Benelli Week 2024 – Στο Pesaro της Ιταλίας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου

Προς τιμήν του Silvio Grassetti, πρωταθλητή Ιταλίας με Benelli 350
motomag Benelli Week 2024 – Στο Pesaro της Ιταλίας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/8/2024

Από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου το Benelli Week θα διεξαχθεί στο Pesaro της Ιταλίας, με την εκδήλωση να είναι αφιερωμένη στον Silvio Grassetti, πρωταθλητή Ιταλίας με Benelli 350 το 1967.

Το Benelli Week 2024, οργανώνεται από το Registro Storico Benelli και το Moto Club Pesaro Tonino Benelli, σε συνεργασία με την Benelli, ενώ όλες οι μάρκες και οι τύποι των μοτοσυκλετών είναι ευπρόσδεκτες να λάβουν μέρος. Όσον αφορά τον Silvio Grassetti τον οποίο τιμά η φετινή εκδήλωση πρόκειται για μία ιστορική φυσιογνωμία για την ιταλική φίρμα.

Benelli Week 2024 – Στο Pesaro της Ιταλίας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου

Ο Grassetti με καταγωγή από το Pesaro έλαβε μέρος στους αγώνες ταχύτητας τις δεκαετίες του 50, 60 και 70. Ο Ιταλός αναβάτης χρησιμοποίησε στους αγώνες τον αριθμό “23”, αποτίνοντας φόρο τιμής στον  Dario Ambrosini, παγκόσμιο πρωταθλητή με την Benelli το 1950, με καταγωγή επίσης από το Pesaro.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κάθε μέρα είναι προγραμματισμένη μια μοτοσυκλετιστική περιήγηση για να ανακαλύψουν οι συμμετέχοντες τα όμορφα ιταλικά χωριά, όπως το Camerano και το Cacciano, διασχίζοντας δρόμους που οδηγούν από την Αδριατική Θάλασσα στα βουνά της κεντρικής Ιταλίας, όπως το Monte Nerone και Monti Carpegna.

Benelli Week 2024 – Στο Pesaro της Ιταλίας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου

Κάθε μέρα είναι προγραμματισμένες επίσης περιηγήσεις σε διάσημα ιταλικά μουσεία μοτοσυκλέτας και ιστορικούς τόπους ενώ την τελευταία ημέρα της Benelli Week, που είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το «La Musica della Moto – Memorial Augusto “Cicco” Baronciani».

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης μοτοσυκλετιστικής περιήγησης, οι συμμετέχοντες θα οδηγήσουν κατά μήκος των δρόμων της περιοχής, μέχρι να φτάσουν στο χωριό Montefabbri, το οποίο κατατάσσεται ανάμεσα στα πιο όμορφα της Ιταλίας. Εκεί θα διοργανωθεί μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στον μουσικό Gioachino Rossini.

Benelli Week 2024 – Στο Pesaro της Ιταλίας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου

Τέλος, διασχίζοντας τους λόφους του Pesaro, όλοι οι συμμετέχοντες θα οδηγήσουν μέσω της επαρχιακής οδού και θα καταλήξουν στην παραλία του Pesaro, συνοδευόμενοι από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Benelli των δεκαετιών του 60 και του 70.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφθείτε το παρακάτω link στη σελίδα της Benelli Greece https://www.benelli-moto.gr/benelli-week-2024/

Benelli Week 2024 – Στο Pesaro της Ιταλίας από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου

Ετικέτες

Ιταλία: Νόμος για προδιαγραφές καμερών – 1.200 σβηστές μέχρι να ρυθμιστούν – Ας παραδειγματιστεί η ελληνική κυβέρνηση

Αντιμέτωπη με χιονοστιβάδα προσφυγών, η ιταλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να δει τις κάμερες και από άλλη σκοπιά πλην της εισπρακτικής – Το ανάποδο δηλαδή από την Ελλάδα
italia autovelox
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

13/7/2026

Η Ιταλία έχει εγκαταστήσει αισίως 4.060 κάμερες ελέγχου τροχονομικών παραβάσεων και η κυβέρνηση Merloni έχει επενδύσει πολύ στη σκληρή ρητορική περί οδικής ασφάλειας και νομιμότητας που αρέσει και στην Ελλάδα. Μόνο που οι Ιταλοί ανακάλυψαν γρήγορα ότι οι κάμερες που είχαν τοποθετηθεί δεν είχαν ποτέ ρυθμιστεί σωστά και άρχισε ένα κύμα προσφυγών κατά των βεβαιωμένων παραβάσεων που οδήγησε σε χιλιάδες ακυρώσεις προστίμων, αλλά και μποτιλιάρισμα στα δικαστήρια.

Η απάντηση δόθηκε πριν μερικές εβδομάδες από τον υπουργό Μεταφορών της γείτονος, Matteo Salvini, ο οποίος έσπευσε να διορθώσει τη βιαστική εξάπλωση των καμερών φέρνοντας προς ψήφιση στη Βουλή το πρέπον κανονιστικό πλαίσιο. Όπως αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος, 30 χρόνια πριν είχε νομοθετηθεί για πρώτη φορά η σχετική απαίτηση, μόλις τώρα όμως άρχισε να συμβαίνει και μόνο μετά το απέραντο μπάχαλο που προκλήθηκε από τις προσφυγές πολιτών.

Σύμφωνα με αυτό, κάθε κάμερα θα πρέπει καλιμπραριστεί και να ρυθμιστεί σωστά πριν τεθεί σε λειτουργία, ενώ αυτή η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο για κάθε μία κάμερα.

Ο νέος νόμος τέθηκε σε ισχύ στην Ιταλία από την Κυριακή 12 Ιουλίου και βάσει αυτού 2.856 από τις παραπάνω κάμερες είναι ρυθμισμένες και έτοιμες να σερβίρουν τις λυπητερές τους, ωστόσο άλλες περίπου 1.200 έχουν ήδη απενεργοποιηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η τεχνική διαδικασία και γι’ αυτές.

Ας παίρνουν παράδειγμα οι δικοί μας φύλακες της νομιμότητας που από την Άνοιξη πασχίζουν να στήσουν έναν διαγωνισμό προμήθειας των καμερών με παταγώδη αποτυχία δύο φορές, την ώρα που αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι υπάρχουσες βλέπουν παραβάσεις με ποσοστά σφάλματος της τάξης του 90% – κάτι που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμμέσως παραδέχτηκε, λέγοντας πως κάθε παράβαση θα ελέγχεται από αστυνομικό πριν αποσταλούν τα πρόστιμα, καθώς “μπορεί να υπάρχουν κάποιες τεχνικές αστοχίες”

Ας τα βλέπουμε αυτά κι εμείς, οι χρήστες του δρόμου και ψηφοφόροι, κάθε φορά που ακούμε για κάμερες που καταγράφουν ανύπαρκτους συνεπιβάτες και χάνουν τις ζώνες ασφαλείας άμα ο οδηγός φορά σκούρα ρούχα, αλλά στις ειδήσεις φτάνουν μόνο οι διθύραμβοι για "χιλιάδες κλήσεις σε μια μέρα".

Ετικέτες