Husqvarna 250 Svartpilen - Σε νέα τιμή προσφοράς

Με κορυφαία περιφερειακά και νέο-ρετρό στιλ
Svartpilen 250 προσφορά
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/1/2023

Η K-MOTORS SOUTH EAST EUROPE SA, επίσημη αντιπροσωπεία της Husqvarna στην Ελλάδα, ανακοίνωσε νέα τιμή προσφοράς για το Husqvarna 250 Svartpilen.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της αντιπροσωπείας της Husqvarna:

"ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ THΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗ HUSQVARNA 250 SVARTPILEN!

Η 250 Svartpilen υιοθετεί πλήρως όλα εκείνα τα συστατικά που έκαναν την 401 Svartpilen να ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή. Η χαρακτηριστική εμφάνιση που τιμά τις κλασσικές γραμμές είναι το περιτύλιγμα μιας entry-level μοτοσυκλέτας με κορυφαία τεχνολογία στην κατηγορία της και υψηλής ποιότητας περιφερειακά. Η 250 Svartpilen διαθέτει τον κορυφαίο μονοκύλινδρο κινητήρα των 248cc ο οποίος παράγει 30Hp και 24Nm ροπής ενώ παράλληλα πληρεί τις αυστηρότερες προδιαγραφές EURO5.

Το neo-retro μοντέλο είναι εξοπλισμένο με τις κορυφαίες αναρτήσεις WP APEX οι οποίες διατηρούν τις ίδιες διαδρομές με την 401. Το αμορτισέρ έχει διαδρομή 142mm και ρυθμίζεται ως προς την προφόρτηση ελατηρίου ενώ εμπρός συναντάμε ένα ανεστραμμένο σύστημα 43mm με διαδρομή 142mm. Οι κορυφαίες αναρτήσεις λειτουργούν σε συνεργασία με τους τροχούς 17” για να δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα ανταπεξέλθει με ευκολία σε όλες τις συνθήκες.

Τα κορυφαία φρένα της BYBRE (θυγατρική της Brembo) εξοπλίζουν και την HUSQVARNA 250 SVARTPILEN με μια δισκόπλακα εμπρός 320mm και τετραπίστονη ακτινικά τοποθετημένη δαγκάνα, και πίσω με δισκόπλακα 230mm και διπίστονη δαγκάνα. Η τεχνολογία της Bosch δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και είναι εκεί με τη δικάναλη μονάδα ABS 10.1MB.

Μπείτε και εσείς στον θρυλικό κόσμο των μοτοσυκλετών HUSQVARNA με την τιμή προσφοράς των €4.390!

Βρείτε το επίσημο δίκτυο συνεργατών εδώ.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ HUSQVARNA 250 SVARTPILEN

• Κινητήρας μονοκύλινδρος 248.8cc

• Ιπποδύναμη 30Hp

• Ροπή 24Nm

• Μονόδρομος συμπλέκτης

• Πλαίσιο χωροδικτύωμα

• Ποιοτικές αναρτήσεις WP APEX

• Διαδρομές αναρτήσεων 142/142mm – Εμπρός & Πίσω

• Φρένα BYBRE με ABS Bosch 10.1MB (απενεργοποιούμενο)

• Διαστάσεις ελαστικών 110/70x17 – 150/60x17

• Ύψος σέλας 835mm

• Ρεζερβουάρ 9.5lt

• Βάρος 153kg"

Ετικέτες

Κοσμοϊστορική αλλαγή KTM : Τέρμα ο Kiska! Προσέλαβε υπεύθυνο σχεδιασμού τον Christof Taubl

Επιστρέφει τον σχεδιασμό των μοτοσυκλετών της σε εσωτερική διαδικασία
KTM Design
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

24/11/2025

O πολυετής δεσμός της αυστριακής εταιρείας μοτοσυκλετών με τον σχεδιαστικό οίκο KISKA έχει περάσει από πολλά στάδια και για πρώτη φορά φτάνει στον τέλος του!

Ο δεσμός της KTM με την σχεδιαστική εταιρεία KISKA ξεκινάει αρκετά πίσω, όταν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 το Αυστριακό εργοστάσιο είχε δημιουργήσει διαγωνισμό με στόχο την ανεύρεση σχεδιαστή, για το τότε νέο LC4.

Η εταιρεία του Gerald KISKA κατόρθωσε να ξεχωρίσει θέτοντας έτσι τα θεμέλια μιας μακράς συνεργασίας που έφτασε μέχρι και τον σχεδιασμό το 1994, από την KISKA, του πλέον γνωστού σε όλους μας λογότυπου της KTM που η εταιρεία διατηρεί έως τώρα.

Το μεγάλο όμως ζήτημα για εμάς στο MOTO είναι πως ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας της ΚΤΜ, Stefan Pierer μοιραζόταν μια πολύ στενή, φιλική σχέση με τον Gerald KISKA, με τις απόψεις του δεύτερου να έχουν βάρος στην πλεύση της ΚΤΜ, ακόμα και πέρα από το σχεδιαστικό σκέλος. Γεγονός ίσως όχι πάντα θετικό για την πορεία των Αυστριακών, όπως μερίδα των στελεχών έχει σχολιάσει και απευθείας στον Pierer σε διαφορετικές στιγμές αυτής της μακροχρόνιας πορείας.

KTM Design

Η συνεργασία επεκτάθηκε σταδιακά, με πληθώρα μοντέλων της ΚΤΜ να επιμελούνται από την KISKA και την ανάπτυξη και εδραίωση της μίας, να συμπαρασύρει και την άλλη, ισχυροποιώντας τον δεσμό τους και φτάνοντας μέχρι την μερική εξαγορά του σχεδιαστικού οίκου από τον κατασκευαστή αρχικά σε ποσοστό 13,4%, με αύξηση στο 26% το 2017 και σε 50% στην συνέχεια.

Το κέντρο της σχεδιαστικής εταιρείας μεταφέρθηκε δίπλα στο εργοστάσιο της ΚΤΜ στο Mattighofen αποτελώντας ουσιαστικά πλέον μέρος του ομίλου Pierer Mobility, μαζί με τις KTM, Husqvarna και GasGas. Οι οικονομικές δυσκολίες της Pierer Mobility οδήγησαν σε απόσχιση θυγατρικών όπως η KTM Sportcar GmbH, η MV Agusta αλλά και η KISKA καθώς η Loxone μια εταιρεία αυτοματισμών, απέκτησε το 51% των μετοχών της KISKA , το πλειοψηφικό δηλαδή μετοχικό πακέτο και κατ’ επέκταση, τον έλεγχο του σχεδιαστικού κέντρου, γεννώντας ερωτήματα για το μέλλον και την σχεδιαστική γραμμή των επερχόμενων μοντέλων της ΚΤΜ.

KTM Design
ο Christof Taubl, αντιπρόεδρος στο νέο τμήμα σχεδιασμού​​​ της KTM

Η τελευταία εξέλιξη είναι πως η ΚΤΜ, υπό τον ινδικό πλέον έλεγχο της Bajaj, επαναφέρει τον σχεδιασμό των νέων μοντέλων της σε εσωτερική διαδικασία απομακρύνοντας τον επίσημα από την KISKA , προσλαμβάνoντας και θέτοντας αντιπρόεδρο στο τμήμα σχεδιασμού τον Christof Taubl.

Ο νέος αντιπρόεδρος σχεδιασμού, Christof Taubl, με σπουδές στην βιομηχανική σχεδίαση και μεταπτυχιακές σπουδές στην σχεδίαση μεταφορών, κατόρθωσε μέσα από μια 17ετή πορεία, να ανελιχθεί από junior designer σε υψηλόβαθμο στέλεχος στην… καλά το μαντέψατε... KISKA.

Φυσικά και αυτό δεν αποτελεί εγγύηση για την αισθητική συνέχεια των μοντέλων της πορτοκαλί εταιρείας, αλλά μπορούμε να ελπίζουμε σε μια ομαλή μετάβαση στην νέα εποχή, υπό την διοίκηση ενός ανθρώπου που συμμετείχε στην παλιά, έστω και από άλλη πλέον σκοπιά.