Αποκλειστικό: Ο Όμιλος Σαρακάκη απέκτησε την Peugeot Motocycles

Η αντιπροσωπεία της ιστορικής μάρκας περνά στα χέρια του Ομίλου Σαρακάκη
H Peugeot στον Όμιλο ΣΑΡΑΚΑΚΗ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/1/2023

Η μακρά περίοδος που οι ιδιοκτήτες των σκούτερ και των μοντέλων της Peugeot δεν ήξεραν που μπορούσαν να απευθυνθούν και αντιμετώπιζαν προβλήματα στην εξυπηρέτησή τους, έφτασε στο τέλος της καθώς οι Γάλλοι ανέθεσαν στον Όμιλο Σαρακάκη την αντιπροσώπευση της γκάμας τους.

Η Peugeot είναι μία ιστορική μάρκα στα δίκυκλα καθώς έχει κλείσει 120 χρόνια συνεχόμενης πορείας και η συγκυρία αυτή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη, καθώς έχει περάσει σε μία νέα εποχή με την υποστήριξη της Mahindra, ενώ ετοιμάζει μερικά πολύ ενδιαφέροντα νέα μοντέλα.

Όπως είναι σε θέση το MOTO να γνωρίζει, οι διαβουλεύσεις αυτές κράτησαν αρκετό καιρό και μάλιστα είχαμε απευθυνθεί στα στελέχη της μάρκας κατά την περίοδο της EICMA, στο Μιλάνο τον περασμένο Νοέμβριο. Εκεί είδαμε και από κοντά τα νέα μοντέλα που ετοιμάζουν και τους εκφράσαμε την αγωνία για την εξεύρεση λύσης, τόσο για την κάλυψη των αναγκών των υπαρχόντων ιδιοκτητών, όσο και γιατί θέλαμε να δούμε στην ελληνική αγορά τα νέα μοντέλα που αντικρύσαμε στην Έκθεση!

Στα πλαίσια του ρεπορτάζ της EICMA ήταν ήδη γνωστό πως τα στελέχη της Peugeot Motocycles ήθελαν να αναθέσουν την αντιπροσώπευση των μοντέλων στη χώρα μας, σε κάποιο Όμιλο με μεγάλο δίκτυο και όλα δείχνουν πως η αναζήτηση αυτή όχι μόνο έχει τελειώσει, αλλά ενημερώνουν όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές για την επιλογή τους.

Σε αναμονή λοιπόν και των επίσημων ανακοινώσεων και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στα χέρια του το ΜΟΤΟ, ο Όμιλος Σαρακάκη φαίνεται πως αναλαμβάνει την αντιπροσώπευση της Peugeot Motocycles στην Ελλάδα.

Δήμος Αθηναίων: Επιστροφή αδειών οδήγησης ενόψει Πάσχα, όχι όμως για όλους

Οι άδειες οδήγησης που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας θα επιστραφούν για τις μετακινήσεις του Πάσχα
adeia odigisis
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

7/4/2026

Από την Τρίτη 7 Απριλίου 2026 ο Δήμος Αθηναίων δίνει στους κατόχους μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τις άδειες ικανότητας οδήγησης που τους είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της πόλης.

Η επιστροφή των αδειών θα γίνεται με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών - άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αστυνομική ταυτότητα ή θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που θα τις παραλάβει τρίτος - από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, στη λεωφόρο Λιοσίων 22 (ισόγειο), από 9.00 έως 14.30.

Τονίζεται πως της παραπάνω ευεργετικής ρύθμισης εξαιρούνται όσοι τους είχε αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης εξαιτίας αντικοινωνικής στάθμευσης, δηλαδή για παρκάρισμα σε ράμπα ΑΜΕΑ ή σε θέσεις με πινακίδες Ρ-71 και Ρ-72 (χώρος στάθμευσης οχήματος ΑΜΕΑ).

Ομοίως, του μέτρου εξαιρούνται οι οδηγοί των οποίων οι άδειες αφαιρέθηκαν με απόφαση δικαστηρίου.