1ο MRCG & MOTO - Greek Customs Test Ride

Το MRCG και το MOTO φέρνουν τις ελληνικές custom στο προσκήνιο!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/1/2017

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 - 09:30πμ

 

Πλησιάζει η μέρα για το «1ο MRCG & MOTO - Greek Customs Test Ride» κι όλα δείχνουν ότι δεν θα χρειαστεί τελικά να παλέψουμε με τα καιρικά φαινόμενα, τουλάχιστον όχι με τα ακραία!

Από τις 9:30πμ του Σαββάτου, οι τέντες του MOTO θα προσφέρουν την φιλοξενία τους στους αναβάτες σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας, στο ΟΑΚΑ!

Θα είμαστε ακριβώς στην γωνία των Λεωφόρων Κύμης και Σπύρου Λούη με την είσοδο να γίνεται από την Σπύρου Λούη, όπως φαίνεται στην φωτογραφία παρακάτω.

Μοτοσυκλέτες και πεζοί θα μπορούν να μπουν και από την είσοδο της Κύμης, που είναι κλειστή για αυτοκίνητα και σημειώνεται με διακεκομμένη γραμμή στην φωτογραφία.

 

Μέχρι στιγμής έχουμε περισσότερα από 200 άτομα που θα έρθουν στο ΟΑΚΑ, είτε για να δουν τις μοτοσυκλέτες, είτε για να συμμετέχει η μοτοσυκλέτα τους! Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μία τέτοια κίνηση στην Ελλάδα για να αναδειχτούν οι ελληνικές custom μοτοσυκλέτες και σκοπός είναι αυτό να αποτελέσει το ξεκίνημα για περισσότερες παρόμοιες ενέργειες! Δεν θα πρέπει να λείψει κανείς!

Αν δεν έχετε δηλώσει ακόμα την συμμετοχή σας, πατήστε εδώ

 

 

αν δεν είστε ήδη μέλος, μπείτε στην τρέλα του MRCG

Ετικέτες

Η Γαλλία σχεδιάζει κλιμακωτά διπλώματα οδήγησης για τα αυτοκίνητα – Φρένο από το Συνταγματικό Συμβούλιο

Ο νέος νόμος RIPOST σχεδιάστηκε για να υπηρετήσει τη “δημόσια τάξη”
lambo aventador
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/8/2026

Στις 20 Ιουλίου 2026 η γαλλική Βουλή υπερψήφισε τον νόμο RIPOST που προωθήθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Laurent Nuñez. Πρόκειται για έναν σύνθετο νόμο που αγγίζει δεκάδες διαφορετικά ζητήματα και του οποίου το όνομα (με λίγη δημιουργική φαντασία) προκύπτει ως αρκτικόλεξο της πρότασης “άμεση απάντηση σε φαινόμενα διατάραξης της κοινής ησυχίας, της ασφάλειας και της ειρήνης”.

Μέσα σε αυτό βρίσκονται δεκάδες διατάξεις που καλύπτουν πληθώρα θεμάτων, από χρήση ναρκωτικών και πάρτι σε κοινόχρηστους χώρους, ως ζητήματα εγκληματικών συμμοριών, αλλά και τις οδικές μεταφορές. Στην τελευταία περίπτωση εντάσσονται διατάξεις που αφορούν στη διοργάνωση αυτοσχέδιων αγώνων ή επιδείξεων, την οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών και, μέσα σ’ όλα, την περίφημη διάταξη που προβλέπει πως οι νέοι οδηγοί αυτοκινήτων δεν θα μπορούν να οδηγήσουν με το καλημέρα πολύ ισχυρά αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια της ψήφισης του νόμου, ομάδα αντιπολιτευόμενων βουλευτών απευθύνθηκε στο Συνταγματικό Συμβούλιο ζητώντας να ελεγχθεί η συνταγματικότητα κάποιων διατάξεων του RIPOST και αυτό αποφάνθηκε στις 14 Αυγούστου πως κάποιες από αυτές ήταν όντως προβληματικές.

Μια εξ αυτών ήταν και η πρόταση για τους νέους οδηγούς αυτοκινήτων, η οποία προς το παρόν πάγωσε, χωρίς να έχει απορριφθεί ακόμη εντελώς.

Μετά την παρέμβαση του συμβουλίου ωστόσο, ο νόμος δεν ορίζει πια ούτε για πόσον καιρό θεωρείται κάποιος νέος οδηγός, ούτε ποια ποσοτικά χαρακτηριστικά καθορίζουν το αυτοκίνητο ως πολύ δυνατό – ισχύς, κυβισμός;

Το θέμα δεν έχει λήξει προφανώς, καθώς το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα ακολουθήσει διαβούλευση για να κριθεί αν θα οριστούν σχετικά όρια και ποια θα είναι αυτά για τα διπλώματα αυτοκινήτου. Εύλογα, στην όλη συζήτηση αναμένεται να βαρύνουν και οι γνώμες των Γάλλων κατασκευαστών αυτοκινήτων, χωρίς να υπάρχει αυτή τη στιγμή σαφές χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων.

Σύσσωμος ο γαλλικός μοτοσυκλετιστικός Τύπος βέβαια υπενθυμίζει πως για τους αναβάτες δικύκλων τα κλιμακωτά διπλώματα οδήγησης εφαρμόζονται εδώ και αρκετά χρόνια, με το ίδιο πρόσχημα της δημόσιας ασφάλειας, η οποία προφανώς κατά τον νομοθέτη δεν κινδυνεύει από έναν 18χρονο με υπεραυτοκίνητο εκατοντάδων ίππων.

Για την ιστορία, η κεντρική φωτογραφία δεν είναι ψηφιακά κατασκευασμένη αλλά απολύτως πραγματική και μας έρχεται από αυστραλιανή είδηση του 2023 που απεικονίζει τη Lamborghini Aventador των 750 ίππων με την οποία πήγαινε καθημερινά στο σχολείο του στη Μελβούρνη ένας 16χρονος μαθητής και νέος οδηγός...