Brabus 1400 – Ετοιμάζεται το επόμενο εξωτικό "Κτήνος"

Η γερμανική εταιρεία έχει καταθέσει τα έγγραφα για τρεις διαφορετικές ονομασίες
motomagBrabus 1400 – Ετοιμάζεται το επόμενο εξωτικό δείγμα της συνεργασίας
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

8/3/2024

Η κίνηση της Brabus να καταθέσει τρεις διαφορετικές ονομασίες, οι οποίες παραπέμπουν στην συνεργασία της γερμανικής εταιρείας με την KTM, έδωσε την απαραίτητη σπίθα για να δημιουργηθεί ο καπνός, ότι μία νέα εξωτική δημιουργία βρίσκεται ήδη στα σκαριά, μετά την επιτυχημένη πρώτη τους προσπάθεια με το Brabus 1300 Masterpiece Edition που βασιζόταν στο προηγούμενο 1290 Superduke R.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την παρουσίαση του νέου 1390 Super Duke R, το οποίο ταξιδέψαμε μέχρι την Αλμερία για να οδηγήσουμε σε πίστα και δρόμο, με την εκτενή πρώτη γεύση να έχει δημοσιευτεί στο τ.652 του MOTO. Ο ήδη θηριώδης V2 των 1.301 κυβικών, αύξησε ακόμη περισσότερο τον κυβισμό του για την νέα χρονιά, φτάνοντας τα 1.350 κυβικά, αποκτώντας και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Αποτέλεσμα ήταν το νέο “κτήνος” των Αυστριακών, ενώ τώρα αναμένουμε να γίνει ο… δωρητής “καρδιάς” για το επόμενο Super Adventure αλλά και Super Duke GT.

Brabus 1400 – Ετοιμάζεται το επόμενο εξωτικό δείγμα της συνεργασίας

Ο V2 των 1.301 κυβικών ήταν αυτός που είδαμε και στο πρώτο ξεχωριστό δημιούργημα της συνεργασίας μεταξύ KTM και Brabus, το Brabus 1300 R Masterpiece Edition. Tώρα, χάρη στην κίνηση της Brabus, η οποία κατέθεσε έγγραφα στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. (EUIPO), για αρκετές ονομασίες που σχετίζονται με το τμήμα των μοτοσυκλετών, μας κάνει να περιμένουμε την έλευση, όχι μόνο μίας αλλά τριών διαφορετικών παραλλαγών, πάντα με το ίδιο εξωτικό και πανακριβό σκεπτικό.

Brabus 1400 – Ετοιμάζεται το επόμενο εξωτικό δείγμα της συνεργασίας

Ειδικότερα, η Brabus κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα για την κατοχύρωση των ονομάτων “Brabus 1400 R Tailor Made”, “Brabus 1400 R Rocket” και “Brabus 1400 R Signature”. Για την ώρα δεν διευκρινίζεται ποιες διαφορές θα υπάρχουν μεταξύ τους, αν και το “Rocket” είναι μία ονομασία που η Brabus χρησιμοποιεί και στα υψηλής της απόδοσης και τελικής ταχύτητας αυτοκίνητα που έρχονται από την Mercedes, μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα έχει ως βασικό στόχο την απόδοση στους ανοιχτούς δρόμους. Από την άλλη, η “Signature” ίσως να υποδηλώνει την πολυτελή εμφάνιση, ενώ το “Tailor Made” θα μπορούσε να σημαίνει ότι μιλάμε για μία έκδοση, η οποία θα κατασκευάζεται κατά παραγγελία του αγοραστή.

Για την ώρα ούτε η KTM, αλλά ούτε και η Brabus έχουν κάνει κάποια δήλωση ή έχουν εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το τι μέλλει γενέσθαι με το 1400 R. Δεν αποκλείεται ωστόσο να το δούμε, ακόμα και μέχρι το τέλος της χρονιάς…

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες