MRCG 6η συνάντηση «Η ξετάπωτη» - Πλήθος συμμετοχών στην μεγαλύτερη συγκέντρωση custom!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/5/2018

Το Σάββατο στις 12 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη συγκέντρωση custom μοτοσυκλετών, η συγκέντρωση του MRCG (Motorcycle Restoring & Customizing Greece) που αριθμεί πάνω από 50.000 μέλη, ενώνοντας σε μία μεγάλη παρέα όσους ασχολούνται με το Restoring, το customizing και όχι μόνο, καθώς ο συνδετικός κρίκος είναι τα πρόσωπα, ούτε οι μάρκες, ούτε τα μοντέλα. Αντιθέτως αυτά είναι τα στοιχεία που επιτρέπουν και ενθαρρύνουν την «καζούρα» ανάμεσα στα μέλη, πράγμα που μας οδηγεί στον επόμενο συνδετικό κρίκο του MRCG: Το χιούμορ!

φωτογραφίες: MRCG

Στην έκτη συνάντηση επικράτησαν ακριβώς αυτά τα δύο στοιχεία, οι άνθρωποι και το χιούμορ, με τις μοτοσυκλέτες παρκαρισμένες σε μία ιδιότυπη έκθεση, δεσμεύοντας τον δρόμο στην παραλία της Λούτσας! Έχοντας παρευρεθεί σε όλες τις συγκεντρώσεις του MRCG, από την πρώτη που είχε πολύ κόσμο, μέχρι την φετινή -6η- που κάποια στιγμή υπήρχαν 1.050 μοτοσυκλέτες και ερχόντουσαν συνεχώς κι άλλες, το συμπέρασμα είναι απλό: Κάθε χρόνο τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα, ακόμα μεγαλύτερα!

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει αντίστοιχη σε μέγεθος συγκέντρωση μοτοσυκλετών στην χώρα μας, που ευδοκιμεί ένα τέτοιο κλίμα απόλυτα φιλικό, απόλυτα χαλαρό. Αντίστοιχα έχω πετύχει σε πολλές συγκεντρώσεις Ελλήνων μοτοσυκλετιστών ένα κλίμα που θα το ζήλευε και η καλύτερη παρέα, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που παρευρίσκονται πάνω από 1.000 μοτοσυκλέτες και οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ξανά έρθουν… Η ειδοποιός διαφορά είναι αυτός ο συνδετικός κρίκος του MRCG, είναι που το επίκεντρο βρίσκεται στα πρόσωπα, και η συνάντησή του γίνεται ακριβώς για αυτό, για να βρεθούν όλα τα μέλη μαζί, να δώσουν εικόνα στις διαδικτυακές συζητήσεις τους και να συνεχίσουν τα ίδια πειράγματα αλλά με φυσική πλέον υπόσταση. Το κλίμα λοιπόν δεν γίνεται να μην είναι εξαιρετικό, σε μία τέτοια συγκέντρωση!

Ακόμα και τα νέα μέλη που ήρθαν για πρώτη φορά στην συγκέντρωση του MRCG, συνάντησαν - κατά δήλωσή τους - την ατμόσφαιρα που ήθελαν και ταυτόχρονα πραγματοποίησαν νέες φιλίες. Δεν χρειάζεται και πολύ άλλωστε, ένα νεύμα για την μοτοσυκλέτα που σου άρεσε κι αμέσως ο ιδιοκτήτης ή κάποιος που ξέρει τον ιδιοκτήτη (άλλο ένα από τα μυστικά συνδετικά του MRCG) αναλάμβανε να πραγματοποιήσει την επαφή και τα πάντα από εκεί και πέρα έβρισκαν τον δρόμο τους!

Είναι χαρακτηριστικό πως σε τόσα πολλά άτομα, τόσες πολλές μοτοσυκλέτες, και δεν εξελίχθηκε κανένα επεισόδιο, δεν έγινε καμία επιπόλαιη επίδειξη ικανοτήτων. Διότι μπορεί να είναι αυτονόητο πως δεν πρέπει να συμβαίνει το παραμικρό, είτε μαζεύονται 10 είτε 1.000 μοτοσυκλέτες, αλλά είναι επίσης αυτονόητο πως στην Ελλάδα επιβάλλεται η μειοψηφία…. Σε ένα απίστευτα φιλικό και όμορφο κλίμα, άντε να μαρσάρισε μια-δύο φορές κάποιος κινητήρας μέχρι τον κόφτη, κι αυτό ήταν όλο. Όχι γιατί στο MRCG δεν έχουν τέτοιες πρακτικές στο ρεπερτόριό τους, αλλά γιατί ήταν απασχολημένοι πειράζοντας ο ένας τον άλλο, κάνοντας πλάκα και ακούγοντας μία κανονική συναυλία που είχε στηθεί στην παραλία. Όλα με την μορφή που θα τα πραγματοποιούσε μία κανονική παρέα, απλώς σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Ακόμα και στην μουσική βέβαια, η custom λογική επικράτησε με διαφορά, καθώς ο Διονύσης Μπιλάλης έφερε την κιθάρες φτιαγμένες από μπετόνια που η μουσική τους ήταν αδύνατο να ξεχωρίσει και από την ακριβότερη κιθάρα. Με δεδομένο πως ο Λάζαρος Αλεξάκης, ο άνθρωπος που δημιούργησε το MRCG, είναι ο μόνος στο MOTO που ξέρει και από κιθάρες, θα πάρουμε τον λόγο του ως δεδομένο. Στο απέδευτο αυτί βέβαια, ήταν αδύνατο να ξεχωρίσεις την κιθάρα! Οι Behind 12 Bars, η Έλενα Ραπτάκη και τόσοι ακόμα, κράτησαν συντροφιά στην παρέα του MRCG.

Κάθε συγκέντρωση μοτοσυκλετιστών θα έπρεπε να είναι κάπως έτσι: Σε αυτό το κλίμα και με αυτή την διάθεση με στόχο να γνωριστούν όλοι μεταξύ τους, να συζητήσουν για μοτοσυκλέτες, να δουν από κοντά όλα όσα θαυμάζουν από φωτογραφίες να δουν λύσεις, να πάρουν έμπνευση.

Το MRCG, η μεγαλύτερη παρέα custom –και όχι μόνο- μοτοσυκλετών, έχει δημιουργήσει έναν θεσμό που αποτελεί πρότυπο: Κάθε «Μάζωξη» ας είναι λοιπόν ακόμα μεγαλύτερη…

 

Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων Άρτας 2023

Από 25 έως 26 Αυγούστου
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/8/2023

Οι “Garajeros” είναι οι άνθρωποι που δίνουν τον παλμό της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Άρτας και για έκτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουν στην πόλη τους την Έκθεση Κλασσικών Οχημάτων Άρτας, όπου φέτος μετονομάστηκε σε Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων, αφού δεν πρόκειται για μια απλή έκθεση κλασσικών οχημάτων, αλλά για μια  εκδήλωση με επίκεντρο την αγάπη, το μεράκι και την διατήρηση της κουλτούρας, του χόμπι και της ιστορίας που κουβαλούν στο πέρασμα του χρόνου και από γενιά σε γενιά τα κλασσικά οχήματα. Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για την φετινή εκδήλωση θα βρείτε στο Δελτίο Τύπου της λέσχης   

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για 6η συνεχόμενη χρονιά και όπως πάντα, το τελευταίο Παρασκευοσάββατο του Αυγούστου, στην Άρτα, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον Έκθεση Κλασσικών Οχημάτων, με την διαφορά ότι είναι αναβαθμισμένη και γι’ αυτό μετονομάστηκε σε Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων. Το όραμα κάποιον ρομαντικών, που αγαπούν και ζουν με τα κλασσικά τους οχήματα, ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα το 2017, όταν στην πρώτη συγκέντρωση, που ήταν μόνο για μοτοσικλέτες, η επιτυχία ήταν αξιοπρόσεκτη και από τότε μεγαλώνει, γιγαντώνεται χρόνο με τον χρόνο, με αποτέλεσμα, πλέον να μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες και αρτιότερες εκθέσεις στη Ελλάδα.

2

Ότι γίνεται με αγάπη και μεράκι, πάντα ξεχωρίζει και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην προκειμένη περίπτωση. Δεκάδες οχήματα ξεκινούν οδικώς από όλη την Ελλάδα και κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, παρά τα χρόνια τους για να ζήσουν δυο μέρες, μέσα στο χαμόγελο, την χαρά και την εξαιρετική φιλοξενία, αυτής της παρέας ανθρώπων, που είναι οι διοργανωτές. Γιατί η Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Άρτας, οι “Garajeros”, πέρα από μια πολύ καλά οργανωμένη λέσχη, μέλος της ΕΟ ΦΙΛΠΑ, είναι μια παρέα ανθρώπων, που θα κάνουν τα πάντα για να αισθανθεί ο εκθέτης, σαν το σπίτι του και αυτός είναι ο λόγος που τόσοι άνθρωποι με τα οχήματα τους, πηγαίνουν και ξαναπηγαίνουν κάθε χρόνο να τους συναντήσουν. Με το που θα πατήσεις το πόδι σου, ή μάλλον την ρόδα σου εκεί, θα καταλάβεις ότι γίνεσαι αμέσως μέλος μιας μεγάλης παρέας, με κοινή αγάπη και κοινό όραμα. Πάρε λοιπόν το όχημα σου, μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο, αρκεί να είναι κλασικό, 30 χρονών τουλάχιστον και σε κατάσταση, που αξίζει να το δει χιλιάδες κόσμος και πήγαινε στην Άρτα, για να βιώσεις την εμπειρία, να συμμετέχεις στις περιηγήσεις ή απλά πάρε το όχημά σου το καθημερινό και πήγαινε σαν επισκέπτης, να γνωρίσεις από κοντά και να παρακολουθήσεις κάτι που θα το θυμάσαι για πάντα. Και φέτος στις 25 και 26 Αυγούστου στο εκθεσιακό κέντρο της Άρτας τα κλασικά οχήματα έχουν την τιμητική τους, με την προϋπόθεση, να συνοδεύονται από ανθρώπους…. Από δικούς μας, καλούς και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους. Άλλωστε το όχημα, ήταν, είναι και θα είναι, μόνο οι αφορμή, για να ανταμώνουμε.

Η σελίδα της λέσχης: https://www.facebook.com/artaclassicvehicleclub

Η σελίδα της εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/136382199478199?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[]%7D

3568