MRCG 2018 6η συνάντηση - 12 Μαΐου - Λούτσα Αττικής: Η μεγαλύτερη συγκέντρωση custom!

«Θα γίνει της Λούτσας.. »
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

11/5/2018

Το Σάββατο στις 12 Μαΐου στην Λούτσα της Αττικής –και όχι κάποια άλλη- το MRCG, η μεγάλη παρέα όσων ασχολούνται με το “restoring” και το “customizing” στην Ελλάδα, δίνει το προκαθορισμένο ετήσιο ραντεβού της. Το Motorcycle Restoring & Customizing Greece δεν χρειάζεται συστάσεις, κι αν χρειάζεται τότε θα είναι γιατί δεν σας έχουν απασχολήσει ποτέ βαθιά ερωτήματα όπως «πόσες ροπές υπάρχουν» τι είναι τα «ποκαλάκια» και άλλα τέτοια μοτοσυκλετιστικά παράδοξα. Βλέπετε το MRCG είναι μία μεγάλη παρέα, και ως παρέα έχει εσωτερικά αστεία και ανέκδοτα, μέλη με τα οποία γελά περισσότερο κι άλλα με τα οποία την πιάνουν τα συναισθηματικά της… μονάχα που αυτή η παρέα μετρά περισσότερα από 50.000 μέλη και έτσι τα εσωτερικά της αστεία είναι λίγο ή πολύ, αστεία όλων μας.

Κάθε χρόνο το MRCG συναντιέται παραδοσιακά σε μία γενική συνάντηση με μόνο στόχο να δουν από κοντά τους ανθρώπους με τους οποίους ήδη μιλούν περισσότερο από την ίδια τους την οικογένεια – όπως χαρακτηριστικά παραδέχονται αρκετά από τα μέλη.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουν δημιουργηθεί πολλές παρέες, κάποιες έχουν χαλάσει κιόλας και έχουν φτιάξει πάλι από την αρχή, κι όλα αυτά σε μία διαδικτυακή παρέα με αντικείμενο τις μοτοσυκλέτες αλλά πρωταγωνιστές όλους εκείνους που τις καστομάρουν ή γελούν με τα παθήματα των προσπαθειών των υπολοίπων…

Θυμηθείτε: MRCG: Δύο μέρες γεμάτες μοτοσυκλέτα! Ζωντανεύουν τα παραμύθια;

Στην Ελλάδα το MRCG είναι ο τρόπος που εκφράζεται η custom κουλτούρα και μάλιστα με τρόπο που αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα μοτοσυκλετισμού στην χώρα μας. Όχι γιατί την ομάδα ξεκίνησε ο άνθρωπος που υπογράφει στην τελευταία σελίδα του ΜΟΤΟ, όχι γιατί είμαστε από τα πρώτα της μέλη, αλλά γιατί τα πράγματα στο MRCG γίνονται όπως πουθενά αλλού στην ελληνική κοινωνία: Απλά γίνονται! Από την βοήθεια μεταξύ των μελών, τόσο σε γνώσεις όσο και σε υλικά, μέχρι ένα μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, τα πράγματα απλά γίνονται.

Αν λοιπόν δεν είσαστε μέλη του MRCG, ή δεν είχατε σκοπό να πάτε στην συγκέντρωσή του, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Πρόκειται για μία εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε, μία συγκέντρωση μοτοσυκλέτας διαφορετική από τις υπόλοιπες καθώς αυτομάτως θα νιώσετε μέλη ενός ευρύτερου συνόλου, κι αυτό είναι θεμελιώδης ανάγκη των μοτοσυκλετιστών. Από τους «εντουράδες» τους «στρητάδες», τους «χαρλεάδες», τους «μοτοκροσάδες» η ανάγκη αυτή να ανήκουν σε μία μεγάλη παρέα είναι έμφυτη, και στο MRCG αυτό είναι το μοναδικό νόημα, να νιώσεις μέρος μία παρέας.

Μεγαλώνοντας σε νούμερα χρόνο με τον χρόνο, φέτος αναμένονται περισσότερες από 1700 μοτοσυκλέτες, και μάλιστα «ξετάπωτες» κάνοντας την απόμερη γωνιά της παραλίας να ζωντανέψει απότομα.

Η συνάντηση είναι το απόγευμα του Σάββατου από τις 17:00 με αρκετούς να ετοιμάζονται να διανυκτερεύσουν στην παραλία αμέσως μετά.., μπροστά από το café-bar Τρόλευ:

Σε περίπτωση που υπάρχει έστω και ένας αναγνώστης που δεν έχει αντιληφθεί τι ακριβώς θα συναντήσει τότε το παρακάτω teaser-video που έχουν επιμεληθεί μέλη της ομάδας, θα τους αποκαλύψει με πάσα βεβαιότητα, όλα όσα πρέπει να περιμένουν:

 

 6η Mάζωξη MRCG - H Ξετάπωτη

 

Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων Άρτας 2023

Από 25 έως 26 Αυγούστου
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/8/2023

Οι “Garajeros” είναι οι άνθρωποι που δίνουν τον παλμό της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Άρτας και για έκτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουν στην πόλη τους την Έκθεση Κλασσικών Οχημάτων Άρτας, όπου φέτος μετονομάστηκε σε Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων, αφού δεν πρόκειται για μια απλή έκθεση κλασσικών οχημάτων, αλλά για μια  εκδήλωση με επίκεντρο την αγάπη, το μεράκι και την διατήρηση της κουλτούρας, του χόμπι και της ιστορίας που κουβαλούν στο πέρασμα του χρόνου και από γενιά σε γενιά τα κλασσικά οχήματα. Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για την φετινή εκδήλωση θα βρείτε στο Δελτίο Τύπου της λέσχης   

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για 6η συνεχόμενη χρονιά και όπως πάντα, το τελευταίο Παρασκευοσάββατο του Αυγούστου, στην Άρτα, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον Έκθεση Κλασσικών Οχημάτων, με την διαφορά ότι είναι αναβαθμισμένη και γι’ αυτό μετονομάστηκε σε Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων. Το όραμα κάποιον ρομαντικών, που αγαπούν και ζουν με τα κλασσικά τους οχήματα, ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα το 2017, όταν στην πρώτη συγκέντρωση, που ήταν μόνο για μοτοσικλέτες, η επιτυχία ήταν αξιοπρόσεκτη και από τότε μεγαλώνει, γιγαντώνεται χρόνο με τον χρόνο, με αποτέλεσμα, πλέον να μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες και αρτιότερες εκθέσεις στη Ελλάδα.

2

Ότι γίνεται με αγάπη και μεράκι, πάντα ξεχωρίζει και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην προκειμένη περίπτωση. Δεκάδες οχήματα ξεκινούν οδικώς από όλη την Ελλάδα και κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, παρά τα χρόνια τους για να ζήσουν δυο μέρες, μέσα στο χαμόγελο, την χαρά και την εξαιρετική φιλοξενία, αυτής της παρέας ανθρώπων, που είναι οι διοργανωτές. Γιατί η Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Άρτας, οι “Garajeros”, πέρα από μια πολύ καλά οργανωμένη λέσχη, μέλος της ΕΟ ΦΙΛΠΑ, είναι μια παρέα ανθρώπων, που θα κάνουν τα πάντα για να αισθανθεί ο εκθέτης, σαν το σπίτι του και αυτός είναι ο λόγος που τόσοι άνθρωποι με τα οχήματα τους, πηγαίνουν και ξαναπηγαίνουν κάθε χρόνο να τους συναντήσουν. Με το που θα πατήσεις το πόδι σου, ή μάλλον την ρόδα σου εκεί, θα καταλάβεις ότι γίνεσαι αμέσως μέλος μιας μεγάλης παρέας, με κοινή αγάπη και κοινό όραμα. Πάρε λοιπόν το όχημα σου, μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο, αρκεί να είναι κλασικό, 30 χρονών τουλάχιστον και σε κατάσταση, που αξίζει να το δει χιλιάδες κόσμος και πήγαινε στην Άρτα, για να βιώσεις την εμπειρία, να συμμετέχεις στις περιηγήσεις ή απλά πάρε το όχημά σου το καθημερινό και πήγαινε σαν επισκέπτης, να γνωρίσεις από κοντά και να παρακολουθήσεις κάτι που θα το θυμάσαι για πάντα. Και φέτος στις 25 και 26 Αυγούστου στο εκθεσιακό κέντρο της Άρτας τα κλασικά οχήματα έχουν την τιμητική τους, με την προϋπόθεση, να συνοδεύονται από ανθρώπους…. Από δικούς μας, καλούς και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους. Άλλωστε το όχημα, ήταν, είναι και θα είναι, μόνο οι αφορμή, για να ανταμώνουμε.

Η σελίδα της λέσχης: https://www.facebook.com/artaclassicvehicleclub

Η σελίδα της εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/136382199478199?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[]%7D

3568