Δύο γύροι με Suzuki RG500 στο ΤΤ [video]

Κάνουν τη καραντίνα πιο ευχάριστη
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

14/4/2020

Με κάθε αγωνιστική δράση παγκόσμιου επίπεδου να έχει παγώσει λόγω της πανδημίας, το στερητικό σύνδρομο έχει αρχίσει να γίνει πιο έντονο σε όλους εμάς. Η Dorna καταβάλλει φιλόδοξες προσπάθειες ώστε να ξεδιψάσει το κοινό, με την διεξαγωγή εικονικών αγώνων, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντισταθμίσουν το θέαμα ενός πραγματικού αγώνα.

Η Suzuki Αγγλίας από την άλλη, αποφάσισε να μας προσφέρει ένα πιο “παραδοσιακό γιατροσόφι”, δημοσιεύοντας δύο γύρους του Danny Webb στο θρυλικό Isle Of Man κατά τη διάρκεια του Classic TT το 2018 και το 2019. Μιλάμε για 40 λεπτά ακόρεστης αδρεναλίνης, μεγαλύτερη και από αυτή που παράγεται απ’ τους αναβάτες της Superbike κατηγορίας του IOMTT, αν αναλογιστούμε ότι οι μοτοσυκλέτες στο Classic TT, όπως η RG500 του Webb, δεν διαθέτουν βοηθήματα όπως traction control και άλλα ηλεκτρονικά συστήματα.

Το να οδηγήσεις μια RG500 στο όριό της συνεπάγεται ότι πρέπει να έχεις μεγάλα…οδηγικά προσόντα και εμπειρία, καθώς αυτά είναι τα μοναδικά σου εφόδια για να διορθώσεις το οποιοδήποτε λάθος. Ο 29χρονος Βρετανός αναβάτης, έχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στο FIM International Road Racing παλιότερα, ενώ φέτος συμμετέχει στα WorldSSP και τερμάτισε 12ος στον αγώνα της Αυστραλίας. Στα video που ακολουθούν ο Webb μας μεταφέρει πώς είναι δύο γύροι στο Νησί απ’ τη σέλα του Suzuki RG500, προσφέροντάς μας παραδοσιακό θέαμα.

Ετικέτες

Βενζινάδικο-φάντασμα στην Οινόη λειτουργούσε 13 χρόνια παράνομα, διακινόντας καύσιμα 18 εκατ. ευρώ!

Το αστείο πρόστιμο της ΑΑΔΕ δείχνει ξεκάθαρα κενό στον νόμο, δίπλα στο επίσης τεράστιο κενό όσον αφορά στους ελέγχους
Πρατήριο φάντασμα στην Οινόη
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/2/2023

Λουκέτο έβαλαν σε πρατήριο βενζίνης - φάντασμα στην ευρύτερη περιοχή της Οινόης Αττικής οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που χρειάστηκαν 13 χρόνια για να το εντοπίσουν. Η απίστευτη ιστορία αφορά σε ένα πρατήριο που δεν είχε άδεια, ούτε σύστημα εισροών - εκροών, είχε όμως ταμειακή μηχανή - μαϊμού, παράνομα διασκευασμένο βυτιοφόρο, και λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα από το... 2010!

Διαβάστε παρακάτω το εξοργιστικό δελτίο τύπου της ΑΑΔΕ, και αναρωτηθείτε μαζί μας: δεκατρία χρόνια χωρίς έλεγχο; Και αν ο συγκεκριμένος πρατηριούχος διακίνησε χωρίς πρόβλημα καύσιμα 18 εκατ. ευρώ, πώς ακριβώς προβλέπεται να τον τιμωρήσει ένα πρόστιμο 150 χιλιάδων ευρώ

"Στελέχη της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής, μετά από ανάλυση κινδύνου και αξιοποίηση πληροφοριών, μετέβησαν στο πρατήριο και βρήκαν ότι λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια, δεν είχε εγκατεστημένο σύστημα εισροών - εκροών και εξέδιδε αποδείξεις από ταμειακή μηχανή, η οποία δεν απέστελλε δεδομένα στην ΑΑΔΕ. 

Στον προαύλιο χώρο του εντοπίστηκαν παράνομες δεξαμενές καυσίμων, χωρίς τους προαπαιτούμενους ογκομετρικούς πίνακες δεξαμενών και ένα βυτιοφόρο όχημα το οποίο, σύμφωνα με την άδεια κυκλοφορίας του, είχε παράνομα διασκευαστεί από φορτηγό σε βυτιοφόρο.

Το πρατήριο λειτουργούσε παράνομα από το έτος 2010, φέροντας εμπορικά σήματα προμηθεύτριας εταιρείας κατά παράβαση των σχετικών κανόνων και διέθεσε παράνομα στην εγχώρια αγορά καύσιμα συνολικής αξίας άνω των 18.000.000 ευρώ.

Οι ελεγκτές προχώρησαν στη σφράγιση του πρατηρίου, επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο άνω των 150.000 ευρώ και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη και κάτοχό του με τη διαδικασία του αυτοφώρου."