Ανάκληση Suzuki Burgman 400 23-25, αφορά και στην Ελλάδα - Για πιθανή διαρροή καυσίμου

Στην Αμερική αφορά 556 scooter, στη χώρα μας μόλις 20 με τους ιδιοκτήτες τους να έχουν ήδη ειδοποιηθεί
Ανάκληση Suzuki Burgman 400
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/12/2024

Ο οργανισμός NHTSA στις Η.Π.Α. ενημερώνει για ανάκληση Suzuki Burgman 400 2023-2025, για πιθανή διαρροή καυσίμου που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και πυρκαγιά.

Ο αριθμός της ανάκλησης στις Η.Π.Α. είναι ο 24V923000 και αιτία μια πιθανή διαρροή καυσίμου που θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Το σωληνάκι καυσίμων μπορεί να τριφτεί στο σωληνάκι υπερχείλισης, και να φθαρεί, προκαλώντας διαρροή καυσίμου.

Στις Η.Π.Α. ο NHTSA και η Suzuki καλούν τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν ακόμα προσέλθει σε dealer για αντικατάσταση στο σωληνάκι, να ελέγξουν το scooter τους για πιθανή διαρροή, και κατόπιν να επισκεφθούν κάποιο σημείο service της Suzuki, για δωρεάν αντικατάσταση.

Στην Ελλάδα η Suzuki έχει ήδη ενημερώσει τους ιδιοκτήτες των 20 Burgman 400 που επηρεάζονται από την ανάκληση.

Βιετνάμ: Κεραυνός την χτύπησε στο κράνος και επέζησε [VIDEO]

Η 47χρονη αναβάτρια επέζησε με εγκαύματα σε λαιμό και χέρι
Βιετνάμ: Κεραυνός την χτύπησε στο κράνος και επέζησε [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/10/2026

Ασυνήθιστο ακόμη και για την συγκεκριμένη περιοχή που δέχεται αυτή την εποχή κάθε χρόνο ισχυρές βροχοπτώσεις, ήταν ο κεραυνός που έπεσε πάνω σε αναβάτρια σκούτερ κι ενώ βρισκόταν σε κίνηση.

Κοντά της υπήρχε και ψηλό κτήριο με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο περιστατικό καθώς οι κεραυνοί σπάνια στοχεύουν με αυτό τον τρόπο.

Το περιστατικό έγινε στην παραθαλάσσια περιοχή Nghe An του Βιετνάμ πριν από λίγες ημέρες και όπως βλέπει κανείς και στο παρακάτω video η αναβάτρια λιποθύμησε αμέσως μετά το χτύπημα του κεραυνού πέφτοντας από το σκούτερ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου εκεί ξανά βρήκε τις αισθήσεις της και φέρει εγκαύματα στον λαιμό, την ωμοπλάτη και στο αριστερό χέρι.

Σωτήριο αποδείχτηκε το κράνος -και- σε αυτή την περίπτωση που απορρόφησε και ανακατεύθυνε το χτύπημα του κεραυνού, όπως φαίνεται και στο video από κάμερα αυτοκινήτου που βρισκόταν πίσω από την άτυχη αναβάτρια, ταυτόχρονα όμως και τυχερή μέσα στην ατυχία της.