Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Γράφουμε ψηφιακή ιστορία: Video 360 μοιρών, για πρώτη φορά!

Κατά την διάρκεια του Test Ride Event που διοργανώσαμε τον περασμένο μήνα, είχαμε συνδρομή στην κινηματογραφική κάλυψη από την ομάδα Experience Greece, που χρόνια τώρα δημιουργεί διαδραστικούς χάρτες και εφαρμογές για υπολογιστές και smartphone σε όλη την επικράτεια της χώρας. Μαζί μας όμως ήταν σε θέση να δοκιμάσουν ένα νέο "παιχνίδι" και στον ελάχιστο χρόνο του διαλείμματος, για να μην στερήσουμε τους αναγνώστες μας λεπτό από τον χρόνο τους στην πίστα, γυρίσαμε το πρώτο σφαιρικό video με μοτοσυκλέτες σε πίστα και τις κάμερες στο κράνος! Είναι κάτι τελείως νέο αυτού του είδους τα video, και μπορεί κανείς να θαυμάσει από καταβάσεις με ski μέχρι πτήσεις με αλεξίπτωτα, όμως στην μοτοσυκλέτα που μας ενδιαφέρει εμάς, το video του MOTO, με τον τρόπο που έγινε, είναι αυτή τη στιγμή πρώτο στον κόσμο!

Μερικές λοιπόν οδηγίες για να το απολαύσετε:

Σε smartphone και tablet το video παίζει με τις τελευταίες ενημερωμένες εκδόσεις του youtube player, που εκμεταλλεύεται τον αισθητήρα της συσκευής, οπότε μπορείτε να περιστρέφετε το σώμα σας και ταυτόχρονα να αλλάζει η γωνία θέασης, ελεύθερα σαν να είσαστε μέσα σε σφαίρα. Ενναλακτικά κινείτε την εικόνα με το δάχτυλο

Σε υπολογιστή, απαιτείται ενημερωμένη έκδοση του Chrome και του Firefox. Επάνω αριστερά στο video θα εμφανιστούν τα βελάκια κατεύθυνσης, όπου μεταβάλλετε όπως θέλετε, όποτε θέλετε, την γωνία θέασης ή πιο απλά χρησιμοποιείτε το ποντίκι. Κάνοντας κλικ κατευθείαν στο video και έπειτα σύροντας δεξιά, αριστερά, επάνω ή κάτω. Πλήρης ελευθερία!

 

Αν, αφού πατήσετε το κουμπί εκκίνησης του video, δεν έχετε μια φυσιολογική εικόνα, αλλά βλέπετε ένα video σαν να πήρε κάποιος μια υδρόγειο σφαίρα, την έκοψε σε λωρίδες και την ένωσε, τότε χρειάζεται αναβάθμιση ο player ή ο browser που χρησιμοποιείτε.

Σκοπός του video ήταν να ερευνήσουμε την υπάρχουσα τεχνολογία και τις απαιτήσεις που έχει από τον αναβάτη μιας μοτοσυκλέτας, στο ασφαλές περιβάλλον της πίστας.

Η έμπειρη ομάδα του Experience Greece κινηματογράφησε και το test ride event, με ένα αντίστοιχο σφαιρικό video, και θα ακολουθήσουν και άλλα από το φανταστικό αυτό διήμερο μοτοσυκλέτας:  

 

 

http://www.xprgr.com

info@xprgr.com

 
 
Συνεργάστηκε: Σπύρος Κούτρας - California Superbike School