100km dei Campioni - Valentino Rossi και Luca Marini το ντουέτο της νίκης

Στη δεύτερη θέση του βάθρου ο περσινός νικητής Elia Bartolini, μαζί με τον Celestino Vietti
100km dei campioni 2024
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

16/1/2024

Ο θρύλος των MotoGP και 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Valentino Rossi, μαζί με τον αδερφό του και εργοστασιακό αναβάτη πλέον της Repsol Honda, πήρε το αίμα του πίσω από τον Elia Bartolini, τον περσινό νικητή των 100 χιλιομέτρων των Πρωταθλητών και κρατώντας εντός... έδρας -εντός οικογένειας γράψτε καλύτερα- το τρόπαιο αλλαντικών των νικητών.

Η ένατη έκδοση του αγώνα flat track "100km dei Campioni" είδε το ντουέτο των νικητών να περνά την γραμμή του τερματισμού σε 1 ώρα 45 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα, συμπληρώνοντας σχεδόν 50 γύρους. Δύο δευτερόλεπτα πίσω τους βρέθηκαν οι οι Elia Bartolini και Celestino Vietti στη δεύτερη θέση, με τους Franco Morbidelli και Andrea Migno να συμπληρώνουν το βάθρο. Σημειώστε πως Rossi και Marini κέρδισαν και τον αγώνα Americana του event.

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής (2022, 2023) Francesco Bagnaia μαζί με τον Marco Bezzecchi, έμειναν εκτός πεντάδας, στην 6η θέση του πίνακα. Μπροστά τους βρέθηκαν οι Diogo Moreira και Ferran Cardus στην 4η θέση, με τη νέα προσθήκη της VR46 Fabio Di Giannantonio μαζί με τον Dennis Foggia να κλείνουν την πρώτη πεντάδα.

100km dei Campioni - Valentino Rossi και Luca Marini το ντουέτο της νίκης

Καλύτερα τοποθετημένος αναβάτης από τα Motul WSBK ήταν ο Remy Gardner στην 12η θέση, με ζευγάρι του τον Pedro Acosta. Οι Michael Ruben Rinaldi και Lorenzo Gabellini βρέθηκαν στην 15η θέση, με τους Danilo Petrucci και Andrea Verona στην 18η. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πάντα χαμογελαστός Ιταλός αγωνιζόταν με δίχρονη μοτοσυκλέτα 500 κυβικών, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που είχαν επιλέξει τετράχρονες.

Ο πιτσιρικάς Matteo Gabarrini, γιός του αρχιμηχανικού του Francesco Bagnaia και νέα προσθήκη στην VR46, βρέθηκε στην 20η θέση μαζί με τον Marco Gaggi.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες