Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro - Νίκες σε επτά κατηγορίες για την Beta στον αγώνα Enduro Αγίων Θεοδώρων

27 συμμετοχές με Beta, νίκες σε 7 κατηγορίες, και 12 παρουσίες σε βάθρα!
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro - Νίκες σε επτά κατηγορίες για τη Beta στον αγώνα Enduro Αγίων Θεοδώρων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

12/12/2023

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσαν τη φετινή αγωνιστική χρονιά οι αναβάτες της Beta στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro και στο Κύπελλο Νοτίου Ελλάδας, ο οποίος έλαβε χώρα στους Αγίου Θεοδώρους την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.

Για τον αγώνα του πρωταθλήματος οι αναβάτες πραγματοποίησαν 200 χιλιόμετρα με οκτώ χρονομετρημένα περάσματα από τις δύο ειδικές διαδρομές, ενώ αντίστοιχα οι αναβάτες του κυπέλλου πραγματοποίησαν 155 χιλιόμετρα με έξι περάσματα από τις ειδικές διαδρομές. Ο Παναγιώτης Κακολύρης (Beta RR 480 - Beta Chachagias Racing Team) ο οποίος είχε εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο στην EnduroGP και στην E3 κατηγορία από τον προηγούμενο γύρο αν και αγωνίστηκε χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον κέρδισε δύο ειδικές διαδρομές τερματίζοντας στη δεύτερη θέση της Ε3. Τον τίτλο είχε εξασφαλίσει νωρίτερα και ο Θανάσης Γκαγκανάτσιος (Beta RR 350 - team MXexpert.gr) στην κατηγορία ES με τον ίδιο να κερδίζει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην κατηγορία του.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro - Νίκες σε επτά κατηγορίες για τη Beta στον αγώνα Enduro Αγίων Θεοδώρων

Συνολικά 27 αναβάτες της Beta έλαβαν μέρος στο Enduro Αγίων Θεοδώρων. Από αυτούς 12 ανέβηκαν στο βάθρο κάποιας κατηγορίας, ενώ 7 κατηγορίες είχαν ως νικητή αναβάτη της Beta. H μοτοσυκλέτα Beta RR 350 ήταν αυτή που πέτυχε τις περισσότερες νίκες σε κατηγορίες (ES, C2, CV), με την Beta να κατακτά τον τίτλο σε τρεις κατηγορίες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος (EnduroGP, E3 και ES) και σε τρεις του Κυπέλλου Νοτίου Ελλάδας (C2, C3, CS). Επιπρόσθετα οι Κακολύρης, Μανωλίδης, Ζώρας βρέθηκαν στην πρώτη οχτάδα της τελικής βαθμολογίας στην EnduroGP στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Νικητές με Beta στον αγώνα των Αγίων Θεοδώρων:

ES – Θανάσης Γκαγκανάτσιος –Beta RR 350

C2 – Νίκος Φλώρος – Beta RR 350

CS – Κώστας Σεβαστάκης – Beta RR 300

CE – Χρήστος Κουκουζέλης – Beta RR 390

CS – Φώτης Αλεξόπουλος – Beta RR 390

CV – Τέντυ Αντωνιάδης – Beta RR 350

CW – Δήμητρα Δανού – Beta 300

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro - Νίκες σε επτά κατηγορίες για τη Beta στον αγώνα Enduro Αγίων Θεοδώρων

Πρωταθλητές με μοτοσυκλέτες Beta στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro

EnduroGP: Παναγιώτης Κακολύρης (Beta RR 480 – Beta Chachagias Racing Team)

E3: Παναγιώτης Κακολύρης

ES: Θανάσης Γκαγκανάτσιος (Beta RR 350- team MXexpert.gr)

Κυπελλούχοι στο Κύπελλο Enduro Νοτίου Ελλάδας με μοτοσυκλέτες Beta:

C2 – Νίκος Φλώρος – Beta RR 350

C3 – Κώστας Σεβαστάκης – Beta RR 300

CS – Φώτης Αλεξόπουλος – Beta RR 390

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro - Νίκες σε επτά κατηγορίες για τη Beta στον αγώνα Enduro Αγίων Θεοδώρων

 

Π.Π. Hard Enduro 2025, 2ος γύρος – Αυστρία: Μεγάλος νικητής ο Mani Lettenbichler της Red Bull KTM

Νίκη με μεγάλη διαφορά για τον Lettenbichler μπροστά από τον Billy Bolt
Hard Enduro
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/6/2025

Στην Αυστρία διεξήχθη ο δεύτερος αγώνας FIM Hard Enduro World Championship για το 2025 και χαρακτηρίστηκε από τον απίστευτο ρυθμό των πρωτοπόρων, τους μόλις 14 τερματισμούς, την πολύ δυνατή βροχή και τον τερματισμό του Graham Jarvis μέσα στην 10άδα.

Ο Mani Lettenbichler ήταν και πάλι ο ταχύτερος και με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους, καθώς κρατούσε συνεχώς έναν απίστευτο ρυθμό και κατάφερε να πάρει μία νίκη με πάνω από δέκα λεπτά διαφορά. Ο Billy Bolt τα έδωσε και αυτός όλα χωρίς να καταφέρει να απειλήσει τον αναβάτη της KTM για να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. 

Η μάχη για την τρίτη θέση ήταν πολύ έντονη με τους Teo Kabakchiev, Jonny Walker, Trystan Hart και Mitch Brightmore να εναλλάσσουν συνεχώς τις θέσεις τους για να διεκδικήσουν την τελευταία θέση στο βάθρο. Ο Trystan Hart φαινόταν πως θα πάρει την πολυπόθητη τρίτη θέση, όμως ένα μηχανικό πρόβλημα στο τέλος τον έριξε στην 5η θέση. Στη συνέχεια, η μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ των  Brightmore και Kabakchiev ήταν επική. Τελικά ο Kabakchiev κατέκτησε το βάθρο περνώντας μόλις δύο (2) δευτερόλεπτα νωρίτερα τη γραμμή τερματισμού.

Enduro

Στην 8η θέση κατάφερε να τερματίσει ο βετεράνος του αθλήματος Graham Jarvis, δηλώνοντας με “Άλλη μια σημαία, αλλά χωρίς χρηματικό έπαθλο αυτή τη φορά. Ξόδεψα όσα συνήθιζα να κερδίζω!”

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην Σερβία στις 18-22 Ιουνίου.