Benelli Week 2024 – Στο Pesaro της Ιταλίας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου

Προς τιμήν του Silvio Grassetti, πρωταθλητή Ιταλίας με Benelli 350
motomag Benelli Week 2024 – Στο Pesaro της Ιταλίας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/8/2024

Από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου το Benelli Week θα διεξαχθεί στο Pesaro της Ιταλίας, με την εκδήλωση να είναι αφιερωμένη στον Silvio Grassetti, πρωταθλητή Ιταλίας με Benelli 350 το 1967.

Το Benelli Week 2024, οργανώνεται από το Registro Storico Benelli και το Moto Club Pesaro Tonino Benelli, σε συνεργασία με την Benelli, ενώ όλες οι μάρκες και οι τύποι των μοτοσυκλετών είναι ευπρόσδεκτες να λάβουν μέρος. Όσον αφορά τον Silvio Grassetti τον οποίο τιμά η φετινή εκδήλωση πρόκειται για μία ιστορική φυσιογνωμία για την ιταλική φίρμα.

Benelli Week 2024 – Στο Pesaro της Ιταλίας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου

Ο Grassetti με καταγωγή από το Pesaro έλαβε μέρος στους αγώνες ταχύτητας τις δεκαετίες του 50, 60 και 70. Ο Ιταλός αναβάτης χρησιμοποίησε στους αγώνες τον αριθμό “23”, αποτίνοντας φόρο τιμής στον  Dario Ambrosini, παγκόσμιο πρωταθλητή με την Benelli το 1950, με καταγωγή επίσης από το Pesaro.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κάθε μέρα είναι προγραμματισμένη μια μοτοσυκλετιστική περιήγηση για να ανακαλύψουν οι συμμετέχοντες τα όμορφα ιταλικά χωριά, όπως το Camerano και το Cacciano, διασχίζοντας δρόμους που οδηγούν από την Αδριατική Θάλασσα στα βουνά της κεντρικής Ιταλίας, όπως το Monte Nerone και Monti Carpegna.

Benelli Week 2024 – Στο Pesaro της Ιταλίας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου

Κάθε μέρα είναι προγραμματισμένες επίσης περιηγήσεις σε διάσημα ιταλικά μουσεία μοτοσυκλέτας και ιστορικούς τόπους ενώ την τελευταία ημέρα της Benelli Week, που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το «La Musica della Moto – Memorial Augusto “Cicco” Baronciani».

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης μοτοσυκλετιστικής περιήγησης, οι συμμετέχοντες θα οδηγήσουν κατά μήκος των δρόμων της περιοχής, μέχρι να φτάσουν στο χωριό Montefabbri, το οποίο κατατάσσεται ανάμεσα στα πιο όμορφα της Ιταλίας. Εκεί θα διοργανωθεί μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στον μουσικό Gioachino Rossini.

Benelli Week 2024 – Στο Pesaro της Ιταλίας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου

Τέλος, διασχίζοντας τους λόφους του Pesaro, όλοι οι συμμετέχοντες θα οδηγήσουν μέσω της επαρχιακής οδού και θα καταλήξουν στην παραλία του Pesaro, συνοδευόμενοι από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Benelli των δεκαετιών του 60 και του 70.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφθείτε το παρακάτω link στη σελίδα της Benelli Greece https://www.benelli-moto.gr/benelli-week-2024/

Benelli Week 2024 – Στο Pesaro της Ιταλίας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου

Ετικέτες

Ανάκληση Yamaha XMAX στις Η.Π.Α. – Χαλάρωση του μπουλονιού της πλάκας ασφάλισης εκκεντροφόρου

Μετά την Ιαπωνία και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού - Αφορά σκούτερ παραγωγής 2018-2022
xmax
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/11/2025

Ο αμερικάνικος οργανισμός Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας Εθνικών Αυτοκινητοδρόμων (National Highway Traffic Safety Administration -NHTSA) ανακοίνωσε ανάκληση του Yamaha XMAX δίνοντας οδηγία στους ιδιοκτήτες να σταματήσουν να οδηγούν το σκούτερ.

Η σχετική ανακοίνωση του αμερικάνικου οργανισμού αναφέρει πως η πλάκα ασφάλισης του εκκεντροφόρου άξονα ενδέχεται να μην επαρκεί για να μείνει το μπουλόνι στη θέση του και να χαλαρώσει -λόγικά το πάχος της δεν είναι το προβλεπόμενο. Έτσι δεν θα συγκρατείται σωστά ο εκκεντροφόρος άξονας, με αποτέλεσμα να σβήσει ο κινητήρας, κάτι που μπορεί να προκαλέσει απώλεια ελέγχου του σκούτερ και ατύχημα.

Η ανάκληση αφορά 2.715 XMAX που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2018-2022 και αναμένεται ότι ένα στα τρία από αυτά θα έχουν αυτό το πρόβλημα. Ο NHTSA προτρέπει τους ιδιοκτήτες να μην οδηγούν το σκούτερ τους μέχρι να ολοκληρωθεί η επιδιόρθωση με την τοποθέτηση νέας πλάκας ασφάλισης.

Ο αριθμός ανάκλησης του NHTSA είναι ο 25V778000 και περιμένουμε να δούμε αν η συγκεκριμένη ανάκληση θα επεκταθεί και στην Ευρώπη.