ΑΑΔΕ- Κατάσχεση 43.000 λίτρων χημικών διαλυτών και προϊόντων για νοθεία καυσίμων [Video]

Σε Ροδόπη εντοπίστηκε το παράνομο βυτιοφόρο και στο λιμάνι του Πειραιά το παράνομο container
motomag ΑΑΔΕ- Κατάσχεση 43.000 λίτρων χημικών διαλυτών και προϊόντων για νοθεία καυσίμων [Video]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

3/11/2023

Οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εντόπισαν και δέσμευσαν μεγάλη ποσότητα χημικών διαλυτών και προϊόντων, που χρησιμοποιούνται στη νόθευση υγρών καυσίμων.

Συγκεκριμένα οι τελωνειακοί ελεγκτές δέσμευσαν βυτιοφόρο όχημα από την Βουλγαρία στον σταθμό διοδίων Ιάσμου. Το βυτιοφόρο, βουλγάρικης μεταφορικής εταιρείας, που είχε εισέλθει στη χώρα μέσω του συνοριακού σταθμού Ορμενίου, μετέφερε -κατά δήλωση- 24.366 λίτρα adblue, το οποίο αποτελεί πρόσθετο υγρό για κινητήρες, για τη μείωση των εκπομπών ρύπων. Αποστολέας φερόταν βουλγαρική εταιρεία, ενώ ως παραλήπτης είχε δηλωθεί ελληνική εταιρεία, με έδρα την Αττική.

ΑΑΔΕ

Από τον έλεγχο, διαπιστώθηκε η απουσία πραγματικού παραλήπτη, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες. Το βυτιοφόρο δεσμεύθηκε και οδηγήθηκε στο Τελωνείο Ξάνθης. Τα αποτελέσματα από τη χημική εξέταση του διαλύτη έδειξαν ότι το βυτιοφόρο μετέφερε μείγμα ελαφρών υδρογονανθράκων, που προσομοιάζει καύσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τέτοιο -φυσικά είναι επικίνδυνο καθώς είναι νοθευμένο καύσιμο και όχι καθαρή βενζίνη. Οι ελεγκτές εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο μείγμα επιχειρήθηκε να διοχετευθεί σε πρατήρια υγρών καυσίμων. Οι τελωνειακοί ενημέρωσαν τους ομολόγους τους στην Βουλγαρία, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η είσοδος και δεύτερου βυτιοφόρου οχήματος με τα ίδια στοιχεία αποστολέα, παραλήπτη και μεταφορικής εταιρείας, από τον συνοριακό σταθμό Ορμενίου.

ΑΑΔΕ

Ταυτόχρονα στο λιμάνι του Πειραιά οι ελεγκτές εντόπισαν container με χημικούς διαλύτες, η μεταφορά των οποίων δεν είχε δηλωθεί στο πληροφοριακό σύστημα των Τελωνείων. Σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα, η συνολική ποσότητα των διαλυτών ήταν 18.540 λίτρα, ενώ αποστολέας ήταν πολωνική εταιρεία και παραλήπτης ελληνική εταιρεία με έδρα στην Εύβοια. Η έρευνα έδειξε ότι η ελληνική εταιρεία είναι εικονική και χρησιμοποιείται για τη σύνταξη των εγγράφων μεταφοράς των φορτίων. Η δεξαμενή container δεσμεύτηκε, ενώ με τη λήψη των αποτελεσμάτων της χημικής ανάλυσης θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες κατάσχεσης για λαθρεμπορία. Η έρευνα για τον εντοπισμό όλων των εμπλεκομένων συνεχίζεται.

Ετικέτες

Ξάνθη: Θανατηφόρο τροχαίο μοτοσυκλετιστή με εγκατάλειψη - Ο οδηγός αυτοκινήτου προκάλεσε νέο δυστύχημα με θύμα τον αδερφό του

Νεκρός και ο αδερφός του οδηγού - Βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο
cover
Από το

motomag

8/12/2025

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Κυριακής στα Κιμμέρια της Ξάνθης, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 36χρονος συγκρούστηκε μετωπικά με δίκυκλο που οδηγούσε 71χρονος, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος αναβάτης να χάσει τη ζωή του, ενώ ξεψύχησε και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου!

Ειδικότερα 36χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος διαπιστώθηκε αργότερα ότι στερούνταν άδειας οδήγησης, εγκατέλειψε το σημείο του δυστυχήματος. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας που κινητοποιήθηκαν εντόπισαν το όχημα του 36χρονου σε οικισμό της Ξάνθης όπου και διαπίστωσαν ότι τη ζωή του είχε χάσει και ο αδερφός του οδηγού που ήταν συνεπιβάτης την ώρα του δυστυχήματος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Xanthinews.gr και του Σταύρου Καρυπίδη ο 36χρονος προκάλεσε και δεύτερο τροχαίο στο Σέλερο πέφτοντας πάνω σε μάντρα και αυτή ήταν η αιτία του θανάσιμου τραυματισμού του αδερφού του, ενώ τότε τραυματίστηκε και ο ίδιος.

Αφού 36χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο συνελήφθη κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.