Honda Monkey 125 “Hot Wheels” Limited Edition!

150 κομμάτια στην Ταϊλάνδη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/8/2021

Το “CUB House” μία καφετέρια στην Bangkok που ταυτόχρονα είναι σημείο συνάντησης μοτοσυκλετιστών, σημείο πώλησης μοτοσυκλετών Honda και συγκεκριμένα παπιών και Monkey καθώς επίσημος συνεργάτης της Honda παρουσίασε μόλις, μία νέα πρόταση, το Monkey Hot Wheels σε συνεργασία με την Honda Ταϊλάνδης, την Honda H2C και τα Hot Wheels.

Ας σταθούμε λίγο στα παραπάνω, για να γίνει αντιληπτό ποιοι και πόσοι έχουν εμπλακεί σε αυτή την νέα, περιορισμένη έκδοση του Monkey. Το H2C είναι γραφείο σχεδιασμού της Honda για την δημιουργία σειράς αξεσουάρ στην Ταϊλάνδη με έναν προϋπολογισμό που ζαλίζει και με αξιοσημείωτη ελευθερία κινήσεων για τα δεδομένα της Honda. Συνεργάστηκε ωστόσο με μία καφετέρια, στην μέση μπήκε η Honda Ταϊλάνδης που είναι από τους πλέον βασικούς εταίρους εκτός Ιαπωνίας και τα Hot Wheels που επίσης θα κυκλοφορήσουν και μία συλλεκτική έκδοση σε κλίμακα 1:64. Το έχουμε πει πολλές φορές στο ΜΟΤΟ, ευκαιρία τώρα για ακόμη μία: Η Ταϊλάνδη είναι η μοναδική χώρα της Ασίας στην οποία μπορεί κανείς να βρει τόσα πολλά κοινά στοιχεία νοοτροπίας με τον μοτοσυκλετισμό στην Ευρώπη. Στις υπόλοιπες χώρες, όπως στην Κίνα, αυτό καλλιεργείται εντονότερα την τελευταία πενταετία, στην Ινδία επίσης συμβαίνει σε μεγαλύτερη κλίμακα από πριν, στην Ταϊλάνδη όμως τα πράγματα ήταν εξαρχής σε άλλο επίπεδο και μονάχα τα οικονομικά μεγέθη δεν άφηναν να την γενική εικόνα να λάμψει. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν εργοστάσια εκεί, όπως η Ducati και η Triumph. Με την διαφορά πως η Triumph έχει μεταφέρει εκεί όλη της την παραγωγή και δεν κατασκευάζει τίποτα πλέον στην Ευρώπη. Οι γύρω χώρες αποκαλούν την Ταϊλάνδη την δική τους «Ιαπωνία» για να αποδώσουν περιγραφικά την ζύμωση που συμβαίνει σε αυτή την χώρα με όλα αυτά τα εργοστάσια, τους ντόπιους προμηθευτές και τις βιοτεχνίες, καθώς υπάρχει μία αισθητή διαφορά σε αυτό το κομμάτι με την Ινδονήσια -για παράδειγμα- καθώς κι άλλες χώρες που επίσης φιλοξενούν μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας παραγωγής.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο που σε αυτή την χώρα βγαίνει το νέο Monkey σε μόλις 150 αριθμημένα κομμάτια και τιμή 13.900 baht ή περίπου 3.560 Ευρώ, καθόλου άσχημα για μία συλλεκτική έκδοση με μπόλικες αισθητικές αλλαγές.

Ο χρωματισμός του ακολουθεί τον κλασικό χρωματισμό των Hot Wheels, μπλε και πορτοκαλί, ενώ το ρεζερβουάρ είναι carbon με το λογότυπο να ξεχωρίζει έντονα.

Ο Takanori Maruyama, Executive Vice President της Thai Honda Manufacturing είπε για την συλλεκτική αυτή έκδοση: «Το Monkey ξεκίνησε το 1961 σαν μία αστεία ιδέα των μηχανικών της Honda. Ήθελαν να φτιάξουν μία μικρή μοτοσυκλέτα για να την χρησιμοποιούν μέσα στο εργοστάσιο, αλλά η με την διασκεδαστική χρήση του κέρδισε τόσο πολύ κόσμο που κατέληξε να αποτελεί ίνδαλμα. Στην Ταϊλάνδη έχουμε καθιερώσει το Monkey ως «την μοτοσυκλέτα των ονείρων σου» και για αυτό έχουμε φτιάξει πολλές ειδικές εκδόσεις που έχουν απήχηση στο νεανικό όνειρο ή θυμίζουν τα όνειρα που είχες μικρότερος. Όλες τους έχουν τεράστια απήχηση στο κοινό και με την τελευταία αυτή έκδοση εγκαινιάζουμε την συνεργασία με τα Hot Wheels φτιάχνοντας μία ξεκάθαρα μοναδική μοτοσυκλέτα. Θέλαμε να ξυπνήσουμε εκείνη την αγωνία να βρεις το πιο σπάνιο μοντέλο Hot Wheels, ένα κυνήγι θησαυρού που τόσοι και τόσοι έχουμε ζήσει και να το μεταφέρουμε στο Monkey. Το σχεδιάσαμε μαζί με το H2C της Honda και τα Hot Wheels».

Η συνεργασία βέβαια δεν σταματά εκεί αλλά επεκτείνεται και σε μία σειρά αξεσουάρ, όπως το jet κράνος, ένα μπρελόκ για τα κλειδιά που θα παραχθεί μόνο για τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες και μία σανίδα skateboard, πέρα φυσικά και από το μοντέλο υπό κλίμακα που επίσης είναι περιορισμένης έκδοσης.

Ετικέτες

Fabio Wibmer - Από το ποδήλατο στη σέλα της ΚΤΜ RC16! [VIDEO]

Με τη βοήθεια του Dani Pedrosa όχι μόνο δεν... τσακίστηκε, αλλά τα πήγε και πολύ καλά!
Fabio Wibmer MotoGP challenge 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

19/7/2024

Ο αστέρας του ποδηλατικού freestyle Fabio Wibmer δεν καταλαβαίνει από προκλήσεις και το αποδεικνύει οδηγώντας την εργοστασιακή RC16 MotoGP μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ και κάνοντας μάλιστα και αξιοπρεπέστατο χρόνο για το αρχάριο επίπεδό του!

Τα απίστευτα ακροβατικά που μπορεί να εκτελέσει ο Fabio Wibmer με το ποδήλατό του είναι μόνο ένας από τους λόγους για να θαυμάζει κανείς τον Αυστριακό. Ο 29χρονος αναβάτης είναι γνήσιος λάτρης των δύο τροχών και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα στραβά και ανάποδα στη ζωή του αλλά και τον τρόπο που εκφράζει την αγάπη του για τη μοτοσυκλέτα.

Με περισσότερους από 7,8 εκατ. ακόλουθους στο κανάλι του στο Youtube ο ατρόμητος Wibmer δεν το βάζει κάτω ποτέ και αυτό το απέδειξε έπειτα και από τα δύο πολύ σοβαρά ατυχήματα που είχε, με το δεύτερο μάλιστα να έρχεται σχεδόν άμεσα από την πολύμηνη αποκατάσταση για το πρώτο, όπου ο Αυστριακός τραυματίστηκε σε προπόνηση MX και έκανε να περπατήσει τέσσερεις μήνες.

Fabio Wibmer MotoGP challenge

Ο Wibmer έχει επιστρέψει εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο στη δράση κάνοντας συγκλονιστικά ακροβατικά με το ποδήλατό του ενώ δεν λέει ποτέ όχι σε κάθε είδους πρόκληση που περιλαμβάνει δύο τροχούς -έτσι έκανε και με εκείνη της ΚΤΜ.

Για να επιτρέψουν οι άνθρωποι της ΚΤΜ στον Wibmer να ανέβει στη σέλα της RC16 των 280+ ίππων και 360+ χλμ./ώρα, και μάλιστα στην πολύ γρήγορη πίστα Red Bull Ring, τον πέρασαν από ολοκληρωμένη εκπαίδευση ξεκινώντας τον από mini bike και "οδηγώντας" τον προοδευτικά σε ολοένα και ισχυρότερες και ταχύτερες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, συγκεκριμένα στη μοτοσυκλέτα των Αυστριακών στη Moto2 κατηγορία και κατόπιν στην RC 8C.

Ένας νέος, πρωτόγνωρος, ασφάλτινος και πισταδόρικος κόσμος ανοίγεται για τον Wibmer, ο οποίος προέρχεται από μια 10ετία αγωνιστικής εμπειρίας στο MX και τα βρίσκει όλα παράξενα. Έχει όμως μαζί του τους σωστούς εκπαιδευτές, αρχικά τον August "Gustl" Auinger επίσης Αυστριακό και παλιό αγωνιζόμενο στα GP125 και GP250 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας που έχει πλέον επιβλέπων ρόλο στο Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Ξεκινώντας από το mini bike ο Wibmer έκλεισε την πρώτη ημέρα της εκπαίδευσής του με το RC 8C, μένοντας εντυπωσιασμένος από τα επίπεδα πρόσφυσης, από το πλάτος της πίστας αλλά και από το πόσο μακριά πρέπει να κοιτάζει. 

Η δεύτερη μέρα για τον Wibmer ξεκίνησε με εκπαιδευτή τον Dani Pedrosa και τη Moto2 μοτοσυκλέτα της KTM πριν από το μεγάλο βήμα στην εργοστασιακή RC16, με τον Pedrosa σε ρόλο πλοηγού-εκπαιδευτή με ένα 1390 Duke -εξαιρετικά άνετος ο Ισπανός ακολουθώντας τον μαθητή του, καβάλα στην hyper-naked της KTM, αποδεικνύοντας ξανά τη διαφορετική "πάστα" των αναβατών MotoGP.

Τελικά ο Wibmer δεν έμεινε απλά ζωντανός πάνω στη σέλα της πανίσχυρης εργοστασιακής ΚΤΜ αλλά κατάφερε να κατέβει και πολύ κάτω από τα δύο λεπτά στον καλύτερο γύρο του, συγκεκριμένα στο 1:53, με τον Pedrosa να μένει εντυπωσιασμένος από την τεχνική του κατάρτιση.

Φυσικά ο Wibmer δεν απείλησε το ρεκόρ πίστας για MotoGP μοτοσυκλέτα που κατέχει ο Marco Bezzecchi από το 2023 με 1:28.533, ωστόσο το ευχαριστήθηκε με την ψυχή του, τα πήγε εξαιρετικά μέσα σε μόλις δύο ημέρες οδήγησης και απεδείχθη ο πιο καλός ο μαθητής, έχοντας και εξαιρετικό δάσκαλο, τον Dani.