Honda Riding Assist-e: Η αυτόνομη μοτοσυκλέτα σε ηλεκτρική έκδοση

Ισορροπεί μόνη της και ακολουθεί τον ιδιοκτήτη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/9/2017

Οι επισκέπτες της Honda στο Σαλόνι του Τόκυο, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα concept, βασισμένο σε μία ιδέα που πριν από καιρό είχε προκαλέσει αρκετή συζήτηση. Αυτή η ιδέα είναι το Riding Assist της Honda και είχε παρουσιαστεί με ένα video που εμφάνιζε ένα… ή μάλλον ένα «σχεδόν» NC750 να ισορροπεί μόνο του και ακόμα καλύτερα, να ακολουθεί πιστά τον αναβάτη του. Στην περίπτωση του video ένα μέλος του προσωπικού στο R&D της Honda κάνει νόημα στο NC κι εκείνο πιστά και πειθήνια τον ακολουθεί, σαν νεογνό που κάνει τα πρώτα του βήματα.

Τότε, όταν η μοτοσυκλέτα της Honda που ισορροπούσε από μόνη της, είχε παρουσιαστεί στην μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας παγκοσμίως, μας είχε κάνει εντύπωση το πώς μετακινείται και μέχρι ποια ταχύτητα. Η απάντηση της Honda είναι πως είχε προστεθεί ένας ηλεκτροκινητήρας στο γρανάζι τελικής μετάδοσης για την κίνηση χωρίς να χρησιμοποιείται ο κινητήρας βενζίνης και ήταν ικανό μονάχα για μικρές ταχύτητες. Τώρα για το Τόκυο, η εταιρία έφτιαξε ένα νέο concept εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό  κρατώντας την ονομασία ίδια. Το νέο Honda Riding Assist-e πρόκειται να εμφανιστεί μόνο του στην σκηνή, σε μία εντυπωσιακή παρουσίαση -όπως αναμένεται να είναι- αντίστοιχη μονάχα του Asimo.

Η τεχνολογία εκμεταλλεύεται το γυροσκοπικό φαίνομενο για να ισορροπήσει την μοτοσυκλέτα, ενώ ελέγχει και τον λαιμό, μεταβάλλοντας την γωνία κάστερ και το ίχνος. Δεν υπάρχει καμία απάντηση της Honda, στο πώς συμπεριφέρεται ένα τέτοιο σύστημα όταν ο αναβάτης κινείται με μεγάλη ταχύτητα, πέρα από το γεγονός ότι δεν χρειάζεται σταμπιλιζατέρ, πράγμα βέβαια που είναι αυτονόητο. Το μόνο στο οποίο απαντά η Honda, είναι πως πρόκειται για μία σκέψη, ένα ζωντανό παράδειγμα, μίας μοτοσυκλέτας φτιαγμένης για καθημερινή χρήση με ένα πρόσθετο μηχανισμό ασφάλειας...

Διαβάστε αναλυτικά για το Riding Assist και τον δρόμο αυτό που ακολουθεί η Honda

 

 

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες