Distinguished Gentlemans Ride 2018 - Έρχεται το Σεπτέμβριο-Στηρίζουμε το φιλανθρωπικό του πνεύμα

Στα πλαίσια του "Ημέρες μοτοσυκλέτας"
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

29/8/2018

Το καλοκαίρι μας αποχαιρετά και το φθινόπωρο μας βρίσκει με το Σεπτέμβρη να είναι γεμάτος από διάφορες εκδηλώσεις που αφορούν τη μοτοσυκλέτα. Ένα από αυτά είναι και οι "Ημέρες Μοτοσυκλέτας" που θα πραγματοποιηθούν στο τέλος του μήνα, 28-30 Σεπτεμβρίου στο παλιό αμαξοστάσιο στο Γκάζι.

Κατά τη διάρκεια της εκθεσιακής αυτής εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί και άλλο ένα εξίσου σημαντικό δρώμενο, το Distinguished Gentleman’s Ride. Ο θεσμός πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Sydney της Αυστραλίας, από τον Mark Hawwa ο οποίος κατάφερες και συγκέντρωσε 2.500 αναβάτες, από 61 διαφορετικές πόλεις σε μια μοτοσυκλετική παρέλαση. Τότε ο σκοπός ήταν οι αναβάτες να παρελάσουν ντυμένοι στη “πένα” ώστε να καταρρίψουν το στερεότυπο που υπήρχε, πως όσοι κυκλοφορούν με μοτοσυκλέτα δεν είναι και τα καλύτερα παιδία. Το γεγονός πήρε μεγάλες διαστάσεις και έκτοτε διοργανώνεται την ίδια μέρα παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας πλήθος αναβατών, ενώ η φύση της παρέλασης έχει πλέον φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Η πρώτη εταιρία που αγκάλιασε τον θεσμό αυτό, για το σύνολο της προσφοράς του, ήταν η Triumph! Δεν μπορούσε ο ιστορικός κατασκευαστής της Αγγλίας, να μείνει έξω από αυτό το γεγονός κι αρκετά χρόνια τώρα αποτελεί έναν από τους βασικούς χορηγούς του, υποστηρίζοντας την εκάστοτε φιλανθρωπία.

Πέρυσι είχαν συγκεντρωθεί 94.000 αναβάτες παγκοσμίως, συγκεντρώνοντας 4.85 εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Φέτος το Distinguished Gentleman’s Ride θα παρελάσει με σκοπό να μαζευτούν έξι εκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη.

Η Triumph θέλοντας να ενισχύσει τη δράση τους, σχεδίασε ένα μπουφάν και ένα T-shirt των οποίων τα έσοδα θα διατεθούν για το σκοπό αυτό. Όσοι δεν επιθυμούν να αγοράσουν κάποιο από τα ρούχα αλλά επιθυμούν δηλώσουν συμμετοχή ή απλά να κάνουν κάποια δωρεά μπορούν το κάνουν εδώ.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 1,5 εκατομμύριο δολάρια, ενώ επίσης μέχρι στιγμής, έχουν ανοίξει διαδρομές σε 8 πόλεις στην Ελλάδα:

Αρχαία Ολυμπία - Αθήνα - Ηράκλειο - Πάτρα - Σάμος - Σαντορίνη - Θεσσαλονίκη - Βόλος

Λεπτομέρειες για τους αναβάτες σε κάθε πόλη και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε στο site της εκδήλωσης εδώ

 

 

 

Κόμβος: Μοτοσυκλετιστική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. κατά του κυκλοφοριακού – Υπόσχεται 25% βελτίωση από Σεπτέμβριο

Μοτοσυκλετιστές αστυνομικοί με κάμερες και drones θα ρυθμίζουν, λέει, την κυκλοφορία
ελασ
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/7/2026

Στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) στη λεωφόρο Αλεξάνδρας θα γίνει την Τρίτη 21 Ιουλίου η επίσημη εξαγγελία της νέας επιχειρησιακής ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας “Κόμβος” από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Κόμβος συνίσταται σε μια ομάδα 150 αστυνομικών με 40 μοτοσυκλέτες που θα είναι επιφορτισμένη αποκλειστικά με τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την άμεση παρέμβαση σε τροχαία ατυχήματα με τη βοήθεια drones και καμερών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το σχέδιο αυτό εκτιμάται πως θα ελαφρύνει το κυκλοφοριακό κατά 25% από τον Σεπτέμβριο, ρυθμίζοντας την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο.

Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις επίσημες εξαγγελίες, καθώς διαβάζουμε για drones και κάμερες τεχνητής νοημοσύνης και θυμόμαστε πως ένα άλλο υπουργείο (Ψηφιακής Διακυβέρνησης) έχει καταφέρει να θαλασσώσει δύο φορές τον διαγωνισμό για προμήθεια των πρώτων 1.000 έξυπνων καμερών, ενώ ένα ακόμη υπουργείο (Μεταφορών) επιδεικνύει διαχρονική ανικανότητα να παραγγείλει πινακίδες κυκλοφορίας μέσω διαγωνισμού.

Λέτε το τρίτο υπουργείο (Προστασίας του Πολίτη) να είναι το τυχερό ή θα έχει την ατυχία να περιμένει κι αυτό πρώτα να παραγγελθούν οι έξυπνες κάμερες για να έχουν εικόνα της κίνησης οι αστυνομικοί του Κόμβου;