Benelli Week 2024 – Στο Pesaro της Ιταλίας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου

Προς τιμήν του Silvio Grassetti, πρωταθλητή Ιταλίας με Benelli 350
motomag Benelli Week 2024 – Στο Pesaro της Ιταλίας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/8/2024

Από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου το Benelli Week θα διεξαχθεί στο Pesaro της Ιταλίας, με την εκδήλωση να είναι αφιερωμένη στον Silvio Grassetti, πρωταθλητή Ιταλίας με Benelli 350 το 1967.

Το Benelli Week 2024, οργανώνεται από το Registro Storico Benelli και το Moto Club Pesaro Tonino Benelli, σε συνεργασία με την Benelli, ενώ όλες οι μάρκες και οι τύποι των μοτοσυκλετών είναι ευπρόσδεκτες να λάβουν μέρος. Όσον αφορά τον Silvio Grassetti τον οποίο τιμά η φετινή εκδήλωση πρόκειται για μία ιστορική φυσιογνωμία για την ιταλική φίρμα.

Benelli Week 2024 – Στο Pesaro της Ιταλίας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου

Ο Grassetti με καταγωγή από το Pesaro έλαβε μέρος στους αγώνες ταχύτητας τις δεκαετίες του 50, 60 και 70. Ο Ιταλός αναβάτης χρησιμοποίησε στους αγώνες τον αριθμό “23”, αποτίνοντας φόρο τιμής στον  Dario Ambrosini, παγκόσμιο πρωταθλητή με την Benelli το 1950, με καταγωγή επίσης από το Pesaro.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κάθε μέρα είναι προγραμματισμένη μια μοτοσυκλετιστική περιήγηση για να ανακαλύψουν οι συμμετέχοντες τα όμορφα ιταλικά χωριά, όπως το Camerano και το Cacciano, διασχίζοντας δρόμους που οδηγούν από την Αδριατική Θάλασσα στα βουνά της κεντρικής Ιταλίας, όπως το Monte Nerone και Monti Carpegna.

Benelli Week 2024 – Στο Pesaro της Ιταλίας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου

Κάθε μέρα είναι προγραμματισμένες επίσης περιηγήσεις σε διάσημα ιταλικά μουσεία μοτοσυκλέτας και ιστορικούς τόπους ενώ την τελευταία ημέρα της Benelli Week, που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το «La Musica della Moto – Memorial Augusto “Cicco” Baronciani».

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης μοτοσυκλετιστικής περιήγησης, οι συμμετέχοντες θα οδηγήσουν κατά μήκος των δρόμων της περιοχής, μέχρι να φτάσουν στο χωριό Montefabbri, το οποίο κατατάσσεται ανάμεσα στα πιο όμορφα της Ιταλίας. Εκεί θα διοργανωθεί μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στον μουσικό Gioachino Rossini.

Benelli Week 2024 – Στο Pesaro της Ιταλίας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου

Τέλος, διασχίζοντας τους λόφους του Pesaro, όλοι οι συμμετέχοντες θα οδηγήσουν μέσω της επαρχιακής οδού και θα καταλήξουν στην παραλία του Pesaro, συνοδευόμενοι από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Benelli των δεκαετιών του 60 και του 70.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφθείτε το παρακάτω link στη σελίδα της Benelli Greece https://www.benelli-moto.gr/benelli-week-2024/

Benelli Week 2024 – Στο Pesaro της Ιταλίας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου

Ετικέτες

Η Yamaha προαγγέλλει σημαντική αποκάλυψη στην EICMA 2026 – Φήμες για Ténéré 900

“Κάτι νέο έρχεται” και θα “επαναπροσδιορίσει τα στάνταρ”
yamaha-redefine-teaser
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/8/2026

Μια μαύρη εικόνα με ένα κόκκινο ηλεκτροκαρδιογράφημα και μια ξεκάθαρη δήλωση κυκλοφόρησε η Yamaha, κλείνοντάς μας ραντεβού για τις 2 Νοεμβρίου 2026 και ώρα 18:00 (19:00 Ελλάδας) στο Μιλάνο.

