Taddy Blazusiak - 7ος γενικής με την ηλεκτρική Stark Varg στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Hard Enduro

Μέχρι και pitstop πραγματοποίησε η ομάδα του στα πλαίσια δοκιμών
motomag Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/2/2024

Είχατε διαβάσει στο MOTO πως το αγωνιστικό ντεμπούτο του Taddy Blazusiak με την ηλεκτρική Varg θα γινόταν μετά κόπων και βασάνων στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro καθώς η FIM έχει απαγορεύσει να λάβει μέρος η μοτοσυκλέτα της Stark Future σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο στόχος για τον Blazusiak και την ομάδα του στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Πρωταθλήματος Hard Enduro δεν ήταν άλλος από το να συλλέξουν δεδομένα για την εξέλιξη της νέας μοτοσυκλέτας και αυτός τελικά επιτεύχθηκε καθώς τερμάτισαν στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ στο πλαίσιο των δοκιμών πραγματοποίησαν και pitstop αλλάζοντας μπαταρία στην ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του Πολωνού.

Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg

Μπορεί τη νίκη να κατέκτησε ο Ισπανός Marc Riba με ΚΤΜ, ωστόσο τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα όπως ήταν φυσιολογικό στον Blazusiak. Ο Πολωνός αναβάτης της Stark Future στον Πρόλογο λίγο έλειψε να περάσει στον τελικό ωστόσο ένα λάθος τον κράτησε εκτός. Στον κυρίως αγώνα ο Blazusiak με τη Varg ήταν εντός πεντάδας ωστόσο το σημαντικότερο ήταν πως η μοτοσυκλέτα δεν αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα. Στο πλαίσιο συλλογής δεδομένων η ομάδα του Πολωνού αποφάσισε να αλλάξει και μπαταρία κάτι το οποίο δεν ήταν αρχικά σχεδιασμένο να γίνει αλλά το έκαναν για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Blazusiak

Μπορεί να χάθηκε αρκετός χρόνος κατά τη διαδικασία αυτή αλλά αυτό δεν πτόησε τον Blazusiak. O Πολωνός στο αγωνιστικό ντεμπούτο του με την ηλεκτρική Varg τερμάτισε στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης όπως προείπαμε, με την ομάδα του να κάνει γνωστό πως το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού θα γίνει εκ νέου στο ισπανικό πρωτάθλημα Enduro και συγκεκριμένα στον αγώνα Basella Race στις 16 – 18 Φεβρουαρίου.

Blazusiakhttps://bikealert.gr/el/news/agonistika_-road_filtra_aeros_hiflofiltro

 

Red Bull Romaniacs 2024 – O Kabakciev με Sherco κερδίζει τη δεύτερη μέρα, o Tarres με Tenere γράφει ιστορία [VIDEO]

Για πρώτη φορά δικύλινδρη On-Off μοτοσυκλέτα τερματίζει στη Silver κατηγορία και τη δεύτερη ημέρα
motomag Red Bull Romaniacs 2024 – O Kabakciev με Sherco κερδίζει τη δεύτερη μέρα, o Tarres με Tenere γράφει ιστορία [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/7/2024

Η δεύτερη ημέρα του Red Bull Romaniacs κατά κοινή ομολογία δεν ήταν τόσο δύσκολη όσο η χθεσινή ωστόσο η βραδινή βροχή που έπεσε έκανε το τερέν αρκετά γλιστερό. Τις συνθήκες αυτές εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Teodor Kabakchiev ο οποίος με το Sherco SE 300 κατάφερε να είναι ο νικητής της ημέρας ανεβαίνοντας παράλληλα στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο χαμένος της δεύτερης ημέρας όπως φάνηκε ήταν ο πρωτοπόρος του αγώνα, Manuel Lettenbichler. O αναβάτης της ΚΤΜ είχε το δύσκολο έργο να ανοίγει τον δρόμο ξεκινώντας πρώτος, κάτι το οποίο δεν τον βοήθησε όπως φάνηκε. Το ΚΤΜ 300 EXC δυσκολευόταν να βρει πρόσφυση στα γλιστερά ανηφορικά κομμάτια κάτι που σήμαινε πως έχανε συνεχώς χρόνο. Ταχύτερος όλων ήταν ο Kabakchiev ο οποίος με το Sherco SE 300 κατάφερε να εκμεταλλευτεί την σειρά εκκίνησης καθώς ξεκινούσε πέμπτος.

Red Bull Romaniacs 2024 – O Kabakciev με Sherco κερδίζει τη δεύτερη μέρα, o Tarres με Tenere γράφει ιστορία [VIDEO]

Έχοντας καλύτερη πρόσφυση και ταχύτερο ρυθμό από όλους o Kabakchiev τερμάτισε τη δεύτερη ημέρα στην πρώτη θέση κερδίζοντας ταυτόχρονα τρεις θέσεις, σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Τρίτος τόσο στη γενική όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν ο Mario Roman με το Sherco SE 300. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Michael Walkner με GASGAS EC 300, με τον Wade Young να συμπληρώνει την πεντάδα με GASGAS 300.

Ιστορία στο Red Bull Romaniacs γράφει ο Pol Tarres με το Yamaha Tenere 700. O γιγαντόσωμος αναβάτης της ιαπωνικής εταιρείας έγινε ο πρώτος αναβάτης ο οποίος τερμάτισε τη δεύτερη ημέρα του Red Bull Romaniacs με δικύλινδρη On-Off μοτοσυκλέτα στην κατηγορία Silver. O Tarres -που πέρυσι είχε συμμετάσχει στην πιο εύκολη κατηγορία Bronze- δίνει μάχη στα δύσκολα εδάφη της Ρουμανίας απέναντι στα ελαφριά αγωνιστικά Enduro, φιγουράροντας στην 41η θέση της κατηγορίας του.

Red Bull Romaniacs 2024 – O Kabakciev με Sherco κερδίζει τη δεύτερη μέρα, o Tarres με Tenere γράφει ιστορία [VIDEO]

Καλά κύλησε η ημέρα και για τις ελληνικές συμμετοχές. Οι Δημήτριος Καζάκης (Silver), Λεωνίδας Λεοντιάδης (Bronze), Κωνσταντίνος Δημητρίου (Iron), Δημήτρης Μάργος (Iron), Βασίλης Στεργιόπουλος (Iron), Μιχάλης Κεφερλής (Iron) και Παναγιώτης Κώτσος (Atom) τερμάτισαν χωρίς απρόοπτα με τους ίδιους να προετοιμάζονται για τη συνέχεια του αγώνα.

Red Bull Romaniacs 2024 – O Kabakciev με Sherco κερδίζει τη δεύτερη μέρα, o Tarres με Tenere γράφει ιστορία [VIDEO]

 

Ετικέτες