BRABUS 1300 R Masterpiece Edition - Μην την οδηγήσετε, βάλτε τη στο σαλόνι ως έργο τέχνης...

Πενήντα συλλεκτικές μοτοσυκλέτες, φορτωμένες “bling”
Brabus 1300 R Masterpiece Edition
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/9/2023

Η BRABUS συνεχίζει το μοτίβο 1300 R, με την τρίτη κατά σειρά έκδοση περιορισμένης παραγωγής της μοτοσυκλέτας που βασίζεται στο KTM 1290 Super Duke R EVO, διαφέροντας από το πορτοκαλί Streetfighter μοντέλο χάρη στο ιδιαίτερο chunky στιλ της γερμανικής εταιρείας και χάρη σε έναν πακτωλό ακριβών αξεσουάρ.

Λεφτά υπάρχουν, και εταιρείες όπως η BRABUS συνεχίζουν να δημιουργούν συλλεκτικές εκδόσεις για λίγους, με τους Γερμανούς να χαρακτηρίζουν το BRABUS 1300 R Masterpiece Edition ως “Too Rare to Ride”, ήτοι “πολύ σπάνιο / πολύτιμο για να το οδηγήσεις”. Η ίδια η Brabus αναφέρεται στο Masterpiece ως συλλεκτικό έργο τέχνης, και μας το δείχνει στο press kit τοποθετημένο σε βάσεις μέσα σε ένα αρχιτεκτονικά εξεζητημένο κτήριο που θα μπορούσε να είναι και γκαλερί τέχνης. O tempora, o mores.

Η πρώτη Brabus μοτοσυκλέτα ήταν και η πρώτη έκδοση του 1300 R σε παραγωγή 154 μοτοσυκλετών το 2022, για να ακολουθήσει η δεύτερη έκδοση το 2023 με παραγωγή 290 μοτοσυκλετών. Η τρίτη -και φαρμακερή θα λέγαμε- θα παραχθεί σε 50 μοτοσυκλέτες, 25 σε κάθε έναν από τους δυο χρωματισμούς της ("Onyx Black" και "Diamond White,"), ενώ θα κάνει ντεμπούτο στο Monaco Yacht Show, στις 27-30 Σεπτεμβρίου του 2023.

Brabus 1300 R Masterpiece Edition

Η BRABUS 1300 R Masterpiece Edition θα είναι όπως λέει η Brabus η τελευταία έκδοση της μοτοσυκλέτας, με κάποια τμήματα της (ζάντες, αεροδυναμικά φτερά, λεπτομέρειες στα τελικά των εξατμίσεων, κ.α.) σε χρυσό φινίρισμα “Frozen Gold”, και με περισσότερο ανθρακόνημα από ότι προηγουμένως.

Brabus 1300 R Masterpiece Edition

Ο V-2 κινητήρας της ΚΤΜ αποδίδει 180 hp, με τη Brabus να κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 270 χλμ/ώρα, ενώ η μοτοσυκλέτα φέρει τις ίδιες ημί-ενεργητικές αναρτήσεις της WP όπως και ο μεγάλος Δούκας. Όμως εδώ δεν έχουμε διαφορές από το Super Duke, με την ουσία της Brabus -αν πούμε πως έχει- να βρίσκεται στο στιλ και στα αξεσουάρ, που μαζί με το όνομα τιμώνται στα 41.930 ευρώ -τιμή στη Γερμανία, χωρίς τον ΦΠΑ της κάθε χώρας. Σημειώστε πως η τιμή είναι ανάλογη -ή και χαμηλότερη ίσως- από εκείνη των προηγούμενων δυο ενδείξεων, γεγονός που μπερδεύει λίγο, όταν μιλάμε για “Masterpiece Edition”, την οποία και θα περιμέναμε ακριβότερη.

