Red Bull Romaniacs 2024 – O Kabakciev με Sherco κερδίζει τη δεύτερη μέρα, o Tarres με Tenere γράφει ιστορία [VIDEO]

Για πρώτη φορά δικύλινδρη On-Off μοτοσυκλέτα τερματίζει στη Silver κατηγορία και τη δεύτερη ημέρα
motomag Red Bull Romaniacs 2024 – O Kabakciev με Sherco κερδίζει τη δεύτερη μέρα, o Tarres με Tenere γράφει ιστορία [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/7/2024

Η δεύτερη ημέρα του Red Bull Romaniacs κατά κοινή ομολογία δεν ήταν τόσο δύσκολη όσο η χθεσινή ωστόσο η βραδινή βροχή που έπεσε έκανε το τερέν αρκετά γλιστερό. Τις συνθήκες αυτές εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Teodor Kabakchiev ο οποίος με το Sherco SE 300 κατάφερε να είναι ο νικητής της ημέρας ανεβαίνοντας παράλληλα στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο χαμένος της δεύτερης ημέρας όπως φάνηκε ήταν ο πρωτοπόρος του αγώνα, Manuel Lettenbichler. O αναβάτης της ΚΤΜ είχε το δύσκολο έργο να ανοίγει τον δρόμο ξεκινώντας πρώτος, κάτι το οποίο δεν τον βοήθησε όπως φάνηκε. Το ΚΤΜ 300 EXC δυσκολευόταν να βρει πρόσφυση στα γλιστερά ανηφορικά κομμάτια κάτι που σήμαινε πως έχανε συνεχώς χρόνο. Ταχύτερος όλων ήταν ο Kabakchiev ο οποίος με το Sherco SE 300 κατάφερε να εκμεταλλευτεί την σειρά εκκίνησης καθώς ξεκινούσε πέμπτος.

Red Bull Romaniacs 2024 – O Kabakciev με Sherco κερδίζει τη δεύτερη μέρα, o Tarres με Tenere γράφει ιστορία [VIDEO]

Έχοντας καλύτερη πρόσφυση και ταχύτερο ρυθμό από όλους o Kabakchiev τερμάτισε τη δεύτερη ημέρα στην πρώτη θέση κερδίζοντας ταυτόχρονα τρεις θέσεις, σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Τρίτος τόσο στη γενική όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν ο Mario Roman με το Sherco SE 300. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Michael Walkner με GASGAS EC 300, με τον Wade Young να συμπληρώνει την πεντάδα με GASGAS 300.

Ιστορία στο Red Bull Romaniacs γράφει ο Pol Tarres με το Yamaha Tenere 700. O γιγαντόσωμος αναβάτης της ιαπωνικής εταιρείας έγινε ο πρώτος αναβάτης ο οποίος τερμάτισε τη δεύτερη ημέρα του Red Bull Romaniacs με δικύλινδρη On-Off μοτοσυκλέτα στην κατηγορία Silver. O Tarres -που πέρυσι είχε συμμετάσχει στην πιο εύκολη κατηγορία Bronze- δίνει μάχη στα δύσκολα εδάφη της Ρουμανίας απέναντι στα ελαφριά αγωνιστικά Enduro, φιγουράροντας στην 41η θέση της κατηγορίας του.

Red Bull Romaniacs 2024 – O Kabakciev με Sherco κερδίζει τη δεύτερη μέρα, o Tarres με Tenere γράφει ιστορία [VIDEO]

Καλά κύλησε η ημέρα και για τις ελληνικές συμμετοχές. Οι Δημήτριος Καζάκης (Silver), Λεωνίδας Λεοντιάδης (Bronze), Κωνσταντίνος Δημητρίου (Iron), Δημήτρης Μάργος (Iron), Βασίλης Στεργιόπουλος (Iron), Μιχάλης Κεφερλής (Iron) και Παναγιώτης Κώτσος (Atom) τερμάτισαν χωρίς απρόοπτα με τους ίδιους να προετοιμάζονται για τη συνέχεια του αγώνα.

