Honda CBR300RR: Φήμες ότι έρχεται στην Ευρώπη

Μεγαλύτερο και ανανεωμένο
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

5/9/2019

Η Honda, πριν από τρια χρόνια, το 2016, παρουσίασε μια πρωτότυπη supersport μοτοσυκλέτα 250cc. Τότε, σύσσωμος ο κόσμος της μοτοσυκλέτας είχε ενθουσιαστεί με το CBR250RR, καθώς ήταν μια πραγματική superbike υπό κλίμακα. Με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα που απέδιδε 38 ίππους στις 12.500 στροφές και ροπή 2 κιλών στις 11.000 και με ένα πλαίσιο χωροδικτύωμα που συνεργαζόταν με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι, κέρδισε τις εντυπώσεις με ευκολία. Το CBR250RR είχε κατασκευαστεί ειδικά για τις ασιατικές αγορές –χωρίς να πληροί τις προδιαγραφές Euro4- καθώς σε ορισμένες από αυτές υπάρχει νομοθεσία που απαγορεύει την πώληση και την κυκλοφορία μοτοσυκλετών άνω των 250 κυβικών, με αποτέλεσμα οι αναβάτες να μην έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν μια πραγματική supersport.

Τώρα, που βρισκόμαστε ολοένα και πιο κοντά στη φετινή EICMA, έχουν κυκλοφορήσει φήμες πως το μοντέλο θα ανανεωθεί και ο κινητήρας του θα αυξηθεί σε χωρητικότητα φτάνοντας τα 300cc. Μάλιστα, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες για ακόμη μια φορά, ότι είναι πολύ πιθανόν το νέο CBR300RR να έρθει και στις ευρωπαϊκές αγορές. Ωστόσο, για να γίνει αυτό θα πρέπει η μοτοσυκλέτα να εναρμονίζεται στις προδιαγραφές Euro5 που θα ισχύσουν απ’ το 2020 κι έπειτα. Η αλήθεια είναι πως ο ανταγωνισμός στις μοτοσυκλέτεςτης κατηγορίας είναι ιδιαίτερα μεγάλος, με τα KTM RC390, Kawasaki Ninja 400, Yamaha R3 (θυμηθείτε εδώ λεπτομέρειες απ' την παρουσίαση της πρώτης R3) και Suzuki GSX-250R να θέτουν ψηλά τον πήχη, το καθένα με διαφορετικό τρόπο. Το CBR300R έχει πάψει να υπάρχει στη γκάμα της Honda τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές και είναι μια καλή ευκαιρία για την Big-H να χρησιμοποιήσει τα μεγάλα "μέσα" απ' την Ασία, φέρνοντας εδώ το CBR300RR και να καλύψει το κενό στη γκάμα της. Όμως, λόγω της τεχνολογίας που διαθέτει, το κόστος απόκτησης ενδεχομένως να είναι αρκετά ψηλά μπαίνοντας έτσι στα χωράφια μεγαλύτερων σε κυβικά μοτοσυκλετών, με αποτέλεσμα η τιμή του να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τους υποψήφιους πελάτες. Συνεπώς, όσο και αν θέλουμε να το δούμε στη χώρα μας, κρατάμε χαμηλά τους τόνους και σταυρώνουμε τα δάκτυλά μας ώστε να έρθει η δικύλινδρη supersport μοτοσυκλέτα στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία που δημιουργούν τις φήμες δεν είναι ακράδαντα.

ISDE 2025 – Αυτή είναι η ελληνική ομάδα που θα πάει φέτος στο Bergamo

Τρία χρόνια μετά την τελευταία εκπροσώπηση της χώρας μας στο ISDE
ISDE 2025 -  Ελληνική ομάδα
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/6/2025

Φέτος θα διεξαχθεί η 99η έκδοση του αγώνα ISDE (International Six Days of Enduro) στο Bergamo της Ιταλίας από 24 έως 29 Αυγούστου. Μέρος στον ιστορικό αυτό αγώνα θα λάβει και η Ελληνική Εθνική Ομάδα Enduro που θα απαρτίζεται από τους Γιάννη Ντεβετζή, Γιώργο Πισιμάνη, Γιώργο Μανωλίδη και Δημήτρη Βαρσάμη

Ας δούμε όμως περισσότερες πληροφορίες για τον κάθε αναβάτη παρακάτω.

Γιάννης Ντεβετζής

NTEVETZIS

Ο Γιάννης Ντεβετζής αγωνίζεται φέτος για πρώτη φορά στην κατηγορία Ε2. Ο 22χρονος ξεκίνησε την ενασχόληση του με τους δύο τροχούς, με το άθλημα του Motocross και στην ηλικία των 14 έκανε την μετάβαση στο Enduro. Συμμετείχε για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro το 2022, κατακτώντας τον τίτλο στην κατηγορία νέων, ενώ τις δύο επόμενες χρονιές αγωνίστηκε στην κατηγορία Ε1, κατακτώντας την 3η θέση το 2023 και την 2η το 2024. Φέτος βρίσκεται στην 6η θέση της κατηγορίας Ε2.

 

Γιώργος Πισιμάνης

PISIMANIS

Ο Γιώργος Πισιμάνης είναι 37 ετών και αγωνίζεται στην  κατηγορία Ε2. Έχει αναδειχθεί κυπελλούχος το 2015, κατακτώντας το κύπελλο Νοτίου Ελλάδας και πρωταθλητής της κατηγορίας Ε2 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος το 2023, ενώ πέρυσι τερμάτισε στην 2η θέση της κατηγορίας Ε3. Για τη σεζόν που διανύουμε, βρίσκεται στην 7η θέση της κατηγορίας Ε2.

 

Γιώργος Μανωλίδης

GiorgosManolidis

O Γιώργος Μανωλίδης είναι 44 ετών και ξεκίνησε την αγωνιστική του πορεία στο Enduro, συμμετέχοντας στο Attika Enduro Cup το 2007, κερδίζοντας μάλιστα την γενική και το κύπελλο στην κατηγορία E1. Έχει μεγάλη εμπειρία στο άθλημα και μάλιστα έχει συμμετέχει και σε διεθνείς αγώνες. Το 2010, κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία Ε3 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro. Το 2023 κατετάγη 2ος και το 2024 3ος στην κατηγορία Ε3. Την τρέχουσα σεζόν, βρίσκεται στην 5η θέση της κατηγορίας Ε2.

 

Δημήτρης Βαρσάμης

varsamis

Ο Δημήτρης Βαρσάμης είναι 37 ετών και τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro. Στέφθηκε πρωταθλητής το 2021, 2022 και 2024 στην κατηγορία Ε1 και φέτος προηγείται στην βαθμολογία της κατηγορίας Ε3. Μάλιστα μαζί με τους Παναγιώτη Κακολύρη, Γιάννη Χασάπη και τον “δικό μας” Κίμων Καράμπελα κατέκτησαν την 13η θέση στο ISDE του 2022, ένα πραγματικά εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Εμείς σαν MOTO, ευχόμαστε στα μέλη της Εθνικής Ομάδας που θα μας εκπροσωπήσουν στον ιστορικό αυτό αγώνα να το διασκεδάσουν και να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα.