Αυτή την Πέμπτη η KTM θα έχει λόγους να γιορτάσει! Νέο Μουσείο!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

9/2/2015

Στις 12 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της KTM, Stefan Pierer, θα εγκαινιάσει στο κέντρο της μικρής πόλης, την έδρα της KTM, το μουσείο της μάρκας! Είναι μια απαραίτητη κίνηση για την εταιρία που συνεχώς αυξάνει το μερίδιο της στην αγορά, και θα της δώσει το απαραίτητο κύρος που ένας μεγάλος κατασκευαστής διαθέτει. Επίσης θα ασφαλίσει με τον καλύτερο τρόπο, τον χαμένο κρίκο από την πορεία της εταιρίας.

Στα τέλη του ’90 η KTM, όπως και άλλες βιομηχανίες εκείνη την περίοδο, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Οι τράπεζες απειλούσαν τις εγκαταστάσεις της, που περιλάμβαναν και το μικρό μουσείο όπου διατηρούσε πρωτότυπα και ανακατασκευασμένα μοντέλα. Λίγους μήνες μετά ο κίνδυνος έγινε πραγματικότητα και εκπρόσωπος της τράπεζας έφτασε στο μουσείο με έναν πιθανό αγοραστή για τα μοντέλα που εκτίθεντο. Ήταν τέτοια η λαχτάρα του αγοραστή που αμέσως άρχισε να τυλίγει ταινίες γύρω από τις μοτοσυκλέτες, έτσι ώστε να μην τις πειράξει κανένας άλλος, και μέσα στον πανικό, μαρκάρισε και το προσωπικό σκούτερ ενός υπαλλήλου, που το είχε παρκάρει μέσα στην αίθουσα. Ο κύριος αυτός ήταν ο Arnaldo Farioli, παλιός αγωνιζόμενος της KTM στο παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro, από την δεκαετία του ’60, ιδιοκτήτης της Ιταλικής αγωνιστικής ομάδας και αντιπρόσωπος στην Ιταλία. Ο κ.Farioli δεν εμφανίζει και δεν δίνει λεπτομέρειες για την συλλογή του. Την έχει φωτογραφίσει, και κατηγοριοποιήσει χωρίς όμως να δώσει το δικαίωμα στο φωτογράφο να αναπαράγει τις φωτογραφίες, πέρα από κάποιες ενδεικτικά και μόνο. Ο λόγος της μυστικότητας του κ.Farioli, είναι απλός. Αγόρασε την συλλογή για να την σώσει, να κρατήσει την ιστορία της KTM και όχι για να την έχει και να την επιδεικνύει. Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύουμε ότι υπάρχουν πιθανότητες να φτάσει σε κάποιο είδους συμφωνία με τον κ.Pierer για την επιστροφή των μοντέλων στο νέο μουσείο!

Στις επόμενες μέρες θα γνωρίζουμε περισσότερα, όταν ο Stefan Pierer εγκαινιάσει την θεμελίωση του νέου κτηρίου, στο κέντρο του Mattighofen, της μικρής πόλης στην οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της KTM. Εμείς πάντως θέλουμε να υπάρχει ένας χώρος, όπου θα μπορούμε να τον επισκεφτούμε για να δούμε μοτοσυκλέτες που τώρα βρίσκονται σε χώρους μη προσβάσιμους. Να δούμε παλιές αγωνιζόμενες στο Dakar, μοτοσυκλέτες που έχουν αφήσει ιστορία…

Ο κύριος Arnaldo Farioli:

πηγές: nachrichten.at / MOTO Magazine

Ετικέτες

Η Auto Motor House στη Νάξο - Εγκαίνια για το κατάστημα που δίνει λύση στις Κυκλάδες

Στις 25-26 Απριλίου - Με test rides και αποκάλυψη special μοντέλου
Auto Motor House Νάξος 2026 κατάστημα
Από το

motomag

24/4/2026

Τα σημαντικότερα εγκαίνια φέτος για τους δύο τροχούς στις Κυκλάδες θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, 25-26 Απριλίου στη Νάξο με τον Auto Motor House να έχει πλέον παρουσία και εκεί.

Από τις λίγες φορές που τα εγκαίνια ενός καταστήματος αποτελούν ευχάριστη είδηση για μια γεωγραφική περιοχή σημαντικά μεγαλύτερη από την ίδια τη Νάξο, εκεί που η Auto Motor House θα εγκαινιάσει και επίσημα το νέο της κατάστημα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Λέμε ότι αποτελεί είδηση γιατί το κατάστημα της Auto Motor House θα αποτελέσει την αξιόπιστη λύση για εύρεση ανταλλακτικών για μοτοσυκλέτα αλλά και για τις υπόλοιπες κατηγορίες δικύκλου όχι μόνο για τη Νάξο αλλά και για τα γύρω νησιά, τα συνεργεία των οποίων μέχρι σήμερα δεν έχουν την εξυπηρέτηση που απαιτείται. 

Μέσα από την παρουσία στο νησί, η εταιρεία φιλοδοξεί να προσφέρει παράλληλα στο δίτροχο κοινό της Νάξου και των γύρω νησιών σύγχρονες λύσεις μετακίνησης και ολοκληρωμένες υπηρεσίες πώλησης και υποστήριξης ενώ έχει αναλάβει την επίσημη αντιπροσώπευση και διάθεση στη Νάξο των CFMOTO, Royal Enfield και Letbe.

Στο διήμερο που θα έχει εορταστικό χαρακτήρα, οι επισκέπτες του καταστήματος θα μπορέσουν να συμμετέχουν σε test rides με επιλεγμένα μοντέλα των CFMOTO και Royal Enfield, αλλά και να δουν από κοντά μοντέλα και των Moto Morini, Italjet, Malaguti, Polaris και Letbe, ενώ θα αποκαλυφθεί και ένα σπέσιαλ μοντέλο.

Η Auto Motor House συστεγάζεται με την I’M Inter Motors, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Το κατάστημα της Auto Motor House στην Νάξο θα το βρείτε στην Οδό Χώρας Εγγαρών (Γρόττα, Τ.Κ. 84300). Τηλέφωνο: 211 775800 (εσωτερικό 355).