Brabus 1300 R Masterpiece Edition

Πέρα από το διαφορετικό κοστούμι, τα πολλά carbon εξαρτήματα, τα κορυφαία αξεσουάρ και τα μοναδικά φινιρίσματα, η BRABUS 1300 R Masterpiece Edition έρχεται με χαραγμένο τον αύξονα αριθμό της κάθε μοτοσυκλέτας στο ρεζερβουάρ, και με ειδική κουκούλα για φύλαξη, αλλά και χαλάκι για να την παρκάρετε μέσα στο σπίτι / στο γκαράζ. Παράλληλα, κάθε μοτοσυκλέτα συνοδεύεται από ένα ειδικό κουτί από carbon, για να φυλάτε τα κλειδιά της, και από πρόσκληση της Brabus για μια ξενάγηση στο εργοστάσιο της στο Bottrop.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα της μοτοσυκλέτας ΕΔΩ.

Ετικέτες

Harley-Davidson Pan America 350 - Crossover entry-level μοντέλο

Με βάση το X350, παραμένει άγνωστο ακόμα αν θα το δούμε και Ευρώπη
Harley-Davidson X350RA
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/12/2023

Το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine ανακάλυψε στο εγχειρίδιο χρήσης του Harley-Davidson X350 μια επερχόμενη νέα μικρή μοτοσυκλέτα της Harley-Davidson, με τα αρχικά X350RA, ενώ όπως φαίνεται πρόκειται για ένα επερχόμενο Pan America 350, που με τροχούς 17 ιντσών θα κάνει είσοδο στην κατηγορία των μικρών Crossover.

Η Harley-Davidson λάνσαρε φέτος στην Κίνα το naked μοντέλο X350, που βασίζεται στις μικρές μοτοσυκλέτες της QJ Motor. Η μοτοσυκλέτα κατόπιν εξήχθη στην Ιαπωνία, την Αυστραλία και άλλες αγορές, αποτελώντας την πιο προσιτή entry-level επιλογή για τους φαν της Harley-Davidson,

Πρόσφατα, τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανακάλυψαν ότι το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης της X350 στην Ιαπωνία κρύβει ένα ακόμα, επερχόμενο, μοντέλο, που όπως φαίνεται ίσως είναι ένα μικρό Pan America με Crossover στιλ.

Harley-Davidson X350RA

Όπως συμβαίνει με εγχειρίδια που έχουν φτιαχτεί για δύο ή τρία μοντέλα που χρησιμοποιούν την ίδια βάση, έτσι κι εδώ, δίπλα στο X350 βλέπουμε να γίνεται αναφορά και σε ένα X350RA, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Harley-Davidson X350RA

Στο manual βλέπουμε πως τα δυο μοντέλα έχουν αρκετές διαφορές, με τη μέγιστη ιπποδύναμη του X350RA να εμφανίζεται αρκετά μειωμένη, από τους 36 hp / 9.000 rpm σε 23 hp / 7.000 rpm, με αντίστοιχη μείωση ροπής από 3,16 kgm / 7.000 rpm στα 2,9 kgm / 5.000 rpm -βλέπουμε πως έχει αλλάξει εντελώς η απόδοση, με έμφαση στη χαμηλόστροφη και πιο ροπάτη απόδοση.

Harley-Davidson X350RA

Επιπλέον, στα 200 ανακοινώισμα κιλά βάρους, η X350RA ζυγίζει 8 kg περισσότερα από την X350 (βλ. τοποθέτηση φαίρινγκ, όπως στη μεγαλύτερη Pan America), και έχει ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων από 120/70-ZR17 και 160/60-ZR17 σε 110/70-17 και 150/60-17, με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης να είναι τα PIRELLI ANGEL GT.

Harley-Davidson X350RA

Βρισκόμαστε σε αναμονή για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το μυστηριώδες X350RA, και περιμένουμε να δούμε αν όντως θα αφορά μια μικρή Pan America, και τέλος αν μετά την έλευση του στην κινέζικη αγορά το δούμε να εξάγεται και σε άλλες αγορές, όπως σε αυτή της Ευρώπης.