Επιχείρηση της αστυνομίας στον Λυκαβηττό για τις «κόντρες της Πέμπτης» [VIDEO]

Υπόσχεση της αστυνομίας πως θα συνεχίσουν σε όλες τις περιοχές
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/10/2019

Τις συνεχόμενες κλήσεις των κατοίκων του Λυκαβηττού για αστυνόμευση της περιοχής τους, αποφάσισε να απαντήσει η Τροχαία που σε συνδυασμό με αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) πραγματοποίησε επιχείρηση τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (17-10-2019) στην Πλατεία Λυκαβηττού.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει πως:

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν (76) παραβάσεις, ως ακολούθως:

Πέντε (5) για επίδειξη ικανοτήτων

Δεκατέσσερις (14) για θέση σε κυκλοφορία οχήματος χωρίς κατάλληλο σιγαστήρα,

Έξι (6) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

Είκοσι έξι (26) για φιμέ ανεμοθώρακες,

Τέσσερις (4) για μη ισχύουσα ασφαλιστική κάλυψη,

Δύο (2) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

Μία (1) παράβαση ηχοσυστήματος (μουσική στην διαπασών)

Τρεις (3) για στέρηση ΚΤΕΟ

Τέσσερις (4) για δυσδιάκριτη πινακίδα

Έντεκα (11) λοιπές παραβάσεις

Περαιτέρω, πραγματοποιήθηκαν δεκατέσσερις (14) συλλήψεις οδηγών για στέρηση Άδειας Ικανότητας Οδήγησης, εκ των οποίων ο ένας και για κατοχή πλαστής άδειας οδήγησης.

Αφαιρέθηκαν τριάντα εννέα (39) Άδειες Ικανότητας Οδήγησης, σαράντα δύο (42) Άδειες Κυκλοφορίας οχημάτων και πενήντα ένα (51) ζεύγη πινακίδων.

Ακινητοποιήθηκαν δεκατρία (13) οχήματα, από τα οποία (12) μεταφέρθηκαν με γερανό προς φύλαξη.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

Η χθεσινοβραδυνή αυτή κίνηση της τροχαίας πραγματοποιήθηκε έπειτα από πολλά τηλεφωνήματα και ήταν προσχεδιασμένη.

Οι κάτοικοι είχαν επανειλημμένα κάνει έκκληση στην αστυνομία, κι όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Αθήνας η έκκλησή τους έπεφτε στο κενό. Χθες η αστυνομία έκανε μία επιχείρηση που επίσης θα πέσει στο κενό αν μείνει ως μοναχική ενέργεια, όπως συμβαίνει συνέχεια σε αυτή την χώρα. Το πρόβλημα της παραβατικότητας στην χώρα μας είναι πως υπάρχει παντού στους δημόσιους δρόμους και δεν εξαντλείται από νεαρούς σε μία πλατεία. Υπάρχουν παραδείγματα ακόμη και οργάνων της τάξης να παρανομούν, κι όλα αυτά δημιουργούν μία παγιωμένη κατάσταση απέναντι στην οποία βλέπουν όλοι δικαιώματα και καμία ευθύνη. Όταν λοιπόν πραγματοποιούνται στοχευμένες ενέργειες ξεσπά μία αντίδραση πρώτα γιατί θεωρείται πως θα πέσει στο κενό, κι έπειτα γιατί παραμένοντας στοχευμένη δίνει πάτημα να χαρακτηριστεί ως άδικη, με το χαζό επιχείρημα που δυστυχώς όμως εκλαμβάνεται ως λογικό στην χώρα μας: «γιατί εμένα κι όχι εκείνον που... / γιατί τώρα και όχι τότε / ναι αλλά…».

Το αλλά αυτό δεν υπάρχει πουθενά στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πουθενά στην υπόλοιπη Ευρώπη όμως δεν υπάρχουν και αστυνομικοί που βλέπουν να περνά κόσμος χωρίς κράνος -για παράδειγμα - και να μην κάνουν κάτι για αυτό, άσχετα με την υπηρεσία που ανήκουν μιας και είναι επίσης ελληνικό φαινόμενο να υπάρχουν αυστηρά όρια υπηρεσιών στην ελληνική αστυνομία.

Η λογική των «μπλόκων» είναι άλλο ένα ελληνικό φαινόμενο και το έχουμε συζητήσει και τεκμηριώσει πολλές φορές πως δημιουργεί την αντίληψη πως είσαι νόμιμος μέχρι να σε πιάσουν. Ο νόμος πρέπει να ισχύει παντού και πάντα και όχι κατά περίπτωση. Δυστυχώς καμία ηγεσία δεν το αντιλαμβάνεται αυτό. Επί χρόνια γίνεται το ίδιο, οριοθετούνται δηλαδή περιοχές στις μεγάλες πόλεις, πλατείες, γέφυρες, πάρκινγκ κτλ που δίνονται ραντεβού εξαγριώνοντας τους κατοίκους. Πρώτα για την ηχορύπανση και μετά για όλες τις υπόλοιπες ενοχλήσεις. Η ηχορύπανση όμως είναι η μεγάλη μάστιγα της ελληνικής επικράτειας και είναι το ίδιο έντονη τόσο στις μεγάλες πόλεις όσο και στην επαρχία. Μάλιστα στην επαρχία μπορεί να είναι και μεγαλύτερο το πρόβλημα, από την στιγμή που το όριο βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο. Την μία στιγμή επικρατεί απόλυτη ηρεμία και την επόμενη ένα παπί σε ανηφόρα στέλνει παλμούς ντεσιμπέλ, που εκτός από τον δικό του θόρυβο ενεργοποιεί συναγερμούς, σκύλους κ.ο.κ… Ο πιτσιρικάς που αφαιρεί σιγαστήρα από την εξάτμιση δεν καταλαβαίνει πως ένα νεογέννητο παιδί, για παράδειγμα, έχει ανάγκη από ύπνο ακόμη και στις 10:00 το πρωί και δεν καταλαβαίνει πως δημιουργεί προβλήματα οδηγώντας καθημερινά έχοντας πειράξει την νόμιμα αγορασμένη εξάτμισή του. Αποτελεί πρόβλημα πριν φτάσει στον συνωστισμό σε μία πλατεία, πριν φύγει από αυτή στις δύο τα ξημερώματα συνεχίζοντας να διακόπτει τον ύπνο στους κατοίκους. Είναι καθαρά ελληνικό στοιχείο αυτό και όσο περιοριζόμαστε σε στοχευμένες ενέργειες το μόνο που μένει είναι μίσος προς την αστυνομία από κάθε πλευρά. Από τους κατοίκους που βλέπουν να κάνει την δουλειά της μία νύκτα το χρόνο και από τους παραβάτες που θεωρούν πως τους ξεχώρισαν και τους τιμωρούν με εισπρακτικά κριτήρια. Δεν είναι αυτός ο τρόπος.

Χθες υπήρχαν τέσσερις ανασφάλιστοι, δεκατέσσερις χωρίς δίπλωμα και έξι χωρίς κράνος, αυτά είναι τα χειρότερα νούμερα που θα μπορούσαν να υπάρχουν. Και είναι πολλά για μία πλατεία, άσχετα αν αυτή μαζεύει κόσμο από παντού…

Όλα αυτά για τον Υπουργό Προστασίας φαντάζουν αυτή την στιγμή ως δεδομένα που θέλει να τερματήσει μιας και καλή, όπως δηλώνει ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κοινοποιώντας και video από την επιχείρηση:

Ετικέτες

Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο ο τζίρος ξεπέρασε το ένα δις ευρώ

Πολύ καλά πάνε οι δουλειές για την ιταλική εταιρεία η οποία είδε και πάλι τα έσοδα της να αυξάνονται
motomag Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα έσοδα ξεπέρασαν το ένα δις ευρώ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/5/2024

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Brembo είδε σε ένα τρίμηνο τον τζίρο της να ξεπερνά το ένα δις ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 4.4% ως προς τα έσοδα της αντίστοιχης περιόδου της περσινής χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιταλικής εταιρείας, στο διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 31η Μαρτίου 2024 τα κέρδη προ φόρων (EBITDA) ανήλθαν σε 176.8 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 75.2 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έσοδα βάσει των συγκρίσιμων συναλλαγματικών ισοτιμιών αυξήθηκαν κατά 5,3% σε σχέση με τα αντίστοιχα έσοδα της συγκεκριμένης περιόδου της περσινής χρονιάς, με τον χρηματοοικονομικό δανεισμό να φτάνει τα 529,5 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένος κατά 23,1 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με αυτόν της 31ης Μαρτίου 2023.

Brembo - Για πρώτη φορά σε ένα τρίμηνο τα έσοδα ξεπέρασαν το ένα δις ευρώ

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Brembo, Matteo Tiraboschi ανέφερε: “H Brembo ξεκίνησε και το 2024 με θετικά αποτελέσματα, συνεχίζοντας την θετική τάση που υπήρχε και το 2023. Για πρώτη φορά σε ένα μόλις τρίμηνο ξεπεράσαμε το ένα δις ευρώ σε έσοδα. Αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στις αυξημένες σε όγκο πωλήσεις στους βασικούς επιχειρηματικούς μας τομείς και στις κύριες αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε παγκοσμίως.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε, ώστε να προωθήσουμε τη στρατηγική παγκόσμιας επέκτασης του Ομίλου μας. Στην Ταϊλάνδη κατασκευάζουμε το πρώτο εργοστάσιο μας το οποίο θα παράγει προϊόντα που αφορούν μόνο τις μοτοσυκλέτες. Με αυτόν τον τρόπο θέτουμε τα θεμέλια για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Brembo στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας”.

Με αυτά τα οικονομικά δεδομένα που βλέπουμε, ένα μόνο είναι το σίγουρο, πως η Brembo διάγει την καλύτερη της περίοδο όσον αφορά την εμπορική της πορεία παγκοσμίως.

Ετικέτες