Distinguished Gentlemans Ride 2018 - Έρχεται το Σεπτέμβριο-Στηρίζουμε το φιλανθρωπικό του πνεύμα

Στα πλαίσια του "Ημέρες μοτοσυκλέτας"
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

29/8/2018

Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά και το φθινόπωρο μας βρίσκει με το Σεπτέμβρη να είναι γεμάτος από διάφορες εκδηλώσεις που αφορούν τη μοτοσυκλέτα. Ένα από αυτά είναι και οι "Ημέρες Μοτοσυκλέτας" που θα πραγματοποιηθούν στο τέλος του μήνα, 28-30 Σεπτεμβρίου στο παλιό αμαξοστάσιο στο Γκάζι.

Κατά τη διάρκεια της εκθεσιακής αυτής εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί και άλλο ένα εξίσου σημαντικό δρώμενο, το Distinguished Gentleman’s Ride. Ο θεσμός πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Sydney της Αυστραλίας, από τον Mark Hawwa ο οποίος κατάφερες και συγκέντρωσε 2.500 αναβάτες, από 61 διαφορετικές πόλεις σε μια μοτοσυκλετική παρέλαση. Τότε ο σκοπός ήταν οι αναβάτες να παρελάσουν ντυμένοι στη “πένα” ώστε να καταρρίψουν το στερεότυπο που υπήρχε, πως όσοι κυκλοφορούν με μοτοσυκλέτα δεν είναι και τα καλύτερα παιδία. Το γεγονός πήρε μεγάλες διαστάσεις και έκτοτε διοργανώνεται την ίδια μέρα παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας πλήθος αναβατών, ενώ η φύση της παρέλασης έχει πλέον φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Η πρώτη εταιρία που αγκάλιασε τον θεσμό αυτό, για το σύνολο της προσφοράς του, ήταν η Triumph! Δεν μπορούσε ο ιστορικός κατασκευαστής της Αγγλίας, να μείνει έξω από αυτό το γεγονός κι αρκετά χρόνια τώρα αποτελεί έναν από τους βασικούς χορηγούς του, υποστηρίζοντας την εκάστοτε φιλανθρωπία.

Πέρυσι είχαν συγκεντρωθεί 94.000 αναβάτες παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας 4.85 εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Φέτος το Distinguished Gentleman’s Ride θα παρελάσει με σκοπό να μαζευτούν έξι εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη.

Η Triumph θέλοντας να ενισχύσει τη δράση τους, σχεδίασε ένα μπουφάν και ένα T-shirt των οποίων τα έσοδα θα διατεθούν για το σκοπό αυτό. Όσοι δεν επιθυμούν να αγοράσουν κάποιο από τα ρούχα αλλά επιθυμούν δηλώσουν συμμετοχή ή απλά να κάνουν κάποια δωρεά μπορούν το κάνουν εδώ.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 1,5 εκατομμύριο δολάρια, ενώ επίσης μέχρι στιγμής, έχουν ανοίξει διαδρομές σε 8 πόλεις στην Ελλάδα:

Αρχαία Ολυμπία - Αθήνα - Ηράκλειο - Πάτρα - Σάμος - Σαντορίνη - Θεσσαλονίκη - Βόλος

Λεπτομέρειες για τους αναβάτες σε κάθε πόλη και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε στο site της εκδήλωσης εδώ

 

 

 

Χιλιάδες Hell’s Angels καταφτάνουν στην Ηγουμενίτσα – Άρχισαν ήδη οι συλλήψεις

Πάνω από 5.000 μοτοσυκλετιστές αναμένονται στο Ελληνικό Φεστιβάλ Φίλων Αμερικανικής Μοτοσυκλέτας στην παραλία Δρέπανο
hells-angels
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

5/6/2026

Η διοργάνωση του φεστιβάλ στο Δρέπανο από 5 ως 7 Ιουνίου αναμένεται να προσελκύσει στην περιοχή χιλιάδες μοτοσυκλετιστές από όλη την Ευρώπη και μεταξύ τους μεγάλο αριθμό μελών της οργάνωσης Hell’s Angels (HAMC).

Το γεγονός αυτό ωστόσο έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές της χώρας, καθώς εκτιμάται πως μεταξύ των μελών της HAMC περιλαμβάνονται αρκετοί επικίνδυνοι κακοποιοί. Άλλωστε υπάρχει πάντα η ανάμνηση του ανάλογου φεστιβάλ στην περιοχή το 2015, όταν μια ομάδα Hell’s Angels είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου 41χρονο Έλληνα έξω από κατάστημα εστίασης μετά από ασήμαντη διαφωνία.

Στο μεταξύ δέκα συλλήψεις έχουν ήδη γίνει από τις αρχές, επτά στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και άλλες τρεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφορώντας όλες μέλη διαφόρων τμημάτων της HAMC.

Στον Προμαχώνα συνελήφθησαν επτά μοτοσυκλετιστές από τη Βουλγαρία και την Πολωνία που βρέθηκαν σε έλεγχο με μαχαίρια, σιδερογροθιές και γκλομπ. Στη δε Ηγουμενίτσα πιάστηκαν στη διάρκεια ελέγχων κατά την αποβίβαση από το καράβι τρεις Γερμανοί υπήκοοι, δύο εξ αυτών οπλισμένοι με μαχαίρια και ο τρίτος καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα για τροχαίο με τραυματισμό στην Πολωνία.

Με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών να μιλούν για μια συγκέντρωση περισσότερων από 5.000 μοτοσυκλετιστών, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταστρώσει ειδικά σχέδια περιφρούρησης στην περιοχή, σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές και το Λιμενικό Σώμα.