κέντρα, χούφτες κλειστού τύπου, προστατευτικά ψυγείου, και ανεμιστήρα, προστασία δισκόφρενου, προστασία συμπλέκτη, ασφάλεια στο πίσω φρένο.

Μαζί με όλα τα παραπάνω, ανανεωμένη είναι και η σειρά Power Parts και Power Wear

Δείτε αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά - πατήστε στην φωτογραφία:

Tags: