Νέα Aprilia RSV4RR / RF

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

5/10/2016

Πλήρης αναβάθμιση
Η Aprilia, εν όψει μάλιστα και της εργοστασιακής της συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα superbikes, παρουσίασε τα σημαντικά ανανεωμένά RSV4RR και RF, σε μια προσπάθεια να πάρει το μέγιστο από τον V4 κινητήρα των 65°, ο οποίος είναι μεν συμβατός με τις προδιαγραφές Euro 4, αλλά χωρίς θυσία σε ό,τι αφορά την ιπποδύναμη και την ροπή του (201 ίπποι στις 13.000 στροφές και 11,7kgm στις 10.500 αντίστοιχα). Ο στόχος επετεύχθη χάρη σε καίριες τεχνολογικές αναβαθμίσεις, όπως η νέα ECU που ανέβασε το όριο των στροφών κατά 300, τα ελαφρύτερα έμβολα, την αντιτριβική κατεργασία των κυλίνδρων και τα νέα ελατήρια των βαλβίδων που εγγυώνται μεγαλύτερη αντοχή και ακρίβεια.


Η έκδοση RF διαθέτει τις πιο εξελιγμένες αναρτήσεις της Ohlins, με το πιρούνι ΝΙΧ με την υδραυλική προφόρτιση των ελατηρίων και το αμορτισέρ ΤΤΧ με ένα καινούργιο πιο προοδευτικό μοχλικό, ενώ είναι τοποθετημένο κι ένα σταμπιλιζατέρ, επίσης από την Ohlins.
Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν φρένα της Brembo με δίσκους 330mm εμπρός με monobloc δαγκάνες από τη σειρά M50 της εταιρείας. Το πακέτο των ηλεκτρονικών βοηθημάτων APRC μπαίνει πλέον στην τέταρτη γενιά με το traction control που ρυθμίζεται σε οκτώ επίπεδα ακόμη και εν κινήσει χωρίς να κλείσει το γκάζι, το AWC (έλεγχος σούζας) τριών σταδίων –επίσης ρυθμιζόμενο χωρίς να πρέπει να κλείσει το γκάζι- το σύστημα ελέγχου εκκινήσεων που απέκτησε μεγαλύτερη ακρίβεια στη λειτουργία και το καινούργιο quickshifter που διαθέτει πλέον λειτουργία και για τα κατεβάσματα. Ακόμη, συμπεριλαμβάνει τον περιοριστή ταχύτητας για τα πιτς (APL), όπως και το Aprilia Cruise Control. Καινούργιοι εντελώς είναι τόσο οι διακόπτες όσο και οι μανέτες.


Και οι δύο εκδόσεις του superbike της Aprilia διαθέτουν cornering ABS, εξελιγμένο σε συνεργασία με την Bosch, ειδικά για την ιταλική μοτοσυκλέτα.
Ο κινητήρας έχει τρεις διαφορετικές χαρτογραφήσεις (Sport, Track, Race), που αποδίδουν όλες την μέγιστη ιπποδύναμη, αλλά με διαφορετική απόκριση και ρυθμό και πλήρως ηλεκτρονικό έλεγχο του γκαζιού (ride by wire) χωρίς μεσολάβηση ντίζας.

Στον στάνταρ εξοπλισμό του RF (και ως έξτρα για το RR) υπάρχουν τα πλήρως ψηφιακά όργανα και η multimedia πλατφόρμα V4-MP που επιτρέπει την σύνδεση με το smartphone μέσω Bluetooth προκειμένου να κατεβάζει δεδομένα ο αναβάτης του και να σετάρει την μοτοσυκλέτα με μεγάλη ακρίβεια. Η εξέλιξη αυτής της πλατφόρμας διαθέτει νέο πρωτόκολλο επικοινωνίας που καταναλώνει λιγότερη μπαταρίας στο κινητό, ενώ έχει προ-εγκατεστημένες διάφορες πίστες με συγκεκριμένες προτεινόμενες ρυθμίσεις!

Ετικέτες

Motoway Test Ride Event στη Θεσσαλονίκη

6 Ημέρες, 3 Brands , 1 Εμπειρία
test ride motoway
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

2/3/2026

Η Motoway Καμπράνης Α.Ε. διοργανώνει test ride στις κεντρικές της εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη (Γιαννιτσών 59) από τη Δευτέρα 9 έως και το Σάββατο 14 Μαρτίου, στο οποίο θα είναι διαθέσιμα τα παρακάτω μοντέλα των Morbidelli, Benelli και ASUS:

  • Morbidelli: T125X, SC125LX, Ν300, F352, T352X, T502X
  • Benelli: TRK 702X
  • Asus: CrossX 125

Παράλληλα με τις οδηγικές δοκιμές, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε κληρώσεις για δώρα και αξεσουάρ μοτοσυκλέτας.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να προβούν σε online κράτηση μέσω του επίσημου συνδέσμου της εταιρείας, ώστε να εξασφαλίσουν τη δοκιμή του μοντέλου που επιθυμούν.

Για τη συμμετοχή στη δοκιμαστική οδήγηση, είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας:

1. Δίπλωμα οδήγησης (σε φυσική μορφή),

2. Αστυνομική ταυτότητα (σε φυσική μορφή),

3. Το δικό σας κράνος.

Στοιχεία Εκδήλωσης:

Τοποθεσία: Motoway, Γιαννιτσών 59, Θεσσαλονίκη

Ημερομηνίες: 9 - 14 Μαρτίου

Ώρες: 10:00 - 19:00

Κρατήσεις: https://form.jotform.com/260562908479065/