Distinguished Gentlemans Ride 2018 - Έρχεται το Σεπτέμβριο-Στηρίζουμε το φιλανθρωπικό του πνεύμα

Στα πλαίσια του "Ημέρες μοτοσυκλέτας"
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

29/8/2018

Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά και το φθινόπωρο μας βρίσκει με το Σεπτέμβρη να είναι γεμάτος από διάφορες εκδηλώσεις που αφορούν τη μοτοσυκλέτα. Ένα από αυτά είναι και οι "Ημέρες Μοτοσυκλέτας" που θα πραγματοποιηθούν στο τέλος του μήνα, 28-30 Σεπτεμβρίου στο παλιό αμαξοστάσιο στο Γκάζι.

Κατά τη διάρκεια της εκθεσιακής αυτής εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί και άλλο ένα εξίσου σημαντικό δρώμενο, το Distinguished Gentleman’s Ride. Ο θεσμός πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Sydney της Αυστραλίας, από τον Mark Hawwa ο οποίος κατάφερες και συγκέντρωσε 2.500 αναβάτες, από 61 διαφορετικές πόλεις σε μια μοτοσυκλετική παρέλαση. Τότε ο σκοπός ήταν οι αναβάτες να παρελάσουν ντυμένοι στη “πένα” ώστε να καταρρίψουν το στερεότυπο που υπήρχε, πως όσοι κυκλοφορούν με μοτοσυκλέτα δεν είναι και τα καλύτερα παιδία. Το γεγονός πήρε μεγάλες διαστάσεις και έκτοτε διοργανώνεται την ίδια μέρα παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας πλήθος αναβατών, ενώ η φύση της παρέλασης έχει πλέον φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Η πρώτη εταιρία που αγκάλιασε τον θεσμό αυτό, για το σύνολο της προσφοράς του, ήταν η Triumph! Δεν μπορούσε ο ιστορικός κατασκευαστής της Αγγλίας, να μείνει έξω από αυτό το γεγονός κι αρκετά χρόνια τώρα αποτελεί έναν από τους βασικούς χορηγούς του, υποστηρίζοντας την εκάστοτε φιλανθρωπία.

Πέρυσι είχαν συγκεντρωθεί 94.000 αναβάτες παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας 4.85 εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Φέτος το Distinguished Gentleman’s Ride θα παρελάσει με σκοπό να μαζευτούν έξι εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη.

Η Triumph θέλοντας να ενισχύσει τη δράση τους, σχεδίασε ένα μπουφάν και ένα T-shirt των οποίων τα έσοδα θα διατεθούν για το σκοπό αυτό. Όσοι δεν επιθυμούν να αγοράσουν κάποιο από τα ρούχα αλλά επιθυμούν δηλώσουν συμμετοχή ή απλά να κάνουν κάποια δωρεά μπορούν το κάνουν εδώ.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 1,5 εκατομμύριο δολάρια, ενώ επίσης μέχρι στιγμής, έχουν ανοίξει διαδρομές σε 8 πόλεις στην Ελλάδα:

Αρχαία Ολυμπία - Αθήνα - Ηράκλειο - Πάτρα - Σάμος - Σαντορίνη - Θεσσαλονίκη - Βόλος

Λεπτομέρειες για τους αναβάτες σε κάθε πόλη και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε στο site της εκδήλωσης εδώ

 

 

 

Ισπανία: Τέλος το δίχαλο και η παντόφλα - Υποχρεωτικά τα γάντια και τα κλειστά υποδήματα

Βάσει του νέου ΚΟΚ, από 1η Οκτωβρίου - Ποιο είναι το πρόστιμο και ποιους αφορά
Ισπανία υποχρεωτικά τα γάντια και τα παπούτσια
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

3/9/2026

Μια νέα πραγματικότητα θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι μοτοσυκλετιστές που κινούνται στους δρόμους της Ισπανίας με τον νέο ΚΟΚ της χώρας της Ιβηρικής Χερσονήσου να μπαίνει σύντομα σε ισχύ και να προβλέπει πρόστιμο για όσους δεν φορούν κλειστά υποδήματα και προστατευτικά γάντια.

Το να οδηγεί κανείς δίκυκλο με δίχαλο, παντόφλα ή οτιδήποτε άλλο δεν μοιάζει με κλειστό παπούτσι είναι "έγκλημα" και δεν χωρά καμία δικαιολογία. Το ίδιο ισχύει για τη χρήση προστατευτικών γαντιών. Οι αναβάτες που δεν τα χρησιμοποιούν κινούνται αντίθετα από οποιαδήποτε λογική και ρισκάρουν και στις δύο περιπτώσεις, ακόμη και με μία ανώδυνη πτώση, να ταλαιπωρηθούν από τους τραυματισμούς τους για μήνες ολόκληρους και να κάνουν γνωριμίες με πλαστικούς... χειρουργούς. Τραυματισμοί που δεν θα γίνονταν πραγματικότητα αν φορούσαν γάντια και στη χειρότερη των περιπτώσεων έστω ένα κλειστό αθλητικό παπούτσι.

Στην Ισπανία αυτή η επιλογή για τους αναβάτες που κυκλοφορούν στη χώρα μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας καθώς, όπως σας ενημερώσαμε την περασμένη άνοιξη, από την 1η Οκτωβρίου μπαίνει σε ισχύ ο αναθεωρημένος ισπανικός ΚΟΚ, ο οποίος κάνει υποχρεωτική τη χρήση των προστατευτικών γαντιών και των κλειστών υποδημάτων από τους μοτοσυκλετιστές και τους αναβάτες λοιπών δίκυκλων.

Τώρα έγινε γνωστό και το ύψος του προστίμου για μη χρήση γαντιών και κλειστών υποδημάτων στη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, το οποίο και φτάνει τα 200 ευρώ, ενώ σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα υπάρχει διευκρίνιση και για τους συνεπιβάτες, οι οποίοι θα πρέπει να συμμορφωθούν επίσης με τον ΚΟΚ γιατί και αυτοί αντιμετωπίζουν το ίδιο χρηματικό πρόστιμο σε αντίθετη περίπτωση. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής είναι αν ένας αναβάτης που δεν φορά ούτε γάντια ούτε παπούτσια θα τρώει διπλό πρόστιμο ή αν η εν λόγω παραβάσεις θα θεωρούνται μία αν γίνονται ταυτόχρονα. 

Διευκρίνιση υπάρχει επίσης και για το πού θα πρέπει να χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά τα γάντια. Η χρήση τους δεν θα είναι υποχρεωτική σε αστικό περιβάλλον και ο μόνος λόγος που εικάζουμε ότι επιτρέπεται αυτό είναι τα χαμηλά όρια ταχύτητας σε αστικό περιβάλλον, τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν υπερβαίνουν τα 30 χλμ./ώρα -υπάρχει και το όριο των 50 χλμ./ώρα. 

Αναβάτης και τυχόν συνεπιβάτης είναι υποχρεωμένοι να φορούν γάντια όταν κινούνται εκτός πόλης είτε στον αυτοκινητόδρομο είτε σε δευτερεύοντα δρόμο. Από την άλλη η χρήση κλειστών υποδημάτων είναι υποχρεωτική και για τους δύο άσχετα από το περιβάλλον στο οποίο κινούνται.

Ο νέος ΚΟΚ φέρνει μαζί του και τη χρήση της ΛΕΑ από μοτοσυκλετιστές, υπό συγκεκριμένες συνθήκες βέβαια, όταν υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση.