Αποκλειστικό: Ο Όμιλος Σαρακάκη απέκτησε την Peugeot Motocycles

Η αντιπροσωπεία της ιστορικής μάρκας περνά στα χέρια του Ομίλου Σαρακάκη
H Peugeot στον Όμιλο ΣΑΡΑΚΑΚΗ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/1/2023

Η μακρά περίοδος που οι ιδιοκτήτες των σκούτερ και των μοντέλων της Peugeot δεν ήξεραν που μπορούσαν να απευθυνθούν και αντιμετώπιζαν προβλήματα στην εξυπηρέτησή τους, έφτασε στο τέλος της καθώς οι Γάλλοι ανέθεσαν στον Όμιλο Σαρακάκη την αντιπροσώπευση της γκάμας τους.

Η Peugeot είναι μία ιστορική μάρκα στα δίκυκλα καθώς έχει κλείσει 120 χρόνια συνεχόμενης πορείας και η συγκυρία αυτή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη, καθώς έχει περάσει σε μία νέα εποχή με την υποστήριξη της Mahindra, ενώ ετοιμάζει μερικά πολύ ενδιαφέροντα νέα μοντέλα.

Όπως είναι σε θέση το MOTO να γνωρίζει, οι διαβουλεύσεις αυτές κράτησαν αρκετό καιρό και μάλιστα είχαμε απευθυνθεί στα στελέχη της μάρκας κατά την περίοδο της EICMA, στο Μιλάνο τον περασμένο Νοέμβριο. Εκεί είδαμε και από κοντά τα νέα μοντέλα που ετοιμάζουν και τους εκφράσαμε την αγωνία για την εξεύρεση λύσης, τόσο για την κάλυψη των αναγκών των υπαρχόντων ιδιοκτητών, όσο και γιατί θέλαμε να δούμε στην ελληνική αγορά τα νέα μοντέλα που αντικρύσαμε στην Έκθεση!

Στα πλαίσια του ρεπορτάζ της EICMA ήταν ήδη γνωστό πως τα στελέχη της Peugeot Motocycles ήθελαν να αναθέσουν την αντιπροσώπευση των μοντέλων στη χώρα μας, σε κάποιο Όμιλο με μεγάλο δίκτυο και όλα δείχνουν πως η αναζήτηση αυτή όχι μόνο έχει τελειώσει, αλλά ενημερώνουν όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές για την επιλογή τους.

Σε αναμονή λοιπόν και των επίσημων ανακοινώσεων και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στα χέρια του το ΜΟΤΟ, ο Όμιλος Σαρακάκη φαίνεται πως αναλαμβάνει την αντιπροσώπευση της Peugeot Motocycles στην Ελλάδα.

Προσωρινή μείωση 10 σεντς στη βενζίνη ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός – Ούτε κουβέντα για τους φόρους στα καύσιμα

Από το βήμα της Βουλής έγινε η ανακοίνωση ενόψει καλοκαιρινών διακοπών
motorcycle fuel pump
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/7/2026

“Μετά την κρίση στον κόλπο, καταστράφηκαν αρκετά διυλιστήρια στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό δημιούργησε νέες πιέσεις στις τιμές και της βενζίνης και του ντίζελ. Λόγω αφενός μειωμένης παραγωγής από την μία αλλά και εποχικής ζήτησης η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τα δύο ελληνικά διυλιστήρια απαντά σε αυτή την πρόκληση. Τα διυλιστήρια δεσμεύτηκαν να συμβάλλουν χρηματοδοτικά στη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας για τους επόμενους μήνες και έτσι θα έχουμε μείωση 10 λεπτών/λίτρο στη βενζίνη και 5 λεπτών στο ντίζελ έως τέλος Αυγούστου. Λεπτομέρειες εφαρμογής θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα,” ήταν η ακριβής δήλωση του πρωθυπουργού, που έγινε από βήματος της Βουλής σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουλίου.

Προφανώς πρόκειται για ένα μέτρο σχεδιασμένο να ανακουφίσει ελαφρώς τους ταξιδιώτες ενόψει καλοκαιρινών διακοπών, ωστόσο προκύπτουν πολλές αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά του.

Από τη μια φαίνεται να καταρρέει η εκεχειρία Ιράν-ΗΠΑ και τις τελευταίες μέρες έχουν ξαναρχίσει οι εχθροπραξίες κι από τις δύο πλευρές, γεγονός που εντείνει τους φόβους για νέο ράλι τιμών στα καύσιμα. Σε αυτό το σενάριο τα 10 σεντς δεν θα κάνουν την παραμικρή διαφορά.

Από την άλλη, δεν πρόλαβαν να περάσουν μερικές ώρες από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού και ήδη κυκλοφορούν ειδήσεις για διαδοχικές αυξήσεις τιμών στα διυλιστήρια. Αν σκοπεύουν να ρεφάρουν από τώρα τα 10 σεντς, προφανώς στην αντλία δεν θα δούμε διαφορά.

Και βέβαια, το καροτάκι των 10 σεντς για Ιούλιο και Αύγουστο μπορεί να γράφει τίτλους – είναι δε βέβαιο πως στο γυαλί της τηλεόρασης θα γράψει ακόμα καλύτερα – αλλά επί της ουσίας δεν λύνει κανένα πρόβλημα, μοιάζει απλώς με ένα προσωρινό και αναποτελεσματικό πασάλειμμα.

Ο εξορθολογισμός της φορολόγησης των καυσίμων, που αναλογεί σε περισσότερο από το 60% της τιμής στο πρατήριο, θα μπορούσε να αποδώσει πολλά περισσότερα και θα λειτουργούσε πολύ πιο αποτελεσματικά ως έκτακτο (και ακόμη περισσότερο ως μόνιμο) μέτρο αν υπήρχε πραγματικά η βούληση να προστατευτεί η ελληνική κοινωνία και αγορά από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια των καυσίμων. Δυστυχώς για την ελληνική κυβέρνηση, με τέτοια ακριβώς μέτρα περιστολής της φορολογίας αντιμετώπισαν άλλες χώρες την ακρίβεια και είδαν απτά αποτελέσματα. Ακόμη πιο δυστυχώς, είναι εμφανές πως η μόνη βούληση που υπάρχει είναι επικοινωνιακής φύσης και όχι ουσίας.

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να τα δούμε αυτά τα 10 σεντς στην αντλία, γιατί αν αρχίσουν από τώρα να ανεβάζουν τιμές τα διυλιστήρια πριν κάνουν τη μείωση και στο μεταξύ αναφλεγεί ξανά ο Περσικός Κόλπος, μόνο το ποδήλατο θα μας γλιτώσει.