Διαθέσιμα στο gov.gr το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών και το Ιστορικό Ελέγχων Οχημάτων – ΚΤΕΟ

Ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τυχόν βαθμούς ποινής στο Point System, και ενημέρωση για τους ελέγχους ΚΤΕΟ
ΣΕΣΟ & ΚΤΕΟ στο Gov.gr
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/1/2024

Τη δυνατότητα να ενημερώνονται για πρώτη φορά ηλεκτρονικά και άμεσα για τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τους πόντους που έχουν λάβει στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (Σ.Ε.Σ.Ο.-Point System), καθώς και για  το ιστορικό  Τεχνικών Ελέγχων Οχημάτων – ΚΤΕΟ, έχουν πλέον οι οδηγοί μέσω του gov.gr.

Πρόκειται για δύο νέες υπηρεσίες που συμβάλλουν στον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τίθενται σε παραγωγική λειτουργία στο πλαίσιο της συνεργασίας των Υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, καθώς και της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιας για τις Μεταφορές, Χριστίνας Αλεξοπούλου.

Με τις δύο νέες υπηρεσίες απλουστεύεται η αλληλεπίδραση των πολιτών με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και μειώνεται αμφίδρομα η γραφειοκρατία, γεγονός που συνεπάγεται εξοικονόμηση πόρων και χρόνου για τους πολίτες και το Δημόσιο. Συγχρόνως, ενισχύεται η διαφάνεια των διαδικασιών και το αίσθημα της οδικής ασφάλειας. Οι οδηγοί γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο τους βαθμούς ποινής τους στο Point System, ενώ έχουν και τη δυνατότητα συγκεντρωτικής ενημέρωσης για τους ελέγχους ΚΤΕΟ, συμπεριλαμβανομένων και των χιλιομέτρων που έχει διανύσει το όχημα.

Οι πολίτες εισέρχονται στις δύο νέες υπηρεσίες με τρόπο απλό και φιλικό, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία υλοποίησε και την ανάπτυξη των υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα:

Οι οδηγοί λαμβάνουν στη θυρίδα πολίτη τους στο gov.gr βεβαίωση για τους πόντους και τις κλήσεις τους σε μορφή εγγράφου που φέρει τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας του gov.gr, δηλαδή ένα μοναδικό κωδικό αριθμό σε αλφαριθμητική μορφή και σε μορφή QR, καθώς και προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχει ισχύ όταν διακινείται τόσο ως ηλεκτρονικό έγγραφο, όσο και ως έντυπο.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες αυτές είναι προσβάσιμες κι από το auto.gov.gr

Οι δύο νέες υπηρεσίες συμβάλλουν περαιτέρω στον ψηφιακό μετασχηματισμό του τομέα των μεταφορών και προστίθενται στις περισσότερες από 20 ψηφιακές υπηρεσίες που έχουν υλοποιηθεί από τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών.

Ετικέτες

MotoGP: Εξετάζεται πλαφόν προϋπολογισμού στα πρότυπα της Formula 1

Ο Carlos Ezpeleta επιβεβαιώνει ότι εξετάζεται η εφαρμογή ανώτατου ορίου δαπανών για τους κατασκευαστές
Budget
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

14/8/2026

Η Dorna θέλει να περιορίσει το κόστος συμμετοχής και να δημιουργήσει ένα πιο βιώσιμο οικονομικό μοντέλο για τους κατασκευαστές, χωρίς όμως να θεωρεί ότι υπάρχει σήμερα πρόβλημα ανταγωνισμού στην πίστα.

Ο Carlos Ezpeleta, sporting director του MotoGP, επιβεβαίωσε ότι το θέμα βρίσκεται υπό εξέταση, τονίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για ιδιαίτερα σύνθετη διαδικασία, καθώς οι κατασκευαστές έχουν διαφορετική δομή, οικονομικά μεγέθη και τρόπο λειτουργίας.

"Είναι ένας πολύ φιλόδοξος στόχος, επειδή οι κατασκευαστές των MotoGP προέρχονται από διαφορετικές εταιρείες, διαφορετικά περιβάλλοντα και είναι οργανωμένοι με διαφορετικό τρόπο. Πρέπει να μελετηθεί, αλλά αν υπάρχει η θέληση, υπάρχει και ο τρόπος", δήλωσε ο Ezpeleta.

Το μοντέλο της Formula 1 εφαρμόζεται από το 2021 και θέτει ανώτατο όριο στις δαπάνες που σχετίζονται με την εξέλιξη και την απόδοση των μονοθεσίων. Μισθοί οδηγών, οι τρεις πιο ακριβοπληρωμένοι εργαζόμενοι, marketing και ταξιδιωτικά έξοδα εξαιρούνται από τον υπολογισμό.

Στο MotoGP πάντως η ανάγκη για ένα τέτοιο μέτρο δεν προκύπτει από έλλειψη ανταγωνισμού. Ο Ezpeleta τόνισε ότι η φετινή σεζόν δείχνει πως οι μεγαλύτεροι προϋπολογισμοί δεν εγγυώνται καλύτερα αποτελέσματα, με την Aprilia να ανταγωνίζεται και να κερδίζει κατασκευαστές με σημαντικά μεγαλύτερους πόρους.

budgeting

"Δεν έχουμε πρόβλημα στην πίστα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί. Βλέπουμε ότι κάποιοι κατασκευαστές αποδίδουν καλύτερα από εκείνους που έχουν μεγαλύτερους προϋπολογισμούς."

Ο στόχος, σύμφωνα με τον Ezpeleta, είναι να δημιουργηθεί ένα πιο λογικό και βιώσιμο οικονομικό πλαίσιο, καθώς υπάρχουν κατασκευαστές που θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά τις δαπάνες τους.

"Είναι σημαντικό να υπάρχει μια λογική στο πώς και γιατί το κάνουμε αυτό. Έχουμε μια ευκαιρία μπροστά μας. Πιστεύω ότι κάποιοι κατασκευαστές έχουν σημαντικά περιθώρια να μειώσουν τους προϋπολογισμούς τους."

Την ιδέα στηρίζει και ο Guenther Steiner, πρώην επικεφαλής της Haas στη Formula 1 και πλέον επικεφαλής της Tech3 KTM. Ο Steiner είχε αναφερθεί στο θέμα όταν είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην πρόταση για υποχρεωτική χρήση μίας μοτοσυκλέτας.

"Αν θέλεις να εξοικονομήσεις χρήματα, υπάρχει μια πολύ απλή λύση: το πλαφόν στον προϋπολογισμό. Όλοι γνωρίζουμε ότι στη Formula 1 έχει λειτουργήσει με πολύ καλά αποτελέσματα."

Η εφαρμογή ενός αντίστοιχου συστήματος στο MotoGP θα απαιτούσε πάντως σημαντική προετοιμασία, καθώς θα πρέπει να καθοριστεί ποιες δαπάνες θα περιλαμβάνονται και πώς θα ελέγχονται μεταξύ κατασκευαστών με διαφορετικές εταιρικές δομές.