Husqvarna Moto3 2020 – EICMA: Τα Husqy στα GP! [video]

Μια φιλόδοξη προσπάθεια
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

5/11/2019

Στην EICMA η Husqvarna πέρα από την παρουσίαση των νέων μοντέλων της και του πρωτότυπου Norden 901, παρουσίασε και την μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει από του χρόνου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GP στην κατηγορία της Moto3, με την ομάδα Max racing Team, ιδιοκτησίας του πολυπρωταθλητή Max Biaggi και με team manager τον Peter Öttl.

Αναβάτες της ομάδας θα είναι οι Romano Fenati και Alonso Lopez, που θα προσπαθήσουν να γράψουν ιστορία με το καινούργιο FR 250GP. Για όσους δεν το γνωρίζουν, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Husqvarna έχει μια πλούσια αγωνιστική παράδοση στο road racing μέχρι και την δεκαετία του '60 και η είσοδός της στο Π.Π. GP είναι το όχημα που θα την καθιερώσει ξανά ως μια εταιρεία για street μοτοσυκλέτες, όπως είναι και το όραμα του Stefan Pierer.

Ο Romano Fenati τερμάτισε φέτος δεύτερος στο πρωτάθλημα, ενώ κατά την διάρκεια της θητείας στην κατηγορία έχει κατακτήσει 11 νίκες, 24 τερματισμούς στο βάθρο και τέσσερις pole positions. Ο Alonso Lopez είναι μόλις 17 ετών και το 2020 θα είναι η τρίτη του χρονιά στην Moto3, καθώς είχε κάνει το ντεμπούτο του το 2018.

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο τέλος του άρθρου και το video της παρουσίασης

Ο Stefan Pierer, CEO της KTM AG στην οποία ανήκει πλέον η Husqvarna δήλωσε ότι ανυπομονεί να δει την επιστροφή της εταιρείας στα paddock των GP και ότι οι αγώνες είναι η ιδανική πλατφόρμα για να καθιερωθεί η Husqvarna ως μια εταιρεία που κατασκευάζει street μοτοσυκλέτες υψηλών επιδόσεων. O Pit Beirer με τη σειρά του, ο αγωνσσιτικός Διευθυντής της ΚΤΜ, τόνισε ότι με την εμπειρία του Biaggi και του Öttl η ομάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει νίκες μέσα στο 2020.

Ετικέτες

CFMOTO: Νέα πατέντα για ηλεκτρική σπορ μοτοσυκλέτα

Η CFMOTO κατοχυρώνει μια νέα ευρεσιτεχνία που αφορά ηλεκτρική μοτοσυκλέτα και εμφανίζει ένα νέο σχέδιο, διαφορετικό από τις προηγούμενες
cfmoto electric bike patent 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/2/2026

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε σχέδια της CFMOTO για μια κανονικού μεγέθους ηλεκτρική μοτοσυκλέτα. Το 2024 είχε κατοχυρώσει το σχέδιο ενός ατσάλινου πλαισίου που έμοιαζε πολύ με αυτό των 450ΝΚ και 450SR κατάλληλα τροποποιημένο για να υποδεχτεί ένα μεγάλο μπλοκ μπαταριών στη θέση του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Μετά ήρθε η πατέντα του 2025, στην οποία η CFMOTO παρουσίασε μια εντελώς διαφορετική λογική με ένα πλαίσιο που αγκάλιαζε τη μπαταρία ανάμεσα σε δύο μεγάλες πλάκες.

cfmoto electric bike patent 2026

Η νέα ευρεσιτεχνία της CFMOTO αλλάζει ξανά την αρχιτεκτονική της μοτοσυκλέτας, χρησιμοποιώντας τη μπαταρία ως πλαίσιο αυτή τη φορά. Στα σχέδια που είδαν το φως της δημοσιότητας η μπαταρία είναι το κεντρικό δομικό στοιχείο με το ψαλίδι, το αμορτισέρ, τον ηλεκτροκινητήρα και όλο το μπροστινό σύστημα να εδράζουν κατευθείαν στο εξωτερικό αλουμινένιο περίβλημα της μπαταρίας.

cfmoto electric bike patent 2026

Το ψαλίδι υιοθετεί μια καμπυλωτή σιλουέτα ώστε να περνά πάνω από τον ηλεκτροκινητήρα, αποφεύγοντας έτσι να προσθέσει επιπλέον πλάτος στη μοτοσυκλέτα, ωστόσο έχει ως συνέπεια το αμορτισέρ να εδράζει πάνω του απευθείας χωρίς μοχλικό, ελλείψει χώρου.

cfmoto electric bike patent 2026

Επιπλέον, στις δύο πλευρές της μπαταρίας υπάρχουν ενισχύσεις με αλουμινένια τμήματα που είναι εκεί για να ενισχύουν την ακαμψία του συνόλου. Πρόκειται για μια ένδειξη πως η μοτοσυκλέτα αυτή θα έχει αρκετή δύναμη ώστε να χρειάζονται ενισχύσεις στο κουτί της μπαταρίας προκειμένου να μην εμφανίζει στρεβλώσεις.

Η ύπαρξη αυτής της πατέντας προφανώς δεν εγγυάται ότι έρχεται άμεσα η ηλεκτρική SR. Το 2023 η CFMOTO έδειξε ολοκληρωμένη και λειτουργική πρωτότυπη ηλεκτρική ΜΧ μοτοσυκλέτα στις ΗΠΑ, η οποία ακόμη δεν έχει μπει στην παραγωγή, ωστόσο η ηλεκτρική εποχή έρχεται και η CFMOTO προετοιμάζεται γι’ αυτό το μέλλον, έχοντας ήδη τα λιλιπούτεια off-road μοντέλα CFX-2Ε και CFX-5E στη γκάμα τους.