Ως είναι σαφές, μιλάμε για την έκθεση EICMA 2026 που ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 5 Νοεμβρίου, ενώ τις προηγούμενες δύο μέρες (3-4/11) θα είναι ανοικτή μόνο για τον Τύπο και τον εμπορικό κόσμο. Η Yamaha παραδοσιακά διοργάνωνε τη δική της προ-εκδήλωση σε χώρο εκτός του εκθεσιακού κέντρου Rho Fiera του Μιλάνου – συνήθως σε μεγάλα κλαμπ ή θέατρα στο κέντρο της πόλης – την παραμονή της πρεμιέρας της έκθεσης. Αυτή η τακτική είχε σταματήσει από τον covid και μετά, ωστόσο από φέτος επιστρέφει και αυτό ακριβώς είναι ένα στοιχείο που επιβεβαιώνει το teaser της Yamaha.

Την παραμονή της ημέρας που θα πατήσουμε για πρώτη φορά πόδι στην EICMA 2026 λοιπόν, η Yamaha λέει πως θα μας δείξει κάτι νέο που περιγράφεται ως εξής:

“Η βιομηχανία ακολουθεί τον ίδιο ρυθμό για πολύ καιρό. Είμαστε έτοιμοι να τον προκαλέσουμε. Κάτι νέο έρχεται.”

yamaha-redefine-teaser

Δεν μας αποκαλύπτει και πολλά, είναι η αλήθεια, ωστόσο οι φήμες που καιρό τώρα ακούγονται για χρήση του τρικύλινδρου κινητήρα CP3 στη μόνη κατηγορία που ως τώρα δεν είχε πατήσει, τις on-off/adventure, κερδίζουν πόντους στη μάχη της εικασίας.

Η Yamaha έχει βάλει τον CP3 σε πολλά μοντέλα και σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις προκύπτει ζευγάρωμα με τον δικύλινδρο CP2: MT-07 και ΜΤ-09, XSR700 και XSR900, Tracer 7 και Tracer 9, R7 και R9. Η αντιστοίχιση χαλάει μόνο στο Ténéré, το οποίο δεν έχει αποκτήσει τρικύλινδρο μοντέλο δίπλα στο Ténéré 700.

Αυτό ακριβώς βουίζει στις σκέψεις όλων όσων διασταυρώθηκαν με την ανακοίνωση της Yamaha, χωρίς ωστόσο να έχουμε κάποια πιο απτή ένδειξη πως όντως πρόκειται περί αυτού. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να μιλά για κάποιον νέο κινητήρα ή λ.χ. για τη μοτοσυκλέτα που θα αντικαταστήσει το ΜΤ-10 στη γκάμα της. Έχουμε επίσης ακούσει πληροφορίες για αναβίωση της sport touring γκάμας με ένα νέο μοντέλο που δεν θα είναι απαραιτήτως ψηλό και Tracer, ακολουθώντας στα χνάρια των Fazer 1000 και FJR1300.

Δεν αποκλείεται ακόμη και να μιλά για την ίδια την επιστροφή της εκδήλωσής της, στην οποία λογικά θα δείξει για πρώτη φορά όλα τα νέα μοντέλα που θα αποκαλυφθούν στο κοινό το πρωί της επόμενης, 3/11 και πρώτης μέρας Τύπου στην έκθεση του Μιλάνου.

Ωστόσο η δεδομένα μεγάλη προσμονή του κοινού για ένα τρικύλινδρο Ténéré και το γεγονός πως στην κορυφή των adventure της η Yamaha δεν έχει αντικαταστήσει ακόμη το Super Ténéré 1200, μάλλον κάνει τη σκέψη ενός Ténéré 900 να φαντάζει αρκετά πιθανή, τόσο ώστε από πολλούς να ερμηνεύεται οσαύτως ακόμη και το γεγονός πως στο καρδιογράφημα διακρίνονται τρεις χτύποι της καρδιάς, όσοι και οι κύλινδροι του CP3.

Σε κάθε περίπτωση, ας μην θεωρήσουμε ακόμη τίποτε ως δεδομένο, πλην αυτού που είναι ήδη βέβαιο: το απόγευμα της 2ας Νοεμβρίου η Yamaha θα μας αποκαλύψει κάποια ή όλα τα νέα μοντέλα 2027 που από το επόμενο πρωί θα κοσμούν το περίπτερό της στην EICMA. Και, βάσει του teaser που κυκλοφόρησε τώρα, ένα από αυτά πιθανότατα θα “επαναπροσδιορίσει” τα στάνταρ.

Ετικέτες