Δύο γύροι με Suzuki RG500 στο ΤΤ [video]

Κάνουν τη καραντίνα πιο ευχάριστη
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

14/4/2020

Με κάθε αγωνιστική δράση παγκόσμιου επίπεδου να έχει παγώσει λόγω της πανδημίας, το στερητικό σύνδρομο έχει αρχίσει να γίνει πιο έντονο σε όλους εμάς. Η Dorna καταβάλλει φιλόδοξες προσπάθειες ώστε να ξεδιψάσει το κοινό, με την διεξαγωγή εικονικών αγώνων, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντισταθμίσουν το θέαμα ενός πραγματικού αγώνα.

Η Suzuki Αγγλίας από την άλλη, αποφάσισε να μας προσφέρει ένα πιο “παραδοσιακό γιατροσόφι”, δημοσιεύοντας δύο γύρους του Danny Webb στο θρυλικό Isle Of Man κατά τη διάρκεια του Classic TT το 2018 και το 2019. Μιλάμε για 40 λεπτά ακόρεστης αδρεναλίνης, μεγαλύτερη και από αυτή που παράγεται απ’ τους αναβάτες της Superbike κατηγορίας του IOMTT, αν αναλογιστούμε ότι οι μοτοσυκλέτες στο Classic TT, όπως η RG500 του Webb, δεν διαθέτουν βοηθήματα όπως traction control και άλλα ηλεκτρονικά συστήματα.

Το να οδηγήσεις μια RG500 στο όριό της συνεπάγεται ότι πρέπει να έχεις μεγάλα…οδηγικά προσόντα και εμπειρία, καθώς αυτά είναι τα μοναδικά σου εφόδια για να διορθώσεις το οποιοδήποτε λάθος. Ο 29χρονος Βρετανός αναβάτης, έχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στο FIM International Road Racing παλιότερα, ενώ φέτος συμμετέχει στα WorldSSP και τερμάτισε 12ος στον αγώνα της Αυστραλίας. Στα video που ακολουθούν ο Webb μας μεταφέρει πώς είναι δύο γύροι στο Νησί απ’ τη σέλα του Suzuki RG500, προσφέροντάς μας παραδοσιακό θέαμα.

Ετικέτες

Honda: Τεράστιες ζημιές λόγω ηλεκτρικών αυτοκινήτων – Κερδοφόρες οι μοτοσυκλέτες

Μία εσωτερική μάχη μαίνεται στον ετήσιο ισολογισμό της εταιρείας
honda
Από τον

Παύλο Καρατζά

14/5/2026

Η Honda μόλις ανακοίνωσε αυτό που ενδέχεται να καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά πλήγματα στη σύγχρονη ιστορία της εταιρείας. Οι Ιάπωνες κατέγραψαν για το οικονομικό έτος - που έληξε 31 Μάρτη - ζημιά περίπου 2,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προέρχεται κυρίως από τον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Honda ακύρωσε πρόσφατα τρεις προγραμματισμένες παρουσιάσεις ηλεκτρικών οχημάτων για τη Βόρεια Αμερική, ενώ αντιμετωπίζει τεράστια έξοδα αναδιάρθρωσης που συνδέονται με την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων, αποζημιώσεις προμηθευτών, επενδύσεις σε εργοστάσια και διακοπή προγραμμάτων παραγωγής. Μάλιστα η εταιρεία αναμένει ότι οι ζημίες που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά οχήματα θα συνεχίσουν και κατά το οικονομικό έτος 2027 και αυτό ίσως συνδέεται και με την απόφαση της Honda να σταματήσει από τέλος του 2026 εντελώς τις πωλήσεις αυτοκίνητων στη Νότια Κορέα.

Όμως, ενώ ο τομέας των αυτοκινήτων της εταιρείας ξοδεύει σημαντικά χρήματα προσπαθώντας να επιβιώσει από τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, το τμήμα μοτοσυκλετών της Honda κυριολεκτικά κουβαλάει ολόκληρη την εταιρεία στις πλάτες του. Ο τομέας των μοτοσυκλετών φαίνεται μάλιστα πως μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να επιστρέψει στη λειτουργική κερδοφορία το επόμενο οικονομικό έτος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Honda είναι με διαφορά η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία μοτοσυκλετών στον κόσμο. Ένας πολύ μεγάλος αριθμός από τις πωλήσεις της έρχεται από αγορές όπως η Ινδία, η Ινδονησία, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη και οι Φιλιππίνες. Στις χώρες αυτές οι μοτοσυκλέτες αποτελούν ένα οικονομικό μέσο καθημερινής μετακίνησης και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι της μεσαίας και κατώτερης τάξης αγοράζουν ένα δίκυκλο για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Πολύ σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως το κόστος εξέλιξης των μικρών αυτών μοτοσυκλετών είναι μικρό, δηλαδή το άκρως αντίθετο με την εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο τομέας των μοτοσυκλετών λοιπόν σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και μάλιστα σημείωσε αύξηση 11,9% σε σχέση με το περσινό οικονομικό έτος, δείχνοντας πως είναι το τμήμα που μπορεί να συμπαρασύρει την εταιρεία ξανά προς την κερδοφορία.

Ετικέτες