1ο MRCG & MOTO - Greek Customs Test Ride

Το MRCG και το MOTO φέρνουν τις ελληνικές custom στο προσκήνιο!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/1/2017

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 - 09:30πμ

 

Πλησιάζει η μέρα για το «1ο MRCG & MOTO - Greek Customs Test Ride» κι όλα δείχνουν ότι δεν θα χρειαστεί τελικά να παλέψουμε με τα καιρικά φαινόμενα, τουλάχιστον όχι με τα ακραία!

Από τις 9:30πμ του Σαββάτου, οι τέντες του MOTO θα προσφέρουν την φιλοξενία τους στους αναβάτες σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας, στο ΟΑΚΑ!

Θα είμαστε ακριβώς στην γωνία των Λεωφόρων Κύμης και Σπύρου Λούη με την είσοδο να γίνεται από την Σπύρου Λούη, όπως φαίνεται στην φωτογραφία παρακάτω.

Μοτοσυκλέτες και πεζοί θα μπορούν να μπουν και από την είσοδο της Κύμης, που είναι κλειστή για αυτοκίνητα και σημειώνεται με διακεκομμένη γραμμή στην φωτογραφία.

 

Μέχρι στιγμής έχουμε περισσότερα από 200 άτομα που θα έρθουν στο ΟΑΚΑ, είτε για να δουν τις μοτοσυκλέτες, είτε για να συμμετέχει η μοτοσυκλέτα τους! Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μία τέτοια κίνηση στην Ελλάδα για να αναδειχτούν οι ελληνικές custom μοτοσυκλέτες και σκοπός είναι αυτό να αποτελέσει το ξεκίνημα για περισσότερες παρόμοιες ενέργειες! Δεν θα πρέπει να λείψει κανείς!

Αν δεν έχετε δηλώσει ακόμα την συμμετοχή σας, πατήστε εδώ

 

 

αν δεν είστε ήδη μέλος, μπείτε στην τρέλα του MRCG

Ετικέτες

Δελτίο στα καύσιμα στην Ε.Ε. εξετάζει η Κομισιόν προειδοποιώντας για μακρά ενεργειακή κρίση

“Θα είναι μια μακρά κρίση … οι τιμές της ενέργειας θα παραμείνουν ψηλά για πολύ καιρό”
διϋλιστήριο
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

3/4/2026

Με αυτή τη δήλωση ο Επίτροπος Ενέργειας, Dan Jorgensen, προειδοποιεί πως τα χειρότερα δεν έχουν περάσει για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα ο περιορισμός της κυκλοφορίας στα Στενά του Ορμούζ – ή, ακριβέστερα, το κλείσιμό τους για τους συμμάχους των ΗΠΑ και Ισραήλ – και οι επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια και ενεργειακές υποδομές στην περιοχή έχουν προκαλέσει εδώ και έναν μήνα ράλι ανόδου στις τιμές του πετρελαίου, ενώ δεν διαφαίνεται λύση στον κοντινό ορίζοντα.

Όπως δήλωσε ο Jorgensen, “η ρητορική και οι εκφράσεις που χρησιμοποιούμε είναι τώρα πιο σοβαρές απ’ ό,τι νωρίτερα στην κρίση. Η αναλύσεις μας έδειξαν πως αυτή θα είναι μια μακρόχρονη κατάσταση και οι χώρες πρέπει να βεβαιωθούν πως έχουν όσα χρειάζονται”.

Αν και στις Βρυξέλλες δεν κάνουν ακόμη λόγο για εφοδιαστική κρίση, είναι δεδομένο πλέον πως ο σχεδιασμός γίνεται ενόψει μιας κατάστασης με μακρόχρονες και επίμονες συνέπειες, γεγονός που για την Κομισιόν σημαίνει πως πρέπει να προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο.

Αυτό μεταφράζεται σε μερικά ακραία μέτρα, ένα από τα οποία έχει ήδη ενεργοποιηθεί. Η Ε.Ε. έβαλε χέρι στα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου της τον περασμένο μήνα προκειμένου να συγκρατήσει τις τιμές των καυσίμων – ειδικότερα σε κρίσιμους τομείς, όπως οι αερομεταφορές και η βιομηχανία – και δεν αποκλείεται να χρειαστεί να το ξανακάνει σύντομα, αλλά αυτή προφανώς είναι περισσότερο μια σπάνια λύση ανάγκης παρά μια βιώσιμη επιλογή που μπορεί να επαναληφθεί πολλές φορές.

Ομοίως, ένα ακόμη “χειρότερο σενάριο” που ο Jorgensen δεν αποκλείει είναι η καταφυγή σε ποσοτικούς περιορισμούς στη διάθεση καυσίμων. Το λεγόμενο δελτίο στα καύσιμα είναι ένα μέτρο που θα ληφθεί αν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο.

Και, όταν μιλάμε για απροχώρητο, αυτό δεν αφορά φυσικά μόνο για τα καύσιμα των ΙΧ οχημάτων, αλλά τις εμπορευματικές μεταφορές και την βιομηχανική ενέργεια που προφανώς έχουν προτεραιότητα στον σχεδιασμό των Βρυξελλών.

“Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και είναι ξεκάθαρο πως, όσο η κατάσταση σοβαρεύει, τόσο περισσότερο θα χρειαστεί να εξετάσουμε και νομοθετικά εργαλεία. Πρέπει να κρατήσουμε τις επιλογές μας ανοικτές και, αν αυτή είναι μια κρίση μακράς διάρκειας, ως προβλέπω, τότε θα χρειαστούμε αυτά τα μέτρα αργότερα,” εξήγησε ο Δανός Επίτροπος.

Ωστόσο η ανατροπή στην ενεργειακή στρατηγική της Ε.Ε. μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν επηρεάζεται από καμιά κρίση και ο Jorgensen το ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να στραφεί τώρα η Ευρώπη σε ρωσικά καύσιμα, καθώς θα συνεχίσει να τα προμηθεύεται από τις ΗΠΑ και “άλλους συμμάχους”.