Στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro το ντεμπούτο του Blazusiak με την ηλεκτρική Varg

Μόνο σε εθνικά πρωταθλήματα θα βλέπουμε την μοτοσυκλέτα της Stark Future καθώς η FIM σφυρίζει αδιάφορα
Στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro το ντεμπούτο του Blazusiak με την ηλεκτρική Varg
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/2/2024

O πρωταθλητής του Trial, του FIM SuperEnduro World Championship και του AMA EnduroCross Championship, Taddy Blazusiak θα πραγματοποιήσει τo αγωνιστικό του ντεμπούτο με την ηλεκτρική motocross της Stark Future στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας να μην κάνει γνωστό πότε και αν θα δώσει το πράσινο φως στην ομάδα της Stark Future να αγωνιστεί σε κάποιον θεσμό της.

Είχατε διαβάσει στο MOTO για την τρικλοποδιά της FIM στην ομάδα της Stark Future λίγα 24ωρα πριν τον αγώνα SuperEnduro του Παρισιού, με το αγωνιστικό ντεμπούτο του Taddy Blazusiak να αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας. Οι τωρινοί κανονισμοί της FΙΜ δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή της ηλεκτρικής Starg Varg στους θεσμούς της, με την Ομοσπονδία όπως φαίνεται να μην θέλει να βάλει ακόμη έναν μπελά στο κεφάλι της… αργά η γρήγορα όμως θα γίνει και αυτό.

Στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro το ντεμπούτο του Blazusiak με την ηλεκτρική Varg

Ο λόγος είναι απλός, κάποιες χώρες δημιούργησαν κανονισμούς με τους οποίους επιτρέπονται να λάβουν μέρος στα εθνικά τους πρωταθλήματα ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Η αρχή έγινε στην Αυστραλία με την Αυστραλιανή Oμοσπονδία Μοτοσυκλέτας να δίνει το ΟΚ για να αγωνιστούν motocross ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες σε εθνικούς θεσμούς. Στον ίδιο δρόμο μπήκαν Αμερική και Αγγλία με τις εκάστοτε Ομοσπονδίες να δίνουν το πράσινο φως για να αγωνιστούν ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες στους δικούς τους εγχώριους θεσμούς.

Το παράδειγμα των τριών αυτών χωρών ακολουθεί και η Ισπανία, με την Ομοσπονδία να κάνει γνωστό πως οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες δύναται να αγωνιστούν στους εθνικούς θεσμούς. Αυτό το νέο αποτέλεσε το καλύτερο δώρο για την ομάδα της Stark Future και τον Taddy Blazusiak καθώς το αγωνιστικό ντεμπούτου του Πολωνού με την Stark Varg θα διεξαχθεί στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro και συγκεκριμένα στην Cantoria.

Στις 22 Φεβρουαρίου θα μάθουμε το τι μπορεί να κάνει η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Stark Future στα χέρια του Blazusiak απέναντι στον ανταγωνισμό ο οποίος θα έχει στη διάθεση του μοτοσυκλέτες με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro το ντεμπούτο του Blazusiak με την ηλεκτρική Varg

 

Taddy Blazusiak - 7ος γενικής με την ηλεκτρική Stark Varg στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Hard Enduro

Μέχρι και pitstop πραγματοποίησε η ομάδα του στα πλαίσια δοκιμών
motomag Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/2/2024

Είχατε διαβάσει στο MOTO πως το αγωνιστικό ντεμπούτο του Taddy Blazusiak με την ηλεκτρική Varg θα γινόταν μετά κόπων και βασάνων στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro καθώς η FIM έχει απαγορεύσει να λάβει μέρος η μοτοσυκλέτα της Stark Future σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο στόχος για τον Blazusiak και την ομάδα του στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Πρωταθλήματος Hard Enduro δεν ήταν άλλος από το να συλλέξουν δεδομένα για την εξέλιξη της νέας μοτοσυκλέτας και αυτός τελικά επιτεύχθηκε καθώς τερμάτισαν στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ στο πλαίσιο των δοκιμών πραγματοποίησαν και pitstop αλλάζοντας μπαταρία στην ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του Πολωνού.

Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg

Μπορεί τη νίκη να κατέκτησε ο Ισπανός Marc Riba με ΚΤΜ, ωστόσο τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα όπως ήταν φυσιολογικό στον Blazusiak. Ο Πολωνός αναβάτης της Stark Future στον Πρόλογο λίγο έλειψε να περάσει στον τελικό ωστόσο ένα λάθος τον κράτησε εκτός. Στον κυρίως αγώνα ο Blazusiak με τη Varg ήταν εντός πεντάδας ωστόσο το σημαντικότερο ήταν πως η μοτοσυκλέτα δεν αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα. Στο πλαίσιο συλλογής δεδομένων η ομάδα του Πολωνού αποφάσισε να αλλάξει και μπαταρία κάτι το οποίο δεν ήταν αρχικά σχεδιασμένο να γίνει αλλά το έκαναν για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Blazusiak

Μπορεί να χάθηκε αρκετός χρόνος κατά τη διαδικασία αυτή αλλά αυτό δεν πτόησε τον Blazusiak. O Πολωνός στο αγωνιστικό ντεμπούτο του με την ηλεκτρική Varg τερμάτισε στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης όπως προείπαμε, με την ομάδα του να κάνει γνωστό πως το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού θα γίνει εκ νέου στο ισπανικό πρωτάθλημα Enduro και συγκεκριμένα στον αγώνα Basella Race στις 16 – 18 Φεβρουαρίου.

Blazusiakhttps://bikealert.gr/el/news/agonistika_-road_filtra_aeros_hiflofiltro