Gli Amici - Ελληνικό προωθητικό βίντεο για τα Benelli TRK και Leoncino - Video
Συναίσθημα και μοτοσυκλέτα σε ιταλικό μοτίβο, και με άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα
Από τον
Κώστα Γκαζή
8/2/2023
Αξίζει να δώσει κανείς τα εύσημα στο νέο προωθητικό βίντεο της αντιπροσωπείας της Benelli στη χώρα μας, Motoway, καθώς αυτό δεν είναι απλώς ένα αναμάσημα ξένου βίντεο, αλλά μια πρωτότυπη ελληνική προσπάθεια.
Το βίντεο με τίτλο "Gli Amici" βασίζεται στην ιστορία της υποθετικής επανένωσης δυο παιδικών φίλων, που παλιότερα τους ένωνε το ποδήλατο. Τα χρόνια πέρασαν, με τη μοτοσυκλέτα να έχει πάρει τη σκυτάλη ως νέος συνδετικός κρίκος μεταξύ τους.
Έχοντας πλέον μεγαλώσει, οι δυο φίλοι (οι αναβάτες στην ταινία είναι ο Δημήτρης Καμπράνης της οικογένειας Καμπράνη που αντιπροσωπεύει την Benelli στην Ελλάδα και ο Χρήστος Σιδηρόπουλος) συναντιόνται ξανά, οδηγώντας αμφότεροι μοτοσυκλέτες της Benelli (Leoncino 500 & 800 Trail και TRK 502 & 502X), σε χώμα και άσφαλτο, σε περιβάλλον με έντονο ιταλικό χρώμα.
Συναίσθημα και μοτοσυκλέτα εκπροσωπούνται επάξια, με επίκεντρο τη Benelli, σε μια τρίλεπτη εγχώρια παραγωγή που σπανίως βλέπουμε από ελληνική αντιπροσωπεία.
O Valentino Rossi κυκλοφορεί την αυτοβιογραφία του – La Mia Storia
Θα κυκλοφορήσει στην Ιταλία στις 10 Νοεμβρίου 2026 από τον εκδοτικό οίκο Rizzoli
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
10/9/2026
“Πολλά έχουν γραφτεί για τη ζωή και την καριέρα μου. Ήρθε η ώρα να πω την αλήθεια για όσα συνέβησαν μέσα και έξω από την πίστα. Αποφάσισα να γράψω αυτό το βιβλίο γιατί ελπίζω πως, διαβάζοντας την ιστορία μου, πολλοί άνθρωποι θα διασκεδάσουν και θα ενθουσιαστούν.”
Τάδε έφη Valentino Rossi για το νέο βιβλίο που έχει γραφτεί σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Giorgio Terruzzi και το οποίο έρχεται ως φυσική συνέχεια της πρώτης του βιογραφίας. Αυτή είχε κυκλοφορήσει το 2005 με τίτλο “Κι αν δεν το είχα δοκιμάσει;” την εποχή που ο Ιταλός μεσουρανούσε στο MotoGP και δη έναν χρόνο από τότε που άφησε τη Honda για να μεταπηδήσει στη Yamaha, με αυτή τη μετακίνηση να απασχολεί κατά κόρον το βιβλίο.
Προφανώς υπάρχουν ακόμη πολλά κεφάλαια από την αγωνιστική καριέρα του Rossi για να αφηγηθεί, μιας και η απόσυρσή του από την ενεργό δράση έγινε στο τέλος της σεζόν του 2021, έχοντας στο μεταξύ περάσει σημαντικές αλλαγές, όπως τη μεταγραφή στη Ducati και τη στείρα διετία που πέρασε εκεί πριν την επιστροφή στη Yamaha.
Στο νέο βιβλίο ο τίτλος “Η Ιστορία Μου” υποδηλώνει πως ο Rossi δεν θα αναφερθεί μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, κάτι που έχει επιβεβαιώσει και ο ίδιος σε συνεντεύξεις του, εξηγώντας πως θα περιέχει αρκετές ιστορίες που δεν έχουν ξανακουστεί ποτέ και οι οποίες δεν αφορούν μόνο στις πίστες του παγκοσμίου, αλλά και στην προσωπική του ζωή.
Το σημείωμα του εκδοτικού οίκου που θα κυκλοφορήσει το βιβλίο δεν αφήνει και πολλά στη φαντασία, εξηγώντας πως στις 480 σελίδες του θα διαβάσουμε για όλες τις μεγάλες αντιπαλότητες της καριέρας του, από τον Max Biaggi και τον Sete Gibernau ως τον Casey Stoner, τον Jorge Lorenzo και φυσικά τον Marc Marquez.
Η πρώτη αυτοβιογραφία του Valentino Rossi είχε κυκλοφορήσει 15 χρόνια πριν ολοκληρώσει την καριέρα του
Οπωσδήποτε περιμένουμε εναγωνίως να διαβάσουμε τι έχει να πει για ανταγωνιστές του και κυρίως για τους δύο τελευταίους, με τους οποίους οι σχέσεις του δεν ήταν και ό,τι το καλύτερο. Ποιος ξεχνά τον τοίχο που κάποια στιγμή μπήκε για να χωρίζει το γκαράζ της Yamaha στα δύο ή το αξέχαστο συμβάν της Sepang το 2015 με τον Marquez;
Διαβάζοντας την ιστορία από τον ίδιο τον Rossi, θα έχουμε και την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ποιοι θα δικαιωθούν για όσα έχουν κατά καιρούς ειπωθεί για συμβάντα όπως τα παραπάνω, που σημάδεψαν την καριέρα του Ιταλού.
Στην Ιταλία το βιβλίο θα διατεθεί προς 22 ευρώ με σκληρό εξώφυλλο, ενώ θα κυκλοφορήσει και σε ψηφιακή μορφή ως e-book προς 12.99 ευρώ.