Brabus 1400 – Ετοιμάζεται το επόμενο εξωτικό "Κτήνος"

Η γερμανική εταιρεία έχει καταθέσει τα έγγραφα για τρεις διαφορετικές ονομασίες
motomagBrabus 1400 – Ετοιμάζεται το επόμενο εξωτικό δείγμα της συνεργασίας
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

8/3/2024

Η κίνηση της Brabus να καταθέσει τρεις διαφορετικές ονομασίες, οι οποίες παραπέμπουν στην συνεργασία της γερμανικής εταιρείας με την KTM, έδωσε την απαραίτητη σπίθα για να δημιουργηθεί ο καπνός, ότι μία νέα εξωτική δημιουργία βρίσκεται ήδη στα σκαριά, μετά την επιτυχημένη πρώτη τους προσπάθεια με το Brabus 1300 Masterpiece Edition που βασιζόταν στο προηγούμενο 1290 Superduke R.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την παρουσίαση του νέου 1390 Super Duke R, το οποίο ταξιδέψαμε μέχρι την Αλμερία για να οδηγήσουμε σε πίστα και δρόμο, με την εκτενή πρώτη γεύση να έχει δημοσιευτεί στο τ.652 του MOTO. Ο ήδη θηριώδης V2 των 1.301 κυβικών, αύξησε ακόμη περισσότερο τον κυβισμό του για την νέα χρονιά, φτάνοντας τα 1.350 κυβικά, αποκτώντας και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Αποτέλεσμα ήταν το νέο “κτήνος” των Αυστριακών, ενώ τώρα αναμένουμε να γίνει ο… δωρητής “καρδιάς” για το επόμενο Super Adventure αλλά και Super Duke GT.

Brabus 1400 – Ετοιμάζεται το επόμενο εξωτικό δείγμα της συνεργασίας

Ο V2 των 1.301 κυβικών ήταν αυτός που είδαμε και στο πρώτο ξεχωριστό δημιούργημα της συνεργασίας μεταξύ KTM και Brabus, το Brabus 1300 R Masterpiece Edition. Tώρα, χάρη στην κίνηση της Brabus, η οποία κατέθεσε έγγραφα στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ε.Ε. (EUIPO), για αρκετές ονομασίες που σχετίζονται με το τμήμα των μοτοσυκλετών, μας κάνει να περιμένουμε την έλευση, όχι μόνο μίας αλλά τριών διαφορετικών παραλλαγών, πάντα με το ίδιο εξωτικό και πανακριβό σκεπτικό.

Brabus 1400 – Ετοιμάζεται το επόμενο εξωτικό δείγμα της συνεργασίας

Ειδικότερα, η Brabus κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα για την κατοχύρωση των ονομάτων “Brabus 1400 R Tailor Made”, “Brabus 1400 R Rocket” και “Brabus 1400 R Signature”. Για την ώρα δεν διευκρινίζεται ποιες διαφορές θα υπάρχουν μεταξύ τους, αν και το “Rocket” είναι μία ονομασία που η Brabus χρησιμοποιεί και στα υψηλής της απόδοσης και τελικής ταχύτητας αυτοκίνητα που έρχονται από την Mercedes, μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα έχει ως βασικό στόχο την απόδοση στους ανοιχτούς δρόμους. Από την άλλη, η “Signature” ίσως να υποδηλώνει την πολυτελή εμφάνιση, ενώ το “Tailor Made” θα μπορούσε να σημαίνει ότι μιλάμε για μία έκδοση, η οποία θα κατασκευάζεται κατά παραγγελία του αγοραστή.

Για την ώρα ούτε η KTM, αλλά ούτε και η Brabus έχουν κάνει κάποια δήλωση ή έχουν εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το τι μέλλει γενέσθαι με το 1400 R. Δεν αποκλείεται ωστόσο να το δούμε, ακόμα και μέχρι το τέλος της χρονιάς…

Ετικέτες

MotoGP Βαλένθια, FP1: Jack Miller και Yamaha στη κορυφή

Αναμενόμενες "εκπλήξεις" στα ελεύθερα λόγω επιλογών στα ελαστικά
Jack Miller Valencia FP1 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

14/11/2025

Ο Jack Miller ήταν ο αναβάτης που έγραψε τον καλύτερο χρόνο στα τελευταία ελεύθερα δοκιμαστικά της σεζόν, βάζοντας στο τέλος ένα φρέσκο ζευγάρι ελαστικών.

Οι αναβάτες που είναι συνήθως πιο αργοί άλλαξαν τα ελαστικά τους με φρέσκα ελαστικά και οι ταχύτεροι κράτησαν αυτά που χρησιμοποιούσαν από την αρχή και αυτός ήταν ο λόγος που ο Miller βρέθηκε στην κορυφή του session με χρόνο 1:30,382 που πέτυχε προς το τέλος του, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα των ελεύθερων δοκιμαστικών -μέχρι περίπου τα μισά- ταχύτερος όλων ήταν ο Alex Marquez που έκανε τελικά τον 6ο χρόνο, κρατώντας τα ίδια ελαστικά.

Ο χρόνος του Miller ήταν μακριά από το απόλυτο ρεκόρ γύρου στη Βαλένθια που πέτυχε το 2023 ο Maverick Vinales (1:28,931), ο οποίος επέστρεψε στη δράση μετά τον τραυματισμό του για βρεθεί στη 19η θέση. Το ρεκόρ του Ισπανού δεν αναμένεται να κρατήσει για πολύ ακόμη.

Ο Αυστραλός της Prima Pramac Yamaha Team ήταν 3,2 δέκατα πιο γρήγορος από τον δεύτερο Ai Ogura (Trackhouse MotoGP Team), ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Aleix Espargaro (Honda HRC Test Team) για να συμπληρώσει αυτή την μοναδική για φέτος τριάδα σε FP1.

Ο Raul Fernandez (Trackhouse MotoGP Team) έφερε μία ακόμη Aprilia στις πρώτες θέσεις με τον Franco Morbidelli (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) να κλείνει την πρώτη πεντάδα -ούτε αυτός άλλαξε ελαστικά.

Η V4 Yamaha YZR-M1 του Augusto Fernandez (Yamaha Factory Racing Team) ήταν 10η, ίσως στην πιο ελπιδοφόρα εμφάνισή της μέχρι τώρα, με το session βέβαια να μην έχει και ιδιαίτερη βαρύτητα για τον λόγο που σας αναφέραμε και αυτό φαίνεται και από τον χρόνο του Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP) που βρέθηκε 14ος, ενώ στη 18η θέση βρέθηκε ο Marco Bezzecchi. 

Ο Pecco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) είχε τον 21ο χρόνο και ήταν 2,5 δέκατα πιο γρήγορος από τον Nicolo Bulega που ζει το όνειρό του με την ευκαιρία που του έχει δοθεί -ήταν και ο μόνος που δοκίμασε σκληρό εμπρός ελαστικό-, ενώ 24ος και τελευταίος, 1,541 δλ. από την κορυφή, ήταν ο Jorge Martin επίσης στην επιστροφή του στη δράση.
 

 

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Jack MILLER

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1'30.382

2

Ai OGURA

Trackhouse MotoGP Team

1'30.705

3

Aleix ESPARGARO

Honda HRC Test Team

1'30.707

4

Raul FERNANDEZ

Trackhouse MotoGP Team

1'30.800

5

Franco MORBIDELLI

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1'30.860

6

Alex MARQUEZ

BK8 Gresini Racing MotoGP

1'30.884

7

Joan MIR

Honda HRC Castrol

1'30.926

8

Pedro ACOSTA

Red Bull KTM Factory Racing

1'30.998

9

Fabio DI GIANNANTONIO

Pertamina Enduro VR46 Racing Team

1'31.033

10

Augusto FERNANDEZ

Yamaha Factory Racing Team

1'31.035

11

Fermin ALDEGUER

BK8 Gresini Racing MotoGP

1'31.113

12

Luca MARINI

Honda HRC Castrol

1'31.146

13

Johann ZARCO

CASTROL Honda LCR

1'31.171

14

Fabio QUARTARARO

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1'31.204

15

Alex RINS

Monster Energy Yamaha MotoGP Team

1'31.301

16

Brad BINDER

Red Bull KTM Factory Racing

1'31.319

17

Enea BASTIANINI

Red Bull KTM Tech3

1'31.326

18

Marco BEZZECCHI

Aprilia Racing

1'31.364

19

Maverick VIÑALES

Red Bull KTM Tech3

1'31.430

20

Somkiat CHANTRA

IDEMITSU Honda LCR

1'31.454

21

Francesco BAGNAIA

Ducati Lenovo Team

1'31.528

22

Miguel OLIVEIRA

Prima Pramac Yamaha MotoGP

1'31.715

23

Nicolo BULEGA

Ducati Lenovo Team

1'31.766

24

Jorge MARTIN

Aprilia Racing

1'31.923