H Πολυτίμη Κυριακοπούλου στο Libya Rally με Yamaha [Δελτίο Τύπου]

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

11/4/2016

Την Πέμπτη 14 Απριλίου ξεκίνησε η συμμετοχή της Πολυτίμης Κυριακοπούλου στο Libya Rally, έναν εξαιρετικά απαιτητικό επταήμερο αγώνα rally στο Μαρόκο που θα ολοκληρωθεί στις 21 Απριλίου, εκπροσωπώντας τη χώρα μας με τη μοναδική ελληνική συμμετοχή! Και σε αυτόν τον αγώνα, πραγματική εμπειρία ζωής, θα έχει μαζί της τον ιδανικότερο "σύντροφο",  μία ειδικά διαμορφωμένη και ολοκαίνουργια Yamaha WR450F η οποία της παραχωρήθηκε από την ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.
Η Πολυτίμη οδήγησε για πρώτη στα 16 παίρνοντας το παπί που τελικά δεν ήθελε η μεγαλύτερη αδελφή της, και η πρώτη της μοτοσυκλέτα ήταν ένα Yamaha XT350! Έβγαλε το Πολυτεχνείο με 3 παιδιά και στη συνέχεια έκανε και το τέταρτο! Ανάμεσα σε δουλειά, σπίτι, μεγάλωμα των παιδιών, ο χρόνος που έμενε για το χόμπυ ήταν ελάχιστος. Οδηγούσε όποτε δινόταν η ευκαιρία, κυρίως στο δρόμο όχι σε χώμα. Αρκετά αργότερα ανακάλυψε τις συγκινήσεις που προσφέρει η εκτός δρόμου οδήγηση και οι χωμάτινες διαδρομές. Τη συνάρπασε η αίσθηση ελευθερίας και περιπέτειας και αποφάσισε να δοκιμαστεί και στο Τrail Ride. To 2009 συμμετείχε για πρώτη φορά σε βαλκανικό αγώνα. Η εμπειρία ήταν καταλυτική και λίγα χρόνια αργότερα ήρθε μια ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση: το 2013 έτρεξε στο Touareg rally τερματίζοντας 27η στη γενική κατάταξη και 3η στην κατηγορία των γυναικών.


Όπως δηλώνει η ίδια: "Είναι τρομερή η αίσθηση της οδήγησης πάνω στην άμμο, σχεδόν απόκοσμη και αυτή η μαγεία της ερημιάς σε ένα ατελείωτο τοπίο ηρεμίας, μπορεί ξαφνικά να διακοπεί από μία καμήλα που εμφανίζεται κυριολεκτικά από το πουθενά! Για ένα τέτοιο ταξίδι θα ήθελα μόνον την καλύτερη, την απόλυτη WR450F."
H ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. πιστή στο αγωνιστικό πνεύμα που διαπνέει κάθε δραστηριότητά της, αγκάλιασε με πολύ ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή τη συμμετοχή της Πολυτίμης Κυριακοπούλου στο Libya Rally παραχωρώντας της μια ολοκαίνουργια  Yamaha WR 450F, χορηγώντας τον κατάλληλο ειδικό εξοπλισμό για τη μοτοσυκλέτα και προσφέροντάς της τον απαραίτητο ρουχισμό και προστατευτικό εξοπλισμό μέσα από επιλεγμένα είδη της κορυφαίας εταιρείας Alpinestars.
Η Πολυτίμη έχοντας συμμετάσχει σε αρκετούς αγώνες Enduro στη χώρα μας και στα Βαλκάνια, θέλει να χαρεί τον αγώνα, να τερματίσει σε καλή θέση, αλλά και από μόνη της η συμμετοχή σε αυτό τον αγώνα είναι μία μοναδική εμπειρία ζωής. Είμαστε δίπλα της και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία!
Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από το ταξίδι της.

Καμία καταγγελία για το «πέσιμο» στις εντουροβόλτες λέει η ΑΑΔΕ

«Δεν έχουμε καμία εμπλοκή» λέει η ΑΜΟΤΟΕ
Καμία καταγγελία για το «πέσιμο» στις εντουροβόλτες λέει η ΑΑΔΕ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/4/2026

Μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε από εχθές με το δημοσίευμα μας για τους εντατικούς ελέγχους στην επιστροφή συμμετεχόντων σε εντουροβόλτα, στέλεχος της ΑΑΔΕ σπεύδει να διευκρινίσει πως η υπηρεσία του δεν δέχτηκε κάποια επώνυμη ή ανώνυμη καταγγελία και πως αυτό μπορεί να επαληθευθεί από οποιονδήποτε με έννομο συμφέρον ζητήσει τον φάκελό του από την υπηρεσία.

Όποιος έχει λοιπόν κάποιο πρόστιμο μπορεί να ζητήσει τον φάκελο που έχει δημιουργηθεί και εκεί θα αναφέρεται ξεκάθαρα, όπως εξήγησε η ΑΑΔΕ η κινητοποίηση της υπηρεσίας.

Μαζί μας επικοινώνησε και η Πρόεδρος της ΑΜΟΤΟΕ για τις αιχμές στα σχόλια της αρθρογραφίας ξεκαθαρίζοντας πως η Αθλητική Ομοσπονδία δεν έχει κάνει ποτέ καμία τέτοια κίνηση, ενώ μας επισήμανε πως οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί και γίνονται πιο συχνά από ποτέ.

Αν κάποιος από όσους έχουν λάβει πρόστιμο ζητήσει τον φάκελό του και φανεί εκεί κινητοποίηση βάση καταγγελίας, τότε ας επικοινωνήσει μαζί μας.

Από άνθρωπο που ήταν παρόν:

 

 

 

Σε κάθε περίπτωση, ενημερωθήκαμε πως με την ενεργοποίηση του συστήματος ΔΕΟΣ (Διεύθυνση Ειδικών Ελέγχων) πριν από περίπου είκοσι ημέρες, οι έλεγχοι στα οχήματα έχουν γίνει εντατικότεροι ενώ ακόμη δεν έχουν φτάσει στην μέγιστη επεμβατικότητά τους.

Οι Αρχές αυτές παρακολουθούν τα κοινωνικά δίκτυα και επεμβαίνουν βάση κινητικότητας οπουδήποτε αντιλαμβάνονται συσσώρευση κόσμου και -σύμφωνα με τους ίδιους- δεν υπάρχει συγκεκριμένη στόχευση στις μοτοσυκλέτες αλλά περιλαμβάνει όλες τις εκδηλώσεις. Χαρακτηριστικά αναφέροντας πως αυτές τις ημέρες θα βρίσκονται «στα μεγάλα Πανηγύρια που προσελκύουν κόσμο από άλλες περιοχές».

Τα κοινωνικά δίκτυα παρακολουθεί και η άλλη υπηρεσία που στοχεύει την παραβατική συμπεριφορά στους δημόσιους δρόμους τους τελευταίους μήνες, έχοντας προχωρήσει σε κατασχέσεις μοτοσυκλετών και την επιβολή υψηλών προστίμων. Οι παραβάτες αυτοί κάνουν μάλιστα το λάθος να ζητούν έπειτα την γενίκευση των ελέγχων προς όλους, ουσιαστικά καταδίδοντας όσους δεν έχουν προκαλέσει στον ίδιο βαθμό που έπραξαν οι ίδιοι.

Ετικέτες