Gli Amici - Ελληνικό προωθητικό βίντεο για τα Benelli TRK και Leoncino - Video

Συναίσθημα και μοτοσυκλέτα σε ιταλικό μοτίβο, και με άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα
Gli Amici
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/2/2023

Αξίζει να δώσει κανείς τα εύσημα στο νέο προωθητικό βίντεο της αντιπροσωπείας της Benelli στη χώρα μας, Motoway, καθώς αυτό δεν είναι απλώς ένα αναμάσημα ξένου βίντεο, αλλά μια πρωτότυπη ελληνική προσπάθεια.

Το βίντεο με τίτλο "Gli Amici" βασίζεται στην ιστορία της υποθετικής επανένωσης δυο παιδικών φίλων, που παλιότερα τους ένωνε το ποδήλατο. Τα χρόνια πέρασαν, με τη μοτοσυκλέτα να έχει πάρει τη σκυτάλη ως νέος συνδετικός κρίκος μεταξύ τους.

Έχοντας πλέον μεγαλώσει, οι δυο φίλοι (οι αναβάτες στην ταινία είναι ο Δημήτρης Καμπράνης της οικογένειας Καμπράνη που αντιπροσωπεύει την Benelli στην Ελλάδα και ο Χρήστος Σιδηρόπουλος) συναντιόνται ξανά, οδηγώντας αμφότεροι μοτοσυκλέτες της Benelli (Leoncino 500 & 800 Trail και TRK 502 & 502X), σε χώμα και άσφαλτο, σε περιβάλλον με έντονο ιταλικό χρώμα.

Συναίσθημα και μοτοσυκλέτα εκπροσωπούνται επάξια, με επίκεντρο τη Benelli, σε μια τρίλεπτη εγχώρια παραγωγή που σπανίως βλέπουμε από ελληνική αντιπροσωπεία.

Ετικέτες

Έξυπνες κάμερες: Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά ο διαγωνισμός για την προμήθειά τους – Ξανά προσφυγές για τον ίδιο λόγο!

Η προμήθεια 1.000 καμερών από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρχίζει να μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας
camera
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

8/7/2026

Δεν πρόλαβε να περάσει ένας μήνας από τότε που το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επαναπροκήρυξε τον διαγωνισμό για την “Προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση δικτύου Καμερών Καταγραφής Παραβάσεων Κ.Ο.Κ.”, δηλαδή των περίφημων 1.000 έξυπνων καμερών που θα τοποθετούνταν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την πρώτη φορά ο διαγωνισμός ματαιώθηκε μετά από προδικαστικές προσφυγές εταιρειών που ήθελαν να συμμετάσχουν, θεωρώντας πως είναι ασαφείς οι προδιαγραφές του, ενώ προέκυψαν υπόνοιες πως πρόκειται για φωτογραφικό διαγωνισμό που οδηγούσε σε συγκεκριμένο κατασκευαστή.

Η εκ νέου προκήρυξή του είχε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 27η Ιουλίου 2026, ωστόσο ούτε αυτή η προθεσμία πρόκειται να τηρηθεί, καθώς ξανά κατατέθηκαν δύο προσφυγές από εταιρείες που ήθελαν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.

Η απόφαση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) για τις εν λόγω νέες προσφυγές ήταν πως είναι βάσιμες και κατά συνέπεια προέβη σε αναστολή διενέργειάς του έως ότου εκδοθεί η οριστική απόφαση επί των προσφυγών.

Απ’ ότι φαίνεται και στη νέα προκήρυξη δεν άλλαξαν και πολλά από την πρώτη στο τεχνικό της σκέλος, γεγονός που οδήγησε τις εταιρείες Maycon και Aktor Κατασκευές στο να προσφύγουν εναντίον του και να δικαιωθούν από την ΕΑΔΗΣΥ που έκρινε πως, “α) οι υπό κρίση προσφυγές δεν παρίστανται προδήλως απαράδεκτες, β) ενδέχεται να υφίσταται βλάβη των προσφευγουσών από την προσβαλλόμενη διακήρυξη και τους όρους αυτής και γ) οι λόγοι των υπό κρίση προσφυγών δεν παρίστανται καταρχήν προδήλως αβάσιμοι, δεδομένου ότι η οριστική απόφαση περί της βασιμότητας των προσφυγών χρήζει περαιτέρω εξέτασης.”

Έχουμε γράψει πολλά για το θέμα και πιθανότατα δεν έχει νόημα να επαναλαμβανόμαστε όταν το υπουργείο δείχνει κάθε καλή διάθεση να επιβεβαιώσει κάθε κακή σκέψη που μπορεί κάποιος να κάνει για την ιστορία αυτή.

Εδώ ως Κράτος δεν μπορούμε επί χρόνια να ολοκληρώσουμε έναν διαγωνισμό για πινακίδες κυκλοφορίας, σε αυτό το τόσο περίπλοκο και ακριβότερο ζήτημα περιμέναμε αποτελέσματα;