Νέες ψηφιακές υπηρεσίες στο gov.gr, με πλήρες ιστορικό ΚΤΕΟ οχημάτων, point system, κ.α.

Με στόχο τη τη διαφάνεια στις μεταβιβάσεις οχημάτων και ειδικά των μεταχειρισμένων
KTEO Gov.gr
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/12/2023

Σειρά νέων ψηφιακών υπηρεσιών θέτει σε λειτουργία το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως περιγράφεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπεγράφη από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Οικονόμου, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Στις νέες υπηρεσίες, οι οποίες τίθενται άμεσα σε δοκιμαστική λειτουργία, περιλαμβάνεται εφαρμογή για το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (Σ.Ε.Σ.Ο., το γνωστό Point System), η οποία δίνει στον πολίτη πλήρη πρόσβαση στους πόντους, τις παραβάσεις και τυχόν αφαιρετήρια που σχετίζονται με την άδεια οδήγησης. Με άλλη ψηφιακή υπηρεσία, οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση στο πλήρες ιστορικό ελέγχων ΚΤΕΟ των οχημάτων τους, συμπεριλαμβανομένων και των καταγεγραμμένων χιλιομέτρων κάθε οχήματος. Απλουστεύεται, επίσης, η εύρεση όλων των ψηφιακών εφαρμογών του Gov.gr που σχετίζονται με οχήματα, με τη νέα ψηφιακή πύλη auto.gov.gr (σσ. ακόμα δεν έχει ενεργοποιηθεί). Οι νέες υπηρεσίες ολοκληρώνουν το έργο ψηφιοποίησης που υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καθ’ όλο το 2023 και θα επεκταθούν εντός του 2024, μαζί με την εισαγωγή νέων, που ήδη έχουν προγραμματιστεί.

Σε σχετική δήλωσή της, η Χριστίνα Αλεξοπούλου, Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδια για τις Μεταφορές, τόνισε: "Ολοκληρώνουμε μια πολύ παραγωγική χρονιά και στον τομέα της ψηφιοποίησης, με τις νέες υπηρεσίες που προσθέτουμε στο Gov.gr. Οι υπηρεσίες αυτές όχι μόνο διευκολύνουν την καθημερινότητα όλων μας, αλλά ενισχύουν και τη διαφάνεια στις μεταβιβάσεις οχημάτων και ειδικά των μεταχειρισμένων, παρέχοντας στον αγοραστή εργαλεία για την πιστοποίηση της ακρίβειας των τεχνικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου που ενδιαφέρεται να αγοράσει. Τη διαφάνεια υπηρετεί και το Μητρώο Εισαγομένων Μεταχειρισμένων οχημάτων, το Μ.Ε.Μ.Ο., που επίσης θέσαμε σε λειτουργία αυτή τη χρονιά."

Ετικέτες

Honda: Επετειακά χρώματα στο Motegi για τα 60 χρόνια στο MotoGP

Η HRC παρουσιάζει ειδική εμφάνιση για τον αγώνα της Ιαπωνίας στο Motegi
honda motogp motegi 2026
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

1/10/2026

Οι Luca Marini και Somkiat Chantra θα αγωνιστούν με τα ιστορικά χρώματα της Honda στον ιαπωνικό αγώνα, τιμώντας 60 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της εταιρείας στην κορυφαία κατηγορία.

Η HRC παρουσίασε την ειδική εμφάνιση που θα χρησιμοποιήσουν οι μοτοσυκλέτες της Honda στον ιαπωνικό αγώνα MotoGP αυτή την Κυριακή στο Motegi, σε μια ιδιαίτερη περίσταση όπου η εταιρεία αποχαιρετά την RC213V ενόψει της νέας εποχής των 850 κυβικών από το 2027. Αυτή θα είναι η τελευταία εμφάνιση της αγωνιστικής των 1000 κυβικών στην Ιαπωνία.

Η συγκεκριμένη σχεδίαση δημιουργήθηκε για να σηματοδοτήσει την 60ή επέτειο από την είσοδο της Honda στην κορυφαία κατηγορία των Grand Prix, το 1966.

Honda livery

Η εργοστασιακή ομάδα της Honda θα αγωνιστεί στο Motegi με τους Luca Marini και Somkiat Chantra. Ο Ταϊλανδός επιστρέφει στην κορυφαία κατηγορία αντικαθιστώντας τον Joan Mir, ο οποίος συνεχίζει την αποθεραπεία του. Ο Chantra θα αγωνιστεί με το #15, αριθμό που είχε χρησιμοποιήσει νωρίτερα στη σεζόν ο Cal Crutchlow με τη Honda.

Στο grid θα υπάρχει και πέμπτη RC213V, καθώς ο Takaaki Nakagami θα αγωνιστεί ως wildcard στον αγώνα της πατρίδας του. Ο Ιάπωνας είχε αντικαταστήσει τον Mir και στον προηγούμενο αγώνα στην Αυστρία.

honda motogp motegi 2026

Η ιστορία πίσω από την ειδική εμφάνιση ξεκινά το 1966, στην πρώτη σεζόν της Honda στην κατηγορία των 500cc. Ο Mike Hailwood οδήγησε τότε την RC181 στη δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος, πίσω από τον Giacomo Agostini της MV Agusta.

Ο teammate του Hailwood, Jim Redman, είχε κερδίσει τους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν, με τη Honda να φτάνει συνολικά τις πέντε νίκες στους εννέα αγώνες εκείνης της χρονιάς.

honda motogp motegi 2026

Ωστόσο, η Honda αποχώρησε από την κατηγορία των 500cc το 1968 και επέστρεψε μόλις το 1979. Χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 1983 για να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο στην κορυφαία κατηγορία, με τον Freddie Spencer.

Από τότε η Honda έχει φτάσει τους 21 τίτλους στην κορυφαία κατηγορία, με τελευταίο τον Marc Marquez το 2019.

Στο Motegi, λοιπόν, η Honda θα συνδυάσει την RC213V του 2026 με μια εμφάνιση που παραπέμπει στην πρώιμη εποχή των αγώνων Grand Prix, 60 χρόνια μετά την πρώτη της προσπάθεια στην κορυφαία κατηγορία.

honda motogp motegi 2026