Ανάκληση Yamaha Tricity 300 για πιθανό κόλλημα του συστήματος Standing Assist

Ανάκληση Yamaha Tricity 300
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/4/2023

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοινώνει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία YAMAHA MOTOR Co. LTD, σε συνεργασία με την ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., Γενικό αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των μοτοσυκλετών YAMAHA στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης των MWD300 Tricity.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας:

"Η συγκεκριμένη ανάκληση αφορά σε 106 μοτοσικλέτες, χρονολογίας κατασκευής 2020-2022. Στις επηρεαζόμενες μοτοσικλέτες, ενδέχεται όταν είναι ενεργοποιημένο το σύστημα υποβοήθησης στήριξης, τα τακάκια να “κολλήσουν” κοντά στον δίσκο λόγω του υψηλού ιξώδους του υλικού τους σε συνδυασμό με την ανεπαρκή τραχύτητα της επιφάνειας του δίσκου. Κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα το σύστημα υποβοήθησης στήριξης να μην απελευθερωθεί αμέσως μετά την απενεργοποίηση του και να μην αποκλείονται κίνδυνοι τραυματισμού.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω μοτοσικλετών θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή του δικτύου Συνεργατών YAMAHA σε όλη την Ελλάδα προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να αντικατασταθούν τα ΤΑΚΑΚΙΑ στο σύστημα υποβοήθησης στήριξης ή/και ο ΔΙΣΚΟΣ με νέα βελτιωμένα εξαρτήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών και την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. στα τηλέφωνα 210 6293595, 561 (αρμόδιος: Ν. Λάριος). "

Ετικέτες

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες