Husqvarna Moto3 2020 – EICMA: Τα Husqy στα GP! [video]

Μια φιλόδοξη προσπάθεια
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

5/11/2019

Στην EICMA η Husqvarna πέρα από την παρουσίαση των νέων μοντέλων της και του πρωτότυπου Norden 901, παρουσίασε και την μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει από του χρόνου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GP στην κατηγορία της Moto3, με την ομάδα Max racing Team, ιδιοκτησίας του πολυπρωταθλητή Max Biaggi και με team manager τον Peter Öttl.

Αναβάτες της ομάδας θα είναι οι Romano Fenati και Alonso Lopez, που θα προσπαθήσουν να γράψουν ιστορία με το καινούργιο FR 250GP. Για όσους δεν το γνωρίζουν, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Husqvarna έχει μια πλούσια αγωνιστική παράδοση στο road racing μέχρι και την δεκαετία του '60 και η είσοδός της στο Π.Π. GP είναι το όχημα που θα την καθιερώσει ξανά ως μια εταιρεία για street μοτοσυκλέτες, όπως είναι και το όραμα του Stefan Pierer.

Ο Romano Fenati τερμάτισε φέτος δεύτερος στο πρωτάθλημα, ενώ κατά την διάρκεια της θητείας στην κατηγορία έχει κατακτήσει 11 νίκες, 24 τερματισμούς στο βάθρο και τέσσερις pole positions. Ο Alonso Lopez είναι μόλις 17 ετών και το 2020 θα είναι η τρίτη του χρονιά στην Moto3, καθώς είχε κάνει το ντεμπούτο του το 2018.

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο τέλος του άρθρου και το video της παρουσίασης

Ο Stefan Pierer, CEO της KTM AG στην οποία ανήκει πλέον η Husqvarna δήλωσε ότι ανυπομονεί να δει την επιστροφή της εταιρείας στα paddock των GP και ότι οι αγώνες είναι η ιδανική πλατφόρμα για να καθιερωθεί η Husqvarna ως μια εταιρεία που κατασκευάζει street μοτοσυκλέτες υψηλών επιδόσεων. O Pit Beirer με τη σειρά του, ο αγωνσσιτικός Διευθυντής της ΚΤΜ, τόνισε ότι με την εμπειρία του Biaggi και του Öttl η ομάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει νίκες μέσα στο 2020.

Ετικέτες

90χρονος οδηγούσε ανάποδα στην Αττική οδό! - Χωρίς δίπλωμα από το 2018

Ο ηλικιωμένος συνελήφθη από την Τροχαία πριν συμβούν τα χειρότερα
attiki odos
Από τον

Παύλο Καρατζά

4/9/2026

Ένα ακόμη απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Αττική Οδό, όταν 90χρονος οδηγός αυτοκινήτου εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στο ύψος του Κορωπίου, με την Τροχαία να τον ακινητοποιεί στο Μαρκόπουλο και να διαπιστώνει ότι το δίπλωμά του είχε λήξει το 2018!

Το περιστατικό μάλιστα έρχεται λίγες ημέρες μετά το επίσης απίστευτο γεγονός που υπάρχει και σε video, όταν μοτοσυκλετιστής κατέγραψε ηλικιωμένη με Mercedes ανάποδα στην Αθηνών-Κορίνθου. Ελπίζουμε πάντως περιστατικά σαν κι αυτά να μην είναι μία νέα μόδα της τρίτης ηλικίας και να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.

Το περιστατικό καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας (31/08), όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 90χρονος μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στο ύψος του Κορωπίου. Ο ηλικιωμένος μάλιστα κινούνταν στην αριστερή λωρίδα, προκαλώντας άμεσο κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα κι ευτυχώς δεν συνέβη κάποιο ατύχημα.

Περιπολικό της Τροχαίας Αττικής Οδού εντόπισε τον ηλικιωμένο, τον ακολούθησε και τον ακινητοποιήσει στην είσοδο του αυτοκινητοδρόμου από το Μαρκόπουλο.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός δεν έφερε μαζί του την άδεια ικανότητας οδήγησης, η οποία είχε λήξει από το μακρινό 2018.

Σε βάρος του 90χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 440 ευρώ. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.