Αποκλειστικό: Ο Όμιλος Σαρακάκη απέκτησε την Peugeot Motocycles

Η αντιπροσωπεία της ιστορικής μάρκας περνά στα χέρια του Ομίλου Σαρακάκη
H Peugeot στον Όμιλο ΣΑΡΑΚΑΚΗ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/1/2023

Η μακρά περίοδος που οι ιδιοκτήτες των σκούτερ και των μοντέλων της Peugeot δεν ήξεραν που μπορούσαν να απευθυνθούν και αντιμετώπιζαν προβλήματα στην εξυπηρέτησή τους, έφτασε στο τέλος της καθώς οι Γάλλοι ανέθεσαν στον Όμιλο Σαρακάκη την αντιπροσώπευση της γκάμας τους.

Η Peugeot είναι μία ιστορική μάρκα στα δίκυκλα καθώς έχει κλείσει 120 χρόνια συνεχόμενης πορείας και η συγκυρία αυτή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη, καθώς έχει περάσει σε μία νέα εποχή με την υποστήριξη της Mahindra, ενώ ετοιμάζει μερικά πολύ ενδιαφέροντα νέα μοντέλα.

Όπως είναι σε θέση το MOTO να γνωρίζει, οι διαβουλεύσεις αυτές κράτησαν αρκετό καιρό και μάλιστα είχαμε απευθυνθεί στα στελέχη της μάρκας κατά την περίοδο της EICMA, στο Μιλάνο τον περασμένο Νοέμβριο. Εκεί είδαμε και από κοντά τα νέα μοντέλα που ετοιμάζουν και τους εκφράσαμε την αγωνία για την εξεύρεση λύσης, τόσο για την κάλυψη των αναγκών των υπαρχόντων ιδιοκτητών, όσο και γιατί θέλαμε να δούμε στην ελληνική αγορά τα νέα μοντέλα που αντικρύσαμε στην Έκθεση!

Στα πλαίσια του ρεπορτάζ της EICMA ήταν ήδη γνωστό πως τα στελέχη της Peugeot Motocycles ήθελαν να αναθέσουν την αντιπροσώπευση των μοντέλων στη χώρα μας, σε κάποιο Όμιλο με μεγάλο δίκτυο και όλα δείχνουν πως η αναζήτηση αυτή όχι μόνο έχει τελειώσει, αλλά ενημερώνουν όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές για την επιλογή τους.

Σε αναμονή λοιπόν και των επίσημων ανακοινώσεων και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στα χέρια του το ΜΟΤΟ, ο Όμιλος Σαρακάκη φαίνεται πως αναλαμβάνει την αντιπροσώπευση της Peugeot Motocycles στην Ελλάδα.

Bρετανία: Θεαματική ληστεία μοτοσυκλετών από κατάστημα – Έσπασαν τις πόρτες με αυτοκίνητο

Οργανωμένη επίθεση σε αντιπροσωπεία μοτοσυκλετών - Έφυγαν με εννέα Husqvarna μέσα σε λίγα λεπτά
Uk dealership raid
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

13/3/2026

Μια καλά οργανωμένη ληστεία σημειώθηκε σε αντιπροσωπεία στη Βρετανία, όταν ομάδα δραστών εισέβαλε στο κατάστημα με αυτοκίνητο, κατέστρεψε τις εισόδους και έκλεψε εννέα καινούργιες μοτοσυκλέτες Husqvarna.

Η επίθεση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 11 Μαρτίου, με στόχο την αντιπροσωπεία Appleyard Motorcycles στην πόλη Keighley, η οποία δραστηριοποιείται στην πώληση νέων και μεταχειρισμένων μοτοσυκλετών και scooter.

Η εταιρεία δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν καρέ-καρέ την επίθεση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Appleyard Motorcycles (@appleyard_motorcycles)

Έσπασαν τα ρολά με αυτοκίνητο

Στο πρώτο βίντεο φαίνεται ένα λευκό αυτοκίνητο να κάνει όπισθεν και να πέφτει πάνω στα μεταλλικά ρολά της αντιπροσωπείας. Λίγο αργότερα εμφανίζεται και ένα λευκό βαν στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Το αυτοκίνητο επαναλαμβάνει τη σύγκρουση με τα ρολά για δεύτερη φορά προσπαθώντας να τα σπάσει, ενώ οι δράστες αρχίζουν να τα σηκώνουν με τη βία. Ένας από αυτούς χρησιμοποιεί τροχό για να κόψει τα μεταλλικά ρολά, προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Σε δεύτερο βίντεο από το εσωτερικό του καταστήματος φαίνονται οι σπίθες που δημιουργούνται από τον τροχό καθώς οι δράστες κόβουν τα ρολά, πριν τελικά καταφέρουν να τα ανοίξουν και να σπάσουν τις γυάλινες πόρτες της εισόδου.

Έξι δράστες άρπαξαν τις μοτοσυκλέτες

Σύμφωνα με το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, έξι άτομα εισέβαλαν στο κατάστημα. Ο καθένας βγήκε κρατώντας μια μοτοσυκλέτα, ενώ ορισμένοι επέστρεψαν μέσα για να πάρουν και δεύτερη.

Στη συνέχεια οι δράστες φόρτωσαν τις μοτοσυκλέτες στο λευκό βαν και εγκατέλειψαν γρήγορα το σημείο.

Ποιες μοτοσυκλέτες κλάπηκαν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αντιπροσωπείας, όλες οι κλεμμένες μοτοσυκλέτες ήταν μοντέλα της Husqvarna. Συγκεκριμένα αφαιρέθηκαν:

  • μία Husqvarna FC450 μοντέλο 2025
  • δύο Husqvarna TE250 μοντέλο 2026
  • δύο Husqvarna TE125 μοντέλο 2026
  • μία Husqvarna TC85 μοντέλο 2025
  • δύο Husqvarna FE450 μοντέλο 2026, εκ των οποίων η μία με εξάτμιση Akrapovic
  • μία μεταχειρισμένη Husqvarna FE350 μοντέλο 2023

Μήνυμα της αντιπροσωπείας

Η Appleyard Motorcycles ανέφερε σε ανάρτησή της:

"Δεν είναι μια δημοσίευση που θα θέλαμε να κάνουμε… Χθες το βράδυ πέσαμε θύματα επιδρομής. Όπως φαίνεται στο βίντεο, κλάπηκαν οκτώ νέες Husqvarna Enduro και Motocross μαζί με μία μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα."

Η εταιρεία ευχαρίστησε το προσωπικό της που βοήθησε να ασφαλιστεί το κτίριο μετά την επίθεση, αλλά και τις τοπικές επιχειρήσεις και τεχνίτες που έσπευσαν να βοηθήσουν άμεσα ώστε να αποκατασταθεί η ασφάλεια του χώρου.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία, η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών και έχει συλλέξει αποτυπώματα από τον χώρο της ληστείας.

Το περιστατικό αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα των οργανωμένων επιθέσεων σε καταστήματα μοτοσυκλετών στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου συμμορίες χρησιμοποιούν οχήματα για να σπάσουν τις εισόδους και να κλέψουν μοτοσυκλέτες μέσα σε επιδρομές αστραπή λεπτά.