Dorna Sports: Οι Αγώνες είναι πρώτη προτεραιότητα!

Μέχρι τελευταίας ρανίδας
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

9/4/2020

Η πανδημία έχει ήδη επηρεάσει όλα τα παγκόσμια πρωταθλήματα, μεταφέροντας τις ημερομηνίες των αγώνων τους προς το τέλος του 2020. Με την αβεβαιότητα που επικρατεί, η Dorna προχώρησε σε μια νέα ανακοίνωση θέλοντας να υπογραμμίσει ότι για το 2020 οι αγώνες είναι η πρώτη της προτεραιότητα και πως θα κάνει ό,τι περνά απ’ το χέρι της προκειμένου να πραγματοποιηθούν. Βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις FIM, IRTA, MSMA και τους τοπικούς διοργανωτές των αγώνων, παρακολουθώντας την κατάσταση, ενώ διατηρεί ανοιχτούς τους δίαυλους επικοινωνίας και υποστήριξης με κάθε θεμελιώδη “πυλώνα” που συνδράμει στους αγώνες. Στόχος της είναι κάθε φορέας που έχει ενεργό ρόλο στη διεξαγωγή των αγώνων, να είναι σε ετοιμότητα και ασφαλής για την ώρα που θα δοθεί το πράσινο φως για την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας – εξάλλου για αυτό έχει προχωρήσει στο πάγωμα της εξέλιξης των κινητήρων αλλά και την οικονομική ενίσχυση των μη εργοστασιακών ομάδων στα MotoGP. Αντίστοιχα, έχει δοθεί και οικονομική βοήθεια στις μη εργοστασιακές ομάδες του Παγκοσμίου Endurance.

Ο Βασικός στόχος της Dorna για το 2020 είναι να πραγματοποιήσει όσους περισσότερους αγώνες MotoGP μπορεί, έχοντας όμως το ΟΚ απ’ τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τους φορείς Υγείας, καθώς τονίζει ότι δεν πρόκειται να διακινδυνέψει την υγεία όσων εμπλέκονται στη διεξαγωγή των αγώνωνγια αυτό άλλωστε ο Ezpeleta ήταν και ο πρώτος που έθιξε το σενάριο της πιθανής ακύρωσης ολόκληρης της σεζόν. Ωστόσο, οι Dorna FIM, IRTA και MSMA δεν πρόκειται καθίσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν μαζί το πιθανό σενάριο της ακύρωσης του φετινού πρωταθλήματος, παρά μόνο εάν η απαγόρευση των επαγγελματικών ταξιδιών διαρκέσει περισσότερο απ’ όσο υπολογίζουν. “Η προτεραιότητα όλων μας είναι να πραγματοποιηθούν οι αγώνες με ασφάλεια και να προσφέρουμε στο κοινό μας αυτό που επιθυμεί: Αγώνες μοτοσυκλέτας,” ανέφεραν οι άνθρωποι της Dorna. Τέλος, το ίδιο ισχύει και για τα Motul WSBK φυσικά. Όπως φαίνεται η Dorna θα παλέψει μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός της, πριν προβεί στην ακύρωση ολόκληρης της σεζόν και αυτό είναι κάτι που οφείλει απέναντι σε όλους τους φιλάθλους.

 

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες