Brabus 1400 – Ετοιμάζεται το επόμενο εξωτικό "Κτήνος"

Η γερμανική εταιρεία έχει καταθέσει τα έγγραφα για τρεις διαφορετικές ονομασίες
motomagBrabus 1400 – Ετοιμάζεται το επόμενο εξωτικό δείγμα της συνεργασίας
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

8/3/2024

Η κίνηση της Brabus να καταθέσει τρεις διαφορετικές ονομασίες, οι οποίες παραπέμπουν στην συνεργασία της γερμανικής εταιρείας με την KTM, έδωσε την απαραίτητη σπίθα για να δημιουργηθεί ο καπνός, ότι μία νέα εξωτική δημιουργία βρίσκεται ήδη στα σκαριά, μετά την επιτυχημένη πρώτη τους προσπάθεια με το Brabus 1300 Masterpiece Edition που βασιζόταν στο προηγούμενο 1290 Superduke R.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την παρουσίαση του νέου 1390 Super Duke R, το οποίο ταξιδέψαμε μέχρι την Αλμερία για να οδηγήσουμε σε πίστα και δρόμο, με την εκτενή πρώτη γεύση να έχει δημοσιευτεί στο τ.652 του MOTO. Ο ήδη θηριώδης V2 των 1.301 κυβικών, αύξησε ακόμη περισσότερο τον κυβισμό του για την νέα χρονιά, φτάνοντας τα 1.350 κυβικά, αποκτώντας και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Αποτέλεσμα ήταν το νέο “κτήνος” των Αυστριακών, ενώ τώρα αναμένουμε να γίνει ο… δωρητής “καρδιάς” για το επόμενο Super Adventure αλλά και Super Duke GT.

Brabus 1400 – Ετοιμάζεται το επόμενο εξωτικό δείγμα της συνεργασίας

Ο V2 των 1.301 κυβικών ήταν αυτός που είδαμε και στο πρώτο ξεχωριστό δημιούργημα της συνεργασίας μεταξύ KTM και Brabus, το Brabus 1300 R Masterpiece Edition. Tώρα, χάρη στην κίνηση της Brabus, η οποία κατέθεσε έγγραφα στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. (EUIPO), για αρκετές ονομασίες που σχετίζονται με το τμήμα των μοτοσυκλετών, μας κάνει να περιμένουμε την έλευση, όχι μόνο μίας αλλά τριών διαφορετικών παραλλαγών, πάντα με το ίδιο εξωτικό και πανακριβό σκεπτικό.

Brabus 1400 – Ετοιμάζεται το επόμενο εξωτικό δείγμα της συνεργασίας

Ειδικότερα, η Brabus κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα για την κατοχύρωση των ονομάτων “Brabus 1400 R Tailor Made”, “Brabus 1400 R Rocket” και “Brabus 1400 R Signature”. Για την ώρα δεν διευκρινίζεται ποιες διαφορές θα υπάρχουν μεταξύ τους, αν και το “Rocket” είναι μία ονομασία που η Brabus χρησιμοποιεί και στα υψηλής της απόδοσης και τελικής ταχύτητας αυτοκίνητα που έρχονται από την Mercedes, μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα έχει ως βασικό στόχο την απόδοση στους ανοιχτούς δρόμους. Από την άλλη, η “Signature” ίσως να υποδηλώνει την πολυτελή εμφάνιση, ενώ το “Tailor Made” θα μπορούσε να σημαίνει ότι μιλάμε για μία έκδοση, η οποία θα κατασκευάζεται κατά παραγγελία του αγοραστή.

Για την ώρα ούτε η KTM, αλλά ούτε και η Brabus έχουν κάνει κάποια δήλωση ή έχουν εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το τι μέλλει γενέσθαι με το 1400 R. Δεν αποκλείεται ωστόσο να το δούμε, ακόμα και μέχρι το τέλος της χρονιάς…

Ετικέτες

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Υψηλή τεχνολογία κρατώντας την παραγωγή στην Ελλάδα
DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/5/2024

Με μία διαφορετική βραδινή εκδήλωση σε αέρα Μιλάνου με επίσημο ενδυματολογικό κώδικα, και ακριβώς όπως θα διοργάνωνε μία αντίστοιχη ιταλική εταιρεία, η ελληνική DNA High Performance Filters γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας της, σε ένα Gala που αναδείκνυε τα φίλτρα μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, στον μέγιστο βαθμό.

Υπό την έννοια ενός εξαρτήματος που σε συντροφεύει σε όλη την διάρκεια ζωής της μοτοσυκλέτας καθώς δεν το αλλάζεις παρά μόνο το καθαρίζεις και το φροντίζεις, τα φίλτρα της DNA κερδίζουν επάξια τα φώτα της δημοσιότητας πριν κρυφτούν μέσα στο φιλτροκούτι, ή το αντικαταστήσουν σε κάποιο επόμενο στάδιο αναβάθμισης.

Κι από την στιγμή που βοηθούν τον κινητήρα να κερδίσει ίππους, βελτιώνοντας παράλληλα την καύση και την κατανάλωση, αποτελούν και το πρώτο στάδιο σε κάθε βελτίωση. Για αυτό και ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την DNA είναι η αμεσότητα με την οποία παρουσιάζει τις προτάσεις της για τα νέα μοντέλα, ταυτόχρονα με την πρώτη τους εμφάνιση στα καταστήματα, πολλές φορές και νωρίτερα. Διότι πολλοί ιδιοκτήτες αγοράζουν φίλτρο της DNA με την παραγγελία της νέας μοτοσυκλέτας τους και πριν αυτή τους παραδοθεί!

Για να φτάσουν όμως να αποτελούν την πρώτη επιλογή, η οικογένεια Νικολαΐδη έδωσε έναν αγώνα να εδραιωθεί και να αποδείξει την αξία της, σε κάθε διαφορετική αγορά ανά την υφήλιο καθότι αποτελεί μία καθαρά εξαγωγική εταιρεία με την Ελλάδα να αποτελεί μικρό ποσοστό του συνολικού κύκλου εργασιών της - Παρόλο που έχει υψηλό ποσοστό διείσδυσης στην ελληνική αγορά. Έπειτα από τον παραπάνω αγώνα, η DNA έδωσε -και δίνει συνεχώς- έναν ακόμη ξεχωριστό: Να κρατήσει την γραμμή παραγωγής εντός συνόρων, μία δύσκολη διαδικασία στην οποία εμμένει.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Όλη αυτή η ανοδική πορεία που αντανακλάται στην σημερινή εμπορική επιτυχία της DNA, αναπτύχθηκε σε μία συγκινητική συζήτηση που διεύθυνε ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, θέτοντας ερωτήσεις στα μέλη της οικογένειας. Παρουσιάστηκαν οι τρόποι, η αγωνία, οι θυσίες, αλλά και ανέκδοτες ιστορίες πίσω από κάθε περίοδο της λειτουργίας της DNA, με την οικογένεια να τις μοιράζεται με τους καλεσμένους της, χωρίς να καταβάλλει προσπάθεια να κρύψει την συγκίνησή της.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Πολλές από αυτές τις ιστορίες και τις θυσίες, μπορούσε κανείς να τις καταχωρήσει σε κεφάλαια ανά όνομα φίλτρου, ένα στοιχείο που φανερώνει τον λόγο που όσα κατασκευάζει η DNA ξέφυγαν από το στάδιο του φίλτρου και έγιναν προϊόντα τεχνολογίας. Η αγωνιστική τους χρήση σε παγκόσμια πρωταθλήματα από εργοστασιακές ομάδες, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την παραπάνω θέση.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Στη συνέχεια της βραδινής εκδήλωσης η DNA Filters χαιρέτισε ένα προς ένα τους καλεσμένους της και ευχήθηκε για μεγαλύτερη εξωστρέφεια της μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα με περισσότερες εταιρείες που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας. Με την δεύτερη γενιά στο τιμόνι της εταιρείας και μία υγιέστατη σταδιακή παράδοση της σκυτάλης που αποτελεί “case study” για τα ελληνικά δεδομένα και την προσκόλληση στο micromanagement που κατά κόρον παρουσιάζουν οι ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων, η DNA τρέχει ήδη τις εξελίξεις ώστε στο επόμενο επετειακό Gala που θα διοργανώσει να έχει εδραιωθεί σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της εταιρείας:

 

Η DNA High Performance Filters γιόρτασε  με ένα εντυπωσιακό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας και υπεροχής.

     Την Τετάρτη στις 15 Μαΐου η εταιρεία DNA High Performance Filters επισφράγισε με ένα μοναδικό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας της. Η δεξίωση πραγματοποιηθηκε στον κατάμεστο χώρο του Universe Live Stage, στην Αθήνα και είχε τρομερή επιτυχία, ενώνοντας πολλούς επιχειρηματίες από τον χώρο της μοτοσυκλέτας και του αυτοκινήτου, ορισμένους εκλεκτούς καλεσμένους από το εξωτερικό, εξαίρετους δημοσιογράφους του χώρου καθώς και σύσσωμους τους εργαζόμενους της εταιρείας.

     Η βραδιά με παρουσιαστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη ήταν γεμάτη με όμορφες εκπλήξεις, περιλάμβανε ομιλία από τους ιδρυτές της εταιρείας αναδεικνύοντας την πορεία της DNA από μια μικρή νεοφυή επιχείρηση σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία υψηλής απόδοσης φίλτρων. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ζωντανή μουσική, γκουρμέ δείπνο και μια ειδική παρουσίαση που ανέδειξε τα ορόσημα και τα επιτεύγματα της εταιρείας.

     Ο CEO της εταιρείας Ντίνος Νικολαΐδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, δηλώνοντας: "Αυτό το ορόσημο αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ομάδας μας καθώς και της αδιάκοπης υποστήριξης των πελατών μας.”

Ενώ ο Managing Director, Μάριος Νικολαΐδης συμπλήρωσε “ Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την κληρονομιά της αριστείας μας." ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι: “ η εταιρεία είναι πλέον έτοιμη να αναλάβει νέα τεχνολογικά  έργα που θα ανεβάσουν την χώρα μας ακόμα πιο ψηλά, στην κατάταξη των εξιδεικευμένων επιχειρήσεων του χώρου”.

     Η εκδήλωση υπογράμμισε τη δέσμευση της DNA High Performance Filters στην καινοτομία και την αριστεία, θέτοντας τις βάσεις για συνεχιζόμενη ανάπτυξη και επιτυχία τα επόμενα χρόνια.

     Η βραδιά έκλεισε με πολλά χαμόγελα και την υπόσχεση για το επόμενο ραντεβού σε άλλα 20 χρόνια!

Ετικέτες