Husqvarna Moto3 2020 – EICMA: Τα Husqy στα GP! [video]

Μια φιλόδοξη προσπάθεια
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

5/11/2019

Στην EICMA η Husqvarna πέρα από την παρουσίαση των νέων μοντέλων της και του πρωτότυπου Norden 901, παρουσίασε και την μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει από του χρόνου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GP στην κατηγορία της Moto3, με την ομάδα Max racing Team, ιδιοκτησίας του πολυπρωταθλητή Max Biaggi και με team manager τον Peter Öttl.

Αναβάτες της ομάδας θα είναι οι Romano Fenati και Alonso Lopez, που θα προσπαθήσουν να γράψουν ιστορία με το καινούργιο FR 250GP. Για όσους δεν το γνωρίζουν, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Husqvarna έχει μια πλούσια αγωνιστική παράδοση στο road racing μέχρι και την δεκαετία του '60 και η είσοδός της στο Π.Π. GP είναι το όχημα που θα την καθιερώσει ξανά ως μια εταιρεία για street μοτοσυκλέτες, όπως είναι και το όραμα του Stefan Pierer.

Ο Romano Fenati τερμάτισε φέτος δεύτερος στο πρωτάθλημα, ενώ κατά την διάρκεια της θητείας στην κατηγορία έχει κατακτήσει 11 νίκες, 24 τερματισμούς στο βάθρο και τέσσερις pole positions. Ο Alonso Lopez είναι μόλις 17 ετών και το 2020 θα είναι η τρίτη του χρονιά στην Moto3, καθώς είχε κάνει το ντεμπούτο του το 2018.

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο τέλος του άρθρου και το video της παρουσίασης

Ο Stefan Pierer, CEO της KTM AG στην οποία ανήκει πλέον η Husqvarna δήλωσε ότι ανυπομονεί να δει την επιστροφή της εταιρείας στα paddock των GP και ότι οι αγώνες είναι η ιδανική πλατφόρμα για να καθιερωθεί η Husqvarna ως μια εταιρεία που κατασκευάζει street μοτοσυκλέτες υψηλών επιδόσεων. O Pit Beirer με τη σειρά του, ο αγωνσσιτικός Διευθυντής της ΚΤΜ, τόνισε ότι με την εμπειρία του Biaggi και του Öttl η ομάδα θα μπορέσει να διεκδικήσει νίκες μέσα στο 2020.

Ετικέτες

Νεκρός stunt rider στο Hot Wheels Epic Show! Σκοτώθηκε ο Lurrique Ferrari στο Beto Carrero World Park [VIDEO]

Δεν πήρε την φόρα που χρειαζόταν λόγο βροχής
Νεκρός stunt rider στο Hot Wheels Epic Show! Σκοτώθηκε ο Lurrique Ferrari στο Beto Carrero World Park [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/11/2025

Ο 36χρονος stunt rider Lurrique Ferrari, σκοτώθηκε κατά την διάρκεια επίδειξης στο τεράστιο θεματικό πάρκο Beto Carrero, νοτίως του Σάο Πάολο κατά την διάρκεια του Hot Wheels Epic Show, μία δημοφιλής επίδειξη με μοτοσυκλέτες που αποτελούσε ατραξιόν για το πάρκο.

Έμπειρος και με μεγάλο κοινό που τον ήξερε και τον παρακολουθούσε, ο Lurrique Ferrari τραυματίστηκε πολύ σοβαρά όταν δεν καθάρισε ένα από τα άλματα και τράκαρε πάν στην ράμπα προσγείωσης.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Marieta Konder Bornhausen Hospital όπου λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε θάνατός του και κηδεύτηκε σήμερα παρουσία πορείας εκατοντάδων μοτοσυκλετιστών.

Νεκρός stunt rider στο Hot Wheels Epic Show! Σκοτώθηκε ο Lurrique Ferrari στο Beto Carrero World Park [VIDEO]

Το πάρκο έχει αναστείλει το Hot Wheels Epic Show με μία διαρροή από το γραφείο του εισαγγελέα της Santa Catarina, να κάνει λόγο για διαδρομή που θα μπορούσε να είναι καλύτερα σχεδιασμένη, αν εστίαζε λιγότερο στην πιστότητα με το δημοφιλές παιχνίδι και περισσότερο στην ασφάλεια των stunt rider.

Ωστόσο ακριβώς ένα χρόνο πριν, στο ίδιο πάρκο, ένας άλλος μοτοσυκλετιστής έχασε την ζωή του με παρόμοιο τρόπο και μάλιστα οι ανακοινώσεις για τα συλλυπητήρια είναι καρμπόν αλλάζοντας τα ονόματα.

Για την απόδοση ευθυνών, καθοριστικό ρόλο θα παίξει η αιτία για την οποία η μοτοσυκλέτα του Lurrique Ferrari δεν έφτασε την απαραίτητη ταχύτητα για να καθαρίσει το άλμα καθώς και τι μέτρα είχαν ληφθεί κατά τον σχεδιασμό, για να περιορίζεται ο τραυματισμός σε περίπτωση που δεν καθαρίσει κανείς το άλμα.

 

Σκοτώθηκε **stunt rider **σε επίδειξη **Hot Wheels!** https://www.motomag.gr/news/epikairotita/nekros-stunt-rider-sto-hot-wheels-epic-show-skotothike-o-lurrique-ferrari-sto

Posted by Moto Magazine Greece on Thursday, November 27, 2025

 

 

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.