Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Η CF Moto στα χέρια της Motostuff

Επίσημη ανακοίνωση

Το πρώτο τρίμηνο του 2019, ο όμιλος Β. Θεοχαράκης απασχόλησε την επικαιρότητα όχι μόνο του ειδικού Τύπου αλλά και γενικότερα. Εκείνο το διάστημα είχε προβεί στην πώληση μιας απ’ τις εταιρείες του, την Sixt και κατάφερε να διαγράψει σχεδόν το 20% του χρέους του στις τράπεζες. Παράλληλα, η ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε., που είναι πιο γνωστή για την αντιπροσώπευση της Kawasaki στην Ελλάδα, είχε μπει στο στόχαστρο του ομίλου και υπήρξαν πολλά σενάρια για το μέλλον της. Ένα απ’ αυτά ήταν να σταματήσει να αντιπροσωπεύει την Kawasaki, όμως όπως είδαμε το Μάιο η ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε. αντ’ αυτού προχώρησε στην αναδιάρθρωση του προσωπικού της πράσινης εταιρείας, με αποτέλεσμα το σενάριο της αλλαγής του αντιπροσώπου της Kawasaki στην Ελλάδα να μην ισχύει προς το παρόν. Απ’ την άλλη όμως μία σχετικά πρόσφατη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, η γενική αντιπροσωπεία της CF Moto έχει πλέον αλλάξει χέρια και περνά στην Motostuff που είναι θυγατρική της MUVUS. Με αυτή τη κίνηση οι δύο εταιρείες (Motostuff και MUVUS) ενισχύουν την παρουσία τους στο χώρο της μοτοσυκλέτας και μπαίνουν δυναμική στην ελληνική αγορά.

Ένα σημείο που χρήζει προσοχής, και που περιμέναμε την ανακοίνωση της εταιρείας για να το σχολιάσουμε, είναι το γεγονός πως πλειοψήφησε ανάμεσα σε πολύ μεγάλα και ισχυρά σχήματα της ελληνικής αγοράς, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την CF Moto. Κι αυτό γιατί η CF Moto συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πλέον αξιόλογους κατασκευαστές της Κίνας, και είναι ίσως ο πλέον αξιόλογος. Το εργοστάσιό της είναι υπερσύγχρονο, σε πλήρη αντιστοιχία με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα όπως μας έχει ενημερώσει ο επί δεκαετίες συνεργάτης μας, Alan Cathcart που το έχει επισκεφτεί ενώ η συνεργασία με την KTM την έχει εμπλουτίσει με έτοιμα σχέδια που εκτοξεύουν την εξελικτική της πορεία. Με δικαίωμα επί των σχεδίων του δικύλινδρου 990, απευθείας παραχώρηση από τους Αυστριακούς, η CF Moto ετοιμάζεται πλέον να κατασκευάσει το δικό της Super Duke και το δικό της Adventure, στα 1000 κυβικά.

Πρόκειται λοιπόν για μία κινέζικη εταιρία που βρίσκεται ήδη πολλά βήματα εμπρός από τους υπόλοιπους και ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει και το άλμα.

Παράλληλα δραστηριοποιείται έντονα και στα ATV με ορισμένα πρωτοποριακά μοντέλα και αυτό ήταν ένα σημείο που οι Κινέζοι ξεχώρισαν την Motostuff, μιας και η ελληνική αντιπροσωπεία είναι έτοιμη να επενδύσει ενεργά σε όλη την γκάμα της CF Moto και να χτίσει ένα δίκτυο πωλήσεων με άμεση και ενεργή πρόσβαση σε όλα τα ανταλλακτικά.

Τους ευχόμαστε καλή αρχή, μιας και οι μοτοσυκλέτες της CF Moto πράγματι έχουν τις καλύτερες βάσεις ανάμεσα στις υπόλοιπες κινέζικες μάρκες, για μία ευρωπαϊκή καριέρα. Ιδιαίτερα μετά από την υπόσχεση που έδωσαν οι Κινέζοι στον Alan Cathcart για καλύτερο ποιοτικό έλεγχο και μεγαλύτερη προσοχή στην διάρκεια ζωής των περιφερειακών, μιας και οι κινητήρες τους είναι ήδη σε εξαιρετικό στάδιο…

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Motostuff:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εταιρία μας Motostuff βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει επίσημα την ανάληψη της αντιπροσωπείας της CF Moto στην Ελληνική αγορά.

Η παραλαβή και η διάθεση των μοντέλων της εταιρείας και στους τρεις κλάδους που δραστηριοποιείται – ATV, Side-by-Side, Μοτοσυκλέτα – είναι άμεση και σε 4 εβδομάδες θα μπορείτε να βρείτε τα διαθέσιμα μοντέλα στα κεντρικά μας γραφεία στη Κερατέα και σύντομα στους συνεργάτες μας σε όλη την Ελλάδα.

CF Moto

Η CF Moto παράγει ποιοτικά μοντέλα στις κατηγορία των Powersports και πιο συγκεκριμένα ATVs - All Terain Vehicles, Side by Side και Μοτοσυκλετών για περισσότερα απο 20 χρόνια και έχει καταφέρει να είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εξαγωγών σε ATV και Side by Side στην Κίνα.

Με κεντρικά γραφεία στη Hangzhou, η CF Moto έχει ένα εργατικό δυναμικό 1600 υπαλλήλων με κεντρικές αξίες την καινοτομία και την ποιότητα. Σαν ένδειξη της αφοσίωσης της εταιρείας στις αξίες της, περισσότερο από 25% του εργατικού δυναμικού δουλεύει στο τομέα του Research & Development. Γι’ αυτό και η CF Moto αναγνωρίζεται σαν ένα παγκόσμιο φαινόμενο, αφού σε 20 μόλις χρόνια κατάφερε να θεωρείτε μία από τις κορυφαίες εταιρείες ATV και Side by Side, ενώ η εταιρεία έχει θέση σαν επόμενο στόχο να σκαρφαλώσει στη κορυφή και στη κατηγορία της μοτοσυκλέτας.

Προς τη κατεύθυνση αυτή είναι η ανακοίνωση, το 2013, της στρατηγικής της συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό εργοστάσιο μοτοσυκλετών KTM. Η συνεργασία περιλαμβάνει την παραγωγή KTM μοτοσυκλετών από την CF Moto για την Κινέζικη αγορά, την συνεργασία της CF Moto με την Kiska για το σχεδιασμό των μοτοσυκλετών της, αλλά και την ανταλλαγή πλατφορμών κινητήρων και σχεδιασμών για τις επόμενες μοτοσυκλέτες της εταιρείας.

Motostuff

Η εταιρία Motostuff, είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρεία που έχει διαγράψει μία πολύ σημαντική εμπορική πορεία στο πέρασμα του χρόνου στον τομέα των ATV με την αποκλειστική αντιπροσώπευση των Polaris σε όλη την Ελλάδα. Η Motostuff μαζί με την μητρική της εταιρεία MUVUS αντιπροσωπεύουν επίσης τις εταιρείες NIU, Lambretta, Royal Enfield, Goupil, Gem, Garia και Marshell! Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στην Κερατέα και το δίκτυο μας καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας.