EICMA: Honda SH 2026 - Νέο κοστούμι σε 125 και 150 στα πρότυπα του SH350

Ενιαία σχεδιαστική γραμμή και νέα χρώματα σε όλη την γκάμα των ιαπωνικών scooter με τους μεγάλους τροχούς
Honda SH 2026
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/11/2025

Με νέο σχεδιασμό και όψη που θυμίζει το SH 350 τα μέλη της οικογένειας SH εξοπλίζονται με LED φωτισμό, Traction Control, Keyless σύστημα και το χαρακτηριστικό επίπεδο πάτωμα τους, σε νέες χρωματικές επιλογές.

Honda SH125

Το μικρό SH125 έχει ανανεωθεί οπτικά με την σχεδίαση του, πλουσιότερη σε καμπύλες και την μπροστά μάσκα με τον LED προβολέα, να παραπέμπουν άμεσα στην εικόνα της έκδοσης των 350 cc. Το Α1 έρχεται εξοπλισμένο με HSTC (traction control), Idling Stop και επανασχεδιασμένο αφρώδες σέλας με γνώμονα την άνεση. Το χαρακτηριστικό επίπεδο πάτωμα παραμένει όπως και οι τροχοί των 16 ιντσών που του προσφέρουν καλύτερο κράτημα και μεγαλύτερη άνεση σε λακκούβες.
Ο αποθηκευτικός χώρος των 28 λίτρων κάτω από την σέλα, η νέα 4,2 ιντσών TFT οθόνη με Honda RoadSync συνδεσιμότητα, ο πρόσθετος αποθηκευτικός χώρος μπροστά από τα πόδια του αναβάτη με θύρα USB-C, και τέλος η γνώριμη keyless λειτουργία είναι όλα στοιχεία που ενισχύουν το αστικό προφίλ του μικρού scooter της Honda.

Για το 2026 το SH125 θα διατίθεται στα ακόλουθα χρώματα:

  • *Νέο* Mat Lucent Silver Metallic
  • *Νέο* Mat Jeans Blue Metallic
  • *Νέο* Mat Pearl Diaspro Red
  • *Νέο* Vetro Blue
  • Pearl Nightstar Black
  • Mat Coal Black Metallic
  • Pearl Cool White
SH125

Honda SH150

Το μεσαίο μέλος της οικογένειας των SH ακολουθεί τα βήματα του μικρού SH125, ανανεώνεται και αυτό οπτικά με σχεδίαση πλουσιότερη σε καμπύλες και την μπροστά μάσκα να φέρει LED προβολέα, όπως και το 125 στα σχεδιαστικά πρότυπα του 350. Το μεσαίο SH έρχεται όπως και το μικρότερο, εξοπλισμένο με HSTC (traction control), Idling Stop και επανασχεδιασμένο αφρώδες σέλας με γνώμονα την άνεση. Το χαρακτηριστικό επίπεδο πάτωμα παραμένει όπως και οι τροχοί των 16 ιντσών. Όπως και στο 125 έχουμε αποθηκευτικό χώρο 28 λίτρων, νέα όργανα με συνδεσιμότητα, USB-C θύρα φόρτισης και σύστημα keyless.

Για το 2026 το SH150 θα διατίθεται στα ακόλουθα χρώματα:

  • *Νέο* Mat Lucent Silver Metallic
  • * Νέο * Mat Jeans Blue Metallic
  • * Νέο * Mat Pearl Diaspro Red
  • * Νέο * Vetro Blue 
  • Pearl Nightstar Black
  • Pearl Cool White
  • Mat Coal Black Metallic
SH150

Honda SH350

Το SH350 το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας, έχοντας ανανεωθεί σημαντικά το 2025 θα διατίθεται το 2026 σε νέα γκάμα χρωματικών επιλογών. Διατηρεί τα χαρακτηριστικά που το ανέδειξαν όπως το την Keyless λειτουργία, το HSTC, τον αποθηκευτικό χώρο εμπρός με θύρα USB-C, ενώ παραμένει με LCD οθόνη και για το 2026.

Για το 2026 το SH350 θα διατίθεται στα ακόλουθα χρώματα:

  • * Νέο * Mat Pearl Cool White
  • * Νέο * Pearl Falcon Grey
  • * Νέο * Mat Pearl Diaspro Red
  • * Νέο * Mat Rock Grey
  • Pearl Nebbia White
  • Black
SH350i

Ετικέτες

Ducati Formula 73: Νέα μοτοσυκλέτα για τα 100 χρόνια της εταιρείας

Φόρος τιμής στην 750 Supersport Desmo
Ducati
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/12/2025

Η Ducati ετοιμάζεται να λανσάρει ένα νέο μοντέλο με την ονομασία Formula 73 για το 2026, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 100ή επέτειό της. Το Formula 73 θα βασίζεται στο Ducati Scrambler και όπως υποδηλώνει το όνομά του αναμένεται να είναι ένα αφιερωμένο στο 750 Supersport Desmo που έκανε το ντεμπούτο του το 1973.

Η απόδειξη της ύπαρξης του νέου αυτού μοντέλου μας έρχεται από το California Air Resources Board (CARB), το οποίο πιστοποίησε το Ducati Scrambler του 2026, όμως στην ίδια λίστα βλέπουμε και το Ducati Formula 73 που διακρίνεται στο όνομα με ένα “T”, που υποδηλώνει εκδόσεις που κατασκευάζονται στην Ταϊλάνδη αντί για την Ιταλία.

Ducati

Η μοτοσυκλέτα θα φέρει τον ίδιο V δικύλινδρο κινητήρα 803 κυβικών με του Scrambler, όμως ενδέχεται να έχει διαφορετική εμφάνιση που θα μοιάζει με εκείνη της 750 Supersport Desmo του 1973.

Desmo

Η Ducati ανέπτυξε τη 750 SS Desmo μετά την κατάκτηση της πρώτης και δεύτερης θέσης από τους Paul Smart και Bruno Spaggiari στον πρώτο αγώνα Imola 200 το 1972. Οι Smart και Spaggiari αγωνίστηκαν με μοτοσυκλέτες αγώνων 750 Imola Desmo, τις πρώτες Ducati V-Twin με δεσμοδρομικό σύστημα βαλβίδων. Η 750 Supersport Desmo ήταν τότε το πρώτο μοντέλο παραγωγής που χρησιμοποίησε αυτό που θα γινόταν το χαρακτηριστικό σύστημα βαλβίδων της Ducati. Το 1973, ο αγώνας Imola 200 ήταν ο πρώτος γύρος της σειράς FIM Formula 750, εξού και η σύνδεση με το όνομα Formula '73.

Πιθανότατα η Formula '73 θα είναι μία μοτοσυκλέτα περιορισμένης παραγωγής, που ίσως παραχθεί σε μόλις 100 μονάδες για τα 100ά γενέθλια της Ducati. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει πιθανώς στις αρχές του 2026.

Ετικέτες