Honda Riding Assist-e: Η αυτόνομη μοτοσυκλέτα σε ηλεκτρική έκδοση

Ισορροπεί μόνη της και ακολουθεί τον ιδιοκτήτη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/9/2017

Οι επισκέπτες της Honda στο Σαλόνι του Τόκυο, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα concept, βασισμένο σε μία ιδέα που πριν από καιρό είχε προκαλέσει αρκετή συζήτηση. Αυτή η ιδέα είναι το Riding Assist της Honda και είχε παρουσιαστεί με ένα video που εμφάνιζε ένα… ή μάλλον ένα «σχεδόν» NC750 να ισορροπεί μόνο του και ακόμα καλύτερα, να ακολουθεί πιστά τον αναβάτη του. Στην περίπτωση του video ένα μέλος του προσωπικού στο R&D της Honda κάνει νόημα στο NC κι εκείνο πιστά και πειθήνια τον ακολουθεί, σαν νεογνό που κάνει τα πρώτα του βήματα.

Τότε, όταν η μοτοσυκλέτα της Honda που ισορροπούσε από μόνη της, είχε παρουσιαστεί στην μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας παγκοσμίως, μας είχε κάνει εντύπωση το πώς μετακινείται και μέχρι ποια ταχύτητα. Η απάντηση της Honda είναι πως είχε προστεθεί ένας ηλεκτροκινητήρας στο γρανάζι τελικής μετάδοσης για την κίνηση χωρίς να χρησιμοποιείται ο κινητήρας βενζίνης και ήταν ικανό μονάχα για μικρές ταχύτητες. Τώρα για το Τόκυο, η εταιρία έφτιαξε ένα νέο concept εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό  κρατώντας την ονομασία ίδια. Το νέο Honda Riding Assist-e πρόκειται να εμφανιστεί μόνο του στην σκηνή, σε μία εντυπωσιακή παρουσίαση -όπως αναμένεται να είναι- αντίστοιχη μονάχα του Asimo.

Η τεχνολογία εκμεταλλεύεται το γυροσκοπικό φαίνομενο για να ισορροπήσει την μοτοσυκλέτα, ενώ ελέγχει και τον λαιμό, μεταβάλλοντας την γωνία κάστερ και το ίχνος. Δεν υπάρχει καμία απάντηση της Honda, στο πώς συμπεριφέρεται ένα τέτοιο σύστημα όταν ο αναβάτης κινείται με μεγάλη ταχύτητα, πέρα από το γεγονός ότι δεν χρειάζεται σταμπιλιζατέρ, πράγμα βέβαια που είναι αυτονόητο. Το μόνο στο οποίο απαντά η Honda, είναι πως πρόκειται για μία σκέψη, ένα ζωντανό παράδειγμα, μίας μοτοσυκλέτας φτιαγμένης για καθημερινή χρήση με ένα πρόσθετο μηχανισμό ασφάλειας...

Διαβάστε αναλυτικά για το Riding Assist και τον δρόμο αυτό που ακολουθεί η Honda

 

 

Ετικέτες

Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου - Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου

Το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο σύμφωνα με τους υπεύθυνους του έργου
motomag Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου – Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/7/2024

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της «Ολυμπία Οδός Α.Ε.» στο Ρίο, όπου σε σύσκεψη εργασίας ενημερώθηκε για την πρόοδο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της παραχωρησιούχου εταιρείας, «Ολυμπία Οδός Α.Ε», Παναγιώτη Παπανικόλα και εκπροσώπους των τριών εταιρειών που κατασκευάζουν το έργο.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ανέφερε: “Είχαμε την ευκαιρία μέσα από μία διευρυμένη σύσκεψη να δούμε, να αποτιμήσουμε και να αξιολογήσουμε την πορεία υλοποίησης ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για τη χώρα, του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, μήκους 75 χλμ.

Όταν είχαμε επισκεφτεί τον ίδιο χώρο στις 17 Ιανουαρίου 2024, είχαμε θέσει κάποια χρονοδιαγράμματα και αυτά τηρούνται απολύτως. Τότε, υπενθυμίζω, είχαμε πει ότι μέχρι τέλος Ιουνίου η ολοκλήρωση του έργου θα είναι σε ποσοστό 50% και σήμερα είμαστε περίπου στο 52%. Οι εκτιμήσεις είναι ότι στο τέλος του έτους θα είμαστε σε ένα ποσοστό ολοκλήρωσης της τάξεως του 75%. Είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων, έτσι ώστε το 2025, όπως έχουμε δεσμευτεί να παραδώσουμε έναν σύγχρονο, ασφαλή αυτοκινητόδρομο”.

Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου – Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου