Στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro το ντεμπούτο του Blazusiak με την ηλεκτρική Varg

Μόνο σε εθνικά πρωταθλήματα θα βλέπουμε την μοτοσυκλέτα της Stark Future καθώς η FIM σφυρίζει αδιάφορα
Στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro το ντεμπούτο του Blazusiak με την ηλεκτρική Varg
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/2/2024

O πρωταθλητής του Trial, του FIM SuperEnduro World Championship και του AMA EnduroCross Championship, Taddy Blazusiak θα πραγματοποιήσει τo αγωνιστικό του ντεμπούτο με την ηλεκτρική motocross της Stark Future στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας να μην κάνει γνωστό πότε και αν θα δώσει το πράσινο φως στην ομάδα της Stark Future να αγωνιστεί σε κάποιον θεσμό της.

Είχατε διαβάσει στο MOTO για την τρικλοποδιά της FIM στην ομάδα της Stark Future λίγα 24ωρα πριν τον αγώνα SuperEnduro του Παρισιού, με το αγωνιστικό ντεμπούτο του Taddy Blazusiak να αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας. Οι τωρινοί κανονισμοί της FΙΜ δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή της ηλεκτρικής Starg Varg στους θεσμούς της, με την Ομοσπονδία όπως φαίνεται να μην θέλει να βάλει ακόμη έναν μπελά στο κεφάλι της… αργά η γρήγορα όμως θα γίνει και αυτό.

Στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro το ντεμπούτο του Blazusiak με την ηλεκτρική Varg

Ο λόγος είναι απλός, κάποιες χώρες δημιούργησαν κανονισμούς με τους οποίους επιτρέπονται να λάβουν μέρος στα εθνικά τους πρωταθλήματα ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Η αρχή έγινε στην Αυστραλία με την Αυστραλιανή Oμοσπονδία Μοτοσυκλέτας να δίνει το ΟΚ για να αγωνιστούν motocross ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σε εθνικούς θεσμούς. Στον ίδιο δρόμο μπήκαν Αμερική και Αγγλία με τις εκάστοτε Ομοσπονδίες να δίνουν το πράσινο φως για να αγωνιστούν ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες στους δικούς τους εγχώριους θεσμούς.

Το παράδειγμα των τριών αυτών χωρών ακολουθεί και η Ισπανία, με την Ομοσπονδία να κάνει γνωστό πως οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες δύναται να αγωνιστούν στους εθνικούς θεσμούς. Αυτό το νέο αποτέλεσε το καλύτερο δώρο για την ομάδα της Stark Future και τον Taddy Blazusiak καθώς το αγωνιστικό ντεμπούτου του Πολωνού με την Stark Varg θα διεξαχθεί στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro και συγκεκριμένα στην Cantoria.

Στις 22 Φεβρουαρίου θα μάθουμε το τι μπορεί να κάνει η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Stark Future στα χέρια του Blazusiak απέναντι στον ανταγωνισμό ο οποίος θα έχει στη διάθεση του μοτοσυκλέτες με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro το ντεμπούτο του Blazusiak με την ηλεκτρική Varg

 

ISDE 2025 – Στην Ιταλία από τις 24 έως τις 29 Αυγούστου

Τα 99 κεράκια του θα σβήσει ο θεσμός
motomag ISDE 2025 – Στην Ιταλία από τις 24 έως τις 29 Αυγούστου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/7/2024

Η FIM ανακοίνωσε πως μετά την Ισπανία που θα φιλοξενήσει τη φετινή διοργάνωση τον ερχόμενο Οκτώβριο, το 2025 o διάσημος αγώνας International Six Days of Enduro (ISDE) θα διεξαχθεί στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην... enduro-πόλη του Μπέργκαμο το οποίο απέχει λιγότερο από 60 χιλιόμετρα από το Μιλάνο.

Για την ενενηκοστή ένατη έκδοσή του, ο ετήσιος αγώνας για την ανάδειξη των κορυφαίων ομάδων των εθνών Enduro στον κόσμο θα επισκεφτεί την Ιταλία. Αυτή θα είναι η δωδέκατη φορά που το ISDE θα διεξαχθεί στην Ιταλία, με το Bergamo Moto Club να έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της οργάνωσης.

Να θυμίσουμε πως η Ιταλία φιλοξένησε πρώτη φορά αγώνα του ISDE το 1931 στο Merano με την τελευταία διοργάνωση επί ιταλικού εδάφους να πραγματοποιείται το 2021 στη Λομβαρδία. Ταυτόχρονα το Bergamo Moto Club για τρίτη φορά θα εκτελέσει χρέη διοργανωτή μετά τις χρονιές του 1968 και 1986.

motomag ISDE 2025 – Στην Ιταλία από τις 24 έως τις 29 Αυγούστου

Ο Πρόεδρος της FIM, Jorge Viegas ανέφερε: "Η Ιταλία συνδέεται με το ISDE από τα πρώτα χρόνια της διεξαγωγής του. Είμαι βέβαιος ότι η πλούσια ιστορία μαζί με το πάθος που η Ιταλία ως έθνος τρέφει για το Enduro θα οδηγήσει σε μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση και ανυπομονώ πολύ γι' αυτό".

Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, Giovanni Copioli δήλωσε: "Το FIM ISDE θα επιστρέψει στην Ιταλία το 2025 στο Μπέργκαμο, μία πόλη που αγαπά το Enduro. Στην συγκεκριμένη πόλη όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας μας, έχουμε πάθος για την μοτοσυκλέτα και τους αγώνες. Θέλω να ευχαριστήσω τη FIM για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσyκλέτας και στο Bergamo Moto Club, το οποίο, είμαι σίγουρος, θα διοργανώσει έναν αγώνα που θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων".

Ο Πρόεδρος του Moto Club Bergamo, Giuliano Piccinini, με τη σειρά του τόνισε: "Το Moto Club Bergamo είναι υπερήφανο που επιλέχθηκε από τη FIM ως διοργανωτής του FIM ISDE 2025. Σίγουρα θα είναι ένα απαιτητικό εγχείρημα από κάθε άποψη, αλλά θα γίνει με πάθος και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της FIM Jorge Viegas και τον Πρόεδρο της FMI Giovanni Copioli που μας έδωσαν αυτή την ευκαιρία".

Ετικέτες