Distinguished Gentlemans Ride 2018 - Έρχεται το Σεπτέμβριο-Στηρίζουμε το φιλανθρωπικό του πνεύμα

Στα πλαίσια του "Ημέρες μοτοσυκλέτας"
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

29/8/2018

Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά και το φθινόπωρο μας βρίσκει με το Σεπτέμβρη να είναι γεμάτος από διάφορες εκδηλώσεις που αφορούν τη μοτοσυκλέτα. Ένα από αυτά είναι και οι "Ημέρες Μοτοσυκλέτας" που θα πραγματοποιηθούν στο τέλος του μήνα, 28-30 Σεπτεμβρίου στο παλιό αμαξοστάσιο στο Γκάζι.

Κατά τη διάρκεια της εκθεσιακής αυτής εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί και άλλο ένα εξίσου σημαντικό δρώμενο, το Distinguished Gentleman’s Ride. Ο θεσμός πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Sydney της Αυστραλίας, από τον Mark Hawwa ο οποίος κατάφερες και συγκέντρωσε 2.500 αναβάτες, από 61 διαφορετικές πόλεις σε μια μοτοσυκλετική παρέλαση. Τότε ο σκοπός ήταν οι αναβάτες να παρελάσουν ντυμένοι στη “πένα” ώστε να καταρρίψουν το στερεότυπο που υπήρχε, πως όσοι κυκλοφορούν με μοτοσυκλέτα δεν είναι και τα καλύτερα παιδία. Το γεγονός πήρε μεγάλες διαστάσεις και έκτοτε διοργανώνεται την ίδια μέρα παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας πλήθος αναβατών, ενώ η φύση της παρέλασης έχει πλέον φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Η πρώτη εταιρία που αγκάλιασε τον θεσμό αυτό, για το σύνολο της προσφοράς του, ήταν η Triumph! Δεν μπορούσε ο ιστορικός κατασκευαστής της Αγγλίας, να μείνει έξω από αυτό το γεγονός κι αρκετά χρόνια τώρα αποτελεί έναν από τους βασικούς χορηγούς του, υποστηρίζοντας την εκάστοτε φιλανθρωπία.

Πέρυσι είχαν συγκεντρωθεί 94.000 αναβάτες παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας 4.85 εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Φέτος το Distinguished Gentleman’s Ride θα παρελάσει με σκοπό να μαζευτούν έξι εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη.

Η Triumph θέλοντας να ενισχύσει τη δράση τους, σχεδίασε ένα μπουφάν και ένα T-shirt των οποίων τα έσοδα θα διατεθούν για το σκοπό αυτό. Όσοι δεν επιθυμούν να αγοράσουν κάποιο από τα ρούχα αλλά επιθυμούν δηλώσουν συμμετοχή ή απλά να κάνουν κάποια δωρεά μπορούν το κάνουν εδώ.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 1,5 εκατομμύριο δολάρια, ενώ επίσης μέχρι στιγμής, έχουν ανοίξει διαδρομές σε 8 πόλεις στην Ελλάδα:

Αρχαία Ολυμπία - Αθήνα - Ηράκλειο - Πάτρα - Σάμος - Σαντορίνη - Θεσσαλονίκη - Βόλος

Λεπτομέρειες για τους αναβάτες σε κάθε πόλη και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε στο site της εκδήλωσης εδώ

 

 

 

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Υψηλού επιπέδου εξοπλισμός, 3 εκδόσεις

Με Start-Stop, ABS, TFT, Keyless, ακόμα και TCS στα 2 κορυφαία μοντέλα της σειράς
Thrust Motor DSR
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/12/2023

Τον Φεβρουάριο αναμένεται στη χώρα μας η νέα οικογένεια αστικών scooter DSR της Thrust Motor, σε 2 κυβισμούς (125 & 150 κ.εκ.) και σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού.

Το design των DSR είναι ιδιαίτερα σύγχρονο, ενώ οι διαστάσεις τους είναι μικρές, καθιστώντας τα ιδανικά για αστικές μετακινήσεις, καθώς δεν θα κολλήσουν ούτε στο πιο δύσκολο μποτιλιάρισμα. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και χειρολαβές. Τα DSR διαθέτουν και χαμηλή ζελατίνα που προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη. Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 μπροστά και 13 ιντσών πίσω), με διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Ίδιο είναι το ύψος σέλας στα χαμηλά 770 mm, ίδιο και το μεταξόνιο στα 1.375 κ.εκ.

Η πιο οικονομική έκδοση είναι το DSR 125 AC, με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm και 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 mm μπροστά και δισκόφρενο 220 mm πίσω, με σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Η οθόνη οργάνων είναι ψηφιακή LCD.

Thrust Motor DSR

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2.

Το DSR 125 LC ανεβάζει κατακόρυφα τον εξοπλισμό σε σχέση με την AC έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop και ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Τέλος, το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της οικογένειας είναι το DSR 150 LC, με 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα 3 DSR αναμένονται στη χώρα μας τον 2ο μήνα του 2024, στις 3 προαναφερθείσες εκδόσεις και σε 3 χρώματα: Γκρι Ματ, Λευκό και Κόκκινο Ματ