Ετικέτες

EnduroGP Ιταλίας 2025 – O Garcia κατακτά τον τίτλο της Ε1 παρά τον τραυματισμό

Κλείνει η ψαλίδα στην μάχη για το EnduroGP στην Ιταλία
EnduroGP KTM Garcia E1 Champion
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

30/9/2025

Το EnduroGP της Ιταλίας στο Darfo Boario Terme (27–28 Σεπτεμβρίου) αποδείχθηκε ένας από τους πιο σκληρούς γύρους της φετινής χρονιάς, με βροχή, λάσπες και βραχώδεις ειδικές διαδρομές που δοκίμασαν στο έπακρο τους κορυφαίους αναβάτες του θεσμού στον προτελευταίο γύρο του πρωταθλήματος

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Josep Garcia (Red Bull KTM Factory Racing). Ο Ισπανός αναβάτης κυριάρχησε το Σάββατο στην κατηγορία Enduro1 (E1), κερδίζοντας 11 από τις 12 ειδικές διαδρομές και πετυχαίνοντας άνετη νίκη με διαφορά μεγαλύτερη του ενάμιση λεπτού. Παρά την πτώση του στην τελευταία ειδική του Σαββάτου, που του προκάλεσε τραυματισμούς στον αγκώνα και στο πόδι, ο Garcia εξασφάλισε πολύτιμους βαθμούς. Την Κυριακή, αν και εμφανώς καταπονημένος, τερμάτισε 4ος στην κατηγορία και 15ος γενικά, αποτέλεσμα που του χάρισε τον παγκόσμιο τίτλο του Enduro1 2025 με έναν γύρο να απομένει.

Στην EnduroGP (γενική κατηγορία), η μάχη ήταν αμφίρροπη. Ο Garcia πήρε την πρωτιά το Σάββατο, ωστόσο την Κυριακή οι αντίπαλοί του εκμεταλλεύτηκαν τον τραυματισμό του. Ο Andrea Verona (GasGas Factory Racing) και ο Steve Holcombe (Beta Factory Racing) έδωσαν δυνατή μάχη για την κορυφή της ημέρας, με τον Verona να κερδίζει πολύτιμους πόντους που τον κρατούν “ζωντανό” στη μάχη του τίτλου.

EnduroGP-2025_Rnd6 Italy

Στην Enduro2 (E2), ο Holcombe έδειξε ξανά την κλάση του, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας από τους πιο σταθερούς αναβάτες στο grid. Στην Enduro3 (E3), ο Brad Freeman (Beta Factory Racing) συνέχισε την καλή του πορεία, εκμεταλλευόμενος την τεχνική δυσκολία των ειδικών.

EnduroGP-2025_Rnd6 Italy

Οι συνθήκες του αγώνα στην Ιταλία έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Οι δυνατές βροχοπτώσεις μετέτρεψαν το τερέν σε πραγματική δοκιμασία, με τις πέτρες και τη λάσπη να απαιτούν απόλυτη συγκέντρωση και φυσική αντοχή. Αρκετοί αναβάτες είχαν πτώσεις και μηχανικά προβλήματα, που άλλαξαν τη δυναμική των αποτελεσμάτων.EnduroGP-2025_Rnd6 Italy

Μετά την Ιταλία, η προσοχή στρέφεται στον μεγάλο τελικό στo Zschopau, Γερμανία (17–19 Οκτωβρίου). Ο Garcia έχει ήδη τον τίτλο της E1, αλλά η μάχη για το EnduroGP παραμένει ανοιχτή, με τον ίδιο να έχει πλεονέκτημα 15 βαθμών έναντι του Verona. Όλα δείχνουν ότι ο τελευταίος γύρος θα κρίνει τα πάντα σε μια από τις πιο συναρπαστικές σεζόν των τελευταίων ετών.

EnduroGP-2025_Rnd6 Italy