Ακυρώθηκε και για το 2021 το BMW Motorrad Days!

Θα γινόταν για πρώτη φορά στο Βερολίνο
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

26/2/2021

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η BMW είχε ανακoινώσει την… "μετακόμιση" του BMW Motorrad Days, στο Βερολίνο, κοντά στο εργοστάσιό της, σπάζοντας την πολυετή (18 χρόνια για την ακρίβεια) παράδοση του Garmisch Partenkirchen. Αυτό αποτελούσε μια μεγάλη αλλαγή, που η BMW ήθελε να την συνδυάσει και με την επέτειο των 20 ετών του event.

Δυστυχώς όμως για τους φίλους της BMW, η μεγάλη αυτή γιορτή δεν θα πραγματοποιηθεί το 2021. Η εταιρεία είχε ακυρώσει το περσινό event λόγω του ξεσπάσματος της πανδημίας, και χθες ανακοίνωσε ότι ακυρώνει και την διοργάνωση του 2021, προφανώς για τον ίδιο ακριβώς λόγο, καθώς δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμη σε ικανοποιητικό βαθμό η εξάπλωση του κορωνοϊού. Με δεδομένο ότι στις προηγούμενες διοργανώσεις συμμετείχαν σχεδόν 40.000 άνθ8ρωποι, είναι εύκολα κατανοητό ότι οι αριθμοί δεν συντελούν στην πραγματοποίησή του.

Ο αρχικός προγραμματισμός για το Motorrad Days 2021 ήταν να γίνει τον Ιούλιο, οπότε η BMW ήθελε να προχωρήσει στην ανακοίνωση της ακύρωσης όσο το δυνατόν νωρίτερα, ώστε να δώσει χρόνο στους συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο να προγραμματιστούν ανάλογα. Μέχρι στιγμής, η BMW σχεδιάζει να διοργανώσει το επόμενο event τον Ιούλιο του 2022, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα βασικά στοιχεία που το έκαναν να ξεχωρίζει –και που έχουμε ζήσει κι εμείς από κοντά- όπως το θέαμα από τα stunt shows, την live μουσική, την τεράστια έκθεση με μοτοσυκλέτες και φυσικά το άφθονο φαΐ και την μπύρα…

Δυστυχώς, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο που ζούμε μέσα στην δίνη της πανδημίας, τέτοια νέα σί9γουρα δεν είναι ευχάριστα, αλλά ούτε και αποτελούν έκπληξη για κανέναν και εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στο τέλος όλης αυτής της σκοτεινής περιόδου.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες